- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
oliba
őstag
Annyi egészen biztosan segít rajta.
stevve: szimulálni lehet, hogy mi van, mikor fél év után megtelik porral a hűtés
Amúgy tettem volna oda ventit, csak kilóg teljesen a ház oldaláig, így max egy 15mm-es venti fér oda, ha egyáltalán odafér
Most van kettő a ház tetején, egy elől és egy hátul.
-
Speed®
titán
Az a baj, hogy igényesen néz ki, 14cmes halk ventije van és papíron 30A@12V..
Csak hát nem mindegy, hogy egy F430al csattansz 220al vagy egy replikával..
Szerk.: viccesek a Usersesek..a táp termékinfója az FSP főoldalára irányít. Pff..Amúgy grat Pipó, nekem eszembe sem jutott ez az ok, jó hogy jöttél
-
Szatesz
őstag
Én végkép abbahagytam ...Nem fake semmi amit irtam , ugyhogy jolessz befejezni a gyanusitgatast.... ez a mi tapasztalatunk ezzel a karival kapcoslatban...De engem nem érdekel csak gondolom leirom hogy nekunk nem pont ugy alakult mint az osszes tobbi tesztben...ÉS ne teszteket linkelj hanem vegyel eggyet és nezd meg az az igazi teszt....Mert mi azt tettuk...Ennyit errol
-
Szatesz
őstag
Figy én ugytudom mar eladta a 8800gt t haverom de vele kell megbeszelni...Jah és mi a biznisz nekem abba ha nekem nem fizetsz egy kort
Sajna nekem is rossz hallani ezt mert én beszeltem ra a 4850 re és én inteztem neki elég olcson és most meg kapom a magamet hogy "gyengebb"
-
DarthPeeter
aktív tag
XD
Hát ez jó volt.
Am az voltam amíg meg nem untam a sok parasztvakító újabb és újabb Gxx-es kártyákat.A 8800GTX óta nem tudtak alkotni... És pont ezért váltottam. De furcsa mód haveromnak is ugyan ez a kártyája van egy E8400-al kísérve 4Gb rammal és Crysis 18-25fps dx10-ben.... A 8800GT-mel az én konfigommal 23-30fps.. ÉN CSAK EZT NEM VÁGOOOM
-
Laraxior
titán
rosszul gondolod,tényleg kíváncsi vagyok hogy ugyanilyen beállítások mellett mit tud a 4850. Mert láttam millió oldalon hogy ennyit meg annyit tud,amit el is hiszek.. de azért egy otthoni screen másabb.
Nem tudom mit kell ezen problémázni, bejövök egy eredménnyel, kérek egy 4850est, erre meg mindenki köpköd.... hát mentek a pi**ába....
mintha tetves cigány lennék,pedig csak a videokártyám más.Örülök hogy új videokarim van, nem vergődni jövök ide. Megosztom veletek is,nem csak az nV-s topikban... -
V3RT3X
csendes tag
Ezzel ha így van, azért megnyugtattál, de dacára annak, hogy tizenpáréve géptulaj vagyok, még sosem kellett ilyen ügyek miatt szervízbe járnom, és nem most szeretném elkezdeni
De tényleg megnyugtató, hogy ha egyszer komoly tuningra adnám a fejem (amolyan, "szakadék széléig eltolom" fajtára), emiatt nem kell majd aggódnom ;) -
Bluegene
addikt
e engem hagyjál békén. Állandóan kiprovokálod holmi sértegetéssel mindenki haragját, aztán óvodás módjára sírod itt el magad, ha valaki esetleg rendbe tesz. Nagyon unom már ezt a viselkedést.szerintem a sértegetést csak odaképzelted, még helyesen se tudtad értelmezni, de szerintem ezt is sértésnek fogod fölfogni, javaslom fusd át mégegyszer
egyébként nem igazán neked szántam inkább "új" -ra kellett volna klikkelnem a "válasz" gomb helyett, engem a folyamatos fikázás bosszantott fel(alkotni nehéz, fikázni könnyű)
szal tutkó nem megy tönkre a gyári vadonatúj kártya(2 éven belül se), pedig egyesek azt hiszik
-
tibz03
őstag
Csak abból következtettem erre, mert egy csomó olyan számítástechnikai eszköz van, amiről lerí, hogy minimális pluszköltséggel (vagy akár anélkül) jobb teljesítményt érhettek volna el. Pl. szerinted egy átlagos tuning-RAM-ra, amin van hűtőborda, mennyi plusz költség lenne tenni egy alumínium-hűtőbordát? Fillérek. Sok esetben mégse teszik, mert akkor az adott gyár nem tudná eladni a jóval drágább "Über-giga-szuper-cool" típusú RAM-ját, hiszen sokan csak a külső alapján vesznek meg egy számítástechnikai alkatrészt.
-
TTomax
félisten
A hűtő maga teljesen rendben van. Egy hibája van, hogy nem a házból kifele tereli a levegőt, ergo képes pár perc alatt úgy befűteni, hogy az csak na. A Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. Az ő dolguk az, hogy rányomják a saját plecsnijüket a kártyára, aztán vígan továbbadják a nagykereknek. Másba nemigen szólnak bele.
Pontosan ez a bajom,amit próbálok itt pár hozzászólás óta ecsetelni,de megint mindenki lehülyéz...Az eddig 38Cfokos NB-m ami terhelés alatt eddig 45-50Cfokra melegedett most idle 45-48Cfokos,és innen szépen melegszik fel 65-70C fokra.Ha meg egyszer átmelegedett minden akkor nem is hül vissza 50Cfok alá...idle én ezt nem is sokallom de load attol félek eltávozik a lap,most éppen arra gyúrok,hogy egy CM Stacker házat valahogy meg tudjak venni...
-
tibz03
őstag
"Teljesen egyértelmű, hogy az AMD azért adott ki ilyen hűtőt, mert többre becsülték a csendet, mint a hosszabb élettartamot."
Miért? Csendes és jó hűtő nem létezik? De. Szerintem a gyárit se kellett volna sokáig alakítgatni, hogy jobb legyen: sűrűbb, vékonyabb lapátok, magasabb venti, kétslotos kiképzés. Ezek mind olyan dolgok, amik alig drágították volna a költségeket, mégis komolyabb hűtést érhettek volna el vele.
Szerintem sokkal inkább azért van ez, mert mindenképp egyslotos kártyát akartak, hisz mostanában a kétslotos a divat, és ha mindkét 4800-as kártya kétslotos, sokkal kevesebben vennék meg a nagyobbat (lehet, furán hangzik, de hidd el, így van, ezt hívják marketingnekmocskos egy szemét dolog ez, de hát ez van).
-
Bluegene
addikt
Gainwardnak, meg a Zafírnak semmi köze ahhoz, hogy az AMD milyen hűtést kreált a kártyára. rosszul tudod ők veszik meg az AMD-től a chipet ők gyártyák a nyákot, a dobozt a kellékeket és a hűtést, ő vállalja fel a marketinget és a garanciát
szerinted ha ők ebből akár több milliót is legyártanak, annyira ostobák lennének h nem vizsgálnák meg tüzetesen a terméket?
Te ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?és még én személyeskedem
, ez sértés
jó hidd azt hogy tönkremegy engem nem érdekel, vegyél rá drágán hűtést az se izgat te pénzed
Ki akar itt szembeszállni a mérnökök hadával?
szövegértelmezésből 1-es, nem azt írtam h szembeszáll, hanem h a (véleménye) szemben áll, ergo ha a mérnökök szerint megfelelő és nem megy tönkre és pár geek aki folyon lesi everestben a hőmérsékleteket(itt nem rátok bárkire lehet gondolni) szerint szar, akkor inkább hiszek azoknak akik összerakják, megtervezik, mint aki fikázza -
Bluegene
addikt
én se tudok róla h tönrement volna egy az enyém is még müxik új tulajánál boldogan, kevesebb ment tönkre mint nvidia talán, pedig a 3850 90-92 fokos is lehet terhelve
jah és 2 évet vállalnak a gyártók rászerintem a 3850/4850es gyári hűtője teljesen jó, tunningra sovány, de 12-15% benne van ha emeled a fordulatot, és abba lehet hagyni ezt az óvodás melgedést, teljesen álprobléma, ebből el fognak adni 10 millió hasonló kártyát szerinted a Gainward, Sapphire,.. stb nem figyelmeztette volna az AMD-t h sz*r a hűtő, szerinted ők nem félnek h belerokkannak 30 millió kártya gariztatsába?
, szerinted olyan neves gyárók mint a Sapp. Gainw, merne 2 éves garanciát vállalni
igazából mérnökök hada áll szemben pár magyar fórumos gyerekkel(akik még 1 primitív chipet se terveztek), szerinted kinek lesz igaza? megsúgom esélyetek sincs
-
feka007
veterán
"semmi baja nem lesz tőle"
Majd azért megnézem 1-2 év múlva hány ref 4850/4870 lesz kukázva. Ha egy ugyanazon elven gyártott másik szilíciumlapkánál gyárilag 85-90 fok körül van a legmagasabb biztonságos hőfok, akkor ezek mitől bírnák?
Nekem is van egy-két progi (Prime95 pl), ami alatt 85 fokig melegszik a Q6600, ezen a hőmérsékleten a régi kétmagos Core 2-m már kilőtte magát, ez meg 100 fokig bírja, de nem hiszem, hogy fizikailag bármivel jobban viselné azt a 100 fokot, egyszerűen csak nem tudták lejjebb tartani a melegedést, de ettől még biztos, hogy hamarabb megdöglene folyamatos ilyen hőfokon, mint egy 85 fokos C2D -
katt777
félisten
Mit keresett C:\-n?
Persze, hogy akkor belassul neked menet közben!
Jó ez az XML-szerkesztés 1M-szor topic...Hogy egyesek még 1 hsz-t sem olvasnak vissza...
Macka: De rég is linkeltem...
DroneZ^: Vedd hozzá, hogy vsz. "asztalon" tesztelték, nem gépházban. De ha a gyártó szerint ez OK, mi a probléma? Bios-okban 106°C-ig vezérlik a hűtést, tehát még így is a 120°C-os elméletilet elviselhető maximum hőmérséklet alatt marad. Házhűtés persze nem árt, mert nem az összes VGA-hő távozik a gépből. Sztem- amúgy halk 2D-s üzemre tervezték a biosait, és gyorsabb felpörgésre, azért ez a kis eltérés. HIS IceQ hűtésbeállítások hasonlóak, csak persze náluk jóval hűvösebbek a karik.
-
schwartz
addikt
X1950GT Powercolor. Se ram borda se VRM borda. Most is megy. Igaz a kisgepemben.
Ha nem kovette a referenciat, valoszinu minosegibb VRM-al szerelte a kartyat vagy eleve kisebb feszt kap a GPU meg a RAM. Vagy kiegyezek az allaspontotokkal, es belatom, hogy egyszeruen toketlenek. Asus-tol barmit...(#16917) Recon: Mar lattam ilyet nemegyszer. (kep nem egyezett a vegso termekkel)
-
tibz03
őstag
Az Asus-t utálod? Csalódtam benned.
Nekem Asus lapom volt, ez előtt Gigabyte volt, és mit ne mondjak, nem vennék még egyszer mást, csakis Asus-t.
Persze kinek mi jön be, de nekem jobban bejött, mint a Gigabyte.
Nem drágák már az X38-ak. De én tartom a véleményem, szerintem várd meg a 4850 X2-t (már ha tényleg lesz).
-
tibz03
őstag
-
-
tibz03
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged