- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
-
zsazsa87
csendes tag
válasz
cimbi186 #35977 üzenetére
Hát eddig bőven el volt a 2 gigával de nem hiszem hogy ez a baj. Most töröltem le az összes drivert catalystot és tettem fel az újat és most ott tartok hogy Crysis el se indul (kiírja hogy a program szabálytalan működése miatt leált) a Grid meg megy kb fép percig jól utána meg belassúl és fekete lesz a kocsi. Nem tudom mit csináljak még. Eddig bánom hogy Atira tettem.
-
zolee.szabo
csendes tag
válasz
cimbi186 #35545 üzenetére
Szia! A GA-X38-DS5 jobb felső részén, a memória-slotok közelében van egy tápaljzat, amibe a hagyományos 4(?) tűs lapos tápkábel csatlakoztatható (az IDE HDD-k és Optikai meghajtók is ezt használják) , amit én buzgón be is kötöttem, de az alaplap könyve is írta, hogy oda csak két vga kártya esetén kell tápot kötni. Ez a PCI-E kiegészítő tápellátását biztosítja. Tehát ezt lekötötte, a 4870-en természetesen be volt kötve a 2 db. 6 tűs tápcsati, és tesztelte 1280x1024-ben átlagos beállításokkal 8x élsimítással a Crysis-Warhead-et, szépen futott, nem volt VPU recover. Otthon aztán megint kidobott a VPU, ezután a szünetmentes helyett túlfesz.védett hálózati elosztóra kötöttem a gépet, tegnap kb. egy órát játszottam gond nélkül, majd a következő szint betöltésekor kapcsolt ki a monitor (no signal) felé menő jel, nem is lehetett feléleszteni, csak a gép manuális kikapcsolásával, ezért nem is láthattam, volt-e vpu recover ablakocska, de visszakapcsolás után 69 fokos volt a videokari, tehát nem volt túlmelegedve. Egyébként novemberi DX9c van rajta és Catalyst 8.11. Tehát még nem tökéletes, de töretlenül fejlődik, lehet hogy tényleg bejön az, amit valaki korábban írt, hogy bejáratási időszaka van néha a videokártyáknak. Ahogy az elején viselkedett (az általam elrontott felesleges bekötéssel) az gáz volt, most már kezelhető, de remélem hamarosan ez is megszűnik. Óriási, évekre visszanyúló fórum-irodalma van a VPU recover hibajelzésnek, de még nem olvastam üdvözítő megoldást senkitől. Tápom 450W chieftec, ha kevés lenne, a boltban is kevés lett volna. Egy HDD és egy DVDRW van a gépben, meg két kiegészítő venti, nincs agyonpakolva fogyasztóval, csak mert az elején arra gyanakodtam, hogy kevés a táp a 4870-nek. Én is feltenném a kérdést! Tud-e valaki a kedves fórumozók közül valami okos javaslatot a VPU recover hibajelzés/monitorjel kikapcsolása kiszűrésére. Persze a VPU kikapcsolásán kívül, egyszer próbáltam, nem jött be. Egy Sapphire HD4870-től tökéletes működést várnék el!
-
bozont
veterán
válasz
cimbi186 #35426 üzenetére
Na jó, de ha kifogy a memóriából akkor meg jön a virtuális memória és elkezdené tekerni a vinyót, max darabos lenne a játék. Ettől még nem kéne elszállnia vpu recover-rel. Én örülök hogy van akinél a + memória segít, de nem hiszem hogy pl a CoD4 2 gigánál többet enne, ráadásul XP alatt.
mod.: Mindig valami olyasmit ír ki, hogy a driver nem válaszolt ezért alaphelyzetbe állt. Nem tudom ez mit jelent pontosan.
-
bozont
veterán
válasz
cimbi186 #35420 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kevés ramnak köze lenne a vpu recover előhozásához. Nálam is jelentkezik ez a hiba és eddig az összes játéknál amit próbáltam.
Túlmelegedést én kizárnám, 80 fok az még nem vészes ezeknél a kártyáknál. Több drivert is próbáltam, de semmi változás. Még a win reinstallt kipróbálom, még nem volt rá időm. Ha az sem segít akkor vga hiba lesz. Esetleg (bár erre csak kis esély van szerintem) a táp kezd már korosodni és lehet nem bírja már (mondjuk 3 éves még csak), terhelésnél eléggé felpörög a ventije, gondolom nagyon melegszik.
-
dangerzone
addikt
válasz
cimbi186 #34652 üzenetére
Köszi! ;)
Ez a venti sztetek jó lesz accelero s1-hez? (ipontól a tervezem a rendelést)
-
_Toka_
senior tag
válasz
cimbi186 #31300 üzenetére
Ha bekapcsolod, stabilabb, szebb képet kapsz. Ellenben mindenképpen kevesebb FPS-t kapsz - leszámítva azt az extrém esetet, amikor pont akkorra készül el minden renderelt kép, mikor megjön a szinkronjel -, mint kikapcsolt állapot mellett.
Ha szükség van plusz teljesítményre, kikapcsolod, ha nem zavar a csíkozódás - esetleg észre se veszed -, úgy hagyod. Ha zavar, bekapcsolod és más módon próbálsz plusz teljesítményhez jutni..
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest