Hirdetés
Aktív témák
-
XoZ
aktív tag
4870-es kártya gyárilag AC Twin Turbo hűtéssel: Force3D Radeon HD 4870 Black Edition. Korábban valaki panaszkodott arra, hogy Twin Turboval nem megfelelő a VRM hűtés, sajnos a tesztben nincsenek VRM hőmérséklet adatok, de az látszik, hogy egy egyedi, elég méretes bordát használtak (memória bordák viszont nincsenek): [link].
Twin Turbo teszt (szintén VRM hőmérsékletek nélkül
): [link] -
hali
4850 Toxic 2008-10-17-ei verziója nincs meg valakinek?
láttam hogy bejelentették, de egyszerűen nem találok linket.
thx -
coleen
aktív tag
Bocsi a félig offért, de pár napja ez jár a fejemben:
lehet-e minőségbeli különbség, ha DVI-HDMI-n keresztül FullHD jelet akarok kivezetni egy 3870-ről vagy egy 4850-ről? Esetleg számít-e még az, hogy pl. Asus vagy Sapphire?
(Mellesleg hallottam, hogy a Sapphire nem annyira megbízható márka) -
DerStauner
senior tag
acc twin turbo tulajoktól kérdezném, hogy nálatok hány %-on jár a venti?
mert én game alatt 75%-ra teszem fel, és így forog kb 1050-1080 rpm-el, viszont a paraméterei szerint a fordulatszáma 1200-2000 rpm között van.
ezek szerint akkor lehetne akár 120%-ot is megadni?
-
cortez(21)
csendes tag
itt egy kis friss információ amhd 4850 x2 ről
-
katt777
félisten
-
Most akarok Vista 64bit-es oprendszert felrakni. Láma kérdés, de Crysist mondjuk, vagyis a DX10-es játékokat lehet majd DX9-ben is játszani, ha úgy akarom, vagy nem?
-
MaSzKa
senior tag
nah bekötöttem a Gainward Hd4850 2 Slot Fan-ra Coolink 100 Ohm-os potenciométert
sikerült halkítani elég szépen(tapasztalat: a pótméter eléggé melegszik)
20 perces Furmark után az értékek:
alig emelkedtek a hőmérsékletek amikor gyári állapotba volt a vgaGPU Temperature 62 C°
GPU Temp.(DISPIO) 62 C°
GPU Temp.(MEMIO) 67,0 C°
GPU Temp.(SHADERCORE) 62,5°Furmark után 10percel
Idle:
GPU Temperature 37 C°
GPU Temp.(DISPIO) 37,5 C°
GPU Temp.(MEMIO) 37 C°
GPU Temp.(SHADERCORE) 36° -
BandiHUN
veterán
válasz
BandiHUN
üzenetére
viszont fura,a catalyst-ban mindössze 34 fokot mutat a wniben a gpu-ra...
nem tudom,ez honnan jön ki,amikor a 3 részmérős hőfokok mindegyike magasabb kicsit...mondjuk azért jó ránézni,hogy kussol a gép,és mégis itt ketyeg egy 34fokos 4850
szerintem némi úrajel letornászással még kevesebb is lenne...egyébként itt olvastam olyat,hogy a gpu alulfeszelése és alulórajalezése is okozhat kárt a kariban????
hogyhogy,mivel támasztott a dolog alá?szerintem max megfagy a gép,de mi melegedhetne pl.túl lejjebbre véve,nem értem...egyáltalán mi nevezhető kb.a gpu-nál 2d alsó határnak feszben/órajelben,és a memet érdemes-e piszkálni?elég sokat megy a gép,csak ne egyen potyára... -
BandiHUN
veterán
hmm...egész tetszik ez a passziv gigabyte...12centis 1100-on menő noctua venti hangtalanul,üresben 500mega órajelen 37-40fok között ingadozik a memio(kicsit hülyén megy,fel-felvált az órajel,akármit is csinálok a wniben,ha áll az egér,stb,akkor nyugton van...pedig egy ilyen kari csak kiköhögi lazán a win igényeit 500on is,sőt...),ami a legmelegebb,dispio 34,shadercore 38,fél óra cod4 alatt fullon 49fok volt a legtöbb a memio-ra...
teccik a dolog eddig,és halkabb sokkal a HIC IceQ3-as 1950pro-mnál,ami előtte volt,pedig az is csendes...az egész gépet mindössze egy 25centis venti hűti,meg a vx-450 ventije,sharkoon rebel9 ház,ja és a 25-ös venti is zalmi ellenállásról megy...
eddig bátran merem ajánlani a passziv gigát...remélem tartós is lesz!ja,tettem a vrm-re a ventiszabályzóm egyik érzékelőjét(Aerocool GateWatch2)üresben 28 fokosak a vrm fetjei,terhelve 33...tényleg nem kamu a jó hatásfok,igaz kapják a venti huzatát is,passzivban biztos nem lenne ennyi.a ramokra leszek még kiváncsi,de ma már nem kapom szét a gépet... -
bozont
veterán
Tuningnál mivel érdemes tesztelni a memória és a gpu stabilitását? Gondolom mindkettőre van külön ami jobban terheli az egyiket vagy másikat.
-
DeSanto
őstag
válasz
Tubai90
üzenetére
Igazándiból míg Brumi kolléga nem nyitotta fel a szemem egy kis vmod lehetőségre addig eszembe sem jutott.
Akkor már megvolt ez a gigabyte.
850-et már nem bírja szegénykém mert ott már szemetel nagyon a GPU.
A ram talán még bírná a 2400Mhz-et de most nincs időm tesztelgetni talán holnap vagy hétfőn.
-
DeSanto
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
790-en megy a GPU.
Egyébbként minden rendben volt eddig.
A 9800GTX -el pl a COD4 leesett 20fps-re is menet közben ha nagyon eldúrvult a harc de ezzel 40 alá nem igen megy.A Pure pl tartotta ezen az órajelen a 60 fps-t (alapon lement jócskán 60 alá).
Sokat nem játszok mostanság de a GRID is 60 alá nem nagyon ment.Sziszifeca: Én a GPU-nak adtam 1,316V-ot amit egy kis grafitozással értem el az egyik alkatrészen.
Alap esetben 725Mhz volt stabil. -
_Toka_
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Volt modification.
-
katt777
félisten
válasz
bossvico
üzenetére
Attól van, amit már írtam: DX10-ben Crysis és Clear Sky alatt egy halom ... az ATI driver (Pixel shader 1.1 hibát küldözget, ha sokáig próbálkozom maxon játszani, míg DX9-ben fullban megy mindegyik).
Sziszifeca: A driver másik kártyával sem lesz jó. De ATI VGA-knál lényegében fölösleges az 1GB-os RAM, nagy felbontásnál és magas összetettséggel jelenthet pár FPS-t.
-
DeSanto
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Pontosan Gigabyte GV-R485-512H-B.
De már kapott egy AC S1 Rev2-t és egy kis vmodot.
-
-
DeSanto
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én 1920*1080-ban játszok (nem Crysis hanem GRID,COD4 stb) és az 512Mbyte Vmem bőven elég minden maxon.
Muszáj neked 1280*1024-re 1G-s kártya?
Megéri neked a felárat?Most néztem utánna nem is ref nyákos.
-
bossvico
senior tag
Ésakkor az szerintetek miért van, hogy a krájszisz warhead totál beszaggat egyfolytába?
8600GTS-ről váltottam, ott amit bírt a kari az azér folyamatos volt, itt meg egyfolytában rátöltöget és beragad, mint a technokol. Akármelyik felbontás, részletesség.

-
Xbean
tag
Hali!
Tegnap ugyan már kérdeztem de nem jött válasz a problémámra.
Megprobálom kicsit részletesebben leírni.
Egy "kis" problémám akadt a vga-mal ( ati 4870). A problémám az lenne hogy az újabb driverekkel az avivo video settings képi beállításai egyszerűen nem müködnek. Például hiába szeretném növelni a kontrasztot a kép nem változik ( a csúszkák mozgatása teljesen eredmény nélkül marad). Így rákényszerülök a 8.7es driver használatará ugyanis ott érdekes módon a beállítások egy része müködik ( kontraszt, fényerő, telítettség ).
Nem is értem miért van ez, de nagyon nagyon zavar és mérges vok kicsit már az egészre...

Ezért fordulok most hozzátok mesterek hátha ti tudtok segíteni.

-
bozont
veterán
válasz
_Toka_
üzenetére
Viszont nagyon kíváncsi lennék, rá hogy tényleg mennyit profitál a 70es a gddr5-ből. Ha valakinek van rá lehetősége, csinálhatna egy tesztet azonos gpu órajelek mellett és ott kijönne a különbség. Nekem úgy tűnik mintha a +gpu órajelekből jobban profitálnának a radeonok.
Bikerider
Ha jövőre váltani akar az új szériára, akkor nem éri meg a 70es a plusz pénzt. Na meg attól is függ mekkora felbontásra kell. 1680x1050 alatt a 4850 is visz mindent gond nélkül. -
_Toka_
senior tag
válasz
DeSanto
üzenetére
Nem gondolod, hogy ezt nem tudtam
Ha így gondolod, olvass vissza, több postomban is szerepel ez, mint tény. De nem is emiatt írtam.Minden esetre, hogy valaki csak emiatt - mint tény miatt ... értsd: GDDR3 kontra GDDR5 - akar váltani, az számomra nem érthető. Ha ennek hatásai, mint részben 4850-4870 teljesítménybeli különbsége miatt, azt már érteném.
Mindegy, igazából nem naon értem, mit ír, majd megválaszolja, aki érti... Akár Te...

Szerk.: OFF
-
katt777
félisten
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Palit vegyél.
A Sonic-ok dupla ventis hűtővel jönnek, és állítólag halkak, meg tuningolhatóak is.
Viszont most minden drága, sztem, a 36k-sat sem kapod meg annyiért. -
katt777
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Lawcookie-t!
Sztem megint szar biost tettek rá, és valami fullban pörgőt teszteltek. Vagy rossz volt a pasztája. A HIS mindig a leghalkabb kifúvós hűtőt csinálta, és sztem most sem cseszték el. Ha egy 3870IceQ3 ventije még le is állt, olyan hűtője volt, de még full pörgéssel is halkabb volt a refél, jóval. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítsetek, most akarok Nvidia-ról váltani Ati-ra, és nem tudom melyiket vegyem, ezért a véleményeteket kérem:

SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 LITE 24HO GARI 46400Ft
SAPPHIRE HD4850 512MB SAPPH.EDITION 24HO GARI 36300Ft
SAPPHIRE HD4850 512MB TOXIC FULL 24HO GARI 42600Ft
PALIT ATI HD4850 1024MB!!! DDR3 Sonic 24HO GARI 42900Ft
Gainward HD4850 1024MB GDDR3 DVI 36HO GARI 44600FtKöszönöm.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Az lehetseges hogy szebb a kepa a His 4850 -nek mind a 9600Gt -nek volt.

Felbontas maradt 1440*900 -ba.
-
-
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Garba lenne Sapphire Toxic csere Sapphire 4870 512mb re.Megerni neki
Szerintem nem.De hat az o penze. -
Vasinger!
nagyúr
Értem, köszönöm mindenkitől a megnyugtatást!

Karira megvan az ajándék

-
_Toka_
senior tag
válasz
Loituma69
üzenetére
Ezt itt ne!!! Köszi! 
(#31030) Vasinger!: a Far Cry 2-höz való hotfix. Tehát már szinte valóság... Sorry, ha többet sejtettél a mondanivalóm mögött! CSS-hez télleg nem jó
Peace!
(#31034) finest: Nem fogod elhinni, de, mikor belinkeltem ide, XP esetén még nem említette a crossfire-t. Most már igen.
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Nincs húzva! Nézd meg a 3DMark06 listát, az enyém elég jól bírta. A procim miatt a kevés pontszám, de SM2 és SM3 pontjaim elég jók. Hangsúlyozom, szerintem ezt tuti nem bírná 24/7-ben én csak Mark miatt tuningoltam, alapon használom, nekem tuning nélkül is jólmennek a játékok.
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Nézd meg az oldalukat.
IceQ4 csak a hűtés, az nincs húzva.
IceQ4 turbo a tuningolt.
Szokott még lenni turboX, azt hirtelenjében nem tudom, van-e 4850-ből._Toka_: Én annak örülnék, ha a már kapható játékok DX10 támogatását beletennék végre. C-re és SCS-ra gondolok konkrétan.
-
_Toka_
senior tag
válasz
steveetm
üzenetére
Alapban:

Bővebben:
..., tudtok követni?
Igyekszem, bár az ápolók épp most tuszkoltak bele egy muszájkabátba, de szerencsére vannak olyan rendesek, hogy most leírják a neked szánt válaszom.És az előtted lévő emberkét meg szeretném kérni, hogy ne személyeskedjen, én se tettem.
Tedd már meg személyesen!!! Köszi!
A Wikipediaval kapcsolatosan pedig hagyd meg nekem, hogy fenntartásokkal kezeljem!
És valljuk be, abból, amit leírtál még nem jött le, hogy a GDDR5 miért dupla sávszélű a GDDR3-mal szemben. Értem, hogy csak érintőlegesen témája a topicnak - a személyeskedéssel ellentétben, mely absz. nem! -, de engedtessék meg, hogy megbeszéljük itt, hogy a 4850 GDDR3-mával szemben mit tud a 4870 GDDR5-je.
És megkérlek, ha másnak válaszolsz, címezd már neki, ha meg nekem, tedd azt! De ne keverd!!!

-
Bluegene
addikt
-
Jelenleg melyik Catalyst-ot érdemes feltenni Zafír 4850-hez?
-
steveetm
őstag
válasz
Danielson93
üzenetére
Az a logika, hogy az a szám csak annyit jelöl, hogy újabb mint a régi, se többet, se kevesebbet.
Kezdésnek talán ez:
[link]Utáljatok nyugodtan, konkrétan leszarom, nem a szeretetért járok ide

Üdv.: steveetm
-
steveetm
őstag
válasz
_Toka_
üzenetére
Vegyél példának egy ddr-400as modult(de akár egy gddr-400ast is), aminél a hátsó szám az effektív órajelet jelenti. Azért effektív órajel, mert olyan mintha 400mhzen menne, de közbe nem, azért nem, mert ddr. Szerintem ne menjünk bele most a ddr specifikációjába, ha már egy ilyen alap dolgon elcsúszunk, tudom ajánlani a wikipediat, de még itt a prohardveren is volt összefoglalú a ddr technológiákról.
Na most, hogy megkavarjuk a dolgokat, jött a ddr2(ggdr2), ahól az effektív órajel megintcsak duplázódott(gyk. négyszeres, holott kettes van a végén, tudtok követni?) Vagyis a ddr2 effektív órajele 800Mhz, io puffer sebessége 400Mhz, és a memóriacellék 200Mhz-en rongyolnak.A ddr mögötti számnak semmi köze semmilyen szorzáshoz, max annyi, hogy tudod melyik verzióról van szó, és hogy ott milyen technológiát használnak.
Nem azt jelöli a szám, hogy ddr(x) ahol szorzó=x-1, az egy revizió, jelöli, hogy újabb, gyorsabb jobb, stb.
És az előtted lévő emberkét meg szeretném kérni, hogy ne személyeskedjen, én se tettem.
Üdv.: steveetm
-
Danielson93
csendes tag
válasz
_Toka_
üzenetére
Pontosan eltaláltad amire kiváncsi voltam!
Jogosan olt steveetm mert nem fogalmaztam meg rendesen amire kiváncsi lettem volna...
De azért szerintem is kicsit fogj vissza magad mert hamar kifognak utálni innen!De amúgy még mindig várom miért 4el kellet szorozni holott gddr5ös analógia szerint van felépítve azt meg tudom hogy 900x4 az 3600 ez nem megeröltető de akkor milyen logika alapján van ez az egész?

-
_Toka_
senior tag
válasz
steveetm
üzenetére
Oooops...
Megírtam a postot, aztán leültem vacsorázni, közben beütött a DDR neve. Jogos volt, gyere sokkolj még!!!!!
De, ha neked annyira logikus a dolog, hogy leoltod a srácot, aki kérdezett, akkor figyelj!
Amennyiben DDR5 természetesen 4-szeres szorzót igényel,
akkor DDR1 ugyanilyen elven 0-sat, ugye???
Mert DDRx azt jelenti x-1 a kérdéses szorzó... Köszi, megint tanultam valamit
Ha nem kioktatod az illetőt, vagy linkelsz egy korrekt, érthető leírást a szabványról, előrébb lennénk és most megköszönném neked! Mert a szorzó kérdése nyilván nem ilyen egyértelmű, és a dolog neve továbbra is DoubleDataRatex
Részemről személyeskedés és OFF befejezve!Üdv.:
Toka -
BullZeye
veterán
válasz
_Toka_
üzenetére
akkor mégiscsak ő a hülye nem mi
ennek örülöksteveetm, az ilyen fajta megnyilvánulásoktól olyan hamar kifognak utálni az emberek mindenhonnan, hogy észre sem veszed már bannolva lettél
főleg ha netán egy modinak épp rossz napja van, és olvassa az ilyen bunkó megnyilvánulásod
legyen úgy! -
steveetm
őstag
válasz
_Toka_
üzenetére
De legalább te off-ba tetted a mondandódat. Most sokkolni foglak téged is ezekszerint, de a DDR jelentése DoubleDataRate, tehát egy effektív 400Mhz-es módul valójában 200Mhz-es volt, amit úgy kaptál meg, hogy a valós órajelet felszoroztad 2-vel(double = dupla = kétszeres).
Üdv.: steveetm -
_Toka_
senior tag
válasz
steveetm
üzenetére
Nem azt kérdezte, hogy hányszor 900 a 3600...
A kérdése arra vonatkozott, hogy a GDDR5 szabványnál miért éppen négyszeres az a bizonyos szorzó, mert szerinte ötszörös lenne a logikus - gondolom a DDR és a DDR2 analógiája alapján -.Bevallom, azóta keresek egy magyar leírást a GDDR5 szabványról, sikertelenül

(#31010) steveetm: A DDR1-nél hol kell 2-vel szorozni

-
BullZeye
veterán
válasz
steveetm
üzenetére
olyan hihetetlenül okos vagy
a kérdése teljesen rendben van DDR5 akkor miért nem 5, és miért 4l kell megszorozni, és miért nem akkor 900x5 azaz 4500mhzha máskor is van ilyen hülye válaszod steveetm mert hülye vagy olvasni, vagy netán nem tudsz logikusan gondolkozni mint ő, tartsd meg magadnak az ilyeneket, köszönöm a fórumtársak nevében is.
-
steveetm
őstag
válasz
Danielson93
üzenetére
Azért, mert bármilyen meglepő is lesz most számodra, de 900*4 az 3600, ami teljesen logikus. Ha máskor is van még ilyen hülye kérdésed, azt inkább a "Matematika kezdőknek" c. topicban tedd fel.
#31008:
Hát, ha logikusan gondolkodva neki öttel kéne szorozni a 900at, akkor még túl finom is voltam hozzá, imho. Vagy ajánlam a "Logika alapfokon" c. mesterművet?
Üdv.: steveetm -
Danielson93
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kérdésem!
3.6 GHz ( 900 MHz DDR5 ) Itt miért pont néggyel kell megszorozni a 900at?
Holott ha logikusan gondolkodnánk akkor 5ttel kellene megszorozni nem 4el...
Ha valaki tud választ adni szívesen várom!
-
Danecay
addikt
Lehet hülye kérdés lesz. Volt már ATI kártyám, több is de még régebben, akkoriban debütált a Control Center, amivel a kérdésem is kapcsolatos. Minden egyes driver telepítése után, az annak a drivernek megfelelő Control Centert kell telepíteni? Ennek mi értelme. Teszem azt most hogy kijött a 8.10-es driver, szedhetem le a régi drivert és Control Centert és mindkettőből fel kell tenni az újat?
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
His HD4850IceQ4, IceQ4. Megmondom őszintén privátban nekem már jelezte egy kolléga, hogy neki kockásodott a kép GPUCV alatt, de játékok alatt semmi gond nem volt. Visszaküldte gariba, még nem tudom mik a fejlemények. Nekem semmi bajom nincs vele idáig. Van a memón hűtés.
-
Danecay
addikt
Köszönöm a választ!
Végül is VRM hűtés nélkül raktam össze. Úgy sem volt annyi bordám amennyi kellett volna, még akkor sem lett volna elég ha szétvagdostam volna őket, 1db sünivel pedig nem lehet lefedni teljesen 2 tranyót, max. úgy hogy fele-fele van csak lefedve mindkettőnek. Nem hsizem, hogy probléma adódna abból, hogy nem hűtöttem le, mert mint már Te is és én is írtuk, gyárilag sincs hűtve egyáltalán, továbbá, az egész területet lefedi az a bizonyos 12cm-es ventilátor. Egyébként érdekesen van feltéve a ventilátorom, mert közel 1/4-e lelóg az S1-ről, mert az alatta lévő kártya miatt nem fért el, de így is IDLE-ben 34 fokos, míg egy kis szőrös fánkozás után 52 fokig ment fel

-
Csokibácsi
tag
hát igen a hisnél a legapróbb kis buta chip is hűtve van azért jó
ok köszi akkor nézem a 8.10es drivert
vmi mást még fel kell rakni mert én gémelni használnám
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple MacBook Air 13" M3 (2024) 16GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
):

nem tudom,ez honnan jön ki,amikor a 3 részmérős hőfokok mindegyike magasabb kicsit...mondjuk azért jó ránézni,hogy kussol a gép,és mégis itt ketyeg egy 34fokos 4850
szerintem némi úrajel letornászással még kevesebb is lenne...egyébként itt olvastam olyat,hogy a gpu alulfeszelése és alulórajalezése is okozhat kárt a kariban????
hogyhogy,mivel támasztott a dolog alá?szerintem max megfagy a gép,de mi melegedhetne pl.túl lejjebbre véve,nem értem...egyáltalán mi nevezhető kb.a gpu-nál 2d alsó határnak feszben/órajelben,és a memet érdemes-e piszkálni?elég sokat megy a gép,csak ne egyen potyára...
teccik a dolog eddig,és halkabb sokkal a HIC IceQ3-as 1950pro-mnál,ami előtte volt,pedig az is csendes...az egész gépet mindössze egy 25centis venti hűti,meg a vx-450 ventije,sharkoon rebel9 ház,ja és a 25-ös venti is zalmi ellenállásról megy...
Nagyon komoly tuning, kár h referencia, mert ha a magot ennyire húztad a memóriát 1200 köré tudnád, de grat így is 
.Ez Max. felbontas amit a tv tud.

Ezt itt ne!!! Köszi!