- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Hát..nem tudom ez miféle jószág, de nincs beborítva végig látszik a borda (rajta a venti), a ramok kvra nem kaptak semmi hűtést stb..Ok, hogy felülnézetből fedettnek látszik, de ha oldalról nézed, kb 1,5 cm-eres lyuk van végig. Ha végigérné, akkor nem "szökne"ki oldald, de így..jön ez mindenütt
Most csináltam egy Markot, (Xp-nincs vantage), de nem tudom, hogy ez egy 4850-től milyen erednény. Van valahol ilyen táblázat, hogy képben legyek kicsit?
Ja a Mark [most ezt adta] -procimnoz még nem nyúltam, majd az is kap vagy plusz 1200-1400MHz-et, de most a VGA-t szeretném tudni. -
jagada
addikt
akkor nem tom mi a baja, néha egy sima internet explorer elindításánál is olyan kékhalál fogad, máskor meg megy a Crisys is
valami ati2drg-vel van gondja, meg végtelen ciklusba kezdett szöveg, majd csinálok fotót fényképezővel, hátha valaki tapasztalt már hasonlót.
pedig a táp egyik +12V-os ágára csak ez van kötve, hogy a 18A ott legyen neki mind... -
madgie
titán
Szerintem nem, de esküszöm, meg sem figyeltem, mikor beszereltem
Tuti nem dual slot, ahhoz túl lapos. Ja, és az Accelero S1-hez képest jóval kisebb a fizikai kiterjedése minden iránybanMankó: én nem bántottam a gyári hűtést a nem refihűtős 4870-emen. Hatékony, mint a nyű, nem hangos, annyi, hogy a ramokra rátehettek volna valami kis süniket... de anno a Gainward 3850-en meg olyan porszívó venti volt, hogy öt perc alatt lekaptam. tehát nem vészes a 4870, csak tényleg érdemes valami jobb hűtéssel venni (Vapor-X mittomén)
COD4/5 szintű fps-ek repülnek egy 4850/1GB-on is full HD-n, egy Crysisnak meg Euthanist-on nem elég semmi
-
gfefe
őstag
én is úgy filózom, hogy hagyom a búsba a ventit... inkább veszek majd még egy karit...
2db 4850 nekem mindenre elég lesz még magasabb felbontásokon is... az alaplapom támogatja a 2x 16x os 2.0 sávot tehát hátráltatni nem fog semmi....(remélem)
szerk: ref hűtésnek is van értelme amúgy... én pl nem tudnám kihazsnálni a sima pci slotot ha nem az lenne...
és számomra az is fontos...
-
madgie
titán
Ez az én bajom a Powercolor hűtésével is. A GPU-t nagyon szépen hűti, 838 MHz-re fel tudtam tolni stabilan és még akkor sem megy 65 fok felé terhelve, de a többi komponensre csak pucéran fújja a levegőt, az meg azért annyira nem jó
(persze ha nem ráncigálja az ember az órajeleket, akkor no problemo, de akkor is csúnya dolog) -
gfefe
őstag
-
twine
veterán
Olvass és tanulj... bár ez már leginkább broadcast, biztosan hasznodra válik...
üdv -
lsc
nagyúr
24" a full hd. lényeg, hogy a 3.6ghz bőven elég, hogyha 22"-on nyomod, ami mondjuk 1600x1200, még talán vehetsz is visszább a cpu-ból. Ezt írtad, tehát full hd-hoz bőven elég a 3,6, de alacsonyabbhoz vehet vissza a prociból . Tehát NEM egyről beszélünk . Azt meg az előzőben is írtam hogy a full hd felbontásnak semmi köze a képátlóhoz, a felbontás a lényeg, ha 14 collon megcsinálják akkor az is az /csak példa volt a 14"/.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor sem feltétlenül. 19-esről váltottam 22-esre (1280x1024 VS 1680x1050), Crysis-t leszámítva mindenhol elég volt az 512-es 4850-em közepes OC-val a viszonylag nagy arányú felbontás növekedés ellenére. Magam is meglepődtem, mikor mondta Gorneck, hogy bírni fogja a 4850-em és tényleg így lett. Nem mintha nem lehetne hinni a mesternek...
-
katt777
félisten
Nem a program nem működik, hanem a hatása. Igaz, x64-et kellett volna mondanom. Az én Vistámon (x64) csak lassított minden játékot ilyen játékot, és nem is használta a 2. magot.
proof88: Egyáltalán nem kell kívánni semmit, menj a másik úton.
Dózer: Én pont védtem az AMD-t (már amennyire lehet), nem is az én aláírásomban szerepel csúnya megjegyzés rájuk nézve. Úgyhogy ezt sem értetted. Nem én tehetek róla, ha nem gyártanak olyan processzort, amely képes felvenni a versenyt az Intellel.
Még mindig azt mondom, hogy a Catalyst nem működik jól, mert nem ez az első eset az ATI drivereivel. 3870-nel ugyanez volt fél éven keresztül. Vajon miért gyártana az ATI 4870-et, ha a 4850 gyorsabb lenne?
Majd kijön egy újabb driver, és akkor jobb lesz a 4870. A 4850-et meg továbbra is hiába tuningolod, még akkor is 4850 lesz. A driver azt ismeri fel, nem az órajeleket.
-
milszab
senior tag
Szerintem is maradj a Musashi-nál! NEkem is az van a 4870-esem és iggen jó! Igaz a vrm az nagyon magas azokkal a sünikkel amiket adnak hozzá! Én kicsit másképp oldottam meg a felrakást és igy tökéletes! 46 fok alapban de most le van véve a mhz-CCC-vel, aza 500/450, dehát ugye mikor elkezdel jácani akkor automatán felnyomja ahol gyárilag is van! NAh szóval most GPU:38, a VRM : 43 fokos! JA és közepesen mennek rajta a ventik és totál nincsen hangja! Igen kicsit lötyög rajta de az nem baj! Én is kicsit féltem tőle,de OK!
-
katt777
félisten
Teszteket olvastam: 1 db átlagos 12cm-es ventivel produkálja a Musashi hatásfokát. 2-vel értelemszerűen jobb és halkabb.
CimbiX: Azért akadozott a desktop, mert leterhelte a rendszert a progi. Átnevezve meg nem. Az ilyen trükkökkel magát csapja be az ember. Én mindenesetre maradok az eredeti teszteknél.
-
Gery8503
csendes tag
Most nem találom de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a Arctic Cooling Accelero Twin Turbo 22dBA ha jól emlékszem.
A Scythe Musashi Zajszint:12.50 - 29.22dBA.
Tehát ha a gép alapjáraton van akkor elég csöndes. de az elöbbi hozzászólásomban linkelt teszt alapján gondolom terhelés alatt is elég halkan le tudja hűteni a kártyát.Az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Ventilátorok: 80 mm, 1200-2000 fordulat/perc.
Míg Scythe MusashiVentilátor méretek: 100 x 100 x 12 mm Ventilátor fordulatszám: 800 - 2,000 rpm között állítható.
Tehát a legkisseb fordulat is halkabb lehet.
És a hozzászólásokban is ha jól emlékszem olvastam hogy a venti beállításával kellet bíbelődni hőmérséklet függvényében (Arctic Cooling Accelero Twin Turbo).A Scythe Musashi-nál meg külön mi állíthatjuk be egy potméterrel.
Azt viszont jó lenne tudni hogy a kártya megy e ugy ha nincs rádugva semmilyen venti mert ha jól láttam a Scythe Musashi-nál külön tápról működnek a ventik.
-
katt777
félisten
Csaxólok, hogy 0.843V-on 250/300MHz-en nálam 39/44/40°C a kari idle, terhelve meg nem megy 65-70°C fölé (55% ventivel), persze nem GPU-CV fur renderinggel, az a RAMIO-t felküldi 90 fölé is (80% venti), viszont a GPU akkor is csak max 75°C. Szóval lehet próbálkozni lejjebb 2D-ben, csak ennyire levett beállításokat értelemszerűen nem tettem föl.
-
Aryan
senior tag
Nem zavar igazából,mert nem szemetel a kártya játékok alatt sem,csak idegesítő hogy ennyire magas a hőmérséklete a vga-nak.
5-7ezer ft-ot még ráköltenék egy normális hűtésre,tudtommal rámennek AC termékei pl. Accelero S1 vagy Twin Turbo csak azt nem tudom,hogy adnak e már hozzájuk normális VRM hűtést.
lala42: szép játék de én 1óra után töröltem, nem szeretem a tps játékokat, kár hogy nem fps, pedig a környezet és monsterek is nagyon jól megvannak benne csinálva
-
Aryan
senior tag
Melegedős a dolog, megy a gépem több mint egy órája és a vga 72°-kos úgy hogy fixen 28%-on megy a ventije. Nem játszottam a géppel,csak netezek így is felmelegedett ennyire.
Semmi tuning nincsen most a gépben. Az a baj hogy nagyon irritál,hogy ha "hangos" a gép. Noctua 1200rpm-s ventik is levanak szabályozva zalman ellenállással igy 900rpm-el pörögnek.Biost nem akarok rányomatni a vga-ra, att meg nem megy,mert 64bit-es vistam van, és nem indul el az att, így marad a profilos,betű kombós ccc.
Előzö 4870-mre rátettem egy GFX Chillát, jól le is hűtötte (50° fogra a vga magot), de sok rémhír volt régebben hogy a nem gyárihűtős vga-k tönkremennek,mert az egyik oldala jól le is hűl a vga nyákjának, a másik oldala ugyan úgy 90-100°-kos.
Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Motoros topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest