- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hakos1987
őstag
2900 XT-mre gondoltam amúgy... megjelenése után csúcskategória volt... ez nem kritika... a 88-asoknak is van gondjuk a hűtéssel... tuningra meg pl. nem sok gyári hűtő alkalmas! Így aki tuningolni akar, márpedig mért ne, az előbb-utóbb hűtőt cserél... én amúgy december végén két ünnep közt vettem a karim..
-
hakos1987
őstag
hát öcsém, nem vagy gyenge...
A kariról lehetett tudni, hogy hangos, és nagy a fogyasztása... minek vettél ilyet? ha megvetted és voltál olyan ,,hülye" (szted), akkor meg ne sírjál! csendes és j teljesítményű hűtés kell? vegyél rá vizet! én is azzal hűtöm! ha meg nincs rá lóvéd, ne vegyél ilyen karit se!!
(nem az az uriember, aki beül a 30 millás mergába, hanem aki ahhoz méltóan viselkedik!!!)
Te tipikusan az a tipus vagy, aki megveszi a csúcskategoriás karit, hogy elmondhassa, hogy neki az van, de sajnál kibaszott 5 k-t a hűtésre! Akkor vegyél olcsóbbat, hogy maradjon arra is! Én speckó a karit se szereztem olcsón, 55 k-ért, és vettem rá vizes blokkot, ráadásul a legjobbat, sőt emiatt merült fel bennem először, hogy vízhűtésbe vágok!
de tudtam mit veszek, és vállaltam!! Vehettem vna akkor annyi pénzből jobb karit, de a vízhűtést tovább tudom bővíteni, más karinál másik blokk, a kártya legyen inkább egy kicsivel gyengébb, de így volt rá lóvém!
Ha minden pénzed elkúrtad a vga-ra, akkor meg viseld el a hagját!
Az meg nem igazi ati fan, aki ilyeneket irogat... és az ,,ATI fan klub"-nak sincs ilyen emberekre szüksége...
Ne itt offolgass, és vitatkozz, mert sztem mki cseszik a te gondodra! Mki más meg tudta oldani a hűtés problémáját! vagy lecserélte, vagy elviselte! ez a két lehetőséged van, vagy add el a karit, illetve ne is vegyél ilyen kártyát!!bocs az offért, csak irritál....
-
hakos1987
őstag
đan! grat a tuninghoz, nekem az XT-m nem ment ennyit!
Sokan panaszkodnak a hűtésre, így offolnék egyet amiért előre is sorry, de ha valakit érdekel egy jó megoldás hűtésre, akkor lesse ezt meg: [link]
A GPU alapn 36 terhelten 48 körül van, szintén a GPU környezete is, mivel ez az egész karit lefedi! Ennél jobb hűtést már nem nagyon lehet rá találni!
Megváltam a 2900 XT-mtől és ez megmaradt, így ha kellene vkinek, ne tartsa magában!
-
hakos1987
őstag
Hali skacok!
Van egy szomorú kérdésem.... Lehet megválok a 2900 táborától, de úgy néz ki az ATI-tól is...
Van egy ajánlat, +22k-ért cserélhetnék 8800GTX-re... érdemes szerintetek? Az a baj, hogy 3870-re szerettem vna cserélni, de ahogy nézem nem nagyon lehet eladni ezt a karit...
Mentsen meg vki az Nv karmától, és vegye meg a 2900XT-m 45-ért, vagy 55-ért EK-FCR600 blokkal együttVagy jó választás lenne a Club3D 8800GTX??
köszi előre is!
-
hakos1987
őstag
válasz
HolyFire #12162 üzenetére
Üdv!
Korábban olvastam, hogy vízhűtés bővítésén töröd az agyad. Én is elkezdtem beleásni magam a témába, bigwaterrel kezdtem... rájöttem, hogy fölösleges 12k-t adni egy pumpáért!
Hydor Seltz L20 pumpám van. 3-4-ért használtan tudsz venni. 1 baja lehet, a rotor, amit 600 forintért ugyancsak tudsz szerezni. 700 L/órás... innentől kezdve harmada annyiból megúsztad a pumpát. Cső ára elhanyagolható... CPU blokk... na igen... az húzósabb... persze vannak nagyon jó blokkok, de nem hiszem, hogy megérnék az árukat, cserébe 1-2 fokért... Az én rendszerembe egy MAG CPU blokk van, amit 6 k-ért szereztem, csak 1X volt használva teszt erejéig. A phenomomat alap 36-40 fokon tartja, terhelve 50 fölé nem nagyon megy, de úgy, hogy a rendszerbe van még kötve NB blokk és a 2900XT-men egy egész karit lefedő EK-FCR600 blokk.....Vagyis, ha bővíteni akarsz, sztem 10k-ból meg lehet úszni! Ami kevesebb, mint egy drágább, de nem jobb pumpa ára....
remélem tudtam segíteni! ha kérdésed van, írj nyugodtam akár privibe is!
-
hakos1987
őstag
akkor most melyik drivert érdemes?? nekem is kevesebbet produkál a karim, mint amit vártam volna... hiába rángattam mégföljebb, előző beállításokkal, régebbi driverrel több pontot kaptam.... most 11 ezret alig haladom meg, hogy jobban van húzva... ezelőtt meg lazán ment 11300-at, amúgy vistán... xp-n több lenne vajon? sztem 7.11-es drivert teszek fel
-
hakos1987
őstag
nah, ma vgépközelbe kerültem végre... szal felhúztam a gput 840-re, a mem maradt 1850-en... crysis és 3dmark is szemetel (fekete csíkok)... visszavettem a memót alapórajelre, de továbbra is szemetelt... ha visszavettem 820ra a gput, nem szemetelt... ezután újra 1850-re a memeket, és nem szemetelt... vagyis vmiért akkor kezd el szemetelni ha: 1: 820 fölé viszem a gpu-t, 2: 1850 fölé viszem a memót...
Nem értem mért van, hogy csak memóriánál kéne szemetelnie, de ha a gput húzom, akkor is... -
hakos1987
őstag
válasz
Des1gnR #11760 üzenetére
köszi! bár most nem tudom mi legyen, mert akkor 840-et menne a gpu stabilan, viszont ezekszerint a memóval van gond... csak azt nem értem, ha nem nyulok még hozzá, akkor miért szemetel? a fesz emelés nem oldaná meg a gondomat ezekszerint... mert a 840-es gpu órajellel már elégedett lennék, csakhát mi lesz a memó szemetelésével?!
-
hakos1987
őstag
de amikor csak gpu-t húztam is beugrottak fekete csíkok... amúgy azt hittem egy ideig, hogy faxán meg 850-et a gpu... aztán elindítottam a crysist, és azon a pályán, ahol a végén a főellenséget le kell győzni... az a főellenség kifestő volt, zöld meg kék meg nemtom milyen 3 foltból állt össze
Akkor még csak a GPU-t húztam... de 3dmarkban alap memóval is becsúszott 1-1 fekete csík... -
hakos1987
őstag
válasz
Speed® #11755 üzenetére
500W-os antec házhoz járó EarthWatts, ami min 80%-os, és Seasonic fejlesztésű... sztem nem ezzel lehet a gond. Amúgy ment 850-et is csak mindig beugrottak fekete csíkok... vagy az inkább a memóriától lehet? ha a memót is feljebb vittem 1900-nál, akkor is fekete csíkok...
-
hakos1987
őstag
Helo!
Lenne egy kérdésem:
Olvasgattam róla, hogy ha biost akarok frissíteni, akkor tiger83 féle biost érdemes. Honnan tudok ilyet leszedni? Még nem csináltam ilyet. milyen progival kell flashelni? Amúgy egy sapphire 2900XT-m van, és azért akarom flashelni, mert 800/1850-nél ha feljebb teszem, hibázik..Amúgy víz van rajta, hűtése megoldott...
köszi előre is a segítőkész váalszokat!
üdv mkinek!
-
hakos1987
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az XT-m 800/1900-on megy, alap feszel... ha feljebbrakom a memóriát, beugrik egy-egy fekete csík... A GPU-t szeretném még picit rángatni, de ha feljebb rakom, fekete csíkok....
szal feszt kéne sztem emelni... de eddig még nem igazán csináltam ilyet... Rivatuner-be hol lehet állítani? milyen értékre célszerű állítanom? olyan 830-850-re szeretném húzni!
Köszi!
-
hakos1987
őstag
áhh megvan, videocard stability test a neve.... találó...
-
hakos1987
őstag
igen, én is ha jól emléxem nem egy embernél ment 2100-at...
de sajna 1900-on már egy-egy fekete csík bevillan 3D mark 06-ba...Van vmi progi, amivel meg lehet lesni biztosan, hogy nem hibázik-e a kari?
Rémlik vmi olyasmi, ahol egy földgömb forog... de nem tom a nevét!köszi!
-
hakos1987
őstag
852/1850 lett a végeredmény, ami nem a max, csak megközelítőleg!
ez jónak számít?
-
hakos1987
őstag
Az lehetséges, hogy épp húzom a karit, ésm 859 Mhz -nél járok, feszemelés nélkül?
csak nekem tűnik soknak? vagy mennyi körül lehet az ilyen karik vége?
Van vmi olyan progi, amivel biztosan le lehet ellenőrizni, hogy hibázik-e a kari?
köszi!
-
hakos1987
őstag
ÜDv!
Riva tunerbe hogy tudom kiharcolni, hogy ne a 2D-s órajelet piszkáljam, hanem 3D-st?
köszi!
-
hakos1987
őstag
hehe, jó lett a karim, széjje tisztogattam alkohollal, és most műxik!
THX MKINEK!!!!!!
királyok vagytok!! -
hakos1987
őstag
de ha nem táp, akkor mi lehet a gond? tegnap este bekapcsoltam, működött hajnali 3ig a kari, 3dmarkot is futtattam, ma meg be se kapcsolt...
-
hakos1987
őstag
HAli!
Lenne egy kérdésem...
van egy 2900XT-m... a köv a gondom: mikor megvettem, beleraktam a lapba, és 1 napig működött, más nap már nem... más vidkarival működött, a vidkari meg másik gépbe is... most vettem egy új lapot este beraktam a karit, működött.... ma megint nem műxik... kipróbáltam másik gépekbe, bár ott szar táp van (400W codegen, 400W chieftec)... az enyém se a legtutibb táp, antec házhoz járt, 500W earthwatts min 80%
az én gépembet ha bekapcsolom, elindul a gép, de nem pittyenik, meg be se kapcsol a monitor... másik gépnél bekapcsol a monitor, de nem jelenik meg kép, a 3. gépnél meg bekapcsol, de nem kapcsol be a monitor...mi lehet a baja? gyenge a táp? de attól még biosig el kéne jutni, nem?
előre is köszi a válaszokat, nagyon fontos!
üdv!
-
hakos1987
őstag
a lapommal lesz a hiba, az már szinte biztos... csak nem tudom gariztatni, mert nincs am2 lefogató keret!!! vki nem adná el??
-
hakos1987
őstag
megy más karival, beleraktam egy 1950prot, és ment..
-
hakos1987
őstag
korábban írtam, hogy gond van a vidkarimmal...
A szitu változott, az alaplapba más kártya műxik, csak az enyém nem, de másnál meg működött a karim, szal ezt fejtse emg vki
így most nem tudom hogy fel lehet-e küldeni gariba, hogy télleg szar-e a lap... ezt le lehet vhogy tesztelni?
THX!
-
hakos1987
őstag
nem működött 4Xesbe se, ahogy vártam.... a processzor mögött van egy szál, ami megolvasztotta
-
hakos1987
őstag
nemtom, nálam leolvadt... megpróbálhatom 4X-esbe, bár a legelső foglalaton vannak elfeketedve a lábak (2db)
-
hakos1987
őstag
a proci hűtő hátlapja, ami az alaplap alján van, hozzáért az alaplaphoz, a védőfólia leolvadt róla, és zárlatos lett... de miután leszedtem a fémlapot, utána működött a gép tovább, rendesen, és most műanyag van alatta....
-
hakos1987
őstag
lehetséges, hogy az alaplap a hibás, a kov miatt: mikor először összeraktam a gépet, vettem rá egy fasza hűtőt, aminek fém hátlapja volt, de vastag átlátszó műanyag fólia volt rajt... valszeg nagyon meghúzhattam a csavarokat, és az alaplap ahogy rászorult, leolvadt a műanyag, és zárlatos lett... a felülete a lapnak leégett, a fém az teljesen látszik... azóta műanyag lapot meg vízhűtést használok, és nem volt gondom... lehet hogy ez úgy hazavágta a lapot, hogy a pci-e folgalat hibás lett?
-
hakos1987
őstag
tápom antec sonata3 házhoz járó earthwatts, előző vidkarin nem volt +tápcsati, mégis meghalt az is... mondjuk az kezdetek óta maxon pörgette a ventit, mikor elvileg csak hőm. függvényében kellett vna....
-
hakos1987
őstag
aa kártyána foglalat egy hosszabb és egy 1.5 centis részre van osztva.. a kisebb részen van 2 láb elfeketedve, meg ha ettől haladunk feljebb, akkor ott vmi fekete izé meg környéke, ahol a csvar furat is van... e fölött van a 2 memória...
-
hakos1987
őstag
nincs húzva a cpu!
-
hakos1987
őstag
teljesen nem sikerült a feketeséget letakarítani....
de most mit tudok csinálni? ha nem garizzák le, mert foglalat hibás, akkor alaplapot kicseréltessem gariba? de hogy elsz vidkarim? -
hakos1987
őstag
nem voltmodoltam, csak 20 meg 60 mhz-t tudtam húzni... valszeg az alaplapommal van gond?? mert előző vidkarim is megpusztult, de kicserélték gariba... amúgy a feketeséget le lehet tisztogatni a foglalatról
-
hakos1987
őstag
pár hsz-el korábban leírtam, hogy húztam a karim, de alig sikerült vmit elérni... ma reggel még tesóm gépezett, mire én hazaértem meghalt a kártya... szétszedtem, és láttam, hogy az elején, ahol 2 memória van, az az alatti rész, meg a pci-e csaktlakozó egyik lába fekete... szerintetek ez lehet a túlhúzástól? vagy elbaszhattam a hűtő cseréjét? (erre való EK FCR 600 blokkot tettem rá...) sztetek van esély gariztatni?
-
hakos1987
őstag
senkinek sincs ötlete, hogy normális-e vagy csak én wok béna... 1. tuningolásom...
-
hakos1987
őstag
jah, és lefuttattam 3dmark06 tesztet alap beállításokon... húzás előtt 9870 pont, most 10072... ezt is keveselllem... konfig az infómban....
-
hakos1987
őstag
ha 764 fölé viszem a gpu-t, 3dmark firefly tesztjében kilép, hogy vmi ati... alaphelyzetbe állt, pedig 784-ig vitte hibamentesen...
Ha vkinek van humora és ideje, lécci segítsen majd vmikor holnap du...
mára hagyom a francba.... -
hakos1987
őstag
riva tunerrel húztam, de csak 784-ig ment a gpu és 899-ig a mem... ez csak nekem tűnik kevésnek?? közbe 3dmark06 első tesztjével néztem... e fölött hiábzott
-
hakos1987
őstag
hali! valaki tudna privibe segíteni nekem? most akarok neki állni tuningolni a karimat... 2900 XT
Előre is köcce!
-
hakos1987
őstag
oksa, köszee
-
hakos1987
őstag
bocs, hogy mást témába kérdezek, de honnan fogom tudni, hogy pl. memória, vagy gpu húzásánál végét járja a dolog, és hibázik? mennyire feltűnőek a képi hibák? Mit keressek konkrétan?
-
hakos1987
őstag
oké, köcce a jótanácsot! amúgy antec házhoz tartozó earthwatts 500 w-os tápm van, min 80%os hatásfokkal...
Elkezdem húzni 5ösével, de miről érdemes indulni? alap órajelről? mert akkor eltart egy ideig
vagy pl. 800-at biztos viszi, akkor kezdjem onnan? -
hakos1987
őstag
ha atitools-ba bejelölöm hogy próbálja ki a maxot, akkor az úgy okés? mert a gpu 860 után kihalt... akkor annyi a max? vagy próbálkozzak a riva-val? azon is fel lehet deríteni a maxot? vagy húzom-húzom amíg meg nem puszul? milyen léptékekkel érdemes húzni?
előre is köcce
-
hakos1987
őstag
Hali!
Most léptem be a HD2900XT-sek táborába.... Nagy örömömbe le is futtattam egy 3dmark06-ot, de ,,csak" 8700 pont körül kaptam... Mitől lehet ez? Vagy csak nekem tűnik kevésnek? A configom: amd x2 6000+, 2X1gb 800 kingmax, alaplap: Gigabyte GA-MA69G-S3H...
Gondolkoztam azon is, hogy lehet húznom kellene, de nem vagyok otthon ebbe a témába nagyon... ha vkinek van fölös ideje, vagy kedve, leírná nekem részletesen, hogy hogyan érdemes neki vágni? hűtéssel nem lesz gond, most szereztem rá egy ek-fcr600 vizesblokkot
Részletes leírást légyszi privibe!Előre is köszz mindenkinek!
jah és B.Ú.É.K.!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest