- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz
juhi07 #30197 üzenetére
Az amd-k nem a tuningjukról híresek.Tom,mert nekem is volt.És pontosan ezért váltottam intelre.Arról nem is beszélve,h húzott proci esetében az intel erősebb.(pl.3.0ghz.re húzott c2d erősebb mint egy 3.0ghz-re húzott amd)
(#30199) Hunter2 :lehet,csak milyen áron?Az én 5600+ amd-et csak igen sok + fesszel tudtam 3.2 ghz-re húzni.Míg a mostani 8200-em alapfeszen viszi a 3.6-ot.
-
XoZ
aktív tag
Szerintem hátrányt nem jelent, mert elvileg a kevesebb memóriával rendelkező kártyák teljesítményének növelésére lett kitalálva, de tesztek nélkül nem lehet biztosat mondani.
A linkelt oldal inkább csak marketing szöveg, amely szerint a HyperMemory segítségével a kisebb méretű memóriával rendelkező kártyák azonos teljesítményt nyújhatnak a több memóriával rendelkező kártyákkal. Az eddig látott tesztek alapján viszont az 512 MB elég a 4850-es kártyáknak, tehát a lassabb rendszermemóriával történő kiegészítés feleslegesnek tűnik, de ismét csak azt tudom mondani, hogy ki kellene tesztelni.
Nekem a 256 MB-os 3850-esemnél volt bekapcsolt HyperMemory, és úgy tűnt, hogy folyamatosan foglalja a memóriát, mert a Sajátgép->jobb egérgomb->Tulajdonságok Általános fülön 3.5 GB memóriát jelzett (a 32 bites XP max. 4 GB-ot lát, és ebből lejön a videomemória: [link]). -
Tom5
addikt
válasz
t-shirt #30181 üzenetére
Pontosan.
Kaptam hozzá Crossfire kábelt és egy multifunkciós csavarhúzó-vízmérték-zseblámpa kombós izét
meg persze a szokásos dolgokat. Megéri a felárat a plusz hűtés, a PWM-ek és a memrória is szépen hűtve van. Tuningban eddig 680/2200 stabil.
A GPU a mérőprogik szerint 80%-os ventifordulatszám mellett Win-ben jelenleg 39 fokos
-
juhi07
senior tag
válasz
finest #30188 üzenetére
hát jah sajna ez a bank csöd is
ahol vettem nyáron a vgát 36 k ért öszvisz most meg kerül 45 k ba
Amugy ezt a kis x5000 medig kéne huzni hogy jol kihajtsa a vgát ? (Mert akkor inkább megkérek egy szakértöt is feltornázza nekem
)
Jah egy jo tuningal elérhetö egy e8200 es szintje ? -
twine
veterán
válasz
luw2win #30172 üzenetére
Én a 8.9-el is elgégedett voltam a 4850-en,,,egyedül a Warhead-et nem tudtam ugyan olyan beállitásokkal nyomni mint a Crysis-t! A 8.10-el ez elmúlt....érezhetően erősebb lett Warhead alatt....nem tudnék pontos FPS növekedést mondani....de eddig nekem a plafonról a két árnyékos beállitást vissza kellet egyel vennem....most azokat is maxra tudom tolni! és nem receg ugy mint a 8.9-él receget! Tuti hogy jobb lett....
üdv
Twine -
juhi07
senior tag
ez hihehetlen
Most probáltam ki a BIA Hell Hingwayt és a 6 pályán ahol egy utcán kell végig menni nekem lezuhant az fps szám 21 re és szinte élvezhetetlen a játékde ha lenézek a földre vagy az égre akkor felmegy akkár 60-70 fps a képkocka ...)
Nagyon ingadozik az fps szám...
Nyugtasatok meg hogy a procim gyenge ...
(jah amugy valamikor lesz core 2 dou árcsökenés ,,,,?Remélem ha veszek egy e8200 est majd akkor az fps szám beton stabil lesz jah és magas
-
fdisk
őstag
válasz
DerStauner #30156 üzenetére
Azt nem tudtam,h a p45-ben már van ilyen funkció.
De az erdmény reális.Én is ekörül kaptam. -
lala42
őstag
válasz
norbalia87 #30177 üzenetére
Bűnnek nem lenne bűn, csak kevés
-
Gorneck
legenda
válasz
norbalia87 #30177 üzenetére
Mid van most?
Egy 3,0-3,2ghz nem árt ezeknek a VGA-knak még ilyen felbontásban sem...Vista alatt meg még ram is kell gazdagon... -
norbalia87
tag
Sziasztok bun lenne ehez a vidkarihoz egy amd athlon 64x2 5200 + cpu-t vasarolni?
Jateknal max 1280-1024 felbontast hasznalok.
Erdekel a crysis, farcry2, gta4, starcraft2,
Ezeknek a gameknek nagy resze nem jelent meg de en ezekkel a gemekkel szeretnek majd jatszani ezel a vidkarival es procival.
Udv Norbi -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Péntek este megjött az új vidkarim. Eddig teljesen megvagyok elégedve vele. A hűtése nagyon halk, 80%-on felül lehet hallani ha felpörög, ez alatt teljesen hangtalan! Most 950rpm-en 54 fokos, és terhelés alatt szépen felpörög. Furmark alatt 1800-ig pörgött fel és akkor 65-70 fokos volt a kártya. Kipróbáltam alapon Windowsban 100% os ventifordulatszámnál 43 fokos volt a GPU. Az órajelét is szépen visszaveszi ha nincsen terhelés (500mhz). Eddig teljesen pozitívak a meglátásaim.
-
luw2win
őstag
Igaz ez a 8.10-es driverel kapcsolatos teljesitménynövekedés.
Megéri feltenni a 8.9 helyére a 8.10-et?
tapasztalatok?
köszi -
törölt tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Ha elindítok egy játékot, bizonyos idő elteltével, de valamikor azonnal elsötétül a monitor és elkezd villogni a LED, vagy pedig jelzi, hogy nem kap jelet.
Nemrégóta áll fenn ez a hiba, mikor megvettem a gépet, még semmi baja nem volt.
A config:
Gigabyte EP-45 DS3R
Intel Core 2 Duo E8500 3,16 GHz
CSX 2x2 GB 1066 DDR2 RAM
Sapphire HD4850 512 MB
Seagate 500 GB SATA2 32MB
Pioneer 215-D ODD
OEM 1,44" FDD
ViPower SuperRack
Corsair VX-450Nem tuningoltam a gépen semmit.
Keresgettem a neten, nagyon sok mindenkinek van ugyanilyen jellegű problémája, itt egy példa:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/254284...s-games-problemTudna valaki segíteni?
Ui.: Jah, driver-reinstall, winreinstall is volt, sőt, még másik áramkörben is próbáltam
, de ugyanazt csinálja. Ezen a tomshardware oldalon lévő tanácsok sem segítettek
-
aTom_DJ
tag
válasz
katt777 #30167 üzenetére
Hát épp ez az, hogy nekem ref hűtős, és egyáltalán nem simul bele a ház ventik búgásába. Szóval senki nem tudja, hogy a twin turbo mindenféle modding nélkül rámegy-e a 4870-re?
szerk: google haverom segítségével találtam pár képet és leírást: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=70379
-
katt777
félisten
válasz
aTom_DJ #30161 üzenetére
Az is ott van a többi cikkben. Nagy Load BIOS gomb. Vagy ha a kimentésre gondolsz, azt az Acquire/Flash Bios gombbal tudod megtenni (Acquire, ott a kis ikon a chipből kifelé), vagy GPU-Z-vel. Felírást én mindig Winflash-sel csinálom, a RBE-ban ez még nagyon új, és már az előző verzióét is javítani kellett.
Ha nézted a cikket, akkor azt is tudod, hogy nem ref. hűtős kártyám van, és ez 45%-os venti alatt szépen belesimul a ház ventijeinek halk, meleg búgásába. -
bluespirit
tag
válasz
littlemole #30163 üzenetére
Sztem felrakhatod a Catalyst-ot.
-
Dashes
őstag
Feltöltöttem a 8.10 "final"-ból való display drivert. ( xp )
-
littlemole
őstag
Megvan az új kártyám. Club3D 4870 1GB
Első Radeonom 9 év óta, úgyhogy új vagyok a témában.
Érdemes felrakni a catalyst control centert installnál? Olvasom hogy be tud kavarni.
Vagy csak elég lenne a videódriver is?
XP és 64bites Vista lesz a gépen. -
Froclee
őstag
Sziasztok. A CCC-be mikor be volt kapcsolva az Auto-Tune, akkor játék közben 5percenként 1 másodpercre elment a kép (csak fekete képernyő). Majd visszajött. Kivettem az Auto-Tunet azóta nem csinálja. Valaki tudna segíteni?
-
katt777
félisten
válasz
DerStauner #30156 üzenetére
Ja, hát ha az energiatakarékos profilt használod, akkor nem csoda. Így már rendben lévőnek tűnik.
-
aTom_DJ
tag
Sapphire 4870-en szeretnék hűtőt cserélni, mert túl hangos ill. meleg a gyárival. Accelero Twin Turbo felmegy rá mindenféle modding nélkül a gyári csavarok helyére? Mindenképpen olyan hűtőt szeretnék, amit nem gányolással lehet csak felrakni. Tudtok esetleg valami mást ajánlani?
-
DerStauner
senior tag
bios frissítés megvolt, eredmény +500. nem sok.
viszont tök véletlenül találtam a vezérlőpultban egy power akármi ikont, ahol van 3 power plan (balanced, energy saver, meg performance). nekem az energy saver volt bepipálva, ami a cpu-t csak 50%-ig engedi fel. áttettem balanced-re, kaptam a cpu-ra 2908 pontot, áttettem performance-ra, ott is ezt kaptam.
azonban érdekes módon, amikor még energy saver-ben volt, és a C1E és az EIST (v vmi hasonló) enabled volt, akkor is nyertem +500-at. úgyhogy majd csinálok egy olyan tesztet is, ahol ezek megint enabled-en vannak (a mostani tesztben disabled-en voltak).
ez már közelít a megfelelőhöz? (proci nem volt húzva)
-
finest
addikt
Mennyire húzhatóak a DDR5 memók? Látom a 06-os toplistában, h van, akinél 4400Mhz-en muzsikálnak.
-
coleen
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
arsenlupin #30138 üzenetére
Amúgy ki tudja, nem tesz-e fel valaki valami trükkös trójai programot drivernek álcázva? Találtam már ilyet, még jó hogy figyel az AVG.
-
SzlobiG
félisten
Továbbra sincs powerplay javulás legalábbra is X2-nél ugyanúgy 750-en megy az első mag amikor bejön a win.
Szerintem ezt már soha nem javítják ki.
-
ProEvoFan
nagyúr
atya úr isten...kedvenc kártyánk igen csak megdrágult....a ki Giga4850emet 42-44Kért dobálják a netes boltok (már akik frissitették az árlistájukat, mert még nem mindenki igazodott a dollárhoz)
le sem merem írni h mennyiért vettem 1.5hónapja....
Vasinger! arról a világban történő bank manipulációról? hogyne....ügyesen ki van ez találva ám
de ez nem ide tartozik...
-
lala42
őstag
válasz
arsenlupin #30138 üzenetére
Na a kép alatti url. az a megaupos.
-
Puma K
nagyúr
Felteszem én is remélem okés lesz a progi és nem lesz semmi para
-
ProEvoFan
nagyúr
tegyétek fel a 8.10et
had legyen sok infó róla itt a fórumon
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
pempellini #30131 üzenetére
Nem használok ATT-t.
katt777 nem vitázom.........
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
arsenlupin #30101 üzenetére
160MB
hát erre kiváncsi leszek
-
SzlobiG
félisten
válasz
arsenlupin #30130 üzenetére
Kössz, akkor felrakom mer a béta 09.10.-i.
-
katt777
félisten
válasz
arsenlupin #30128 üzenetére
Nehogy már a 8.541 ne béta legyen...
-
pempellini
senior tag
tapasztalatok?ATT megy vele?
-
SzlobiG
félisten
válasz
arsenlupin #30128 üzenetére
Driver dátuma? Eszközkezelőbe.
-
arsenlupin
aktív tag
-
katt777
félisten
Attól az még telepszik.
Teleszarja a registry-t meg a sys vinyót is (minden nyelvi fájlt felmásol ide-oda), ha csak nem olyan ravasz az ember, hogy telepítés közben, miután a Catalyst kicsomagolja magát egy ideiglenes könyvtárba, gyorsan kitöröljön onnan minden idegen fájlt, egy csomó helyet és fölös reg-bejegyzést, azaz egy rakás hibaforrást megspórolva magának.
Acronis szívatott, meg minden hülyeséggel telepakolta a Windowst (erre valahogy érzékeny vagyok
- a fél windowst is kiirtom telepítés után), én inkább a Paragon-t használom. Boot lemez be, mentés/visszaállítás/partíció managelés, amit akarok, aztán a windows meg pihenhet ott, ahol van.
-
fdisk
őstag
Nekem is annyi rémlik.
(#30110) horvathkrisz .reméljük,reméljük
(#30111) lala42 :én semmilyen megauploados linket nem adtam.Melyikre gondolsz?
(#30116) katt777:igen,igazad van.Anno a beta is azért volt akkora marha nagy,mert sok nyelvi fájl volt benne.(amit én nem is bánok,hisz ami nekem nem kell nem telepítem)
Most szedem le az acronis true image-t.Csinálok egy partíció mentés a mostaniról,majd megy fel az új win és a csoda 8.10.Meglátom mire képes. -
katt777
félisten
válasz
Taurus-1047 #30123 üzenetére
Olvasd a topicot, és használd a keresőt. Minden kártyáról van már szinte infó.
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!!!
Egy 4870 vásárlása előtt állok. Az lenne a kérdésem, hogy melyik márkát válasszam, melyik a legmegbízhatóbb, legjobb hűtésű? Ha referencia kártyákról van szó akkor nincs köztük különbség? Lenne egy Gigabyte 65-ért és egy ASUS 61-ért. Melyiket válasszam? Esetleg más márkában? Persze lenne HIS is, leginkább azt választanám, de sajnos nagyon felment az ára.
Köszönöm előre is! -
katt777
félisten
válasz
lala42 #30097 üzenetére
Radeon Bios Editorral bármely CCC-ben elmentett profilodhoz különböző ventilátor-szabályozást adhatsz meg. Ezt mintha senki sem tudná a RBE-ról.
Nem csak bios modra jó az.
fdisk: Azért nagy, mert minden támogatott nyelvi fájl benne van, no meg nagyészék ATI-nál nem 7z-vel, hanem zippel csomagolják. 8.10b-val tuning szívás, eltávolítás helyett meg nálam partíció-visszaállítás lett belőle, hiába pucoltam rendszert, utána a többi driverrel a CPU nem kapcsolt fel 3D alkalmazás alatt. Persze elsőre a 8.10b telepítése is jó ötletnek tűnhet, mint a kaktuszba ugrás, főleg, ha valakinek nincs VGA-drivermentes full partíció-mentése. De egy OS reinstall...
-
katt777
félisten
válasz
Tomate #30088 üzenetére
Nem feltétlenül, mert hiába hűtöd rendesen, ha annyi van a hardverben. Nem ez az első kártyám, amelyik 70-80°C-on, vagy akár alatta nem bírja a tuningot. A másik a Catalyst verzió, mint pl. a 8.8-cal már min. tuninggal kiakadt a 3870-em, 8.7-tel vagy 8.9-cel meg 12% tuningot is vitt, még midig 75°C körül, de aztán se többet.
-
-
lala42
őstag
válasz
horvathkrisz #30110 üzenetére
Várjuk az infót éhesen
-
Puma K
nagyúr
Okés köszi az infót. A 2D-s váltást azt vágom hogy automatice csak hogy még lejjebb szeretném venni esetleg és még a ventit is lejjebb tekerni 2D-ben mert igy most 38 fok a kari ha a ház elején a ventit letekerem akkor meg hűt rajta 1-2 fokot alap állapotban majd megnézem még game alatt hogy milyen mértékben tud segiteni a venti a hűtésben.
-
fdisk
őstag
válasz
Háááát...az AMD oldalán még nincs kint.És oda kerül fel először.(ha jól tom)
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
Ez tuti, hogy a végleges??
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest