Aktív témák
-
madgie
titán
Tanúsíthatom, hogy egy jobb minőségű 400-as táp is elég ilyen rendszerekhez. Nekem is egy Chieftec 400-as szolgál évek óta nagy elégedettséggel, annyi, hogy nem a mai szempontoknak megfelelő csatlakozószám van rajta (most is kellett egy plusz hat pines átalakító a 4870-hez), de az ereje bőven elég.
-
madgie
titán
Azt láttam, hogy a PC már nem gyártja a 4870-es refit, de aszittem, azért olcsó, mert kisöprik a raktárból a maradékot. Én örülök amúgy ennek a hűtésnek, mert utálom a porszívó-hangú hűtéseket, és ha mégis gond lesz ezzel, ott van a 3850-en az Accelero S1, plusz veszek rá egy Scythe S-Flex-et, oszt kész a pöpec hűtés. Mondjuk jóvón', ha mégis maradna a gyári, már csak a garancia miatt is.
lipi67: nem cseszted te el, csak mi léptünk sz*rba
-
kriszbon
őstag
Biztos hogy jól vizsgál ez a progi? Csak azért kérdezem, mert már 955-nél járt a Gpu tesztben, és még mindíg csak ment volna tovább, de lelőttem és jöttem inkább kérdezni, mielőtt tovább lépek, egyébként 84-85 fokot tartotta a hőmérséklet!
Szerk: Ennyin csak voltmodos kártyákat látok tekerni, a Mark listában! -
tzsolesz
nagyúr
szerk.: ami esetleg gondot okozhat, hogy ennek a kártyának 640/960 az alap órajele.
Igen ez gondot okoz, 4670-nél is ez volt a gond egyszer. Aggregátor-t várom, hogy feltűnjön valahol, Ő biztosan tud nekem tanácsot adni ebben az ügyben.
Ha hazamegyek, készítek egy jó kis profilt ventivezérlésre is, mert kevesebbet is pöröghet az venti alapon, 37C-os most idle-ben, én megelégszek akár 40-42C-al is, csak legyen teljesen kussban. -
megema
őstag
Hát igen, pont láttam egy ilyen videót, amiben ezt mutatják be, hogy mennyi vrammal milyen a GTA IV-ben a látótáv
Nagyjából egy árban lenne a 2 kari szerintem, de nem tudom mennyire lenne jó MSI helyett Sapphire
Főleg mivel Tom-e csak 1 hó garit ad rá, az enyém meg még másfél év garis. Per pillanat 1280*1024-ben tudom csak tolni, mert kéne egy új monitor is
-
foreveryoung
tag
Hát ez érdekes! Letöltöttem amit küldtél, de egy szöveges dokumentum lett. A régi kari biosa egy ROM, vagy BIN fájl volt!
Ami még érdekesebb, hogy a RBE megnyitja, és lehet szerkeszteni. Szerintem kicsit feljebb kell majd állítani a venti fordulatokat, pláne az alsó értékeknél.
Na de ez majd a gyakorlatban kiderül. -
foreveryoung
tag
Köszi, lementem a Gpu-z-vel, csak egyszer jártam úgy, hogy valami baleset történt a mentésnél, és amikor átírtam, visszatöltöttem, soha többet nem indult el a kártya. Tehát inkább a biztonság kedvéért kell.
Délután megyek a cuccért, de szerintem csak hétvégén lesz időm foglalkozni vele. Driver letakarítás, új driver, tesztelés (adok neki a szőrösfánkkal, hadd szokja!!!).
Kíváncsi vagyok a határaira, meg a hőfokokra. -
butcher eu
senior tag
köszi a linket
igen vizezni fogom a blokkot, de légáram az van, a gáp elejébe hátuljába van 2db 14cm venti, a radin 2 12cm-es. és a mostani korimon lévő ram-ot wrm-et is fujatom egy 9cm-es coolerrel.
szerintem simán elfér a lemeztől a blokk, de ha teleragasztom a fémlapot ramsünnel, akkor tuti elég lesz. -
kispéé
senior tag
Köszi a választ. Ha jól látom az ábrán a memóriáért felelős rész a gpu szélén körben található,vagyis ha nincs elég paszta alatta legnagyobb valószinűséggel a szélére nem jutott,(én úgy szoktam,hogy a közepére nyomok egy borsónyít és úgy nyomom rá a hűtőfelületet). a csavarokat addig húztam míg ép ésszel lehetett,fölöslegesen nem húzom tovább.Na majd akkor szétszedem aztán újra összerakom.
-
jorden06
senior tag
XoZ: Ez a 3 fázis mennyivel jobb mint a 2? Esetleges extra tuningnál stabilan nyújtja az extra feszt.? Kevésbé melegszik? Mert eddig annyit látok, hogy 8PIN-es tápcsati van GS-en, ami nekem eddig = volt a több fogyasztással, de a TweakTown teszt szerint még kevesebbet is fogyaszt?
Egyébként S1Rev.2-őm van (nemtudom annak a gyárilag mellékelt bordái közül egyik sem jó 4850 vrm-re?
)
Dual Slotos refet nem akarok venni, mert ha úgy is S1 megy rá, akkor felesleges a felár a gyárilag moddolt hűtésért.
-
HSM
félisten
Ami nem mindegy, hogy a sima DUAL slot GW/Sapphire-en gyárilag gyengébb ramok vannak, gyárilag 2ghz-esek, míg a Toxic-on és GS GW-n 2,4Ghz-esek. És ez nagyon nem mindegy, mivel a 4850 700mhz-es GPU körül már erősen memória-limites! Viszont sajnos még így se minden Toxicon/GW GS karin megy 2,4Ghz-en a ram, de a 2,3Ghz szinte biztos OK.... Bár lehet, a GW GS-en ezen egy RAM hűtő segítene....
-
katt777
félisten
Baszki, pont tegnap láttam. Persze iPon, mi mást vártam?
4670-ből persze már van. Úgy fest, a 4870 hűtermelése kifogott rajtuk. No de az a "turbo", amit beleraktak, az egyik ref. 4870-nek sem kottyan meg.
-
Pala
veterán
Nem ugrottalak át, ne félj.
Jóféle tesztnek tűnik ez különben.
A hűtő mérete abszolúte nem zavar, akkora házam van, hogy egy kisebb szobaventillátort is beszerelhetnék, a PCI slotok üresek és a proci <-> VGA távolság is kellően nagy. Szóval a méret nem, inkább csak a súly lehet aggasztó. Nem szívesen pakolnék rá 1 kilós réztömböket, mert félek, hogy leszakad a kártya.Mondjuk ahogy most olvasgatom, ezeknek egészen kis súlyuk van.
Thx mégegyszer!Az elsődleges szempont, hogy rámenjen a kártyára (anélkül, hogy agyonpréselne valami kondit vagy ellenállást), az meg mindegy, hogy 6 vagy 8 ezerbe kerül.
-
-
katt777
félisten
Hát nekem gyári hűtéssel a 4870 kb hasonló idle (42/50/45), szintén kímélő GPUCV Fur rendering alatt +10°C a tiédhez képest. Játékokban 65-70°C (erős, de nem túlságosan zavaró zajjal, de csak ha szükség van a gyári órajelekre, máskülönben 50°C körül marad és halk). Na, ezért nem sűrűn éri meg hűtést cserélni (főleg, hogy ezen nem lennének olyan jók az eredmények hasonló hűtéssel), az ATT olcsóbb volt.
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Én nem vagyok 4850/70 tulaj,viszont a haverom panaszkodott itt a fórumon a magas VRM hőmérsékletre Twin Turbo mellett. Utánanéztem és találtam 2 nagyon hasznos leírást/képet is.Íme:
A magot vízzel hűtik de a fórumban ahol találtam a képet azt írják hogy majd az összes léghűtés felfér a gyári borda alja fölé
a leírás:
remélem ezekkel sokakat bátorítok a gyári hangos hűtés cseréjére.
-
Danecay
addikt
Köszönöm a választ!
Végül is VRM hűtés nélkül raktam össze. Úgy sem volt annyi bordám amennyi kellett volna, még akkor sem lett volna elég ha szétvagdostam volna őket, 1db sünivel pedig nem lehet lefedni teljesen 2 tranyót, max. úgy hogy fele-fele van csak lefedve mindkettőnek. Nem hsizem, hogy probléma adódna abból, hogy nem hűtöttem le, mert mint már Te is és én is írtuk, gyárilag sincs hűtve egyáltalán, továbbá, az egész területet lefedi az a bizonyos 12cm-es ventilátor. Egyébként érdekesen van feltéve a ventilátorom, mert közel 1/4-e lelóg az S1-ről, mert az alatta lévő kártya miatt nem fért el, de így is IDLE-ben 34 fokos, míg egy kis szőrös fánkozás után 52 fokig ment fel
-
Danecay
addikt
Kösz a választ! Értem én, hogy jobb lehűteni mindent, de összesen 15 tranzisztor van és 4 tekercs, nekem meg összesen van erre a területre 4 bordám, persze ezen kívül van még a memóriákra is. Én arra a 6 vagy 8 tranzisztorra gondoltam amit kifejezetten szoktak hűteni.
Pl. EZEN a képen a jobb legszélső 2 hűtőborda azt hiszem, hogy 8 tranzisztort fed le. Na én ezekre gondoltam, csak nem tudom, hogy az én kártyám melyek ezek a tranyók. De ha nem kapok valamilyen konkrét választ lehet nem teszek egyáltalán, mert mit írtam is a kártyának ez a része Gainward-éknál át lett egy kicsit tervezve, így kevésbé melegszik a kártya, ráadásul pont e terület felett fog pörögni egy 12cm-es ventilátor. -
_Toka_
senior tag
Az első linked egy 4870-re mutat, nyilván csak elírás a 4850. A GDDR5 is azt mutatja.
Amúgy a mondanivalóddal egyetértek, utánaszámolva tényleg ezek az értékek takarják a lala által keresett sávszéleket.(#30775) lala42: Már éppen akartam írni, hogy hagyd már végre a gyereket játszani! Nyilván örül, hogy mindíg matatsz valamit a gépén!
(#30776) lala42: Ezt viszont a (MOD) gombbal hozzáragaszthattad volna az előző hsz-edhez...
-
_Toka_
senior tag
Ha 1600x1050 alatt, akkor biztosan kevés lesz a processzor, ebben az esetben inkább 4850-est vegyél, és ehhez is ajánlott 3 GHz környékére felhúzni a processzort
Most ezt így mé'????Az, hogy egy adott felbontás felett már jobban dominál a videokártya - azaz ott többször ütközünk videokártya limitbe, mint CPU limitbe -, az nem azt jelenti, hogy azon felbontás alatt már kevés lesz a processzor, csak annyit, hogy ott többször jelentkezik a CPU limit, mint a vidkari limit. Azaz - nyilván - nem lesz lassabb a komolyabb kártyával, mint a kistesóval, csak annyit, hogy már elég lehet oda ma a kistesó is.
Másrészt, mindenképpen jobban jár, ha feljebb tudja húzni a processzort.Kb. inkább így:
Ha 1600x1050 alatti felbontáson használná, ma elég lesz oda egy 4850 is. Pár hónap múlva sajnos már valszeg oda is elkél a 4870. Afeletti felbontásokon már ma is jobban jár egy 4870-nel. -
paleinho
senior tag
FÖNÖK linkjében van még 10% kedvezmény a kártyára, így már olcsóbb mint az ipon
a kártya hangját illetően igazad vanállandóan fix fordulaton megy a venti, szerintem 2000RPM biztos van és nagyon hangos, 2D-ben elviselhetetlen számomra hogy ugyanúgy tekerje a ventit mint 3D terhelve
-
Köszönöm szépen mindenkinek! Mindent meg fogok próbálni, de valóban ez lesz a probléma hátterében, ugyanis főleg introknál jelentkezik, meg akkor ha nagyon hirtelen felrántom az egeret. Annyira nem zavar, de azért mindenképpen ki akartam deríteni hogy nem-e hibás a kari, ugyanis pénteken vettem...
A 3Dmark (06) pontok is remélem rendben vannak (kb.11k), bár azt nem értem miért ért el TTomax egy 3850el jobb eredményt, mégha tuningolva is volt az az E2180
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest