- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
válasz
tibz03 #20975 üzenetére
Crysis Very high 1280ba Ott láthatod GTX 280 SLI-vel is.
-
Crytek
nagyúr
válasz
tibz03 #20975 üzenetére
Oké akkor neked megy normálisan én is így nyugtatnám magam.Majd 1,5 év múlva visszatérek rá amikor már tényleg játszható lesz a Crysis Very Highon.
És most a te kedvedért nem fogom előkeresni a sima 1280 as teszteket élsímitás nélkül de ott is csak 3x fps van GTX 280-al is és ez csak a rohadt teszt.
Meg érdekes mindenki akinek 4870-es van( pl haveromnak is és ő csak 1280 ba tolja ) mondják hogy azon sem fut a Crysis Very Highon erre jön 1-2 hurkagyurka hogy neki játszható.Én is toltam 8800GTvel very highon játszható volt 10 fps-el.
-
Crytek
nagyúr
válasz
tibz03 #20921 üzenetére
Te melyik bolygon élsz hogy ilyeneket álmodsz?Nézzed már meg a teszteket GTX 280-asl is milyen értékeket kap Very Highon.
Tényleg azta ezt a gyorsaságot.És ez csak a teszt ahol csak repülgetünk szépen nyugodtan ebbe vegyél bele robbanásokat lövöldözéseket alieneket stb.
Az aki azt mondja röccenésmentesen fut very highon az hazudik.
Első pár perc lehet amig nincs semmi
-
Zsozsooooo
tag
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #20640 üzenetére
BIOS mod, RBE-vel vagy anélkül.
Logouton is van róla cikk [link], csak ne a ventit állítsd, hanem a feszt...
Tudni kell azonban, hogy a kártya csak szűk keretek közt tud feszt adni, tehát ha te beállítasz 1,4V-ot, akkor is asszem csak 1,2V-ot fog kapni, ilyen esetekre van +voltmod, pl pencilmod. Ja, és 1,2V-on is már szépen melegednek a VRM IC-k, szóval tessék őket hűsíteni szorgalmasan....Ja, és már van újabb RBE, 1.13-as.
(#20643) Tomate: Szintén RBE feszállítás?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tibz03 #20601 üzenetére
Nehogy valaki megvegye ennyiért!
Én Január végén 105k-ért vettem a 3870 X2-öt az első magyarországi szállítmányból... rá 1 hónapra 95k környéke volt...szóval havi 5-7k-t lehet számolni hogy csökkenni fog. Főleg ha jön az nV 55nm.Bírjatok ülni a seggeteken, és akár 10-15k-t is spórolhattok a 4870 X2-ön.
Persze akinek nem számít, vegye meg. Én inkább veszek a különbségen egy Logitech Driving Force Pro kormányt.
Mert kb. szeptember végére 80-85k lesz kb...
Addig meg úgysem lesz olyan játék ami igényelné. Ha pedig alíg veszik itthon, még hamarabb le fog menni az ára, mint így hogy be vagytok zsongva.Nem is értem hogy jön ki az 550 USD 105k-ra...
Csak azért adják ennyiért mert tudják lesz aki megveszi így is. Persze nem gond ha valaki kereskedik, csak nem kaszáljon. 5k-s haszon az okés 1 kártyán, de 15k-s már nem oké...
-
-
-pooshy-
tag
válasz
tibz03 #19497 üzenetére
Annyira nem vagyok fanatikus....ebben a kategóriában nem érdekel 10-15% difi.
Nekem most per-pill nem ér annyit a várakozás(több okból is,ezt most nem részletezem)....de persze sokan mondták hogy várjak.
Egyébként nem sokára vizesblokkokat kapnak,és onnantól lesz nemulass
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tibz03 #19311 üzenetére
Egy megfelelő minőségű táppal nem lehet gond.
(#19312) TTomax: De hát ott van a ph-s grafikon: 4850CF 360W terhelés alatt a teljes rendszer, egy 80%-os hatásfokú (az pont 360W) minőségi 450-es táp, jól terhelhető ágakkal kell hogy vigye. Főleg hogy elvileg a minőségi tápok némileg túl is terhelhetőek, de ha nem is akkor is mennie kell...
(#19379) Tibord: Nekem is Sp3 van és semmivel nem lassabb (igaz angol verzió).
(#19381) DarthPeeter: Szerintem nyugodtan rakd fel, csak az angol verziójút, ami persze angol xp-be van integrálva (ha ez nem jelent gondot).
-
janos666
nagyúr
válasz
tibz03 #19324 üzenetére
Hát úgy is értelmezhetem a mesét, hogy ha így át tudtál menni akkor szerencsés vagy.
Nekem eddig egyszer volt életemben ilyen kalandom hogy csak a puska miatt mentem át egy Hidraulika ZH-n. De senki se születik multiméterrel a kezében, 1-2 ezerért vehetsz olyat ami megfelel erre a célra, aztán tanulsz valami újat... -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #19314 üzenetére
Többféle Vmod van..igen van az a ceruzás ahol addig satirozol,vastagítod a grafit réteget amíg megfelelő nem lesz az ellenállás a kimérési pontokon,a rizikó benne az,hogy amikor melegszik akkor a grafit ellenállása megváltozik így akár jóval több feszt is kaphat a gpu.
A másik sokkal elegánsabb megoldás egy poti beforasztása amivel működés közben húzod be a megfelelő ellenállást.Ilyenkor a kimérési pontokra fixen forrasztanak egy molex csatit amibe a voltmétert be tudod dugni és szépen ahogy a forgatod a potit látod,hogy mennyi feszt kap a GPU,na most ezekhez alapból wall mentes bios kell...
Én úgy gondolom,hogy viz nélkül nem kell erőltetni a vmodot a radeonokon...nekem a HD3850 ment 950-et is...de az RV770-im nem fognak.És nem csak a GPU melegszik meg a VRM egy Vmodtol...hanem egy csomó más smd alkatrész is... -
janos666
nagyúr
válasz
tibz03 #19314 üzenetére
Persze, általában lekapcsol a túlfesz védelem (kártyától függően már előbb lekapcsol mint ameddig tekerni szeretnéd), meg hővédelem is van valahol hogy ne olvadhasson le. Ettől persze van egy kis rizikó, de kb. annyi mint gyalog átmenni a zebrán mikor piros a lámpa, de nem jön autó...
A GPU-t asszem egyik 4800-ason se lehet cerkázni, csak forrasztani, grafitozni a RAM-okat lehet. De lehet hogy az 50-esen a GPU-t is. -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #19308 üzenetére
Kevés a fesz,nekem is 1050 a RAM stabilan,a GPU elviheted 670-ig,amíg single kártya volt addig 685-t ment stabilan de most már 660-670körül játékfüggően hibázik...Vmod,szoftveresen sehogy nem tudsz neki adni,se bios-bol se máshogy...
(#19310) $p@rr0w
Ne vicceljél már a 450-es táppal CF-hez...ugyan...Szerintem az én tápom lehet az alja... a HX520,de nagyon gondolkodok be merjek e vállalni egy QX-et a CF mellé...#19313) janos666
Már szedjük... -
Lokids
addikt
válasz
tibz03 #18963 üzenetére
Én MSI tulaj vagyok, és az igaz,. hogy nem adtak hozzá CF hidat (valszeg soha nem is használtam volna), de minden más megvan hozzá. Az igaz, hogy 1500-al volt több mint a sapphire, de akkor csak ez volt raktáron én meg vidkari nélkül voltam...
Amúgy kinyírhatom a kártyát úgy, hogy a profilt 0-ra, vagy ahhoz közelire módosítom.
Ha igen, azt ki tudják mutatni, hogy szar profilbeállítás miatt halt meg és nem a hűtő ment tönkre? -
D.Orion
veterán
válasz
tibz03 #18947 üzenetére
A jelek szerint jól értelmeztem, ez esetben én inkább maradok a kétoldalú ragasztócsíknál, az legalább helyben tartja a tüskéket, a hőátadáson se tud rontani(tolómérővel is elég macerás megmérni).
A Chilla kicsit könnyebb is, valszeg a PCI-E foglalat rögzítőjétől is függ, hogy kinek mennyire képes meghajolni a kártya. Van ami ad némi alátámasztást és van olyan rögzítő aminél még zárt állapotban is ki lehet venni a vga-t... Meg az se mind1, hogy mit aggatunk rá, mennyire van meghúzva a tartócsavar stb, stb. Csak nem hal meg tőle
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #18920 üzenetére
De létezik. De sokkal egyszerűbb volt továbbvinni a HD3850-esen már bevált hűtést.
A marketinges dologban van valami. Engem is vonz a HD4870, már a kinézete miatt is, simán megvenném. Aztán látom, hogy potom 20k-val többet kéne kicsengetnem érte, áhh.
Bundás22: Te engem hagyjál békén. Állandóan kiprovokálod holmi sértegetéssel mindenki haragját, aztán óvodás módjára sírod itt el magad, ha valaki esetleg rendbe tesz. Nagyon unom már ezt a viselkedést.
-
cizoe
őstag
válasz
tibz03 #18860 üzenetére
Na utolsó off, és húzok füvetnyírni: KÉp
juhi07: GIGABYTE GA-MA790X-DS4 18k , de inkább GA-MA790FX-DS5 28k.
Recon: Szerintem amiatt van, mert annyival nem lesz lassabb a gddr5ösnél, mint amennyivel olcsóbb lesz esetleg.
#18863 Recon : Hát meglehet. Bár azokat tudják 4850re tenni, nem tudom indokolt e a dolog.
-
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #18837 üzenetére
Szerinted hány HD4XXX jelenlegi tulajdonos tájékozódott itt?És még egyszer... az lehet,hogy a radeon bírja a 100fokot..de értsd már kérlek hogy nem csak ez az egy alkatrész van a gépben... megnéznék én arról egy tesztet,hogy pl egy átlag midi házban egy Q6600 stock coolerrel milyen meleg lesz egy HD4850CF társaságában mondjuk 2ora krájzisz után...lehet nem nagyon kellene húzni rajta egy szemet se...és akkor ez így rendbe van?Boruljunk össze sz.. a világ?
Én azt is megértem,hogy 3 év múlva kit érdekel ha el lehet dobni..csak engem az bosszant az egészben hogy pl a wolfimat a CF miatt 5fokkal melegebben járatom még így is...gyári hűtővel nem tudom mennyi lenne,na meg persze a procin is rendesen túlméretes hűtő van... -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #18835 üzenetére
Én ezt annyira nem találom viccesnek,és szerintem azok sem akik most vagy házcserén vagy hűtőcserén gondolkodnak.A kocsit igenis visszavinném,ez éppen nem volt jó hasonlat mert azt ki is cserélnék,viszont te arról sehol nem kapsz tájékoztatást hogy 80 fokos a kártya idle,és néha néha le is kapcsol...nagy atis vagyok,de azért még észreveszem a hibákat.Mert ez bizony egy hiba,én megoldottam de Karamellás Pistikének ez komoly fejtörést okozhat....
-
rocket
nagyúr
válasz
tibz03 #18633 üzenetére
Amit a #18622-ben linkeltek neked az egy regi verzio, v0.9.8 tamogatja.
Van egy hatulutoje a dolognak, ha ezzel a progival huzod a kartyat, akkor a CCC-ben keszitett venti profil nem fog mukodni. (bar ha nem gyari hutessel hasznalod, vagy a custom hutes ventije nem a kartya venti csatlakozojara van kotve, akkor nem gond
)
-
arsenlupin
aktív tag
-
-
Eagle16
addikt
válasz
tibz03 #18576 üzenetére
A hőcsövek ugye nem érintkeznek a ram bordákkal? Tehát ahol kikanyarodnak a hőcsövek, ott nem szabad hozzáérniük. Ha hozzáér, az azt jelenti hogy nem fekszik fel rendesen a GPU-ra a rézmag.
Másik ötlet: ha a GPU körül van gyárilag lesarkazásvédő, akkor nem szabad rárakni a kis szivacscsíkokat, amiket adtak hozzá.
A ventis dologhoz: A Vf-700 ventije 12V-on tényleg hangos, nekem is volt. A Vf-900-on meg ugyanolyan van, ha jól tudom.
-
NKing
tag
válasz
tibz03 #18013 üzenetére
Valóban, de nem is állítottam, hogy elbírkózik
Amúgy meg a Warhead expansion állítólag megtöri a jeget, mert jobb lesz az optimalizációja. PLUSZ nuku DX10. M$ meg dugába dőlhet és nekifeküdhet a DX11-nek, hátha majd az...
Mellesleg tettem egy próbát a DX10 unlockal, de azt kell mondjam, nem sokat üt a HIGH-ra. FPS számban viszont legalább 4-5-öt...AA nélkül -
poli27
veterán
válasz
tibz03 #17033 üzenetére
Kiszedtem a gépet vga-t is meg minden cserélgettem,de a hang forrását nem leltem,mivel nagy frekin sípolt.Mindenhonnan azt hallottam mert annyira irrítáló a fülnek.Arra a hüle ups-re nem is gondoltam,eddig sose csinálta
Aztán 1x véletlen észrevettem hogy ég az overload lámpa rajta
Azért köcce a tanácsokat,mindenkinek.
-
schwartz
addikt
válasz
tibz03 #17033 üzenetére
Hidd el, hogy a magas frekvencias zajt nehez bemerni. Nekem eddig csak egy monitorom sipolt (Samsung 997MB) es azt is csak akkor hallottam ha nem nyomta el a gepem hangja. Mire sikerult a PC-t hangtalanna alakitgatnom mar csak ez a zaj utott at. Jopar napot szenvedtem igy, mig vegul a monitor fole raktam a fulem. Erdekes modon ha ultem elotte joval kevesbe volt hallhato mint tavolabbrol.
-
Pitterix
őstag
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #16904 üzenetére
Nem ezért. 5-6 év alatt az egyetlen nvidia kártyám volt, és nem tudtam megbarátkozni vele. Ennyi. Olyan ez, mint anno a Sandys korszakban, két A64 között a kezeim közé került egy prescott is, hát néha szívesen beletapostam volna.
A legtöbb problémám hűtésből és a driverből adódott. Nem tudtam AA-t erőltetni, load alatt 100+ fok volt a GPU (tuning nélkül), ezért állandóan lefagytam. Ráadásul olyan hangos volt a hűtése, hogy majd bszartam. Inkább cseréltem, elég volt nekem ennyi az ennvídiából. -
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #16713 üzenetére
Volt P5K és P5K-E (wifi) a kezeim között. Sokat szenvedtem velük (szoftveres gondok, iszonyatos drop). Azóta gigám van, és semmi gond vele. De most lehet megint ASUS lesz, a P5E 22-ért igen csábító. Novemberig mindenképp várok vele. Lehet inkább benevezek valami ütős monitorra, és marad az egy VGA. De a CF ilyen áron nagyon jó lenne.
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #16708 üzenetére
Passz. X38 túl drága lenne nekem szerintem. Ki van számolva alaposan, hogy mennyire jönnék ki P45+CF kombóból.
Meg Alvin mester is próbálgatott CF-et egy MSI P45-ben, talán Iponos teszt miatt. Nem panaszkodott a lapra.mod: hoppá, nem is lenne olyan drága. Most nézem az árakat, egy egyszerű P5E 22k. Csak ez ASUS. Körülnézek Gigabyte fronton is. Ezek elvileg mind 16/16-osak.
mod: A Giga túl drága. Az ASUS-t meg utálom. Minden esetre elgondolkoztató ez a 22 ezres ár. Ha elviselem az ASUS-t a háznál, akkor cserébe kapnék 2x16 szálon futtatható CF-et.
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #16702 üzenetére
Azért P45-ben már normalizálódott a helyzet, a korábbi 12/4 (?) felosztás helyett 8/8 szálon menne a két VGA. 16/16 csak AMD-nél van.
Ráadásul addigra lemegy annyira az ára, hogy kb. 30-ért hozzájutnék még egy Sapphirehoz. Használtan 25-26-ért jó, ha majd el tudom adni, és akkor rengeteget kéne ráfordítanom az X2-re. Feltéve, ha egyáltalán megjelenik... HD3850 X2-őt is ígérgették, aztán tessék. HD4870 meg azért egy HD4850 CF-től igencsak elmarad, kétkártyás szerencsétlenkedések ide, vagy oda.
Na, minden esetre majd úgy fogom csinálni, ha összejön, hogy alulra teszem az S1-eset, felülre meg a gyári hűtőset. Annak majd belövöm Rivával a ventijét. Bár így nem lesz túl esztétikus, de legalább nem kell majd szenvedni a híd miatt. -
BullZeye
veterán
válasz
tibz03 #16526 üzenetére
Ahogy írtad, majdnem ugyanúgy raktam rá én is, hálisten nem jönnek le, egyetlen egyszer jöt le az egyik borda, de visszament, és azóta rajta van
szóval így hűtöm a feteket ^^ csak picit változtattam a dolgokon, és így maradt 3 vékony borda, még nem tom hova rakjam
de majd megtalálom a helyüket!
most felhúztam picit egyébként 675/1000ig így most 42-45 fokos idle hosszas használat után. (Crysis minden max)
Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged