Aktív témák
-
hakos1987
őstag
illik, de ha nagy felbontáson játszik, akkor nem valószínű, hogy CPU limitbe ütközik... márpedig valszeg 4870 X2-vel nem 1024X768-ba tolja valaki, bár ki tudja?! De! Az új játékoknál számít a cache mérete is... én a helyében egy E8500-at vennék valami ASUS P45-ös lappal... nem kerül túl sokba az átállás (tapasztalat- 5600+ és MSI K9A2CF lapról +17K volt az átállás egy Giga EP35-DS3 rev 2.1 és E8400-ra....), annyit pedig mindenképp megér!
-
wmarci
senior tag
Na jó most csak arra gondoltam, hogyha valaki megtud venni egy nem nagyon olcsó kártyát, az biztos megtud hozzá venni egy kicsit jobb lapot és processzort is. Itt nem egy QX9650-re gondoltam, hanem mondjuk egy szolidabb és olcsóbb Q9450-re vagy akár egy Q9550-re.Bár azt leszögezem, hogy nem nem akarok senkinek a zsebében sem kutatni. Meg nem is nagyon mindennapi egy ilyen konfiguráió.
Cifu bácsi mindenkit kioszt.
-
DigitXT
félisten
És a 4870-en tutif*sza a gyári hűtő?
(Btw. nekem Chilla van a 40K-s 4850-emen: akkoriban 46K-ért nem igazán volt 4870. Ja, persze még ott vannak a rambordák, meg valóban szerelni kellett egy pár percet, de szerintem jó lett így.
) Visszatérve az árra: hát még most sincs - ugyanabban a boltban nézve. (42K vs 63K pl. ASUS-ban.
) Szerk: persze a 4870 gyorsabb is, azt is forintosítani kellene...
-
janos666
nagyúr
Tudom hogy HDMI-n át ütős ha csak az érintetlen anyagot kell átküldenie. De ha lenne koax SPDIF meg akár analóg kimeneti lehetőség talán szélesebb rétegeket érintene a dolog. Pl. marketing hogy nem kell külön hangkártyát venni, mert ez is jobb mint egy alaplapba integrált cucc. Tehát az első DVI-re egy monitor/TV, a másodikra meg egy átalakító ami kihoz egy koax, meg 4 jack dugót audiónak és akkor kaptál egy komplett hangkártyát a VGA-ban. Esetleg EAX2 licencel ha már játékokra találták ki a radeonokat...
Ilyen HDMI házimozicuccal kevesen mennek neki HTPC-nek, akkor már inkább sima Blueray lejátszó, de ha mégis akkor abba meg nem is 4870x2 lesz, hanem valami sokkal-sokkal kissebb radeon. -
janos666
nagyúr
És úgy is jó ha az első porton van egy monitor, a 2. rádugod a HDMI átalakítót, és rá csak egy erősítőt? Vagy csak ha először TV-be a HDMI vagy DVI, és utánna az leszedi a hangot egy kimenetnek erősítő felé?
Meg mit tud ez a hangkártya? EAX2-t, ilyesmi? Látják a játkok is mint DirectX kompatibilis hangkártya? Vagy csak a médialejátszók tudják érintetlenül átküldeni az adatot a forrásfileból?
Mert egy ilyen játékokhoz szánt kártyán nem lett volna hülyeség valami EAX2-es kodeket beszerezni ami megfelelő átalakítódugasszal akár sima SPDIF-et is kiköhög (analóg 8 csatornát azért nem várnék el, ahhoz kéne DAC...). -
Dubmaster
aktív tag
-
törölt tag
PH! fórumozó külön állatfajta. Ebbe tartozol Te is, Én is, bár nagyon különbözőek vagyunk. Ha te megengedheted magadnak a 40" monitort/TV-t, akkor elhiszem, hogy megér neked +10k-et már a tudat is, hogy elvileg jobb a karid mint a másiké... De könyörgöm, ne erőszakold már rá a Te véleményed arra is, aki most jár először itt! Ha visszaolvasol láthatod, hogy egy újonc hozta fel a 1 GB-ot. Ebből te egyből arra következtetsz, hogy tudja, hogy a több vram csak nagy felbontás és szűrők mellett jön ki? Mert én nem. Én arra következtetek, hogy szimpla marketing áldozata lett, azt a hiszi, hogy a több jobb... Te meg arról győzködöd őt, hogy megéri, pedig csak igen specifikus igények esetén éri meg, ami lehet, hogy a te eseteben megvan, de mivel a Tiéd kirívó eset (sajnos), ezért nem tudom honnan veszed, hogy ő is automatikusan ugyanolyan igénnyel lép fel mint Te.
Erre szokták azt mondani, mindenki magából indul ki...
Ugyanez vonatkozik a monitorok méretére is. Lehet, hogy Te megteheted, hogy minden gépújításkor monitort is vegyél, méghozzá a luxus-kategóriából, de egy átlag ember 2-3 szgépet elhasznál miközben csak 1 monitort, ez tény. Úgyhogy Te ne általánosíts a saját példádból se dicsekvési vágyból se érvelési céllal, amíg én a tömegekről beszélek, mert egész egyszerűen nincs igazad! -
Integra
titán
arról nem is beszélve hogy az egyre újabb játék szoftverek is belenyúlnak már időnként a plafonba. előbb-utóbb 512mb-1gb lesz a standard és nem 256mb-512mb
és pontosan. lehet csak fps-re gyúrni, nulla szűrővel, de olyan is lesz a kép.
nagy felbontás, szép grafika sok simítással és szűrővel..én is valós 1920x1080-as felbontásúra gyúrok következő monitornak, de az tv is lesz asszem egyben, azért az már megszólal...
de gondolkodom egy sharp aquos lcd-tv-ben is.. csak jó lenne kipróbálni hdmi-s vga-val hogy milyen rajta egy komolyabb fps is -
Vasinger!
nagyúr
LoL. Adjál már külcsön, nekem 1-2 millió Ft-ot ha ilyen gazdag vagy... Én 19" monitoron gamelek! Attól h épp összegyűlt 40 rugóm egy 4850-re, az nem azt jelenti, hogy a többi cuccom hiper szupernek kellene lennie... Ez egy kicsit szánalmas hsz. volt felőled, dehát, aki megteheti hogy 40"-on játszon... OMG
-
törölt tag
1. 4870 nem csúcskari. Szimpla középkategória (de annak átkozottul jó
)
2. igen, hoz gyorsulást, és ha tovább olvasod a mondatot amit írtam, akkor láthatod, hogy mennyit 3-5FPS-t...na jó, egy-két kirívó esetben hozhat többet is, de ahol hoz, ott már úgyis felesleges (értsd: nem ezen fog múlni, hogy játszható lesz-e egy adott játék a kártyán vagy sem, mert amelyik játék 20FPS-sel ment, ott hiába gyorsul 22-re, attól neked még nem lesz jó; ahol meg eddig 70FPS volt, ott minek még 10? és most nem nejünk bele PLZ hogy multis játékoknál ez számít-e vagy sem
)
3. Szerintem sok csúcsgép mellett van 19"-es LCD, mivel 1-2-3 éve megvették amikor lejött az áruk és még nem cserélték le, mivel monitort hosszabb távra vesz az ember, nem úgy mint gépet/gépalkatrészt. Nem tudok statisztikáról, ami ezzel foglalkozna, de szvsz az emberek nagy része még mindig 1280ban játszik (17-19" LCD, 17"CRT). csak a következő 1-2 évben fognak igazán elterjedni a széles, 22-24"-es LCD-k, hiszen most esett/esik az áruk. A 20"-es 1600*1200-asok meg ritkák, a 19"-es 1600*100-as CRT-k is, ezeket profi munkára használták. Úgyhogy szerintem lehet feltételezni, hogy a legtöbb ember jelenleg 1280-as monitort néz. Talán PH!-n kicsit többeknek van nagy felbontásúja, de nem sokkal. Persze lehet én vagyok lemaradva, de ahogy a környezetemben, ismerősök közt körülnézek, én azt látom, amit leírtam... -
Dare2Live
félisten
Nézd meg még 2560nál maxon max szürökkel is elvétve kevés az 512ram.
ott már a 4850 sávszéle ami kevés. Ergo aki 2560*1600ban(esetleg 1920*1200ban) játszik az vegyen 4870t.
Aki meg 1920 vagy alatta az maradjona 4850nél és inkább rakjon rá egy jó hütőt és rántsa fel a magot 750mhzre.1GBnek énse látom sok értelmét.
-
T.Peter
őstag
A hdmi-s hangot hogy közvetíted az erősítő felé, ha a tv-be, vagy a monitorba megy a kábel? Nem értek ehhez, megmagyaráznád?
Luw2win: Nekem 4 mbites. Amúgy én még a 43. hsz-nél kezdtem el írni, szóval nem gondoltam volna, hogy pont az 50. leszek. Amúgy még ott a 70. Mondjuk ilyen hülyeséget, hogy ilyenekért "versenyzünk".
Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged