Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
LordDarkness #45091 üzenetére
-
MmDorian
őstag
válasz
LordDarkness #45088 üzenetére
Venni kell, nem nagy tétel.
Ha azt nézed, hogy a GPU-ra és a CPU-re is kell a borda, ami elvezeti a hőt, akkor kell a memókra és a fetekre is, mert maximum kicsit lenyomja róluk a megtermelt hőt a ventik.Ráadásul azt a levegőt fújná rá, amit már fölmelegített a borda.
-
MmDorian
őstag
válasz
LordDarkness #45086 üzenetére
akkor kb. a fetek és a memók melegednek...de miért ne raknál rájuk bordát ?
-
twine
veterán
válasz
LordDarkness #44968 üzenetére
Szia
Én egy időben gondolkoztam az Nvidia-n, és mindenhol azt láttam hogy kb parriban van a két zsuga, ergó adnál a szarnak egy pofont...hacsak nem próbálkozni akarsz, és kipróbálnád mindkét oldalt...Ezért most aztán lehet hogy megköveznek ebben a topicban, de én ezt olvastam róluk...
Előnye elvben van a 4850-nek, hiszen elvben erősseb vas, és ha a jövőt nézed, és tetszenének a 10.1-es játékok, amik idén kijönnek akkor jobb a 4850...
Nekem pld pont a kártyád topicjában javasolták hogy ha már megvan a 4850 ne cseréljem le...én mondjuk azóta szívom kicsit a fogam, mert gyakorlatilag pont azok a játékok jönnének be amik Nvidia-ra vannak hegyezve, meg PhysX-re...ezt én buktam...(már tuti nem csereberélek)
Tehát összegezve: Pillanatnyilag kb egyforma erejű kártyákról beszélünk játékok alatt...a jövőt meg szerintem kevesen látjuk, mennyire lesz elég akár a 4850 is a megjelenő játékoknak,illetve hogy azok közül neked melyik fog jobban tetszeni(PhysX vs. 10.1)
Remélem sikerült egy picit összezavarni
üdv
Twine
Szerk: Látom lekéstem...és páran már válaszoltak....igy az összezavarás sikertelen volt,,mert a döntést meghoztad -
Pala
veterán
válasz
LordDarkness #44971 üzenetére
Szóval csak a szimpátia húz az Ati felé?
-
KaraDani
addikt
válasz
LordDarkness #44971 üzenetére
Helyes
Én is Ati párti vagyok
-
Pala
veterán
válasz
LordDarkness #44965 üzenetére
Hát nem fogsz túl nagy változást tapasztalni. Kb. egyforma gyorsak, bár lehet, hogy a Geforce az újabb driverekkel már erősebb is picivel. Ami egyiken nem fut jól, az a másikon se fog, erre mérget vehetsz.
-
KaraDani
addikt
válasz
LordDarkness #44966 üzenetére
Igen ezt olvastam én is, arra akarsz utalni, hogy rámegy, max lelóg a vége?
-
BloodyEddie
őstag
válasz
LordDarkness #43582 üzenetére
Mit írtok ti szegény srácnak?? Nem csak az számít h "négynyóchetveeeeen ne add el!!"
Az AMD procid mellé egy 4850, sőt 4830 is bőven elég, főleg mivel 1280x1024ben játszol, arra a felbontásra bőven elég akár egy 4830 is, csak 1600x1200 vagy felette van értelme 4870-nek. Egyébként ha ela akarod adni, azt mostanában tedd meg, eléggé magasak az árak. Nyilvánvaló, hogy buknál x összeget az eladáson, de még mindig kevesebbet, mintha akkor adnád el, amikor újra 250ft körül lesz az euró. Vásárlásnál ha használtban gondolkodsz, a 4850esek teljesítményükhöz képest elég jó árban vannak itt a PH-n, de ne refhűtőset vegyél. Ha új kellene, akkor 4830 éri meg jobban, és 1280-as felbontásban tökéletes lesz neked.
-
fdisk
őstag
válasz
LordDarkness #43589 üzenetére
Nem.Sok a pénze.
-
haky
senior tag
válasz
LordDarkness #43584 üzenetére
Ne add el..Én most vettem a 4870 mellé még 1 4850-est glaciator asus-t
-
dangerzone
addikt
válasz
LordDarkness #43586 üzenetére
Jó kis összeget fogsz veszíteni rajta, ha most eladod.
Előbb kellett volna gondolkodni. A procid mellé a 4850 is bőven elég lett vna. -
cellpeti
nagyúr
válasz
LordDarkness #43584 üzenetére
Hát a 4870 magasan veri mind2 karit,nem vagy vele megelégedve? Nem értem mi a gond?!
-
haky
senior tag
válasz
LordDarkness #43582 üzenetére
4870
-
Nikkel10
tag
válasz
LordDarkness #31513 üzenetére
Semmi különbség!Oda bőven elég a 4850-es a maradék pénzből + megveheted a Far Cry 2-őt
-
Nikkel10
tag
válasz
LordDarkness #31507 üzenetére
Szerintem 1440/900-as felbontáshoz tökéletesen megfelel egy 4850-es kártya.
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24785 üzenetére
Fel lehet tenni két 12-est, de kicsit körülményesen, mert a hátsó már lelógna 3-4 centit.
A Turbo Modul igaz, hogy teljesen hangtalan, de teljesítményben közel sincs még 1db 12es ventihez sem.........
Sazl inkább a ventis megoldás, és sz.tem a legoptimálisabb a 2*9 verzió.mod:
TTomax: LOL14sec különbséggel ugyanazt írtuk.
-
TTomax
félisten
válasz
LordDarkness #24785 üzenetére
A turbo modul igaz hangtalan,de nem olyan hatékony mint a 2X12-es venti,nekem volt/van mindkettő,egy kicsit macerás felrakni a 2db ventit mert kb 1,5cm-el túllóg...
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24783 üzenetére
Nagyon jó ez az S1+venti felállás. Egyetlen hátránya a brutális méret. De ha elfér, akkor hangtalan és nagyon jól hűt. Több nem is kell.
Akad itt a PH-n is pár megbízható boltos, aki elküldi futárral, és nem is kell előre fizetni, ha ez lenne a probléma. Ha nagyon nem találsz, akkor írj, és priviben küldök 1-2 ajánlást
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24779 üzenetére
Hát nekem is azonnal cserélni kell, van egy S1, azt rádobom, aztán ha lehet kapni Thermalright T-Rad2-t, akkor sz.tem veszek egy olyat.........
Amúgy sz.tem nem lesz túl jó a HR-03GT, mert azon a venti csak a GPU környékét hűti, és egy kis friss levegő nagyon elkel a fetek környékére is.
Nem tom miért ilyen meleg.Lehet a tuningtól is, vagy az egyedi tápellátástól, vagy csak egyszerűen ilyen........
De az tuti, hogy így nem maradhat, mert egyrészt megsüketülök, másrészt meg felgyullad az egész gép tőle.
7%-ot mivel állítod be? Én Riva-t használok és ott 25% a minimum.
-
ImI87
őstag
válasz
LordDarkness #24779 üzenetére
Én lennék a kötekedős brigád?
Neked nem szörnyű ez a zaj, és ezek a hőmérsékletek?
Vagy csak az enyém ilyen szar?Meghúztam rendesen a csavarokat is, meg újrapasztáztam, de annyit ért, mint halottnak a csók.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
LordDarkness #24001 üzenetére
1920*1200-tól van észlelhető különbség, alatta ált. procilimit (kivéve ahol nem...).
Amúgy ez a fórum szabályzat, úgyhogy tartsd be ahelyett hogy kötekedsz! -
lsc
nagyúr
válasz
LordDarkness #24020 üzenetére
Amennyiben jobban számolsz már nem egy, ha majdnem 500 nap után nem jöttél erre rá és kellett Atla akkor azt hiszem nem velem van a baj, ezért szóltam ha már magadtól nem jöttél erre rá . Ajánlom chat.hu és hasonló oldalakat ha szómenésed van . Nem fontos válaszolnod , részemről ennyi, a hülyeséget nem kell jobban fokozni .
-
Osynho
addikt
válasz
LordDarkness #24020 üzenetére
Nesértődj meg mindenen.
A 8800gt nem elég 1280ban amúgy?
-
Osynho
addikt
válasz
LordDarkness #24008 üzenetére
1280-ban a 4850 cf-et nemhiszem , h kihajtanád, meg amúgy is felesleges ennyi pówer ekkora eflbontáshoz. Vagy vegyél egy 22-24es moncsit és akkor már más a helyzet
Mod gomb meg valóban hasznos cucc
-
Atla
senior tag
válasz
LordDarkness #24016 üzenetére
Nem csak neki fáj hanem mindenkinek!
Pl én választ várnék egy pár embertöl akik lehet h csak este jönnek vissza
és nem találják meg a hsz-omat,mivel te teleirogattad a fórumot a hsz-aiddal amiböl dupla annyi van,mert nem voltál képes a Mod gombot használni!
Érti? -
syC
addikt
válasz
LordDarkness #24014 üzenetére
Elnéztem, sorry.
Attól tartok, hogy kelleni fog a kraft ha jönnek az újabb játékok, és az1680x1050 nem kicsi felbontás... Én szerintem az 4850CF dobozkájába dobom a borítékom.
-
lsc
nagyúr
válasz
LordDarkness #24014 üzenetére
Lehet hogy hihetetlen, de a hsz-od 5 percen belül a mod gombbal szerkesztheted .
Sőt egy hsz-ban több hsz-ra is válaszolhatsz .
Mondjuk azért mert látom hogy feljön a tpic benézek és a Te hozzászólásaiddal van tele, a hsz gyűjtögetés meg nem illik . -
Eagl3
veterán
válasz
LordDarkness #24009 üzenetére
Egyértelmű, h. erősebb 2db 4850 mint egy 4870.
Viszont óval drágábbis.
Ennyi erővel várd meg a 4850X2-őt, az legalább nem fűt úgy mint 2 db 4850.Amúgy 4870 elég mindenre...
-
HIJ
őstag
válasz
Hát azért 2x4850 az 70-75 K, a 4870 meg 50-52K. Nem egy kategória...
-
syC
addikt
válasz
Na ez a kérdés engem is érintene , csak 1680x1050-es felbontásra nézve (viszont krízissel nem játszok)
-
nixx-21
őstag
válasz
Asszem csak a Guru 3D-s teszt-ben van 1280*1024-es felbontás
-
FeRRaR1
őstag
válasz
4850 es is bírná fullon a Cry Sis-t ha megfelelő vas van alatta
-
Skizz
addikt
válasz
LordDarkness #16587 üzenetére
Hát, én eddig az összes PCI-E-os, tápcsatit VGA-hoz kaptam PEG-molex átalakítót, legyen az full vagy lite. Feltételezem, hogy a tiedhez is jár majd egy.
Roderic: Nemtom', ennyire nem vagyok profi, letettem a gyári hűtésről. Próbálkozz!
-
Skizz
addikt
válasz
LordDarkness #16581 üzenetére
A lite és a full közt annyi a különbség, hogy a fullhoz kapsz egy csomó kábelt, játékot, egyebeket, a litehoz pedig csak a szükséges dolgok járnak: pár kábel - köztük a PEG-molex tápkábel átalakító, D-SUB->DVI átalakító -, füzet, karesz, driver CD.
-
Skizz
addikt
válasz
LordDarkness #16573 üzenetére
Tökéletes. Bár mindegyik kártya referencia hűtéssel és órajellel lett felvértezve, így végülis gari függő, hogy melyiket veszed.
Én pl. ATi-ból csak Sapphire-t szeretek venni. Nem tudom miért.
-
Skizz
addikt
válasz
LordDarkness #16567 üzenetére
Nekem is volt. Nyugi, halkabbak!
Bár a gyári szabályzás mindkét kártya esetén elég gyér, így azt majd házilag kell belőni.
-
Skizz
addikt
válasz
LordDarkness #16565 üzenetére
Hát ez így nehéz kérdés. Teljesítmény szempontjából egyértelműen a két HD, viszont ezesetben számolnod kell az iszonyatos fogyasztással és hangzavarral, amit a két karesz produkál. Plusz, még a mai napig előferdülnek hibák, rendellenességek a kétkártyás rendszer használata esetén.
Macka: Ez egy rendkívül informatív megnyilvánulás volt.
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest