- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
szasanyi #38393 üzenetére
Nem akartalak megnevezni, nem is tettem, de ha már így jelentkeztél .. . Amennyiben nem telepítési gond volt /nevezhetném user hibának is / akkor gondolom linkelhetem ide is vagy ne ? Azt még mindig nem értem miért kellene kártya ahhoz hogy el tudjam olvasni a tapasztalatokat, a net a mostanin is jön . Egyébként hagyjuk, akkor kellett volna válaszolnod, nem tetted, az meg felettébb érdekes hogy nem egy embernek javasoltad hogy ne vegyen 4850-et, erre Te azt veszel . Csak így tovább, ez a helyes út, csak szavahihetően . Részemről vége, ha nem jelentkeztél volna sokan nem tudták volna kiről van szó, de az is méltányolandó hogy valaki a hibáit elismeri, csak az jobban jött volna ki ha előbb gondolkodik majd "ítél" . Még egyszer, részemről vége .
-
SystemRoot
őstag
válasz
szasanyi #38395 üzenetére
Egy erős urban legend hogy az ATInak a képe szebb, amit láttál az nyilvánvalóan a más driver beállítástól van. Ugyanis más értékeket használ nV és ATI. Pl játékoknál is nV alapból csak Highra teszi a textrire fileringet nem pedig maxre, míg ATInál ugyanez alapból maxon. Más difik is vannak egyébként tudtommal.
Ha valós lenne ilyen difi, akkor azt minden tesztben ott virítana, de nem valós, és nem látni semmi különbséget azonos dolgokról ATI/nV képeken.
szerk:
(#38394) Milka 78
Nem csak a vga-kra jellemző manapság a "fogyó eszköz" státusz. Hanem kb mindenre. Nekem alaplalpjaim is hullanak mint a cukor, meg mindenféle bajuk van, pedig mindig a drága fajtákat veszem meg, és csak a legismertebb gyártóktól (Asus, Giga). Mégis pusztulnak.
Sztem ennek annyi a közgazdasági magyarázata hogy olcsóbb nekik tömeggyártásban nyomatni a dolgot ész nélkül, kevés odafigyeléssel, mert bár így több a hibás darab, de mivel azokat szépen cserélik neked egy másikra ami ömlik a gyártósorrol, ezért összességében olcsóbban jönnek ki mintha nagyon precíz munkába pénzt fektetnének és nem kéne annyit cserélniük.
Üdv
-
katt777
félisten
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #33970 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de Crysis alatt semmit nem számít (mivel max 2-t használ...), hogy nekem Quadom van, sőt, nálam alapon ment Crysis alatt, szóval lassabb fsb-vel, és csak 2,4Ghz-en. És egy 6000+-os Athlon se olyan gyenge, mint gondolod.... Ja, és a tisztánlátás kedvéért: akkor még "csak" a 2*1 GB ram volt a gépemben, és referencia 4850, nem is ez a tuningos....
Szóval szerintem a konfigjaink ilyen téren bőven összehasonlíthatóak..... -
gabi133
aktív tag
válasz
szasanyi #33970 üzenetére
Mondtam, hogy nagyon nagyon ritkán 1 fél másodpercre beakad. Pl ha először zoomolok a sniperral. (Következő zoom-nál már megy rendesen.) A másik: megnéztem a "kedvedért" Fraps-sal az FPS-t.
A legalacsonyabb: 16, a Legmagasabb: 40, az Átlag: 28-30.
Ettől függetlenül nem észlelem, hogy szaggatna a játék. Szerintem szépen fut.
Az, hogy te ezek után sem fogod elhinni, az már a te bajod lesz. Nem tudlak sajnálni érte. -
gabi133
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #33934 üzenetére
Nekem volt 8800GTS 320MB-os karim (kb. 1-2 hétig amúgy....
), amit 3870-re cseréltem, és a sebességnövekedésen kívül más változást nem vettem észre... (DE, a TDU-nak szebb képe volt az akkori (2008 márciusi) driverekkel az ATI-n!!!) Akkor volt C&C:3 a gépemen, + TDU, LFS, NFS Carbon, tehát elég vegyes felhozatal, és sehol semmi gondom nem volt... Nálam is amúgy 4850-el, DX9-ben, minden maxon, AA nélkül teljesen jól megy, élvezhető, bár 1-2 helyen jól jött volna kis plussz 10-20%, de nem volt zavaró. De ez elvileg NV-n se lett volna jobb, ilyen árú karival. (Ekkor sima ref 4850-em volt, 33K-ba fájt, és semmi bajom nem volt vele... NV GTX260 meg ekkor nem volt 60 alatt seholse... A 9800GTX+ szerintem nem téma, pláne amennyibe akkor került....) Szóval lehet fikázni ezeket a kártyákat, mégis mindenki ilyet vesz, mert ezzel kapja a legtöbbet a pénzéért.
(#33936) LGA 911: Nagyon szívesen.
-
_Toka_
senior tag
válasz
szasanyi #33884 üzenetére
Konkrétan a CCC-t az ATT tudja helyettesíteni. Nézz körül katt777 oldalán, vagy logout-ján!
(#33883) hakos1987: A gyári hűtőt kellőképp felmelegíti a GPU, így a memókat szinte nem is hűti, hanem inkább fűti.. Ezt egy picit erősnek tartom. Ill. még nem néztem, hogy a memórián lévő anyag szigetel, vagy ellenkezőleg, vezeti a hőt. De van egy tippem... Ha igazad lenne, nem állna semmiből utóbbi helyett előbbit használniuk, ha már védeni kellene a memóriát a felette szétáramló hőtől...
-
fdisk
őstag
válasz
szasanyi #33846 üzenetére
Én innen szoktam leszedni az Xg drivereket.
Én is csatlakozom azon userek táborához akik teljes megelégedéssel használják a vga-at.
Mióta megvettem semmi de semmi olyan hiba nem volt,ami szoftveresen ne tudtam vna orvosolni.
És az,h ne induljon egy játék olyan sem volt még.
Nem szaggatnak,nem fagynak ki,csak futnak és kész.
Nincs kékhalálom,nem csíkozódik a monitor.
Most ennyi jut eszembe.Ha van vki akinek még ezeken kívül vmi hibája,no az szintén nem fordul elő nálam.Az is jó. -
katt777
félisten
válasz
szasanyi #33839 üzenetére
8.10-zel csináltam Crysis teszteket, azzal minden rendben volt. megnézhetnéd 8.9-8.10-es ExtremeG driverrel, ezek kiforrottabbak.
A 8.10 hotfix driver szívás, nálam mindegyik program rosszabb lett tőle, amelyekhez állítólag javításokat tartalmaz.
Lényegében viszont azokkal kell egyetértenem, akik szerint önmagában a Crysis és a 8.10-es driver nem okoz hibát, tehát ez speciel nem az ATI sara (pedig én aztán nem rejteném véka alá, ahogy nem is rejtem, amikor megtalálom a hibáikat).GTX260+-t próbálj szerezni (Leadtek-nek van 4870-et befogó verziója, teszt a Guru3D-n), a simák többsége nálunk még az olvadós fajta.
-
_Toka_
senior tag
válasz
szasanyi #33835 üzenetére
Ugyan külön kértél, hogy ne válaszoljak, de efelett most szemet húnyok. Remélem, a postom elfér a rengeteg olyan a gondod megoldását kereső user hozzászólása között, akiknek problémájuk van a kártyájukkal.
Amennyiben húzva van a géped bármely eleme, vedd vissza alapra, és próbáld úgy. Mondom ezt azért, mert egyrészt az említett problémád amolyan "határon-táncolós" probléma, másrészt pedig mert saját bőrömön tapasztaltam, hogy az a gép, amelyik egy adott szinten húzva elmegy egy 9600GT-vel, az nem feltétlenül megy egy 4850-el. Én úgy jártam, hogy a Vista ment gond nélkül a kártya csere után, az XP viszont a driver betöltésekor elhasalt. Alapon mindkét rendszer ment gond nélkül, így megkerestem újra a vasam végét. Már nem naon merem leírni ..., de azóta is megy rendesen!
-
virkir
veterán
válasz
szasanyi #33835 üzenetére
Pedig de bizony.
Fentebb már páran írták velem együtt, hogy semmi problémájuk nincs a kártyával se az 50-el se a 70-el.
S e64 se 32 bit alatt.
Most akkor kinek a hibája?
És hogy mit tehetsz, szerintem első körben szedd le a 8.10-es drivert tegyél fel egy régebbit mondjuk a 8.9-est CCC nélkül.
Nekem is azzal mennek a dolgok, nem biztos , hogy mindig a legújabb a legjobb. -
Pala
veterán
válasz
szasanyi #33825 üzenetére
Amióta megvan a kártyám (1 hetes Sapphire 4850), semmi gondom nem volt vele pedig nyúztam, mint az állat, teszteltem mindenben, amiben csak tudtam (Crysis, COD4/5, Bioshock, UT3, Lost Planet, Dead Space, DiRT, Grid, Stalker, Prey, Doom3, HL2 EP2, MoHAA Airborne, Timeshift, FC2, Jericho, Flatout 2/Ultimate Carnage, CoJ, World in Conflict...stb), orrvérzésig. Se bugokat, se teljesítményproblémát nem tapasztaltam azóta sem.
-
luise178
tag
válasz
szasanyi #33202 üzenetére
szasztok! akkor ha jól értem, ha tolom a far cry2-t, meg a többi felsorolt gémet, akkor a hotfix_xp32-64_8-551-1-71311.exe a nyerő, ha meg nem, akkor huzzak le valamit az ATI oldaláról?
UPDATE: a GURU3D oldalról a 8.10-es driver vírust mutat a nod32-nek, viszont újabb, mint az ATI oldalán levő!
Akkor most honnan töltsek, és mit? össze vagyok kicsit kavarodva, bogozzatok már ki lécci
-
$p@rr0w
őstag
válasz
szasanyi #33330 üzenetére
Ez is tartalmazza az FFDShow-t, szóval HA azzal van a gond nem hiszem hogy segít... Mondjuk én valami VGA beállításra tippelek, csak sajnos nem értem hogy egyáltálán mi köze az Adaptive AA-nak a videó lejátszáshoz, és miért nem elég akkor egyszer kikapcsolni, vagy miért mindegy hogy van, csak legyen állítva....?
mod:
(#33334) Drimi: VGA driver install előtt kellett volna menteni... -
katt777
félisten
válasz
szasanyi #33279 üzenetére
Az szokott beszélni.
Nekem volt egy rakat nV karim, aztán egy rakat ATI, közben megint nV, szóval tudom, miről beszélek. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje hardveres os szoftveres fronton is.
Ha az én tesztjeimet olvasod, nem lepődtél volna meg.
Viszont annyira nem rossz a CCC, mint azt írod, ha nem jól telepszik, akkor ott gáz van a rendszerben (de hát azt kb. 100x mondtam el, hogy legyen az embernek egy full partíciómentése a rendszerről bármiféle VGA driver NÉLKÜL. OK, macerás mindent 800x600-ban felpakolni (felbontás azért állítható "szabványos VGA" módban is), de rögtön 5-10 p alatt megoldod, ha problémád lenne a VGA-val.
Nálam a hotfix-szel rosszabb lett a Far Cry 2, azaz ugyanolyan gyors, de többször akad meg.
ATI user Ati Tray Tools-t használ, nem CCC-t.
Amúgy direktbe ott van minden az 1. hsz-ban, az összefoglaló ATI-s cikkemben, és a logoutomon/honlapomon.Figyelem: A friss ATT-ban DX10.1 detektálás, megint minden korábbi nyelv!
-
válasz
Most nem kötekedésből mondom, de nálam még nem volt CCC probléma. Most 8.10CCC van fent, amire ráraktam a FarCry2-höz kiadott első hotfixet, majd a a második hotfixet, de még semmi gondom nem volt vele. Anno nekem 8. nem tudom hányassal volt gond, amikor kis négyzet jelent meg azt hiszem bal felső sarokban, meg a fekete betűk pirosnak látszódtak, de utóbbit megoldotta a Cleartype kikapcsolása. Mondjuk most Vista x64-em van.
-
lsc
nagyúr
válasz
"Ehhez képest úgy indult a rendszer (többször, több változattal is), hogy a CCC működése leállt, a Win megoldást keres... "
Ez érdekes nekem a tíz év alatt ilyen egyszer sem volt, pedig egy driver 3 hónapnál hosszabban szerintem nem volt a gépemen, de akkor biztosan velem van a baj . De ezek szerint Te jobban tudod, ennyi . -
lsc
nagyúr
válasz
szasanyi #33274 üzenetére
Azért a driverek a másik oldalon sem tökéletesek [link], elég gyenge érv . Ráadásul ez csak egy nv topic, a többiben is hasonlókat olvasok . A CCC-vel annyi a gond ha rosszul telepíted akkor lehet vele gond, illetve ha jól működik a "régi" akkor nem fontos az újat felrakni, vagy meg kell várni a tapasztalatokat vele . Egy évben az atinak is sikerül összehozni egy-két sz@r drivert a 12-ből . A másik gond a túlzott tuning lehet, nem igazán látom értelmét a +2-3 fps-ért a kártyát felülfeszelni illetve irreálisan magas órajelen járatni .
Tíz éve atit használok, eddig talán egyszer volt driver gondom, talán egy kicsit nagyobb tapasztalattal kellene valamit minősíteni . Hozzáteszem vannak gondok, viszont alapból sz@rozni kicsit túlzás . -
katt777
félisten
válasz
szasanyi #33274 üzenetére
A jó Catalyst kb. fél évvel követi a kártya megjelenítését, tehát még várnod kell 4 hónapat. A gyorsaság (muszáj volt kiadni) miatt a biosa és a driver is gány, nálam is van még pár program, amelyben a 3870 gyorsabb, de nyilvánvaló, hogy ez nem a VGA hibája. Ha kiforr a driver, nem sok nV kari fogja majd meg.
nV-nál a hibás feature-öket letiltják, vagy csal a driver, amitől lehet, hogy kevesebb gondod lesz, viszont az extrákat sem tudod élvezni, amelyeket a VGA-nak nyújtania kellene.butcher eu: Vagy várj januárig, amikor lepotyognak az árak az eladatlan készletek miatt, és már a driver is kiforrottabb lesz, vagy még kicsit az 5xxx szériáig. Esetleg még az nV is kihozhat addig DX10.1-es kártyát, mert előbb-utóbb muszáj lesz nekik, és akkor lesz miből válogatnod. A legtöbb játékhoz a 3870 még jó. Vegyél ASUS lapot EPU-6-tal és ASUS 4850-et, akkor az energiagazdálkodás is OK lesz.
-
Hooper
őstag
válasz
szasanyi #33079 üzenetére
makekolo - Nekem is ilyenem van, nekem elég hangos volt, de szerintem is jó VGA, árát nézve megéri ezt venni.. hűtőt cserélni kevésbé maceránsabb mint a ref karin, egy AC S1-el hangtalan lesz.. am ha a hang nemzavar akkor azt se muszáj.
4870 szerintem most nagyon drága..4850es vga elég jó még 1 ideig, én 1680ban játszom és uj játékok is szinte mindenhol maxon vannak. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
szasanyi #32325 üzenetére
400w os nem túl márkás, de mivel nincs tele 20 hdd-vel meg miegyébbel a gép, ezért nem fosok attól, hogy nem lesz elég neki (remélem igazam lesz) ...átalakítót kaptam hozzá jah
lala42: Amit most fönn van az a warhead,mass effect,oblivion...igazán a warhead az ami leginkább érdekel hogy elindul e, hiszen a 7600gt-m után szeretném látni végre, hogy is néz ki egy igazán mai game
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
szasanyi #32308 üzenetére
Köszi mindannyiótoknak
Még csak annyi, hogy ez a hotfix tartalmazza az egész drivert is ugye? (46 mega)
...egy külön meghajóra vannak telepítve a játékaim, ki kell menteni valamit a c-ről, hogy egy xp reinstall után is menjenek, vagy sem?
Előre is köszi
szerk.: Azt a 6pin-es tápkábelt rá kell dugni a kártyára?
-
Tomocso
tag
válasz
szasanyi #32112 üzenetére
Hááát igen, jo lene ICEQ 4-et venni de mostanában sajna beszerezhetetlen vagy irreálisan drága! És egy 4850 ICEQ 4 árán már kapni 4870-est ezért is gondoltam hogy ikább 70-est kéne vennem mivel ezen is olyasmi hűtők vannak mint az ICEQ-n. (legalábbis kifelé fújja a meleget).
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PlayStation 4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest