- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stargun!
tag
válasz
jegenye77 #5223 üzenetére
Jó hallani, hogy ezek szerint bevált a kártya.
Már a legelején leírtam, hogy amikor azt írom, hogy nekem túl hangos, akkor az EXTRÉM csendesség igényéről beszélek. Egy átlagfelhasználó valószínűleg nem is érti, hogy mi a bajom a gyári hűtővel, de ez így van rendjén. Én azt szeretem, ha konkrétan nem hallom hogy a gép be van-e kapcsolva vagy nincs miközben ott ülök mellette.Sajnos nem volt még szerencsém 4890-ből ref. hűtőt hallani, arra ugye azt írják hogy szépen leszabályozza magát alapjáraton. Anno ilyen kétslotos megoldásból a 8800GTS 320-asom volt gyári hűtővel, úgyhogy sejtem milyen lehet. Ezen kívül hallottam 4870x2 gyári ref. hűtőt.
Egyébként a külföldi tesztoldalak (pl. ez) simán írnak ilyeneket ennek a hangjáról:
"It’s a performance card that is silent. It has a huge aftermarket cooler but can’t really overclock. Did I mention the silent part? Oh right, that’s the major benefit of this card. Idle or load, this card wasn’t any louder then the ambient noise coming from our test rig."Nos, ennek örömére vettem meg én is a kártyát. Pedig ez úgy ahogy van nem igaz.
Nem is ragozom tovább a dolgot: a kártya szuperül megy, a gyári hűtővel is kitűnően hűt, aminek a hangszintje állandó. Meg kell hallgatni mindenkinek egyéni ízlés szerint.
-
Stargun!
tag
válasz
jegenye77 #5191 üzenetére
Néztem én is a Twin Turbót, csak két problémám van vele:
1. Kisebb a hűtőfelület, mint az S1-nél, tehát nagyobb légszállítás kellene a venti részéről
2. Az alkatrészmagasságra ugyanúgy érzékeny, mint az S1 (nézd meg ezt és ezt)
A rajzokból látható, hogy a kritikus részen mindkét hűtő max. 14,5 mm magas alkatrészt tűr meg maga alatt. A Giga VRM bordája pedig 16 mm magas...Tudom, hogy mind a Twin Turbohoz, mint az S1-hez adnak VRM hűtőbordákat, amelyek ragaszthatóak és olyan alacsonyak, hogy biztosan elférjenek a nagy hűtő alatt. Csakhogy ez rosszabb megoldás, mint a Giga kártya gyári VRM hűtőblokkja, ami nagyon jó úgy, ahogy van. Nem szívesen szedném le.
A Twin Turbo előnye hogy olcsóbb, mert kb. 6.000 Ft-ból megvan a hűtő, rajta 2 db 80 mm-es AC nagyon csendes ventivel. Az S1 önmagában 5.000, plusz a venti (bár egy ilyen venti nem olyan drága és ez tutira mehet az alaplapi PWM-es csatira - akár megosztva a CPU venti jelét...).
Végülis bármelyik mellett döntök az alkatrészmagasság probléma, mivel megtartanám a gyári VRM hűtőbordát. Ha az S1 és a VRM hűtő bordái végig egymás közé illeszkednek, akkor mázlim van. Ha nem, vágok az ütköző S1 bordák lemezeiből lemezollóval 2 mm-t.
-
Kobor
aktív tag
válasz
jegenye77 #5181 üzenetére
Mint írtam nálam is ennyi, de nálam szerintem nem jó a ház szellőzése.
A ház egy TT Armor, a gyári ventiket kicsreéltem Noctua-ra, de mostanában kicsit erősödött a gép, szerintem alul vannak tervezve a ventik(700rpm). Hétfőn beszerzek egy erősebbet hátra mindenképpen, majd megírom változott e valami.
Esetleg nálad nincs ilyen gond? -
zack
nagyúr
válasz
jegenye77 #5173 üzenetére
Azt még gondolom ő sem tudja...szét lehet szedni szépen, csak nehéz. Én gariztattam le szétszedett átpasztázott nV kártyát. Semmit se vettek rajta észre, e elég csak ha 1x csúszik meg a csavarhúzó, vagy ugrik meg a csavaron.
Én mindenképpen vettem volna inkább egy olyan 4890-et amin nem Ref. hűtés van, ha ennyire zavarja a ref. hangja. Bár nekem az MSI 4890 OC ref. hűtéses volt és nem üvöltött.Szóval nem értem a dolgot. Nem lehet hogy a ventivezérlő ic hibásan működik? Elég tipikus hiba ATi-nál. Nekem egy 3870 X2 volt ami ventivezérlő hiobás volt, és folyamatosan 100% forgott. Fél év alatt csapágyas is lett a folyamatos 100%-os pörgéstől...én meg halláskárosult.
Tehát ha túl hangos, és folyamatosan nem úgy forog ahogy kellene akkor inkább a gariztatnia kellene mint barkácsolni. Lehet ez jobb ötlet. -
-
zsuzsi50
csendes tag
válasz
jegenye77 #5097 üzenetére
Szeretném megkérdezni tőletek,hogy a Crysis-nál-nem a Warhead--nél-
hogyan lehet kijátszani azt,hogy tudjam használni a Very High beállításokat,ne csak a High beállítást?
Le szeretném tesztelni ott is a kártyát.
Mintha lett volna erre egy trükk vagy hasonló amellyel aktíválni lehetett ezt az opciót!
Ha valaki tudná kérem szóljon!
KÖSZÖNÖM! -
PirosHello
senior tag
válasz
jegenye77 #5093 üzenetére
Rossz nem lehet, mert a Giga általánosságban minőségi termékeket gyárt, viszont nem tetszik, hogy nem fújja ki a levegőt a házból. A 4890 "elég forrófejű" kari 3D-ben, jobb olyan hűtéssel venni, ami kifújja a kártya melegét, és nem a házban keringteti (ez az én szubjektív véleményem, a döntés a tied).
Egyébként botorság azt hinni, hogy a Vapor-X-et össze lehet hasonlítani az Artic Cooling Accelero, vagy HIS számára gyártott IceQ hűtések hangjával, vagy hatékonyságával (nekem mindkettő volt, úgy hogy tapasztalat). 3D-ben (Batman Arkham) úgy felpörög a Vapor-X, hogy csak azt lehet kihallani a gépből amibe a következő ventik vannak:
-12 cm-es ház venti 900-on szuper halk
-12 cm-es táp venti 1000-en szuper halk
-9,2 cm-es CPU venti max. 1800-on halk
-alaplap passzív
- Vapor-X 3D-ben 85%-os fordulaton hangos (automata fordulatszám szabályozáson természetesen, nem szeretném, ha tönkremenne)
Nekem ez a tapasztalatom a Vapor-X-ről -
PirosHello
senior tag
válasz
jegenye77 #5086 üzenetére
Sajnos Nekem is az a tapasztalatom, hogy ahol "csábító az ára" egy hardvernek, ott általában min. 1 hónapot kell várni, régebben többször jártam így. Azután a végén nem is az érkezett, amit kértem, csak "hasonló", úgyhogy választhattam: vagy elviszem a "hasonlót" vagy várok még egy hónapot (vagy ki tudja még mennyit).
Ez persze a webáruházra nem teljesen igaz, mert azt a terméket kell leszállítaniuk, amiit megrendeltél, de pont a 4890-el jártam úgy, hogy webáruházban adott áron megrendeltem, és mire megjött a nagykerből másnapra, már 2500 Ft-al drágább volt. Ugyanis nem kötelesek azon az áron adni, ha a beszerzési ár közben valamiért változik! Zsivány népség! -
PirosHello
senior tag
válasz
jegenye77 #5081 üzenetére
A "Toxic" és "Atomic" elnevezésű Sapphire kártyák Vapor-X hűtéssel vannak felszerelve
Nekem sima Vapor-X van, de a Toxic alapórajeleit (960/1050) simán elérem, bár ehhez a memón nem is kell húznom, mert az 1050 nálam is alapból, tehát szinte ugyanazt tudja, mint a Toxic. De persze ha a Toxic olcsóbb, vegyél Toxic-ot, ott nem kell húznod.
Bár ez a kártya tuning nélkül is viszi a Batmant, az NFS Shift-et, és a TC's Hawk-ot is 1280x1024 ben fullon, szaggatás nélkül (min. 3GHz Core2 vagy Phenom ajánlott!)
Azért csak 1280x1024, mert 19 "-os a moncsim, felesleges magasabb felbontásra állítanom, a játék képe nem lenne láthatóan szebb. -
peetmaster
senior tag
-
peetmaster
senior tag
válasz
jegenye77 #4798 üzenetére
Hát ebben az esetben nem biztos, hogy váltanék.
Várnék, még leszorítja az 58-as széria a 4890-ek árát, és esetleg aztán vennék. Nekem egy XFX 4890-em volt (4850 1GB-ról váltottam) , 1680x1050-es felbontásban nem okozott neki semmi problémát a Stalker: Clear Sky maximum grafikával. Nagyobb felbontásban nem próbáltam, mert nem volt HD monitorom.
Tehát arról nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest