- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
-
_Toka_
senior tag
válasz
coleen #33045 üzenetére
Nézd, nem ismerve a tápodat, ill. nem lévén különösebben otthon a tápok világában konkrétan nem tudom megmondani, kevés lehet-e bizonyos esetekben a tápod a használt alkatrészekkel. De, ahogy tudom, jellemzően az itt tartózkodók ennél - legalábbis névleges teljesítményben - erősebb táppal bírnak.
A Vista eredetiségét illetően hasonlóan bizonytalanok a tapasztalataim. Eddig meg se fordult a fejemben, hogy ez az - köztudottan "nyűgös módon" védett - oprendszer kinek eredeti, kinek nem. Talán valaki virágnyelven tud majd segíteni... Nekem innentől már nincs ötletem. -
_Toka_
senior tag
válasz
coleen #33040 üzenetére
És mi a becses neve annak a tápnak, ha szabad megkérdezni? Amúgy ajánlások alapján 450W a min. Mondjuk, ezt nem feltétlenül kell komolyan venni, de azért iránymutatásnak nem rossz...
(#33042) coleen: Arra gondoltam, hogy lehet a windows vistám se jó, valami torrentes amúgy, októberi updatekkel eleve megspékelve
Ezt egyrészt nem is olvastam, másrészt, fogalmam nincs, mi mindent okozhat pusztán ez, ami a problémáidat illeti...
(#33044) coleen: Nos, akkor lehet, hogy nem itt kell keresgélni. Bár, azért nagyon nem mindegy, mi mindent hajtasz vele... De ez már-már óvatosan közelíteni látszik egy tápos topic témájához...
-
_Toka_
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
coleen #33020 üzenetére
Szóval a hiba leírása a log-fájlokban.
Van egy "Kép" linkelő gomb...
500MB-os fájlnál nem jön ki a memóriahiba, csak 4GB felett. Tapasztalatból mondom.
Én amúgy most már OS reinstallra szavazok, mert ha DX bacult meg, azt nem javítod ki._Toka_: "15 éve számgépezek, nem vok lame." - ezt írta. Csak megnézte. Ha nem, és itt a bibi, akkor hiába is próbálunk segíteni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
coleen #33029 üzenetére
Katt már írta a megoldást.
"Én az ATI uninstall ALL-t is kipróbálnám a helyedben, aztán restart után driver sweepert és reg pucolást, majd újabb restart után a 8.10 hotfixből kizárólag a driver installálását."Szedd le a drivert progival(ne a saját uninstallal), aztán rakd fel csak a drivert, és utánna a dx -et.
-
katt777
félisten
válasz
coleen #33010 üzenetére
Frissíts DirectX-et, ill. telepítsd újra a Vantage-et. Ez DX hiba. Ilyesféle hibák nálam instabil CPU tuninggal jöttek elő, ill. ritkábban szintén instabil VGA-tuninggal. Esetleg DVD-tömörítést csinálhatnál RAM-tesztnek winRAR-ral, ha memó hiba van, tuti elcseszi, kicsomagolásnál látod.
Én az ATI uninstall ALL-t is kipróbálnám a helyedben, aztán restart után driver sweepert és reg pucolást, majd újabb restart után a 8.10 hotfixből kizárólag a driver installálását. -
_Toka_
senior tag
válasz
coleen #32984 üzenetére
Nézd meg ezt HSM-től, hátha segít...
(#32997) Bluegene: katt akár rám is gondolhatott ... utoljára itt említettem az esetem. Utolsó ATi kártyám a 4850 előtt az X800 volt. Közte volt 3 nV: 7800GT, 7900GT, 9600GT. Ugyanazon XP-n. Eközben volt 2 alaplap: egy Intel, és ma egy nV chipsetes AMD platformú, ill. 3 proci: 1 Intel, 2 Athlon. -
katt777
félisten
válasz
coleen #32979 üzenetére
Figyi, értsd már meg, hogy ez NEM AZ ATI SARA. Én aztán megmondanám, ha az lenne, ezt páran igazolhatják.
(Ha csak nem hibás a kártya, de az meg nV-ban is benne van.)
Nálam pl. az előző driverrel, meg az előző hotfix-szel is mentek a programok, 8.9-cel volt csak gondom.
Ha ATI-ban egy driver-re rátelepítesz egy másikat, könnyen lehet gond.
De ha tiszta rendszerrel, és pusztán a 8.10 hotfix driverrel is produkálja a hibát, akkor ott rendszer hiba van (amennyiben a VGA jó).
Mindenesetre gyorsan nézd meg a lapod RAM-supportját, mert lehet, hogy ott van elföldelve az eb. Azt tudom, hogy bizonyos P5Q lapoknál volt gond OCZ RAM-okkal. Lehet, hogy szimplán csak egy bios-frissítésre van szükséged. De ez tényleg nagyon OFF itt, ezért javasoltam a P5Q topicot (akár csak átböngészni is). Attól, hogy méregdrága cuccokat veszel, még nem feltétlenül lesznek jók egyben. Nekem pl. csak egyszer volt "minőségi" RAM-om (Dominator), rohantam is 2 nap múlva visszacserélni a Kingmaxokra, annyira instabilak voltak, tök mindegy, milyen beállításon (ráadásul még nem is ASUS lapban, hanem GB-ban). -
katt777
félisten
válasz
coleen #32976 üzenetére
Aki hotfixeket telepít, nem feltétlenül hozzáértő.
Aki 8.10-et telepít hotfix-szel, az sem.
De félre a tréfát, ATI drivereit hiába kasztrálod, ha valamit már elcsesztek (vagy ugyanezt tette egy segédprogram, amit akár már el is távolíthattál). Ezért van VGA driver-mentes rendszerpartíció mentésem, amit már nagyon soxor javasoltam másoknak is.
Ha viszont valóban tiszta installal próbálkoztál, és ezeket a hibákat produkálja, akkor először nézd meg egy másik ATI VGA-val a progikat, aztán ha a probléma még mindig fent áll, fáradj át a P5Q topicba, mert vsz. ott hamarabb találunk megoldást a problémádra. Ha a karid jó, itt csak újratelepítési tanácsokat fogsz kapni, mert a Catalyst a hibái ellenére ilyesmiket nem produkál, és a játékok sem.
-
Bluegene
addikt
válasz
coleen #32959 üzenetére
nekem nincsen kompatibilitási gondom, valószínűleg előtte nvidiád volt, az lehet a gond ilyenkor megzavarodik az oprendszer, legokosabb ha újrarakod(tudom, unalmas), de megkíméled magad sok dologtól, mondjuk ha atiról váltasz atira(én 3850--->4850) akkor nem kell semmit se újrarakni sőt még a drivert se kellett
eagl3: nem tudom szaggatott, nem tudom, elfogy a 2 giga, de XP alatt glattul megy annak ellenére h fraps és a benchmark szerint kevesebb az fps, mégis ott stabilabb
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
coleen #30076 üzenetére
Persze hogy tudják
Hogy HDMI kezelésben van-e eltérés rról nem tudok..Én is úgy használom a karit /DVI-HDMI kábel/ és semmi gond nincs vele..Ekkora felbontáshoz viszont nem tudom meg mi érné meg jobban /ill. igen..az X2/..de az ugye más árkategória..Ha van még türelmed, és egy picit gyüjtesz rá addig, akkor én 4850X2-n is gondokodnék..Sztem az FullHD-n is tartós lenne egy ideig..
Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- World of Tanks - MMO
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest