- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
nixx-21 #45726 üzenetére
Ne becsülj alá
Tudod katt hányszor tömte a fejembe mindezt? A tesztoldala lassan a kezdőlapom lehetne.
Tudod, nem csak 4850/70 topicban megy a fejtágítás. Oblivion totyik néha tanulságosabb vga és proci ügyekben, mint ez
ATT-t nem szeretem, mégha katt olyan szájbarágósan írta is le, mit és hogyan kell. Vista alatt próbáltam ugyan, de ott teljes csőd.
CCC sokkal primitívebb, de ott is van elégséges beállítás, ott is be tudom lőni, hogy 2D-ben 500gpu 750ram legyen, és egy gombnyomásra emelt órajel + maximális beállítás. Ez nem ügy. Tény, hogy ha ATT jól be van lőve, akkor ugye a vmod sem hátrnány, és full automata lesz. De Vistán szétcseszte az OS-en lévő összes játékom, magam sem tudom, hogyan tudott ilyet, de nem kultiválom...Csupán azért írtam, a legelső postot, hátha hallott valaki ilyen sufni-ref-modról
twine:
DigitX:
Az a szörnyű, hogy lassan visszasírom a G80 GTS-em ventijét...
Fene se akar hűtőt cserélni. Nem kétlem, hogy menne, de nagyon fosok a garivesztéstől, én kis naiv. Nameg azt a 6k-t inkább a jogsi végébe, vagy a kedvesemre forítom, én kocka
Csak a szám sír mindig, hogy milyen jó lenne halk gép, meg minden. Az a baj, tudod, hogy nemcsak ezt kéne halkítani... Akkor már kellene, egy S1, egy 12-es Noctua rá, egy Noctua házvetni + legaláb egy 8-as Noctua a memóriákhoz.Az 6+3+3+2... Minimum! Ja és persze kellene egy Hyper TX is... + 5 - ez már 20k. Hogy a fene vinné el
-
twine
veterán
válasz
nixx-21 #45726 üzenetére
A hozzászólásod hűtőcserés részével egyet értek, viszont:
A második felével....Ez az ATT, meg BIOS flash már kezd olyan lenni mint valamelyik idióta filmben mikor az öreg mindenre ablaktisztitót ajánlott,,legyen az kéz-lábtörés,,vagy autójavitás
A srácnak az a baja hogy hangos a ventije, és hozzátette hogy crysis alatt,,,valamint TDU-ban 85fok....mit csináljon szerencsétlen az ATT-al? mit szabályozzon vele? vegye lejjeb a fordulatot és legyen 100+fok a VGA? Vagy növelje a fordulatszámot, (amennyiben még lehet 85 foknál) és süketüljön meg még jobban....?
Vagy bios-ban vegyen vissza a feszből és szarakodjon egy hónapig vele hogy milyen alacsony feszen birja a VGA minimum a TDU-t, és lesz a 85fokból 75 amin ugyanugy üvölt a venti? ÉS a végére kiderül hogy CRysis alatt mégis bedobja türcsit a GPU olyan feszen....Na jó ezen utolsó példák már csak poénból....de ezen a dolgon tényleg csak a hűtőcsere segit véleményem szerint is...No offenseVigyorogva irom a sorokat , nem kötekedve...Ha van sokadik lehetőség amiről nem tudok mit lehetne még az ATT-al, ebben az esetben akkor legalább tanulok
Csoki -
nixx-21
őstag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nixx-21 #40063 üzenetére
Akkor jó lenne már letisztázni, hogy mi mi.
Mind1. Nekem amin borda van az a GPU körüli 8db fekete négyzet és a nagy szürke kockák melletti, az általam hitt Feteken. A nagy kockákon nincs.
#40066: dangerzone: Igazad lenne ha olyan hülye lettem volna, hogy ilyen sz@r helyen vettem volna, de szerencsére itt nem ilyen a "kiszolgálás"
Igen én is úgy tudom.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nixx-21 #40048 üzenetére
Rev kettőm van és nem adtak annyit, hogy elég legyen...
Csak hogy tisztázzuk. A szürke kis kockák a VRM-ek, ugye?
katt777: A kaktuszba ugrás elsőre se tűnik oly jó 5letnek. Nekem még bírja ;). Amíg gari van biztos bírja, sőt sztem még sokkal tovább is fogja, de a gariig lényeg, azután elromolhat, valszeg úgy is más lesz akkor már...
-
törölt tag
válasz
nixx-21 #39466 üzenetére
A PowerColor verzión egy ZeroTherm GX815-ös hűtés van (PCgear-ben is lehet kapni, nem olcsó...
), elég jól hűt, és nem is hangos, teljesítménye hasonló a Zalman VF900-hoz (mert hasonló a forma, felépítés, stb.), de annál kicsit halkabb. Itt van róla egy teszt.
A Sapphire Dual Slot fansink verzió szinte egy az egyben ugyanolyan, mint amit a PH!-n tesztelt Sapphire 4830, csak teljes 4850. Itt van róla egy teszt. FPS értékek kicsit csalfák lehetnek a tesztben.
A 4850 Toxicról meg itt van házon belül egy teszt, aginor tollából.
A Gigabyte-féle passzív 4850-ről meg szintén házon belül van egy teszt, Shim tollából.
A HIS 4850 IceQ-ról csak ezt találtam.
Remélem én is tudtam segíteni!
-
valakiiii
tag
válasz
nixx-21 #37585 üzenetére
nixx-21: nekem nagyon úgy tünik h azért hibázik a GPU mert nem kap elég áramot a TÁPtól milyen márkájú a tápod és mekkora a teljesítménye?
vagy még lehet driver gáz ha nv karid volt előtte..... lepucoltad rendesen (driver cleaner , stb.) az elöző VGA meghajtóját?
mindenestre a kártyának szerintem semmi baja1) 550W chieftec táp szerintem elég neki
2) újra raktam az egész rendszert ...
ahogy sokan mondják lehet, hogy tényleg videókártya ramjával van valami . 2napos kari, remélem kicserélik , de ezek után merjek megint ilyen típusút választani ?
-
_Toka_
senior tag
válasz
nixx-21 #36656 üzenetére
Hát, tévedsz!
Ami a linkelt oldalon van, az mind benne van a full-ban a pendrive kivételével. Mondom ezt azért, mert nekem full van. A lite-ról pedig korábban írtak itt, amiben mindez benne van, csak a doboza álló és kisebb.Most olvasom (#36660) Dózer-t, ez esetben a CD kínálat terén tévedtem. Jelzem, a full-ból egyiket se használtam semmire, ill. a 3DMark-hoz kapott regkódot csak-csak...
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
nixx-21 #28876 üzenetére
Köszi.
jah...most jön a mai napi munkám gyümölcse...3d markok és game bench-ek. Utána pedig élvvezettel használni 1-2 évig.
[4ghz@1,2V]
[smallFFT 4455mhz 1,392V]
[blend 4455mhz 4x1gb 1173mhz] -
Lord Keri
csendes tag
-
Beowulf_78
addikt
válasz
nixx-21 #28868 üzenetére
Sztem meg avval.
Mi más okozna ilyen gondot ha GTS-sel minden működött neki és azóta csak tápot cserélt?
Vagy szoftveres vagy hardveres, de inkább hardveres lesz a gubanc, mert még a rendszert is újrarakta. Ki kell próbálni a rendszert egy másik Atival. Kiderül hogy egyedi probléma e.
-
Lord Keri
csendes tag
válasz
nixx-21 #28868 üzenetére
Én örülnék a legjobban ha így lenne, csak kicsit fárasztó, hogy küzdenem kell vele, meg 500 fórumot átnyálazni, hogy helyes működésre bírjam. A gép egyéb részével tuti nincs baj volt mem tesz, proci teszt stb..., és amúgy ez a konfig 1 éve már tökéletesen üzemelt csak eddig nvidia kártyával :\
-
totyax
aktív tag
válasz
nixx-21 #26006 üzenetére
Hát az hogy nincs hűtve azt nem merném állítani
Nem arra gondolsz inkább hogy nincs rajtuk borda? ;) Ezeken a nem-referencia kártyákon nem mindegyiken van borda. Végülis a cégek több év garanciával árulják a termékeiket, nem érné meg nekik ha tömegesen visszavinnék őket. A Gainwardot úgy látszik ez nem érdekli
-
$p@rr0w
őstag
válasz
nixx-21 #22018 üzenetére
Szép jó reggelt neked is. ÚR ISTEN két órás kihagyás a hsz.-ek között? Ez megbocsajthatatlan!
(#22025) Bluegene: Egyetértek veled.
(#22045) HSM: Érdekes, nálad valami nem stimmelt akkor...
(#22063) ProEvoFan: Ati Tray Tools a legegyszerűbb keress rá.
(#22083) Eagl3:
(#22098) VinoRosso: Az kellemetlen, keresd meg Seitec-et szerintem (ha azóta sem elérhető...).
-
jilian
addikt
válasz
nixx-21 #20033 üzenetére
Sziasztok!
Tervezek a jövö héte venni egy ASUS HD 4870-et...(azért ASUS-mert az EPU ezt tudja jobban kihasználni)
De nem bírom kibogozni, h mi a "probléma vele"???
Nem jo a hütése?
Tul hangos a ventije?
Leirná nekem vki röviden a tapasztalatokat?
Vagy gyüjtsek egy GTX 280-ra.....de 1650-et bir a monitorom... ott meg szerintem már nincs sok különbség az FPS-eknél...vagy?köszi
-
WiZARD
addikt
válasz
nixx-21 #13612 üzenetére
ritkán láttam alaplapot biostól gyorsulni.
viszont CF-et jobban kihasználhatja jobb driver, és nőhet a különböző chipsetek közötti különbség. szerintem.
5-15% pluszért én inkább x48-at vennék.
bár nem látom CF-nek értelmét, egyedül akkor ha valaki X2-t akar CF-be. ha csak 2 gpu kell együtt, akkor egy sima X2 sokkal jobb megoldás szerintem, mint a CF. -
NovaBlue
aktív tag
-
-
katt777
félisten
válasz
nixx-21 #6681 üzenetére
Ha 2 slot van a két VGA között, akkor jó lehet, friss levegő befúvásáról viszont nem árt gondoskodni, mert a hely úgy sem lesz túl bőséges. CF-ben más alternatív léghűtés nem igazán létezik.
stevve: Más tesztekkel meg más számok jönnek ki. Pl. CF-t nem támogató programok és az nV karik között...
-
leviske
veterán
válasz
nixx-21 #3013 üzenetére
Nézz P5Q Deluxe, vagy Maximus II teszteket... benne szokott lenni átlagban egy CF teszt is. Egy HD4800-as ugyan annyira fog vissza a X8, mint egy HD3800-ast. Talán már egy GTX2800 SLI-t tudna visszafogni...
Tehát nyugodtan ugorj bele egy P45-ös deszka vásárlásába.
(#3015) janos666: jó, hogy egy véleményen vagyunk.
MOD: off
-
janos666
nagyúr
válasz
nixx-21 #3013 üzenetére
Hát a 3870x2-nél arra is fogtak némi lassulást hogy nem PCI-E 2.0-ás csak 1.0-ás x16-on keresztül megy (aminek fele a sávszélessége). Ha 2.0-ásban járatod x8-ban abból nem lehet baj, de valahogy erősen úgy sejtem hogy 1.0-ás x8-ra gondolsz. De szerintem egy 4850-el valami 5% teljesítmény veszhet el egy x16/x16-hoz képest, sokkal több nemigen. (az is inkább 3DMarkokban mint játékban mért FPS-ekben, úgyse tökéletes a crossfire se) De 4850x2-vel is effektíve ugyanaz lesz a helyzet, mert ugyanúgy 2GPU-nak jut 16 sáv 1.0-ban (ha nem 2.0-ás lapba teszed)...
Emiatt ne vegyél új lapot 2.0-ás PCI-E sínnel. -
leviske
veterán
válasz
nixx-21 #2180 üzenetére
Őszintén szólva nem látok a jövőbe.
Ha a HD38-asok esetéből indulok ki, akkor Augusztus/Szeptember lesz, mire normális áron lehet majd őket kapni, ha viszont a Q6700 árcsökkentéséből, akkor a HD4850 akár 50k környékén is debütálhat Magyarországon. Majd meglátjuk...
(#2183) janos666: jajj...
ha annyira beakar mutatni a MS-nak és az ATi-nak, akkor miért nem erölteti inkább az OpenGL-t?
-
janos666
nagyúr
válasz
nixx-21 #1986 üzenetére
Én is úgy tudom csak 2db GX2 megy SLI-be, az is csak a legdrágább nvidia chipsetes alaplapban. És ez gyorsabb mint a 3db 8800 ultra. (valaki írta lentebb...)
Szerintem az nem földelés, két ok miatt se: A 6-tűsben is van földelés, másrész a 2900XT 8-tűs, a 3870 6-tűs, a 3870x2 megin 8+6 tűs. Szerintem faszán fázis+test megy abban.
-
janos666
nagyúr
válasz
nixx-21 #1697 üzenetére
Azt, neked, pert... Be is baszna ha a környezetvédők beperelnék őket nem az AMD...
Komolyan, a hozzátok hasonló emberek miatt utálom a környezetvédőket. Akik meg akarnak fosztani az élet apró örömeitől, hogy terepjáróval vagy spotkocsival járjak és égessem az üzemanyagot, vagy méginkább hogy rendes villanykörte helyett neonszarokat égessek amivel nekem szerencsére semmi bajom, de nem egy ismerősömnek fáj tőle a feje. Hogy ingyen gyűtsem szelektíven a hulladékot (mert ha ők válogatják szét akkor nem éri meg újrahasznosítani, de én meg ingyen dolgozzak annak a cégnek aki majd profitál abból hogy én szétválogattam neki a saját szemetemet amit feldolgozott és pénzt keresett rajta?) Vagy ami már mindennek a tetelye, hogy ne lehessen olyan gépem ami egy villanykörtényivel többet fogyaszt egy másiknál átlag napi 1 órában.Ép ésszel, tanult (és tanuló) emberként értem én vigyázni kell a környezetre meg elhiszem hogy így a vesztünkbe rohanunk, de az ilyen kijelentések után mondom hogy mindjárt szétlocsolok pár liter benzint a környezetvédő tüntetésen és rápöckölök egy cigit (hogy a szerencse döntsön begyujtja-e vagy sem).
Ésszel is lehet védeni a környezetet, nem csak úgy hogy többet vesz el az élet élvezetéből mint használ. Mert ugye nem muszály szűrő nélkül hagyni a nagyüzemi gyárkéményeket, meg nem muszály a legkárosabb anyagokat használni ha kicsit drágábban kiváltható.
De nem fogok sötétben hugyozni mert félek villanyt kapcsolni mert elég miatta néhány gramm szén.Najó, ezt a témát nem folytatom akkor se ha válaszoltok erre az üzenetre, de nem bíretam ki.
-
-
leviske
veterán
válasz
nixx-21 #1337 üzenetére
Nem hinném, hogy a Crysis alatt ilyen teljesítményt fog nyujtani. Szerintem már annak is illendő lenne örülni, ha feltudná mutatni egy 9800GTX, vagy egy 8800GTS teljesítményét.
9900GX2 pedig nem lesz. Túl nagy már önmagában is mag és nincs is túl sok félnivalójuk... a GT200 valószinűleg kiegyensúlyozottab (és nagyobb) teljesítményt fog felmutatni játékokban, mint a HD4870X2 (a CF miatt).
(#1342) 7600GT: annyira szánalmas...
Majd kíváncsi leszek, hogy ki lesz kíváncsi a nagy nV-ra, miután kiadnak egy 98GT-t 0 újítással és egy 150-200k-s 9900 sorozatot...
Vagy esetleg akkor, mikor az intel betrat nekik és megtagadja a licenszt a Nehalemekre... esetleg az AMD is bemutathat nekik azzal, hogy nem gyárthatnak AM3-as alaplap chip-eket.
MOD: off
-
janos666
nagyúr
válasz
nixx-21 #1337 üzenetére
Szerintem jó ha a 4870x2-n játszahtóan fut majd a Crysis Vista alól Very highben 1680x1050-ben élsimítás nélkül 8xAF-el. Egy 3870-en 1280x1024-ben is játszhatatlan a Very high, pl. 15-ös minFPS 25-ös átlaggal, akkor legjobb esetben is kivisz majd min30, átlag50-et a 4870-es, az X2 meg ugyanezt 1680-ban picit magasabb FPS-el...
3 hét és itt van Június, túl sokat nem kell már várni...
Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest