- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
BullZeye #34666 üzenetére
AVG 25 , ami néha csak 15,de néha akár 35 is... élsimi se kell, igaz ha végignézel a parti stég deszkáin felfordul a gyomrod...és nekem magyarázod mit tud egy 4850...
a CoD5 multiban megint csak le kellett venni 1280-ban az élsimit,hogy AVG 50fps meglegyen,pont a hétvégén ezt toltuk lanpartyn... a másik két gépben az én két volt 4850-em dolgozott...
1680-ban kevés a 4850....egy év múlva medimra elég lesz.... -
katt777
félisten
válasz
BullZeye #31261 üzenetére
Inkább az ATI driver hiányosságaira tippelnék. Persze a játékgyártókra is rá lehet fogni, ahogy nekem is ezzel jött mindenki, amikor anno megírtam, milyen gagyik az ATI driverek 3870-nél, aztán a Cat. 8.5 mégis engem igazolt, amelytől kezdve egyszeriben megtáltosodott a 3870 minden játékban. Majd egyszer talán összehozzák ezt is.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #30302 üzenetére
Megnéztél mindent?
Egyébiránt van az oldalamon egy "ATT settings only" beállítás ATT-hoz, abban minden be van állítva, kivéve az órajeleket. Az új verzióhoz a monitorozáson tetszés szerint lehet módosítani.
3D-hez mentsd el az aut. megjelenő értékeket (már ha azok a 3D-sek, de nekem 2D szokott bejönni), aztán 2D-hez az órajeleket és a feszültséget is vedd le, mentsd el azt is, aztán e 2-t beteszed auto-ba, így máris a célnál vagy.
Nálam akkor jön be alapból magasabb órajel (de a VGA csinálja, nem az ATT), ha biosban bármelyik órajelen bármit módosítok.Melyik legújabb? A tegnapi? Azt még nem tudtam megnézni, de a legutóbbi 2 között is csak pár grafikon eltérés volt a beállításokat illetően.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #30293 üzenetére
van itt valaki aki nyáron vett, július közepén SAPPHIRE HD4850-t Giannitól, és húzta is a kártyát, vagy tesztelte, hogy miket bír bios moddolással?
Szeretném én is picit gazdaságossá tenni a VGAmat, de Ati tray tools valahogy nem jön összehiába Katt leírása alapján csinálom, amit letöltöttem tray toolst (legújabb béta) teljesn más dolgokat mutat mint kéne
pl overdrivenál nekem alapból a maximumot mutatja, azaz 625, nem az 500mhz et...meg ilyenek
jah és a feketeképernyős TVs problémához senkniek sincs ötlete?
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #30297 üzenetére
Tény hogy így "néz ki", de én megnéztem a méreteket is. Javaslom, tedd azt te is. Másrészt ugye 4870-et írtam, amelyre bizonyítottan kevés a Chilla, és amelyet az én karim irdatlan bordái is csak némi rásegítéssel hűtenek végre rendesen (lásd cikk). Lényegében max hasonló hűtést érek el, esetleg kicsit halkabban. Ha meg lejár a gar (amilyen állat ez a kártya, lehet, meglesz 2 évig), még 2db 9cm-es ventit rátehetek.
-
válasz
BullZeye #28513 üzenetére
nekem Asus 450 szeretem de 500 W van irva a kezikonybe...
a masik meg hoyg lehet cf be kotnem szal 2 kartyahoz tuti nem eleg ezert erdeklodom mit erdeems venni.. mert ez a tap elkell mivel eladom a regi gepet...ami 1 videkartya megvetelebol egy telejsen uj config megvetelet hozta maga utan...
-
Laraxior
titán
válasz
BullZeye #27838 üzenetére
tedd fel .net frameworkot. Tegnap nekünk is bohóckodott. Ugyanilyen hibaüzit is kaptam,indítsd el újra a "csatalisztet"
(beszarok ezen...) utána jó volt nekünk is.
A ventit meg érdemes szabályozni,mert az a 26% amit pumpál idle,be elég harmatgyenge,viszont odalősz neki vagy 60%ot....akkor nem lesz vele gond. kb 20 fokot jelent!! -
fdisk
őstag
válasz
BullZeye #26923 üzenetére
Az ok,h 3.5 fölött már nem hoz sok javulást a tuning,de egy AMD X2 5000 BLACK EDITION-hoz képest(ez van juhi07 kollégának) azért érezhető lesz a változás.Föleg mint tudjuk, az amd cpu-k nem a tuningolásukról híresek.(nekem is volt)
Tehát még azt sem mondhatom,h rángassa meg a cpu-t.
Szerintem mindennképp érdemes váltani intelre.(vagy vennie egy erősebb amd-t.)
1ébként most visszavettem 3.2-re a cput,és semmi lassulást sem tapasztaltam 3.6-hoz képes.(#26925) Tomate .Kaphat.Nem tartom kizártnak.Főleg egy agyon húzott quaddal.
Kipróbálnám én is szívesen a vantageot,de ahhoz pista kell.Azt meg én még 1enlőre nem teszem fel.Majd ha minden kötél szakad.talán Akkor. -
katt777
félisten
válasz
BullZeye #14647 üzenetére
Ez már jobb.
Viszont a 3870-em 4600 és 5000 pontot csinál alapból (3GHz-es E8400-zal) (VGA tuninggal meg 5250-ig és 5700-ig is elmegy) SM2/HDR pontszámokban, úgyhogy részemről az SM2-t mindenképpen nagyon kevésnek találom, az SM3 az inkább rendben van. Szóval 4850-re nem nagyon éri meg váltanom. -
-
Sogron
tag
válasz
BullZeye #14497 üzenetére
Szedd ki a memóriát, akkor tutulia kell a gépnek(feltéve, ha rádugtad az alaplapi csipogót)!
Katt: álló gépnél nincs alsó, meg felső DVI, csak jobb, meg bal oldali(nem kötekedés, tudom, hogy csak nézőpont kérdése).
Szerk.: Esetleg egy Cmos Clear (cclr vagy cmclr-ként van jelölve a lapon) jót tenne a lapnak, és neked is.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #14491 üzenetére
Ha a gép amúgy indul, akkor az alsó VGA csatira dugd a karin a kábelt.
Ha azért süvít, mert nem bootol be (csippan a lap?), és ez a boot-os felpörgetés, akkor újra szerelés, valamivel figyelmesebben.
Ha még mindig nem OK, és a lap sem jelzi a normál indulást, akkor valami hibás.DroneZ^: Most már nyissatok ennek a kérdésnek egy topicot, és ott vígan ellesztek minden hónap közepétől 1 hétig.
-
BalintUG
tag
válasz
BullZeye #13975 üzenetére
Mindenképpen a Gigát venném a helyedben kedves kollega a 3év is jobban hangzik ezen felül nekem is az van. Ugyan csak 2 percet ment gyári hűtéssel, deha nem akarsz rá venni valami extrát akkor jobbn jársz vele mert halkabb a zafírnál. az az 500forint árkülömbség meg nem oszt nem szoroz mert van olyan hely ahol zafír az olcsóbb... Lényeg a lényeg én Gigát vettem és elégedett vagyok vele 100% ban úgyhogy elfogultság vagy nem de ezt ajnánlom neked !
-
WesTM
őstag
válasz
BullZeye #13975 üzenetére
A sapphireval nem lesz bajod,egy jó ventiprofil kell hozzá,amiit tök egyszerű megcsinálni,van útmutatás. Baj nem lesz vele,maximum ciripelni fog,de az bármelyik csinálhatja,ha nem tetszik cserélik. Tuningban a 4***széria eddig nem mutat sokat ahogy a fórumozók írták. De most 4850el rossz vételt nem tudsz csinálni,és én a Sapphiret venném meg,ezzel egy jó darabig tudsz mindent játszani.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BullZeye #13753 üzenetére
Ezzel ugye az a baj, hogyha hűtést cseréltél, akkor már mindegy kitől döglik meg. Ha az ATI vezérigazgatója jön el hozzád és töri ketté a térdén a kártyát akkor se cserélik garba...
Egy megoldás persze van! Elmés és bevizsgáltatod drágáért. Ha pedig igazad van, akkor kötelességük kicserélni a kártyát, valamint megtéríteni a bevizsgálás díjját. Mindezt azért, mert nekik az összes kártyát be kellene vizsgálniuk, de nem teszik, mindössze elintézik a dolgot egy záradékkal.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BullZeye #13733 üzenetére
A VGA-halálok 80%-át emberi múlasztás okozza. Csak a fenálló 20% a gyártási hiba, hálózati anomália és egyéb tőlünk közvetlenül nem föggő dolog által bekövetkező elhalálozás.
Voltmod, túlhúzás, elcseszett BIOS, hűtőcsere, szerelés, vagy tárolás/pakolászás közbeni fizikai károsodás mind-mind a mi óvatlanságunk, és/vagy hozzá nem értésünk eredménye és garvesztéssel jár.
Persze lehetünk "olyan szerencsések", hogy Inno-féle gártótól van karink, és jóformán bevizsgálás nélkül veszik be és vágják hozzánk a cserekártyát, de ki vásárol manapság Inno-féle gyártóktól...
Csóri boltnak 4 inno 6600GT-t vittem vissza. Mind a saját hülyeségem miatt romlott el...
Bolt kárán tanul az ember. -
_Toka_
senior tag
válasz
BullZeye #13702 üzenetére
és Recon Ezesetben Nektek
, de hogy a többség ezért cserélne, nem vagyok meggyőzve. De természetesen akár ebben is tévedhetek...
janos666 Jól tudna jönni. Ugyanis tegnap este újra fel akartam tenni a CoJ-t, de 8.6+fix-el rögtön az indítás után egyetlen hibaüzenettel elszáll. Jelzem, már ment ezzel a kártyával+driverral, de még előző kártyámmal telepítettem, állítottam be a grafikát, majd néhány nappal később jött a kártya csere. Aztán jött az uninstall, most meg nem akar indulni.
-
_Toka_
senior tag
válasz
BullZeye #13694 üzenetére
Most úgy őszintén! Szerinted itt, akik közülünk lecserélik a kártya ref. hűtését, pont azok lesznek azok a júzerek, akik 2+ évig fogják használni ezt a kártyát?!
(#13695) Recon ott a pont...
(#13698) janos666 Nos, szerintem is kizárólag ezért cserélnek itt többek hűtőt. ld. tuning...
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #12727 üzenetére
Chilla szinte hangtalan, ugyanolyan csendes, mint a Noctuáim, pedig full-on pörög (azt is csak ellenállással lehet szabályozni, de minek, úgysem hallani igazán). A Noctua vagy picit halkabb, mint egy normál 8cm-es venti, de 2x annyi levegőt mozgat meg, vagy állíthatod gyengébbre, leggyengébb fokozaton kb. egy sima 8cm-es teljesítményét adja 7dB "zajjal".
Én a Chillára szavaznék, mert jó és kompakt, egyébiránt azon is cserélhetsz hűtőt, csak akkor már 1,5 slot-os lesz, azaz 2 helyet foglal.
Ja, és sokaknál fontos, hogy az alaplapon minden elérhető legyen (pl. az MSI nagy okosan oda teszi a SATA csatolókat a VGA alá némelyik lapon), ami gyári ATI hűtővel nem megy, Chillával viszont igen. No meg Chillával szabadon marad az egyik CF láb, ami S1-gyel tudtommal nem.A belinkelt tesztnek ne mindenben higgy, mert sem a RAM-okra, sem a VRM-ekre nem tették fel a hűtőbordákat; azok is járnak a hűtőhöz, és javítják a hűtést.
-
katt777
félisten
válasz
BullZeye #12714 üzenetére
S1 egy 8cm-es ventivel jobban hűt (egy Noctuával még jobban), Chilla viszont elfér 1 slot helyen. Az meg tök mindegy, hogy terhelve 55-60, vagy 65-70 fokos a kari.
stevve: Elég a GRID-nek egy E8400 alapon egy 3870-nel, 1680-ban full látványjavítókkal legalábbis biztosan.
-
wiggen123
senior tag
válasz
BullZeye #9682 üzenetére
Egyetértek. Mondjuk black box miatt direkt sapphiret vettem korábban, de az más tészta volt
A szar játék nem köll
Én arra várok, hogy 30k alá essen az ára a 4850-nek, akkor veszek majd.
Pixmania egyik napról a másikra több, mint 10k-val megdobta a sapphire 4850 árát (33200 -> 45000). Gondolom a lite elfogyott és full lett helyette, de valahol odaírhatnák... Ha meg ugyanaz a verzió, akkor nyalják ki a szemfenekem. -
vers
tag
válasz
BullZeye #7810 üzenetére
a gyári hütés 120 foknál pörgeti 100%-on a ventiket
bios beállitással visszavettem 100 fokra , igy idlében 60 fokos , full loadnál meg 75 fokos
2d-ben semmi hangja nincs, 3d-nél meg 60% körül pörög a venti , nem vészesen hangos pedig van rajt 15% tuning is , 700/1100-on hajtom -
atika88
senior tag
válasz
BullZeye #7810 üzenetére
terhelés nélkül rendes halk! az én fülemnek legalábbis! Terheléssel már más a helyzet, érezhetően pörög a venti eléggé! de cserébe nem megy 65fok fölé a kari! vmit vmiért
de még mindig egyszerűbb megoldás...mindenki döntse el magába melyiket válassza!
Bár "hakos" kollega ügyesen csinálja..sztem a kari 75fokig is mehetne terhelés alatt és a venti ugyanúgy csöndbe lenne az lenne az ideális! SZTEM!
-
subaruwrc
félisten
válasz
BullZeye #7336 üzenetére
hát nem tom lehet én vagyok nagy ati fan de nekem nagyon nyalós nvidia marketingnek jött le. énis olvasom a kezdete óta és erre csak azt tudom mondani hogy szerintem user error ha valaki megsüt egy vga-t. mert nekem sincs 30k-s házam de minden a max hőmérséklet határ alatt van bőven pedig léggel hűtök. oda kell figyelni és nem 24ből 23órát wowozni 1920* as felbontásban zárt háznál légkondi nélkül és nem fog megsülni.
-
eisento
addikt
válasz
BullZeye #7336 üzenetére
most egy ember (jelen esetben te) téved vagy sok száz?
amzgy meg miazhogy dupla postaköltség aki vesz az tudja előre hogy nem árt egy másik hűtő akkor egybe lerendeli másik meg hogy el is lehet menni érte és akkor postaköltség sincs.... de végül is mindenkinek szive joga választani. te veszel 8800gt-t vagy gts-t aztán meg majd akkora bukta lesz rajta hogy később rájössz lehet jobban jártál volna a 4850 + hűtő vagy 4870.
-
cizoe
őstag
válasz
BullZeye #7336 üzenetére
mondjuk ez nem tipikus. az Ati sem hülye hogy gyárilag egy roncsot tegyen rá ami nem hűti megfelelően (alaporajelen). A ház meg mindenki saját okossága / szerencsétlensége - 7000huf egy CM 331Elite szóval nem nagyon lehet arra hivatkozni hogy nem mindenkinek telik jó hűtésű kecora.
-
leviske
veterán
válasz
BullZeye #7327 üzenetére
Mond, hogy még nem érettségiztél és akkor nem átkozom el a matektanárod.
Amugy csak halkan jegyzem meg, hogy a 88GT ref.hűtése dáfke el van b@szva, nem ref.hűtéses meg lesz a 50-esből is...
És ha az eddigi árakból indulok ki, akkor olyan 45k-ért már lehet majd kapni extrahűtéses 50-est...
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
BullZeye #7327 üzenetére
Már nem is azért az 1 20-ért!
Álljon meg a menet
1. akkor menj vegyél NV-t mert arra van optimalizálva sok sok game menj vegyél 8800GT-t 32K+pk -be EMBER ez a kari 1 hete jött ki és ennyi az ára bazzzz
1-2 hónap és 35k alatt lesz SŐŐŐŐT!
2.mutasd meg pls hogy mellyik 8800GT-ről is van szó ami 2slotos és milyen jó OC meg minden!( nem kötözködésből csak nem ismerem a 8800GT-k hűtését )
Ha vesz az ember minnt pl én is egy 4k-s hűtőt AC accelero S1 meg egy 12cm ventit az 5k ba fáj kb és akkor még egy kis tuning is belefér sztem! azt az OC-s 8800GT-t hova húzód már azzal a gyári hűtéssel?
én pl 32k-ért vettem a 4850-emet nem titok és elvileg holnap jön a az S1 kis matek:
32k +5k =37kSztem a 8800 GT -t nem 20%-al veri názz csak utána! hanem min 40-50%-al de te tudod!
EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM -
Raymond
titán
válasz
BullZeye #7327 üzenetére
Mondjuk amit te is es a tobbi hutesfanatikus is valahogy ignoral az az hogy a kartyan levo huto leg. Vagy komolyan azt gondolod hogy a gyarto maga aki a chiupet es a kartyat tervezte nem tudja milyen huto menjen ra? Egy gyarto sem akarja hogy visszakeruljon hozza egy termek. Azt akarjak hogy megvedd es tobbe ne zaklasd oket csak ha ujra venni akarsz valamit. Eszem megall ettol a homerseklet diskuratol itt.
-
Tithian
őstag
válasz
BullZeye #6957 üzenetére
A két magnál többet kihasználó játékok valahogy nem özönlenek, de a két mag kihasználása sem alapvető...
Továbbra is a legjobb ár/teljesítmény arányú kétmagosokat érdemes keresni, szerencsére a tuningolhatósággal a C2D megjelenése óta nincs gondEgy teszt a jelenségről: [link]
-
cizoe
őstag
válasz
BullZeye #6891 üzenetére
Lesd meg a hivatalos rendszerkövetelmények közt
idézem:
ATI Radeon HD 4850 System Requirements
* 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
ATI Radeon HD 4870 System Requirements
* 500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)
* Certified power supplies are recommended. Refer to http://ati.amd.com/certifiedPSU for a list of Certified products -
luw2win
őstag
válasz
BullZeye #6891 üzenetére
Melyik tápegységet vegyem ez a méltó helye ennek a kérdésnek
Magánvélemény
Sztem kevés lenne főleg ha tuningolsz is. Én 2db 4870 alá egy Corsair HX520-at veszek
VX550 felejtős( nem tom miért nem sokan monták h nem jó) -
Eagle16
addikt
válasz
BullZeye #6662 üzenetére
Szerintem a Chilla jobb. Ami még idetartozik az az Arctic Cooling Accelero S1, de arra meg nem kapsz ventit, külön kell venni hozzá. A Thermalright nagyon erős hűtés (ha van rajta egy venti) de sajnos nagyon drága is.
Ja és a Xigmatek Battle Axe. Úgy tudom ez is elég erős, és nem is drága.
+1
: Auras Fridge. Ez olyan mint az S1, talán egy kicsit erősebb, ehhez sem jár venti.
Ár/érték arányban szerintem mindegyik nagyon jó, nem is lehet eldönteni melyiket vegye az ember
(kivéve a Thermalright, ilyen drága hűtést én tuti nem vennék)
MOD: javítva
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged