- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
nixx-21
őstag
"...Kicsit többet eszik idle a 2db 4890 mint a 295, valószínű azért mert a memó órajeleket nem veszi vissza 2D-ben.De ez mint már régóta köztudott, ilyen. ATi power saving.
..."
nem ez az ATi power saving....nincs azzal semmi baj, azért nem veszi vissza az órajeleket mert 1 pillanatra elsötétülne a kép.....tudtommal ez a DDR5 hátránya
mellesleg sztem RBE-vel tudsz ügyködni ezen is
ha nem zavar a képsötétülés
-
ImI87
őstag
Nagyon köszi az infókat!
Ezek alapján érdemes váltanom, és ha minden igaz késöbb még anyagilag is jobban ki tudok jönni a buliból......
Remélem nem fognak kazánt csinálni a gépemből, bár a GTX295 is be tud fűteni rendesen, ez érezhető minden alaktrészen.
Mostmár "csak" el kell adnom a GTX295-öt, és megvárni, amig ideér egy újabb adag TOXIC kártya, mivel ez hiánycikk most, és sehol sem beszerezhető.Egyébként jól gondolom, hogy ez a TOXIC a legjobb választás?
A hűtése is normális, és azt olvastam, hogy erősebb a tápáramköre is, mint a ref-ekenek (és nem olyan undorító piros nyákja van, mint a többi ATI-nak
).
Amúgy sajnálom azt a Beowulf gyereket, jópofa srác volt, igen hasznos tagja volt a fórumnak, és kár, hogy bann-olva lett.
-
Petya2900XT
aktív tag
Ezért írtam úgy,hogy "a bannolt Beowulf_78 kolléga"
..ott az e-mail címe azért gondoltam.
Különben grat a szépségekhez....nekem is fülig érne a szám,ha ilyennel kéne napi 10-en órákat Warsozzak,mint te(2900XT-m is elég fps-t ad Warsba
)
Am azért ugrott be Beowulf kolléga,mert ő igen sok játékot tesztelt amit meg is osztott velünk így sok játékról van tapasztalata...de ha itt és létom te is tudsz eleget akkor jó helpet Imi kollágának -
syC
addikt
Tunningolt i7 920-assal egy komplett 4890CF konfig max zabálása 420W volt, az átlagos zaba játék közben 400W. De több okból kifolyólag is érdemes nagyobb táppal hajtani: Pl hogy ne üvöltsön a táp folyamatosan terhelés alatt, és biztosan kell megfelelő amper a 12-es ágakon. Pl hx520 alá nem adnám, az már tuti elviszi normálisan.
-
Landon
addikt
Nézd én nem akarok vitatkozni és nem mondom, hogy 100% megjelenik szeptemberben sőt akkor itt és most kijelenteném hogy senkit se szeretnék semmilyen módon befolyásolni én csupán azt írom amit én tennék. Illetve én nehezen tudom elképzelni azt hogy megjelenjen egy spec DX11es játék hozzávaló VGA nélkül
Szerintem hasonlóra se volt még példa... Azért az elég ciki lenne. A DiRT2 PC-s verzióját kifejezetten a DX11 miatt tolták el októberre. De majd szeptember végére úgyis meglátjuk, hogy mi jött ki és mi nem.
Mindenesetre valóban, aki nem mer kockáztatni az ne várjon. Nekem anno egy ilyen hibám volt csak azóta rettentő elővigyázatos vagyok: X800Pro és 6800GT közt kellett választanom még a legelején amikor bejöttek. 120e-s árban voltak. Nem tájékozódtam rendesen és nem vártam. Megvettem a TOXIC X800Pro-t. Nos, utána 1,5 évig vertem a fejem a falba kb. amikor sorra jöttek ki az SM3.0-ás játékok, hogy basszus, hogy lehettem ilyen hülye.
Olcsóbb is lett volna a 6800GT és sokkal jobb is.
-
Landon
addikt
Ezeket honnan szeded? :S Ez a "TSMC 40nm gyártósoraival gond van" ez vmi standard szlogen lett? :S Mert ezt hallom már a 4770es debütálása előtt óta és azóta már kiderült, hogy hülyeség volt vagy ha volt is akkor is megoldódott! :S Google, mindenhol ezt írják, hogy szeptemberbe fog debütálni de ez elég logikus is mivel akárhogyan is de a DiRT2 októberben jön mint zászlós DX11-es game, namost azt vmivel azért ki is kéne használni...
-
Landon
addikt
Kicsit OFF ezért elnézést, de te a Wars-t origal játszod vagy a fapados változatot?
Amenyiben az utóbbi akkor értekezzünk már PM-be pls mert én nagyon szeretem a Crysis-t de újrajátszani sokadjára már nincs kedvem egyik se pedig tényleg szeretem.
És ezért nagyon érdeklene ez a Wars...
Köszönöm mindenkinek a gratulációt a továbbtanulással kapcs, nekem is nagy kő esett le tegnap...
-
a 10%-ot olyankor méred, amikor mindkét kártya a saját referencia-órajelén megy (4870: 750/900, 4890: 850/975). ebben a tesztben mindketten 750/900-on mentek, mert kifejezetten a chipeket akartam összehasonlítani. a hét végén lesz referencia-órajeles teszt is a két kártyával
-
Landon
addikt
Igen ez nekem is rettentő false-nak tűnik... nálam tényleg csontra uazt a pontot csinálta még az OC-s 4890 is mint a 4870 de ennek 2 nyomós oka volt: x4-be ment, alap órajelen a 3DMócsing06-hoz kevés a CPU-m. Játékokba semmi jelentősége de 3DM06 mivel egy kalap sz@r és a tesztek többségénél 1 maggal megy ezért rendesen CPU limitált... mondjuk hozzáteszem 3.2GHz--n már beverte a 4870et a 4890OC még x4-be is... 13800 vs 16300pont. Ha minden igaz akkor még a héten cserélik a VGA-m ha ott is azt látják h x4-be megy és valóban a VGA a hibás.
Hát remélem így lesz kop-kop!
-
BullZeye
veterán
ömm, pedig játék közben stabil, stability test alatt is stabil (fur mark - szőrős fánk). Akkor és csakis akkor szemetelt néha, amikor 100-110 fok fölé ment, 22% os venti fordulat miatt, 2 perc fur mark után...ha automata a venti, akkor tökéletes...kép sosem esett még szét, azóta nem szemetel....
Esetleg még mi lehet a fő megmondója, hogy nem stabil? Mit figyeljek?
Másik 4890 OC-nek a tetejét, azaz a műanyag részét, anélkül nem lehet levenni, hogy az egész hűtést levenném róla? :S
Gondoltam, halkabb és jobb a hűtés, ha ráakasztok egy 12-14 centis Scythe hűtőt....a gépház oldala le van szedve, úgyhogy nekem nem kell a házból kifújnia a levegőtEgyáltalán, ha leveszem az egész hűtést, akkor lelehet venni a műanyag burkot? vagy még akkor sem? (pl mert egybe olvasztották, direkt ezért...) Mert ahogy így belenéztem, egész jó maga a borda...van benne pár heat pipe is...csak nem engedi az a vacak műanyag, hogy kijöjjön a levegő szerteszét, hátrafelé meg hiába fújja a levegőt...fal előtt van a gépház, így nagyon nem jut sehova
-
keIdor
titán
A Toxic módosított NYÁK-ja jobb, így 1,4V-on se lesz semmi bajuk a kártyáknak. 4-5 évet el kell menniük úgy, hogy minden nap tartósan vannak használva.
Szerintem a REF. is tudná, max jobban kéne hűteni a VRM részt. Nekem megy is az 1GHz (1,31V) de annyira pörgetni kell a ventit hozzá, hogy megsüketül az ember mellette... meg 60°C alatt kell maradnia, mert belefagy.
Meg a venti motorjának se tenne jót, ha pörgetném állandóan. 1 év alatt meghalna.HSM: Szimpla frekvencianövelés az nem káros, az most mindegy, hogy ha valaki 850MHz-en vagy 950MHz-en használja, nem lesz semmi baja. A feszültség, illetve a memóriák rossz/szűk mindegy minek nevezem időzítése lehet káros. Illetve a hosszú tartos 100°C+
-
p87
senior tag
Értem!
Szerintem is felesleges én nem fogok a feszültséggel babrálni az biztos.
Nálatok mit jelent a stabilan?
Én a furmarkot elfelejtettem felesleges így leterhelni.
Szerintem az Ati tool -scan for artifacts tesztje tökéletes mert kb. annyi áramfelvételt produkál mint játékok alatt.
Nekem itt 920/1100 40% ventivel a vége, itt egyetlen sárga pixel se jelenik meg.
Játékok alatt viszont még 960/1100 nál sincs hiba vagy fagyás.
Tovább még nem néztem, hogy mi teljesen a vége játékok alatt.HSM!
Azért 1,4V-on furmarkal megküldeni se kockázatmentes. -
HSM
félisten
Az enyém még a 950-et se tudja rendesen 1,4V-on. 1,312V-on 900 körül vége, mint a botnak
És 1,4V 950-en izzik a VRM furmarkban... De a Toxicon amúgy a tápkör hűtése is sokkal komolyabb, ott szerintem ha a GPU bírja a plusszfeszt (nem tudom, mennyit bír a csip), nem lesz belőle gond, bár én inkább a refi kártyát ajánlanám, refi órajelen, ha a tartósság a szempont....
-
p87
senior tag
Gondolom én is.
Régebben emlékszem volt hír, hogy gyárilag garantált 900 ill. 1Ghz-s GPU-kat is szállít az AMD. Akkor gondolom ezekben az 1GHz példányokban ilyenek vannak.
És akkor ezek a GPU-k jobban is bírják a nyagyobb feszültséget mint a sima 850-es társaik?
Teszem fel, hogy a gyári 1Ghz kari 1,4V -ot kap akkor a ref. 850-es GPU-is ilyen feszültségen ugyan olyan "tartós"? -
keIdor
titán
Én gyorsan megoldom. Feltolom pl. 980MHz-re, ha fagy, akkor jöhet 950MHz és kész is, menni fog! Persze figyelni kell az időre, mert ha csak 2 óra game után fagy, akkor elég visszavenni 10MHz-et, ha 2 perc után fagy, akkor lehet visszavenni 30-40MHz-el is!
Én csak a Te kedvedért néztem 2-3 hete Furmark-ot, magamtól nem nézem meg.
Nem fogok ezzel már foglalkozni (tesztelgetni), mert:
1. idő sincs rá
2. ha használni akarom a gépet, akkor arra akarom, amire én akarom, ne ilyen szar pörgesse a villany órámat, én meg unatkozzak! Szóval ha én játszani akarok, akkor játszom, már nem érdekelnek a számok! Fusson stabil 60FPS-el Vsync mellett maxon, AA-AF-el és kész.
3. egyre kevésbé érdekel a tuning, meg ez az egész... hardverek... a következő kártyámnak a végét meg se nézem, mert már nem érdekel ez az egész! A jelenlegi über Q9550-nek se néztem meg a végét se FSB-ben, se órajelben, mert leszarom mit megy! Belőttem 4GHz-re, kapott 1 órás Prime-ot, meg 5 kör LinX-et és jólvan, azóta is megy gond nélkül. Következő procimig marad így, aki meg kíváncsi a végére majd megnézi következő tulajként, vagy kifizeti az elpazarolt időmet... mert nekem ez már annak számít, fölösleges időtöltésnek. Természetesen 20-30 perceket bevállaltok, de több órás/napos Prime-okat már nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- HP OMEN 3080Ti
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest