Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Aktív témák
-
koma106
senior tag
Szerintetek az alábbi konfigba merjek HD4850 kártyát venni.
ASUS T3-P5945GCX ( peak 300W )
- Intel Core 2 Duo E4600 box
- Kingstone 2048MB DDR2 800 KIT (dual channel)
- DVD RW
- Seamax 250GB 7200rpm IDEA tesztek alapján egy négymagos procis, HD4850 konfig fogasztása terhelt állapotban kb. 240-270W. Bírni fogja ezt a kis barebone?
-
hitman,
őstag
Ugye magyar teszt még nincs a 4870-ről?
Ti mit láttok a külföldi tesztekben hány %-al gyorsabb mint a 4850-es? -
Geller72
veterán
..röpke 1 hét alatt a Sapphire 4850 41k-ról 33.5k-ra esett kiskerben brutto...nem semmi..mi lesz itt????? 25k karácsonyra?...

Geller -
eisento
addikt
Tegnap írtam egy hosszabb hsz-t egy usertesztről.
SAPPHIRE HD48703dmarkok grid devil may cry stb

-
TTomax
félisten
Hát pedig számolhattok arra,hogy az összes ref hütös ATI vagy csendes lesz és meleg,vagy zajos és éppen elmegy.Ott spórol az ATI ahol tud...
-
-
Sz.Miki
őstag
-
lsc
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
-
Tithian
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Google...
Teszt -
Ace Ventura
addikt
Megnéznék egy tesztet, hogy mennyivel gyorsabb a 4850 mint a 9600gt.Igaz, hogy nem egy kategória, de azért nagyon b@ssza a csőröm

-
hitman,
őstag
ÜDV ALL!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek!
Jövőhéten veszek egy 24"-os monitort aminek már ugye 1920*1200-as felbontása lesz.
Nem akartam vga-t cserélni mert mostanában csak filmezek és nincs sok olyan új game amivel játszanék.
De most kijön/kijött a 4870 a barátságos árával és nagy teljesítményével és úgy döntöttem,hogy majd veszek egy ilyen karit.
Az lenne a kérdésem,hogy érdemes e beruháznom rá úgy,hogy nem akarok mást cserélni a gépben mert az hosszadalmas lenne mindent lecserélni(cpu,lap,ram),és ki tudná e a mostani gépem használni?
Vagy ha nem is tudná kihasználni kb mennyi előnye lenne a 4870-nek a mostani gépemben a mostani kártyámmal szemben? -
TTomax
félisten
válasz
Sz.Miki
üzenetére
Persze hogy megéri...főleg ha olyan hűtőt veszel amit még rá tudsz tenni a következő X db VGA-dra és nem kell a drágább jobb hűtésűt megvenned aminél ráadásul jobb a te általad vásárolt...
A 4850 egyszlotos hűtője normális biosszal már jó
lsc
Dehogy jó...csak most már működik a ventiszabályozás.
Ezek a kártyák sokkal jobban fűtenek,a HD3850-re elég volt a VF900 a 4850-en meg alig produkált jobbat mint a stock.... -
Sz.Miki
őstag
Amúgy nekem volt annó Ref hűtős 8800GTS-em ami kb ugyan így nézett ki mint a 4870-en és egyáltalán nem melegetett túl és semmi hangja nem volt, szóval nem tudom, megéri-e a pulsz pénz a nagyobb hűtőért meg a kis húzásért!
-
Dare2Live
félisten
Egyébként meg fölösleges 4870 ramjait tuningolni. Nincs az a jóisten, hogy memo limites legyen.
-
eisento
addikt
Ésszel kell tuningolni ennyi.....
Sz.Miki itt a bazárokban biztos lesz HIS kari
majd figyelni kell. -
-
válasz
Tithian
üzenetére
Na igen, várjuk meg a végét. Ennyire új cuccokat nem is piszkálnék. A max. a venti fordulatszámának állítgatása lenne BIOS-ban, de az is csak addig, amí nem jön ki az új Rivatuner
Ráadásul az új GDDR 5-tel sem biztos, hogy ugyanúgy lehet játszani, mint az elődökkel... Ha meg magától szállt el, akkor is 1-2 eset csupán.Nem lehet bukta. Mondom: ne általlánosítsunk!

-
-
Tithian
őstag
Igen, érdekes, amikor egy másik topikban panaszkodik valaki, hogy csak fel akarta húzni 3600-ról 4400-ra a memóriát, de a kártya szemetelt, majd nem is indult többé. Persze úgy a jó, ha egyből BIOS flash indítja a tuningot, hiszen a világ dőlne össze, ha megvárnák, míg szoftveresen is lehet majd tetszés szerint állítgatni.

A sztori mindenesetre nem zárult le, még nem tudni, tényleg annyi tuningolatlan kártya pusztult-e el, mint azt állítják a fórumon. -
válasz
Tithian
üzenetére
Persze, hogy tönkemegy, ha rögtön voltmoddal kezdik.
Összerakták 3870-nel (ha jól értettem, bár csak átfutottam) is, de ha jól sejtem, bizonyosságot nyerhet, hogy a kettő együtt nem megy. Azért óvatosabb lennék a GDDR 5-tel, mert nem ismerik még é lehet, hogy a modolgatás megöli, hiába a bevált módszer.
Az ilyeneknek nem kellene annyira sírni, ha 1 napon belül hazavágják a kártyát.Nem kell általánosítani, hogy nagy a halandóság... aki értelmesen használja, annál nem hiszem, hogy hamar behal. (nem arra értem, hogy te általánosítasz)
-
Sundesz
addikt
válasz
eisento
üzenetére
A Sapphire-nál van mindig egy Full és Lite kiadású kártya, az utóbbi jön kis dobozban és csak kártyát, drivert és a legfontosabb kábeleket tartlamazza. A Full-ban van már több program is, meg game (HL2 BlackBox a HD 3800-nél), illetve ezek szerint akkor most játék helyett pendrive.
-
Def26
félisten
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
a .bat file-ban beállított folderbe (acsetting).
D:\Documents and Settings\<user>\Application Data\Ubisoft\Assassin's Creed\Saved Games -
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Két 4850eshez cfben melyik hűtést ajánlanátok? s1 vagy chillát érdemesebb rárakni? Nem tudom mennyire férne el egy giga p45 ds4es lapon ha s1essel lenne szerelve mindkét kártya...

-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem hinném, hogy nV foglalkozna a GDDR5-al, kivéve, ha lemennek 256bit-re (amit megint csak kétlek)
Elvileg 09Q1-ben jön egy középkategóriás nV, de ha az RV770 ennyire a fenekében van a GT200-nak ... akkor nem tudom mit hoznak ki ellene.

A lényeg most az, hogy neálljanak le a fejlesztéssel AMD-ék. 1 év mulva már itt kell lennie a RV870-nek, ha nem akarnak kicsúszni a nyeregből.
Ha pedig az nV védekezni akar, akkor igenis 180°-os fordulatot kell vennie és el kell indulni az R600 irányába. -
Dare2Live
félisten
válasz
leviske
üzenetére
NVnél vmikor összel jön az 55nmes "GT280". Gondolom a PCBn is faragnak vmicskét és gddr5. Azzal NV még mindig szarban van de azért jobb helyzetben mint most.
GT280utodtól szerintem legjobb esetben is +12hó a köv NV generáció. Azaz mondjuk jövő karácsony.
azmeg k* messze van.
Addigra már elterjedt a DX10.1. Ez ATInak kedvez. Addigra már lesz Fusion. Ezse hátrány ATInak. Addigra már lehet nem lesz SLI és a HEnd, leggyorsabb marketingrekláma az AMDé. Addigra AMD már megszedte magát 48x0on, 1.5év múlva már lehet ők a dominánsak .
Ezek olyan dolgok amiket erősen sejtünk. De 1.5év az k* sok idő. -
eisento
addikt
válasz
leviske
üzenetére
legyen mind2 cégnek jó ár/érték arányu kártyái és kész a felhasználó meg megveszi ami neki szimpatikusabb.... vagy megnézi neki mire van szüksége mennyire fontos az ár és mennyire a teljesítmény és ez alapján válasszon. ha nincs konkurencia akkor a gyártó nem fejlesztene semmit itt ott javítana kicsit a vga-ján és kiadná drágán egy uj szériába, az se lenne jó....
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
A grafikát megkapod...
Azt hittem, hogy az fps számra gondolsz. 
(#8043) Keldor papa: Én addig nem bízom el magam, míg a következő generációval nem tudják tartani a szintet.
Ahoz, hogy megalapozzák magukat, ahoz vagy 50% környékére fel kell tornázniuk magukat a piacon, vagy be kell szálnia az Intelnek is komolyabban.
Amígy az nV-nak lesz előnye, addig nem fejlődnek a játékok (értem ez alatt eredeti DX10 és DX10.1) 
Nem kívánom, hogy vége legyen az nV-nak, csak ne legyenek akkora fölényben, hogy jogosan dirigálhassanak a játékfejlesztőknek.

(#8046) TTomax: senki nem írta le őket... egyszerűen rosszak az elképzeléseik és rákötelezik a játékpiacot, hogy őket kövesse.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Raymond
üzenetére
Nézd ő feltett egy kérdést megmondta ennyiért és ennyiért tudja eladni és tanácsot kért. Te leírtad ne tegye mert rosszul jár, evvel nyilvánvalóan hülyeséget tanácsoltál neki, én meg leírtam, ha ez és ez van akkor cserélje mert jól jár vele. Ami igaz. Vagy nem?
Tökéletesen értem amit mondasz de nem ismered, ismerjük az ő helyzetét. Lehet szomszédnak adja el aki NV fan és ezért kifizeti a +t vagy 101eset lehetséges. Énis árultam anno DVDt amit 52ftért vettem és forumban hirdettem 120ftért és vették, vitték. És hányan csinálják ezt mostis. De mondhatok más pldt is 1000et.
-
eisento
addikt
válasz
Hedgehanter
üzenetére
mivel török forumon találtam gondolom törökbe

-
Varoz
addikt
válasz
eisento
üzenetére
Ez igen majdnem megduplázta a 9800gtx eredményeit!!!!! PEDIG NV-S JÁTÉK!!!!!!!!
Gratula aMD/aTi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az engem is érdekel hol vette és mennyiért mert nekem is kell egy!!! Igaz majd csak Augusztusban.(De kár hogy csak akkor lessz rá zsém addig mit csinálok(Igaz dolgozok)) -
Haart
addikt
válasz
Hedgehanter
üzenetére
Sztem a képeken nézd meg az fps számlálót, elég nagy a különbség

-
eisento
addikt
van egy ujabb userteszt. fura hogy vmelyik nap láttam egy sapphire hd 4870 tesztet aminek nagyobb volt a dobozza és vizszintesen voltak elhelyezve rajta a feliratok stb. abban megtalálható volt kábelek matrica egy install cd 3dmark cd ruby cd meg volt pendrive is.
itt viszont van ez az állós doboz ami jóval keskenyebb és nincs is benne annyi minden sapphi oldalán is 2 fajta doboz van. kicsit nekem fura, ezek szerint lesz egy olcsobb meg egy drágább is hd4870-ből?
szoval képek:
Doboz kari és egyébb hozzávalok
kartyarol 1
kartyarol 2
kartyarol 3
kartyarol 4
Tesztconfig:
Q6600@3.7G
Thermalright Ultra-120 Extreme
DFI Lanparty DK P35-T2RS
Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb
Sapphire 4870
Seagate 410AS Raid0
Silverstone Olympia 850W
Vista Ultimate 64bit9800gtx:
Crysis _Vista64 _DX10 _1280x1024_ Very High_8xQHD4870:
Crysis _Vista64 _DX10 _1280x1024_ Very High_8xQ9800gtx:
1280 x 1024_Very High_NO AA AF elso kep1280 x 1024_Very High_NO AA AF masodik kep
HD4870:
1280 x 1024_Very High_NO AA AF elso kep
1280 x 1024_Very High_NO AA AF masodik kep
bocs a hosszu hsz miatt

-
A GPU-Accelerated Video Transcoding csak a 4800 sorozat sajátja vagy valahogy majd a 3800 széria is használhatja? Kicsit feltúrtam a netet, de a Power Director azon változata sem jött még ki, amin tesztelték, csak a hír, az is szűkszavú.

-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Hentes32
üzenetére
lehet hogy én vagyok ideges mostanság de ezt a kérdést kajak beírtad ide csak azért mert 4870 lesz a gépedbe?
nem tudom hogy sírjak e vagy röhögjek
itt szívesen segítenek
került vagy 12 másodpercbe megtalálni
-
TTomax
félisten
Nem a márka a lényeg hanem a hűtése,pl biztos vagyok benne hogy lesz HIS ICEQ azt merem ajánlani,de ezen kívül van még egy csomó....
Amúgy én pl ref hűtős Gigat vettem (amiből az első simán leégett,de ettől azért még nyugodtan lehet Gigat venni) egy S1-el.Bízom benne az S1 jó lesz a következő kártyámra,és igy nem adok ki több pénzt hűtésére egy darabig.
Jut eszembe...az S1-el most idle 29fokos a kártya,ronggyá terhelve pedig 47,mondjuk én gondolok vmodra is csak még nem sok értelme.
-
leviske
veterán
A Sapphire a VaporX-el, a HIS pedig az IceQ-val fog előrukkolni, de szerintem csak egy jó hónap mulva...

Talán még az ASUS Galactikator-t érdemes megvárni (remélem jól írtam le
)... De ha jól betudod szabályoznia ventijét, akkor a 70-es ref.-hűtése nem rossz.
Talán még szabályzás nélkül sem rossz. (remélem) 
-
janos666
nagyúr
MInd refkártya, később lesz csak egyedi hűtésese 4870, matrica, tetszés, rászánt összeg dönti el a gyártót. (matricát úgyse látod, az árban csak párezer eltérés van, ha nem ismered őket tetszés/megszokás faktor is kilőve) Vegyél valami közepes árút, ne asust meg ne is powercolort, mondjuk sapphiret, abból van most legtöbb.
-
eisento
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
nemtudom a 4870 ventije nagyon hasonlít az én előző 8800gts-emre én nem hallottam a hangját sose.... :S sztem ennek se fogod. vagy vársz elivleg juliusban jön a HIS az ICE-Q hűtéses verzioval
GAVIN mindegyik gyártóé ref kari ugyanaz a hűtés szoval... majd később lesznek egyedi hűtéses karik is de még várni kell picit
-
Gavin
csendes tag
Hi! Eddig csak nv kártyáim voltak, de most sajna döglődik a kártyám és ezért új kártyát kell vennem. Jelen pillanatban számomra egy 4870 lenne a legkedvezőbb, a probléma csak az, hogy nem ismerem az ati gyártók közötti differenciákat. Általában a leghamarabb Mo.-on az Asus, MSI, Sapphire kártyákat lehet kapni és nekem most az idő is fontos. Kérdésem, hogy hűtés és zaj szempontjából melyik a kedvezőbb vagy érdemesebb egy kicsit várni valamely egyéb gyártó kártyájára?
Előre is köszi a segítséget! -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Valószínűleg nem lesz sokkal jobb a hatásfoka, mint a 3870CF-nek (a valósat mondom, nem a tesztekben szereplő adatokat), de mint tudjuk, majd driverekkel orvosolják a hibákat...
Zaj kb. egy hajszárító, meg ott a meleg is, szóval hajmosás után csak benézel a gép mögé... 
-
katt777
félisten
Itt az új TPU Radeon bios editor, immár HD4850 támogatással.
-
janos666
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
De ha már ~33k-ért lehet 50-est venni, és 38k-ért is el tudja még passzolni a GTX-et akkor megérheti, mert lassabbnak nem lassabb és újabb, időtállóbb...
Viszont egy 70-es jobb beruházás lenne, az már határozottan gyorsabb is 25-40%-al, és ha elviszi valaki 38k-ért a GTX-et akkor 15k nem nagy beruházás érte. -
Hentes32
csendes tag
-
Van itt már valakinek 4870-e? Esetleg CF-be? Mert érdekelne, hogy megy a cf valójában meg milyen hangjuk van 3d alatt van olyan mint a 2900XT-nek?

Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robogó, kismotor
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd megosztjuk az infót mint ahogy a 9600gt topicban ment. 2-3 hét alatt összegyűlik annyi info,hogy mindenki tud majd választani. 
Pláne nem ilyen jó kis iceQ editiont..
Összerakták 3870-nel (ha jól értettem, bár csak átfutottam) is, de ha jól sejtem, bizonyosságot nyerhet, hogy a kettő együtt nem megy. Azért óvatosabb lennék a GDDR 5-tel, mert nem ismerik még é lehet, hogy a modolgatás megöli, hiába a bevált módszer.
Kíváncsian várom