- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
SystemRoot #38557 üzenetére
nézd, énnekem már féléves lesz a 4850-esem és nem nyúltam a BIOS-ához, de tunningoltam, semmi baja, és nem ment tönkre 2 hónap után (se)
ezeknek "lelkük" van, egy bonyolult szerkezet, lehet a BIOS módosítás zavart okozhat a GPU és a BIOS kapcsolatában mittommén, én biztos nem fogok ilyesmit csinálni semmi értelme ráadásul
nem véletlenül úgy került ki a gyárból ahogy, hidd el ha jobb lenne módosítva, valószínűleg úgy jött volna ki
de egy dolog fix: ha nem piszkálunk bele attól nem lesz baj, ha igen viselni kell az esetleges hosszú gariidőket(akár 2 hónap Magyarországon, sőt meg is tagadhatják és akkor bux 60K-t+ milló idegsejtet, megéri?)
-
katt777
félisten
válasz
Azért látok itt némi képmutatást: CPU-t veszel, rögtön hűtőt cserélsz (most tettem fel a stock-ot, csak úgy gurguláznak a csapágyak), alaplapba rendszeresen kell új biost flashelni, mindegyiknél ez része a rendes működésnek, ahogy DVD meghajtóknál is a firmware update. VGA-hoz ugyanúgy adnak ki bios-okat, de ha felteszed, vagy hűtőt cserélsz, máris jönnek a garvesztés-fenyegetéssel... Első, mivel gyárilag támogatott, számomra nem kérdéses, hogy a rendes használat része, másodikat meg nem is kockáztattam meg, ezért volt szükség az elsőre (és az is minimális csökkentés volt betesztelve, nem túlhajtás; módosítás nélkül ott, ahol amúgy a hiba jelentkezik - boot up). És nem is volt vele semmi baj, másoknál sincs, a hiba hardveres jellegű.
-
katt777
félisten
válasz
És nálam még az sem volt.
-
szkorhetz
őstag
válasz
SystemRoot #38540 üzenetére
Jóvanna na
Fáradt vagyok. -
Blood Mage
senior tag
válasz
SystemRoot #38498 üzenetére
minőségi ? Loegjobb minőség Corsair VX450. amúgy meg csak 1db 6pines csati van rajta ezért érdeklődtem hogy akkor az hány W lehet... de akkor biztos elbírja...
-
válasz
SystemRoot #38431 üzenetére
Közben átgondoltam. A színhűség DVI-n keresztül csak a monitortól függhet, analóg csatlakozáson keresztül viszont a kártyától is (mert átalakítja a digitális jelet analóggá).
-
proof88
addikt
válasz
SystemRoot #38437 üzenetére
Meg fogok próbálni mindenféle megoldást. Tapasztalatot szeretnék gyűjteni, ezért kipróbálom ezeket is.
-
proof88
addikt
válasz
SystemRoot #38433 üzenetére
Hát, nekem Sapphire X1950 Pro volt az előzőm, annak állítólag szintén automata hűtése volt, de állandóan 100%-on ment. Ezért segítenem kellett rajta ATT-vel. Persze aztán beleírhattam volna a BIOS-ba az értékeket, de mindegy. Viszont az is ilyen halk volt 30-40%-on, mondjuk játék közben volt az 60% is, az már zavaró volt.
Igazából én is szeretem a csendet, de jelenleg a két winyó jobban zavar. Majd téli szünetben megcsinálom a gép hangtalanítását, már vásároltam szivacsokat meg gumikat. A táp egy HX520, az jó halk. Remélhetőleg a szivacsok megoldják a többi belső zajt, Raptorokhoz meg egy CM 4-in-3 device modult vettem, majd meglátjuk ... nem vagyok nagy moddingos, utóbbi időkben kezdett el jobban érdekelni, miket lehet gumival meg stb. csinálni. -
válasz
SystemRoot #38399 üzenetére
Azért vannak dolgok, melyeket egy screenshottal nem lehet látni (pl. színhűség), szóval nem olyan biztos, hogy urban legendről van szó.
Nem a 9500PRO-t lehetett moddolni, hanem a sima 9500-öt (ami amúgy egy selejtkártya volt, mert hivatalosan nem létezett). A 9500-öt akor lehetett 9700-é moddolni, ha eleve annak készült, mert akkor 256 bites nyákon csücsült, és csak letíltották a maradék 4 pipe-ot, mert valami miatt nem ment át a teszteken. Amennyiben 9500pro-nak készült (8 pipe 128 bit), már nem lehetett 9700-et varászolni belőle, max 9500pro-t. -
Savanya
addikt
válasz
SystemRoot #38423 üzenetére
Nekem 2 féle 4850 /toxic és sima msi/ is meghalt ugyanazzal a bajjal . / nem adott képet /
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38380 üzenetére
A hazugság kampányt nem értem még mindig. Az X800GTO a hivatalos Ati specifikációk szerint 12 pipát tartalmaz. A GTO esetén ha jól emléxem aktiválni lehetett a maradék 4 pipát (de ahogy irod, később hardveresen korlátozák ezt is). Az, hogy a Sapphire kezdetben kiadta a 16 pipás verziót, még nem jelent az én nézetemben hazugságot. Mivel az Ati legnagyobb partneréről van szó, feltételezem ezzel az is volt a szándékuk, hogy odaverjenek az nVidiának egy jobb ár érték arányú kártyával.
Egyébként ez egyáltalán nem egyedi dolog: 9500pro@9700pro , 9800se@pro kártyákat is nézhetjük, itt is egy gyengébb kariból lehet jobbat "csinálni". Persze a júzereknek tetszik az ilyen, hiszen jól járnak.
Azt, h miért nem adták ki hamarabb a DulaSlot verziót arra értettem, ha régebben is először jobb termékkel léptek piacra, akkor most miért nem? (mondjuk szerinted nemjobb ez a variáns, de mindegy) Hiszen az általad említett "GTO-csalás" idején se voltak rákényszerítve a jobb vga gyártásra, szerinted mégis galárdul ezt tették, erkölcstelen piaci előnyszerzés reményében.
Persze, lehetett sejteni előre, h nem jó dolog idle 80fokos kártyát kiadni (mellesleg ettől még tökéletesen működőképesek ezek is), de kelletek az általad is említett médiák tesztjei, valamint a felhasználók sírása, hogy elkezdjenek egyedi hűtéseket tervezni. És ha már ez a helyzet ,akkor miért ne tegyék ezt olcsóbb nyákkal.
Sztem nem fog közeledni lényegesen a nézőpontunk, de értem, elfogadom a tiedetViszont befejeztem a sokak számára érdektelen, a topic témájához csak lazán kapcsolódó hozzászólások gyártását. Köszi a türelmet és bocs, ha hülyeségeket írtam
-
szasanyi
félisten
válasz
SystemRoot #38399 üzenetére
Hát nem tudom... Nekem 2D-ben és 3D-s kép esetén egyértelmű volt a különbség. És mivel 9600GT 512MB-> HD4850 512MB->9800GT 1024MB->HD4850 1024MB csere volt, szóval elég alaposan meggyőződhettem a létező különbségről. De, hogy más példát is említsek: a HD4850-nel a Crysis egyik pályáján olyan szivárvány volt a vízesés fölött, hogy az állam leesett. A 9800GT-vel csak amolyan szivárványhoz hasonlónak látszik. Természetesen mindig a Samsung 943NW monitoromat használtam, ami megint csak egy nem rossz darab. Az általad említettekre annyit: valóban nem néztem a pontos driver beállításokat egyik esetben sem, mind2 kártyánál a gyári default értékeken álltak.
-
Dargor110
csendes tag
válasz
SystemRoot #38400 üzenetére
Köszönöm, de nemvagyok valami zseni.
Hol találom rajta a kódot és hol kell megnéznem?
Magát a karit végre megtaláltam az azusnál. Doboz és kinézet stimmel.
EAH4870/HTDI/512M
Mivel tudnék biztosra menni hogya kártyám tudja amit kell? (másik fura dolog hogy a 2x2048mb memóriám helyett csak 3,2gb-t tüntet fel. :S) -
szasanyi
félisten
válasz
SystemRoot #38377 üzenetére
Igen, én is találkoztam sok ilyennel. Ezért cseréltem 9800GT-re... no meg azért, mert a HD4850-et baromi jól eladtam.
És el kell ismernem, hogy a HD4850 képe egyértelműen szebb, mint az nVidia 9xxx kártyáié. Ezzel a közvetlen kártyacsere után szembesültem, ami akkor igen nyilvánvaló volt. És ezek miatt újból vettem egyet, no meg azért a teljesítményért ami itt is jól látható. És ez nem tuning eredmény, minden a gyári órajeleken megy. Persze ez nem mérvadó, meg nem is teszttel játszik az ember, de mégis csak mutatja a kártya képességeit. Mostantól megint bizakodom, hogy gyorsan megtanulnak ATI drivert írni, és ez játékok alatt is probléma mentes lesz. A 9xxx kártyákkal és drivereikkel ugyanis semmilyen gondom nem volt.
Az előző kártyám a 8.11 és az azt megelőző driverekkel állandó CCC hibát generált Vista alatt, legtöbbször a rendszer indítása után közvetlenül. Ilyen most nincs, kvázi javult a driver. Remélhetőleg ez a tendencia megmarad. -
Milka 78
nagyúr
válasz
SystemRoot #38370 üzenetére
Most jelen pillanatban még teszt alatt van egy másik gépben.Ha ott is lekapcsol a gép akkor megy a sűlyesztőbe
Nem akarok kardot törni a széria felett,de eléggé problémás darabok.A teljesítménnyel nincs baj csak azt teljesíteni is kéne.Igaz 3 hónapja a zsír új 9600GT is bepusztult,szóval az NV-nél is van baj rendesen.Úgy látom,hogy a nagy harcnak mi isszuk meg a levét.
De az tuti,hogy meg vagyok átkozva a videókártyákkal.elösször 9600gt.Bepusztult.Majd ráfizettem és 4850.Bepusztult.Na most akkor mit is vegyek???Ettől eltekintve nagyon jó kis kártya ez csak ténnyleg nagy a szórás a szériában.Persze az is igaz,hogy iszonyatos mennyiséget adtak el belőle...mindegy.A poén kedvéért megnézem a toxicot...hátha.
-
Buldozer99
senior tag
válasz
SystemRoot #38389 üzenetére
köszi
-
lsc
nagyúr
válasz
SystemRoot #38381 üzenetére
Azért kérdeztem mert több mint öt éve csak atit használok, de bugokba nem futottam bele, igaz nem is mindig teszem fel a legújabb catalystet . Az is igaz hogy mostanában nem sok játék fordul meg a vinyómon . "Az én véleményem az hogy olyan hogy jól működő driver a mai viszonylatban nincs, csak elviselhetően rossz." Ezzel viszont egyetértek .
-
lsc
nagyúr
válasz
SystemRoot #38377 üzenetére
Ezeket a bugokat tapasztalatból írod, vagy csak a topicban olvastad ? A másik oldal sem különb ahogy olvasom, de a legegyszerűbb módja a hibák megelőzésének ha van egy jól működő driver akkor csak akkor kell váltani ha tényleg előnyös, csak azért mert újabb verzió nem biztos hogy jobb is . A másik, a fagyások szerintem legalább 80 %-át a rossz telepítés okozza /pedig egyáltalán nem bonyolult/, tehát nem az ati sara /itt írhatnám példának a nem régi hotfixet, az ati oldalán külön felhívták a figyelmet hogy nem hivatalos /pedig nem tudok angolul/ és nem telepíthető a másik driverre mert ez is egy önálló driver, ennek ellenére sokan rádobták a másikra és utána szidták az atit /.
-
lsc
nagyúr
válasz
SystemRoot #38372 üzenetére
De amíg ez a teljesítményen nem látszik nem hiszem hogy sok embert érdekelne, a tartósság más kérdés, ahhoz még nem elég régiek a kártyák hogy ez kiderüljön . A karácsonyi ajándékot én sem hiszem, a sapphire is az eladásokból él, minél olcsóbb gyártással és olcsóbban mint a többiek, minden cég erre gyúr, a sapphire miért lenne kivétel . Még egyszer, amíg nem megy a teljesítmény és a tartósság rovására addig szerintem nincs nagy gond, főleg hogy hűvösebb is mint a referencia .
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38363 üzenetére
Elfogult miért lennék? Nem vagyok a Sapphire családtagja
Az, hogy most éppen egy Sapphire vga-m van és elégedett vagyok vele, nem jelenti, h elfogult lennék a márkával.
Naivnak se tartom magam, de ettől még lehet h igazad van.
Közgázt tanulok egy ideje, tehát próbálom akkor beleélni magam a dologbaAz, hogy egy gyártó nagy hírveréssel, extra minőségű termékekkel előnyre próbál szert tenni rögtön egy hardver megjelenése után egy ilyen telített piacon, teljesen hétköznapi dolog. És bár egy átlag júzernek nem biztos hogy ez kedvező, nemm lehet elítélni érte.
A Sapphire a number1 ATI szállító, ezzel nagyon is tisztában vagyok, viszont, mivel te is ezt állítod, akkor most miért nem volt neki egyből saját nyákja? Miért várt 5-6 hónapot a Dual Slotra? Mert a ref annyira jó volt, hogy ezzel megalapozta a jó hírnevét? Sztem egyszerűen mostanra derült ki, h kell egy ébkézláb hűtési megoldás és egy olcsóbb (nem feltétlenül rosszabb) NYÁK-kal olcsóbban adhatják a kareszt, ill nagyobb profitot érhetnek el.
Amiket felhoztál példának (gpu, ram csre) pedig sztem túlmutat az egyedi nyák alkalmazásánál ,ezek valóban erőteljesen befolyásolják a vga teljesítményét, de ha vki kicsit is utánajár a dolognak, az rá fog jönni h mit kap a pénzéért (pl megnézi h mi a gyártó specifikációja). Ellenben fel tudnám hozni az nVidiát, amely ugye kiadta a ráncfelvarrott 260GTX-et és nemtudod, h melyiket kapod (az átnevezett, újra kiadott kártyákat meg se melitem) -- bocs h idehoztam a témát(#38375) katt777 Okés, ebben igazad van, arra gondoltam, h az nVidia nem adta meg a gyártóknak , h hogy hivják a vga-t (a régi chipeket is el kell adni), és sok gyártó pl OC jelzéssel különbözteti meg az uj verziót, ami megtévesztő is lehet.
-
lsc
nagyúr
válasz
Amit mondasz az ötletnek nem rossz, csak a mostani sapphire 4850 dual-ra nem igaz, jobb a hűtése és a powerplay is mint a referencián, és nem egy helyen olcsóbb is mint a referencia . A teljesítményét meg szintén nem vitatta senki, legalább is a referenciát hozza . Régen lehet művelt furcsa dolgokat, viszont eddig a 4850 SE-re nem igaz . Ha meg nem megy a teljesítmény rovására akkor nem értem miért baj az olcsóbb nyák, olcsóbb kártya dolog . Egyébként ugyanez megvan a másik oldalon, a gtx 260-nál senki sem tudja hogy mennyi sp amíg meg nem veszi és ki nem próbálja, a 8800 gs- 9600 gso-ról nem is beszélve, ott szerintem már a gyártók sem tudják melyik milyen .
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SystemRoot #38367 üzenetére
Ja...mindenből van...most halt be az a bizonyos Dual Fan Skines csoda kari.
Ahogy terhelés éri fogja magát és kikapcsol és nem is hagyja magát újra bekapcsolni egy jó ideig...
-
katt777
félisten
válasz
Persze, hogy minden újság azt írja, amit a gyártók akarnak, ebből élnek. Amúgy egyrészt igazad van, de szerintem ő úgy értette a "saját" nyákot, hogy általuk tervezett (nem pedig a ref. ATI), másrészt akárhogy dicsérték anno az új ATI kártyákat, én már akkor megmondtam (olyan beállításokkal tesztelve, amilyenekkel mások valahogy nem szoktak), hogy hardveresen rohadt jók ezek a kártyák, de a szoftveres támogatásuk, ahogy már az előző generációknál is, totál szar, és így messze a lehetőségeik alatt teljesítenek. Még ma is.
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38323 üzenetére
Az csak dicséri a Sapphire-t, h kezdetben a gyengébb referencia helyett jobb vga-kat adott ki ,már kezdetben is árulhatta volna az Ati referenciája, ajánlása szerint felépülő vga-kat a szemét
. Ennek gondolom az volt az oka, hogy az elején nem volt még saját nyákja, és kénytelen volt jobb vga-kat gyártani olcsóbban, később persze h átállt az olcsóbban előállítható darabokra, hiszen egy cég se Máltai Szeretetszolgálat
Ez volt gondolom most is, mivel nem volt saját nyákja, kezdetben kiadta a referenciát (sajnos most nem a 4870et árulták 4850 árban
) Szerintem addig, amíg nem jönnek ki 128 bites, 500shaderes 4850ekkel, addig egy szavunk se lehet. (de ne mis fognak mert ott a 4830...)
-
Dózer
tag
válasz
Én a Sapphire DualSlotos kártyámmal teljesen elégedett vagyok tekintve
h fesszelés és egyéb modding nélkül CSAK az órajelek állításávan ment
751/2194a fesz miatt nem ment többet, mert ha 1 picit is vettem lejjebb
a GPU órajeléből akkor egyből a memet feljebb tudtam állítani. Ami arra is elég volt, h első legyek Vantage listán GYÁRI hűtővel, mostis csak egy GS van előttem gyári hűtéssel.[link]. -
válasz
A dual slotos verzió paraméterei megegeznek a referenciával. Értem ez alatt az órajeleket meg a memóriasávszélt. Sőt, ez 3 órajelen dolgozik, 2D-ben extrém alacsony (160/250), videolejátszás alatt közepes (500/750), és teljes terhelésnél megy csak ref órajeleken (625/990). Egyelőre csak előnyt látok belőle, hátrányt semmiképp. Az általad sorolt példák meg nem tudom hogy jöttek ide, hiszen egy névleg butított kártyát elsőre nem butítva árultak, csak később jött a butítás. Tehát épp pozitív. Akkor hozhatnád ezeket fel példának, ha mondjuk most kijönne a Sapphire egy 4850 GT-vel, ami épp a PRO órajeleivel megy, majd 2 hónap múlva butítana rajta.
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38321 üzenetére
A butítás dolog nem feltétlenül helytálló pl a Sapphire estében. Inkább áttervezésnek mondanám, egyszerűbb,rövidebb lett a kártya, a vrm előre került (van rajta borda is), ezen kívül nemhiszem, h egyéb hátránya lenne egy referencia vga-hoz képest. A gigabyte meg természetesen nyomja az alaplapjainál már ismert minőségi alkatrészeket. A kérdés csak az, hogy ez marketing, vagy tényleg jobb-e ettől a kártya (most nem arra gondolok h 12 év helyett 13 évig fog menni a cucc ,mert sztem ez irreleváns
)
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38319 üzenetére
Látom te nagy NYÁK fanatikus vagy
Szerinted van bármi gyakorlati jelentősége/haszna, hogy egyedi v ref nyákra épül egy kártya?
-
SystemRoot
őstag
válasz
SystemRoot #38318 üzenetére
Ráadásul ahogy elnézem át is van tervezve a NYÁK. Ez sokkalta impresszívebb. Hmm. Lehet veszek egy ilyet.
-
válasz
SystemRoot #38303 üzenetére
Nekem dual slotot van, nincs semmi bajom vele. Összehasonlítani viszont nem tudom a régivel, mert a másokból nem volt nekem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
SystemRoot #38307 üzenetére
Igen, szerintem is. De így még hihetetlenebb ez a hőfok. Nagyon szép eredmény. Várom, hogy megfordítsa a ventit és akkor milyenek lesznek a hőfokok!
-
BobChemistry
őstag
válasz
SystemRoot #17436 üzenetére
jó kérdés, engem is érdekelne a dolog
VF900cu elég lehet? vagy annál erősebb kell?
esetleg valami Thermalright csodavan olyan márka, amin elég erős és halk a hűtő?
-
SzlobiG
félisten
válasz
SystemRoot #4227 üzenetére
Jah mert kevés alá a QX 4gigán mi?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
SystemRoot #338 üzenetére
"Oblivionban széjjelalázza a kis nV-t az ATI"
Ez is eléggé attól függ, hogy hol tesztelsz: [link]. Ez a városban tesztelődött, a második cikkben ahol az ATI győzött, meg az erdőben.
-
válasz
SystemRoot #338 üzenetére
a közeljövőben (ha az Nálad is 3-6 hónap) aligha...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest