- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
tetrix
tag
válasz
Kabooom #13866 üzenetére
-két különböző monitort hajt meg, de mindkettőnél ugyanazok a hibák jelentkeznek.
garancia van rá,(boltba egyenlőre nem szeretném visszavinni,mert félek hogy kárt tesznek benne;ott nem a szemem előtt szerelik,ez meg aggaszt,mert utánna bármit ráfoghatnak;majd ha nem lesz más mód csak akkor).-tudtok esetleg itt a fórumon ajánlani valakit aki tudna segíteni vga bios flash ügyben?
-
tetrix
tag
üdv!
Még mindig van egy máig megoldatlan problémám a videókártyámmal /Sapphire HD2900pro 1GB/
-a legutóbbi catalyst driver (8.5) telepítése után a következő hibák jelentkeztek;
újraindítás után 640x480-sa/60Hz vibrálással/ felbontásba lépett be,amit ha átállítottam 1600x1200-ra a kép két oldala betorzult(homorú lett befelé),és a frissítési frekvencia is maradt 60Hz.(a hiba kialakulásához hozzájátszott hogy nem minden atival kapcsolatos drivert töröltem megfelelően?)
-ezekután a képet csak úgy tudtam beállítani hogy a CCC-ben a frakvenciát pl átállítotam 100Hz-re és onnan vissza alapon használt 85-re,ekkor már a kép is szabályos volt és a frekvencia is megmaradt. (windows megjelenítés-vezérlőben pl ezt nem lehetett megcsinálni)
-ezt most minden újraindítás,bekapcsolás után el kell játszanom;bár a felbontási értékeket megtartja csak a kép torzul és vibrál ;amúgy minden alkalmazás működik,hőfok is normális.Mégis bosszantó ügy...
-az már kiderült, hogy valami a biossal lehet;de flashelni nem tudok és pontos leírást sem találtam rá ami működött volna;
a windowsos atiwinflash-el sem lesz jó;ezért gondolom hogy az alap biost kellene újra flashelni/mert már a bootolásnál is a kép túlnyúlik és torz/
-a problémához hozzátartozik még ,hogy ha készenléti állapotba helyezem a rendszert/win xp sp3/ akkor visszatérésnél fekete képernyőn kb fél percig a vga ra utaló "bios számot" jeleníti meg /100-B00705-100-R600/
-csinált olyat ,hogy kék képernyőn jelenítette meg a következőt: "ati2dvag az illesztőprogram végtelen ciklusba került"
-2D alkalmazásnál nem a visszavett órajeleit használja (korábban.:2D-ben 507/514Mhz;3D-ben 601/925Mhz üzemfrekvenciák közt váltott)
-a hiba akkor sem szűnt meg a mikor egy teljesen új rendszert telepítettem másik hdd-re,próbáltam hogy az eszközkezelőben driver frissítés után leválasztottam ,és újraindítottam,de semmi..
a korábbi javaslatokat mind végigpróbáltam de nem oldotta meg a problemet.
-azóta küzdök vele,de ő győz...
mágusok és guruk segítsenek! -
tetrix
tag
válasz
Tomate #13611 üzenetére
-Jaja megnéztem,csa win alól Atiwinflash-el nem sikerült semmit módosítani,a biost azt én is onnan szedtem le,amúgy kösz a linket
Picco: thanks!
- azt az írásogd szintén megtaláltam,az alapján próbáltam egyszer,de nem jött össze,pedig azt írta oké; lehet valami kimaradt...
- nekirugaszkodom mégegyszer...
(ha sikerült a bioscsere azt honnan tudom leolvasni?mert GPU-Z ugyanazt a verziós bioszt írta ki ami fenn volt;vagy ugyanarra csréltem?;és ha ezek szerint sikerült akkor miért nem műkszik rendesen?) -
tetrix
tag
válasz
Tomate #13595 üzenetére
-egyenlőre még nem tartok a hűtésfordulattémakörnél,amint láthatod most művelem magam dos témában
-ahhoz kérnék egy kis segítséget hogy pontosan milyen parancssort kell beírni (bebootolt atiflash lemez alól) az A:> meghajtó után,ha az eredeti biost akarom lementeni és új biost flashelni
-ez nem jó így? :
A:\>atiflash-s0biosneve.bin
invalid caracters-t dob ki
-több helyen utánnanéztem,de nem egyértelmű,hogy kell pl szóköz,vagy más..
-nem értek én ehhez,de szeretném megtudni hogy kell tudsz ebben segíteni?
előre is kösz -
tetrix
tag
válasz
Tomate #13595 üzenetére
-találtam ezen az oldalon egy leírást,ez jó lehet?
[L:http://logout.hu/iras/ati_hd3870_hatekony_hutes.html][link]"Csak 2900pro 256/512-vel lehet"- nekem az 1gigás pro van gondolom ez nem zárja ki az újraflashelést? van hozzá bios is a techpowerup-on
- melyiket ajánlanád a kettő közül Atiwinflash vagy Atiflash??? -
tetrix
tag
válasz
Tomate #13591 üzenetére
-601/925 a 2D-s órajelek nálam és az az igazság hogy nem volt húzva semmi rajta,ezért nem értem a dolgot miért kavarodott össze.bár gyanítom valamit elfigyeltem...
-de akkor jól gyanítom hogy egy új biosflash megoldja a problémát?
-sajna biosflasht még nem csináltam vga-n,mire érdemes ügyelni,tudsz ebben segíteni? -
tetrix
tag
Help!
-a 2900 pronál tudja valaki mennyi az alapórajel driver nélküli indítás esetén?
-nálam 601/925;-ezt a ccc,vagy vga driver telepítése után áll be 501/507 alapra?
-és hiába telepítem fel szűz rendszerre, a vga driver nem működik,olyat ír hogy nem kompatibilis a ccc -vem,meg hibaüzenetként is teljes képernyőn kidobta " az illesztőprogram végtelen ciklusb került" -ehhh (a felbontást és frissítést sem tartja meg )
- VGA biost kéne újraflashelni?
valaki zseni segítsen! -
tetrix
tag
még mindig kérnék segítséget ehhez a problémához
-az új catalyst(8.5)felrakása után a gép 640x480 as (ultra low) felbontásba lépp be,és azt feltételezi hogy nincs felrakva driver, pedig van;a felbontást és frissítési frekvenciát ha át is tudom állítani(ami nem sikerült mindig) akkor sem marad úgy ha a gépet újraindítom;a megjelenítési beállítások panelnél sem jelenik meg a CCC ablakfül.
-és semmilyen eszközkezelős leválasztás,driver cleaner nem oldotta meg a problémát.-de az kiderült hogy nem az op rendszer a ludas meg sp3,-(bár gyanúsítva voltak ők is)-,és a fennnmaradt driverfoszlányok;
mert a segédrendszeren (külön hdd-n)is ugyanazt a hibasort adja elő,amin az eredti gyári 7.9-es ccc volt fenn;ezen meg semmilyen más atiszoftver nem volt telepítve.
-lehet hogy beragadt valami a videókártya biosában és amiatt nem működik?
- kéne ezekre is cmos clear gomb?!
-vga bios frissítés lenne rá a megoldás?
help! -
tetrix
tag
-tegnap felraktam a 8.5-ös catalyst drivert teljesen szakszerűen(a korábbi verzió uninstall,mindenhonnan,atitool uninstall,lomtár delete,reboot) töröltem,ezekután megőrült a gép ,újraindítás után belép 480 -as felbontásba,ha átállítom úgymarad,de a frissítés 60Hz-re visszaugrik,és mindemellett a kép két oldala befelé homorú.
-de csinált olyat is hogy az asztal tálcája átment a kontroll monitorra...;volt hogy be tudtam mindent szépen állítani,és újraindulásnál is jó volt, de ha lekepcsoltam a gépet és utánna vissza, újra visszaált 480-ra és ugyanaz a problémasor jött.
-azóta a régi meghajtók ugyanezeket a jelenségeket adják sorra.
próbáltam azt is hogy az sp3-at leszedtem hátha a kettő akadt volna,de úgysem volt jó probléma ugyanaz,
feladtam
-segítség!!!! ötleteljetek valamit!
xp 32bites sp3 a rendszer
-
tetrix
tag
Szeretném a segítségeteket kérni;
vettem ma egy 2900Pro 1GB-os kártyát vadiújan boltban,két év garanciával(az egy másik történet hogy jutottam hozzá ,mert én sem akartam elhinni)
mire hazavittem és óvatosan kibontottam,feltűnt hogy csupa ujjlenyomat,pici karcok vannak a műanyag burkolaton, és mellesleg két heatpipe-os benne a hűtő...elkezdtem gyanakodni,hogy lehet használt kártyát adtak el nekem.
megnéztem a dobozon szereplő kódokat számsorokat -(P/N;SKU)- melyek mind stimmelnek a kártya hátulján lévő matricákon szereplőkkel...; De a hűtő ventilátorán található szintén egy P/N-es szám az már teljesen más,mint a többi.
végül a heatpipe csöveket jobban szemrevételezve azt látom mintha csiszolták volna ezeket.
ezekután kipróbáltam egy gépben (mert alaplapom a rendelés ellenére nem érkezett meg,és kb három hetet kéne várnom rá....),de legalább működik...ezekután holnap visszaviszem és rákérdezek a boltban a kérdéseimre..
-annyi infót kérnék attól akinek van bármi nemű 2900 es kártyája,hogy legyen oly szíves és nézze meg, hogy neki egyeznek e ezak a P/N számok minden kis matricán a kártyán és a dobozon?
help! -
tetrix
tag
-én is ezért gondolkodom erősen melyiket tudom jobban kihasználni hosszútávon; nagy számítási teljesítményű konfigot építek,mert szükség van rá,és kemény munkára lesz fogva a ''kicsike''... van pár ötletem arra is hogy lehet 1 gigányi memóriát hasznosítani ezeken a monstumokon
-drágának drága ebben mindenképp egyetértek, de jó munkaeszköz vissza hozza az árát...
és köszi a választ -
tetrix
tag
válasz
keszegduda #3418 üzenetére
- modellezés,textúrázás; ebben használnám,és ezért is gyűjtöm az infókat, három dimenziós alkalmazásokban jól jön a sok kis ramocska .... (a játékok nálam kimaradnak -play BMX
köszönöm a választ -
tetrix
tag
üdv!
2900XT 1GB-os verzióró GDDR4-es memóriájánál vannak e esetleg lassulási gondok a GDDR3-as hoz képest,és ha igen milyen alkalmazásokban jön elő?
bármilyen infó érdekelne a kétféle memória változat különbségeivel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest