- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
tdd587 #27229 üzenetére
Ezt a tesztet már én is vártam, de megerősített abban hogy az 512Mb is bőven elég még 1920as felbontásra is. Egyedül a Crysis profitált belőle, de azt is ultra magas felbontásnál mindenféle szűrőkkel. Ha 1-2 ezer forint plusz lenne csak a fél gigás kártyákhoz képest, akkor azt mondom oké talán később jól jön még, de ismerve a hazai viszonyokat nem lesz ez olyan olcsó.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tdd587 #27224 üzenetére
igen ám de HSM 1gigás 4850-ről beszél és mindehez 1680*1050-es moncsija van. ergó fölösleges az 1gigás 4850. ha meg tegyük fel váltana 24-es moncsira és azért kéne az egy gigás akkor meg már inkább az 1gigás 4870-ben kéne gondolkodni.
HSM : ja! ha a lelki béke a szempont akkor nem szóltam.
-
tdd587
őstag
válasz
tdd587 #27224 üzenetére
[Vista alatt] viszont AA nélkül egész elfogadható az 512MB is. Mivel az AA-t nem szeretem, azt hiszem megtartom...
Az 1 gigás 4870 viszont beéri a GTX 280-at, ez jó hír.
-
totyax
aktív tag
válasz
tdd587 #27095 üzenetére
A helyzet ennél sokkal árnyaltabb. A 4870 más tipusú ramokkal rendelkezik, és hát pl a DDR1-DDR2 váltásnál is kiderült hogy bizony az alacsonyabb késleltetés nagyobb sebességet eredményezhet hiába a DDR2 szépen hangzó magas működési frekvenciája. DDR3 szintúgy és tovább.
Amíg nem érkezik egy teszt 512MB/1GB 4870 összehasonlításról addig azért ne vegyük készpénznek ezt az 512MB kevés szöveget, mert okoskodni lehet, a teszt pedig megmutatja feketén-fehéren mi van... aztán lehet megint okoskodni
Kéne mondjuk egy olyan segédprogi (bios átíró?) ami a vga memóriáját letiltja, ezzel kiderülne mennyire veszi vissza a sebességet ha nem a vga memóriáját használjuk. Nyilván eléggé, különben eleve nem lenne a kártyán ram
Egyelőre én azt tapasztaltam hogy sok játék amivel játszottam pillanatok alatt leszopja az 512MB memóriát ha mindent maxra állítok a játékban. Márcsak ezért sem érdemes mindent maxra tenni, mivel a vga a saját tudásához képest lassabb lesz.Minél erősebb egy vga, annál több látványjavítót kapcsolhat be az ember, ergó annál több vga memóriát fog zabálni
Én ugyan agyilag fel nem fogom miért jó egy fps-t ultra high beállítással tolni úgy hogy közbe az fps 10, de ha ésszerű beállításokat használunk, ami megfelel a vga és a rendszerünk teljesítőképességének, akkor 512MB alatt tudunk maradni, és az fps (sebesség) is jó lesz.
-
HSM
félisten
válasz
tdd587 #26791 üzenetére
Lehet, nem minden kártya bírja ezt az órajelet, arról nem is beszélve, hogyha ekkorát váltasz, már zizzenhet a kép órajelváltáskor, és azt se biztos, hogy mindenkinél kijönne... Szóval ha neked így jó, örülj neki, de nem biztos hogy mindenkinél az lenne.
(Nekem pl behal a 4850 500mhz alatti memória-órajelre.... Bár még annyira nem erőltettem, majd hétvégén, már nálam is van egy fogyasztásmérő ...
)
-
tdd587
őstag
válasz
tdd587 #26703 üzenetére
No próbálkoztam és a 4870-et 250/250MHz-en hajtva 180W összfogyasztást mérek idle (azaz kb. -50W és -10fok) azaz sikerült elérni netezéshez a 4850 szintjét. UVD így is teszi a dolgát.
Mivel az így elmentett CCC profil újraindítás után már nem működik, kimentettem batch file-ba következőket:
AMDGPUClockTool.exe -eng=250 -mem=250
AMDGPUClockTool.exe -eng=780 -mem=1000Amikkel tudok váltogatni, az első indul a windows-al is.
Mivel ez így azért elég kényelmetlen, nyílván lehetne égetni a BIOS-ba is. Ez most gari vesztéssel jár??? Láttam híreszteléseket, hogy ráadásul után gond szokott lenni a köv Catalyst-al???
Ja és ATI és az összes gyártó: elmentek ti a jó édes a...ba. 2008-at írunk, marha nehéz lett volna beállítani azt a három számot a BIOS-ban. Power play-nek meg nyoma sincs.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged