- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Igen, a felnyitas/lezaras iranyaban.
Sajna a többiből nem sokat értettem. A zanér amúgy elég erősen tart, a laptopot nem lehet kinyitni, ha nem fogom az "alját". De amikor ki van nyitva, van egy kis holtjátéka. Lehet, hogy ez csak nekem újdonság, mivel soha nem volt még laptopom. Majd felveszem, és belinkelem a hétvégén. -
shteer
titán
raczger: igen itt is fontos volt a hűtés
-
bexinho23
őstag
A laptopom: Asus X53L széria
Everestben néztem meg, remélem olyan adatot ami számodra megfelel, és tudsz segíteni.
Számítógép típusa ACPI x86 alapú PC (Mobile)
Alaplap neve Asus F3000L Series Notebook
Alaplapi lapkakészlet Intel Crestline-GML GL960Amúgy így nézki:
http://www.segundamano.es/vi/11546815.htm?ca=23_s
Amúgy kingmax-ot sok helyen láttam, bár én azt hittem h a kingston márkában erősebb. Ezért is gondolkodtam az utóbbin. Viszont a kingmax valamelyest olcsóbb, tehát csak pozitívum ha ez lenne a praktikus.
Amúgy ha minden igaz van itt egy bolt közelben, és remélem ki lehet próbálni helyben, hogy jó e.
Esetleg tudsz vmi hasznosat mondani még? RAM-mal kapcsolatban. -
msz15
csendes tag
Igen, ez a verzió nem az asus weblapjáról van. Felraktam az asustól letöltöttet is (amit te is linkeltél), de sajnos a probléma ugyanaz.
Más: bluetooth-os mobil telefont lehet-e használni headsetként pl. skype-hoz. Ismerősömnek működött így, de nem tudta hogy lehet beállítani. -
msz15
csendes tag
Köszi az eddigi segítséget! XP-m van, és 5.10.0.5717 verziójú a driver. Sajnos az akusztikus visszhang-csökkentés továbbra sem él. Mondjuk nem fogok belehalni ebbe a mikrofon témába, csak jó lett volna használni, ha már benne van. Neked is ilyen géped van? Esetleg működik is ez a funkció?
-
szabax
csendes tag
csak mert a srác a hirdető is azt írja hogy kell tudnia ezt a szolgáltatást a vga kártyának. és körbenéztem az nvidia honlapján említeni sem említik a dolgot...
szóval nem tudom hát majd hogyha úgy alakulnak a dolgaim rendelek egyet aztán kipróbálom de elötte jól utánaolvasok nehogy valami kárt tegyek a notiban vagy épp a tvben...
mert azért mindkettő javítási minimálköltségén lehet kapni sok sok újraírható DVD-t...
-
Mikee007
csendes tag
Köszi a gyors választ
Valószínűleg arra a notira is fog esni a választásom amit ajánlottál, még egy olyan kérdésem ill. tudatlanságom van, hogyha nincs oprendszer a géphez (XP szeretném rádobni) akkor ugye az asus.hu-n amiket találtam XP driver cuccokat azokkal működni fog a rendszer!?
ui:Lehet hogy a kérdés hülye de nem valami sokat értek a gépekhez (ezért is fordultam hozzátok).
-
jani0625
aktív tag
Hát ez egy érdekes kérdés, sokáig vaciláltam egy ibm t61 és eközött, az ibm mellett a több gari, masszívabb ház és az xp szólt! Namost ehhez gyáriban nincsenek xp driverek, de egy angol nyelvű netes fórum szerint fel lehet rá rakni az xp-t, de nem tudom felrakjam-e. Most egyelőre nagyon nem szeretem a Vistát, viszont nem ártana haladnom a korral a másik meg hogy az bosszant hogy veszek egy jóval erősebb gépet de a Vista miatt alig lesz gyorsabb. De ha meg felrakom az xp-t akkor meg lehethogy sok driverrel gondom lesz. Szóval egyelőre megpróbálom a Vistát aztán meglássuk. Amúgy meg úgy tudom hogy az xp is kezeli a 4 gigát csak nem mutatja a rendszer, ha 3 gigánál több van rajta. Vagy rosszul tudom?
-
-
sir fg
aktív tag
Asus topikban az Asus választásomat emelem ki, MSI topicban meg meg az MSI-t. Ez szerintem normális. Egyenrangú jelöltek most egyébként. MSI-vel az a bajom, hogy még egyelőre nem is nagyon láttam. (notebook.hu-nál voltam, meg MM-nál, hátha ki van állítva, de nem volt. Asus meg volt mindkét helyen. Az Aus tetszetős darab, kicsit a webkamera zavart képen, de élőben jó.)
-
ML320
senior tag
Mindig is lesz egy AMD vs Intel vita. De ennyi erővel arról is vitatkozhatnánk, hogy a 6-os BMW vagy a Merci S osztály a jobb. Tök mindegy, mert mindkettő a fellegekben van. Én sem találtam semmi kivetnivalót az AMD-ben, és sosem tudtak elfogadható, egyértelmű indokot adni, hogy miért kizárólag Intel...
sorrow: Most hozattam egy havernak ilyen notit, ha ráér még, hétfőn többet tudok róla mondani
-
szabax
csendes tag
Az mondjuk lehetséges mert sp3am van de a procihoz sikerült úgy felrakni ezközkezelőben hogy illesztőprogram frissítése és ott kitallóztam... Amúg menet közben az órajel az miért nem változik? mert nekem mindig 1.79en van vagy 1.80on hálózatról akksiról meg mindig 800on. vagy ez így normális? Mert én ezt a speedstepet úgy értelmeztem hogy menet kzben dinamikusan változtatgat alacsonyról nagyra... Vagy ehhez kéne valami progi?
még egy kérdés: az mitől van hogy a kamerának a kis zöld ledje néha felvillanik és akorsem alszik ki hogyha abbahyagtam a használatát és még az msnből is kiléptem? -
net84
őstag
takarítottam ala kézzel, azóta nem jelentkezett a hiba.
nem idegesítem magam a féregkergető progikkal...azóta semmi gondom...
Azért majd még az elemre rámérek, de nemhinném, hogy 1,5 évesen elpusztulna a napi rendszeres használat mellett...de ki tudja
Egyébként pedig! Gratulálok annak az elmebetegnek, aki ennek a topicnak a címét bemásolta a mail tágyának és küldözget nekem mail-t, hogy megvenné a notebookomat, csak küldjem ki az afrikai kölkének... Legalább arra vette volna a fáradságot, hogy megtanul magyarul, ha már egyszer akar tőlem valamit. - ja! és azért írok itt, mert ha már egyszer tökéletesen sikerült a címet kikopiznia, majd a mail címem is hozzácsapni, biztosan olvassa a topic-ot
-
szabax
csendes tag
énis ezt halottam hoy
gy az ilyen li-ion és li-polymer akksikat nem szabad teljesen lemeríteni mert az rongálja öket csak nem tudtam hogy ennél is így van e (ezt telefonnal kapcsolatban hallottam) mondom inkább megkérdezem azoktól akik jobban értenek hozzá de akkor most megerősítettél ebben köszönöm -
szabax
csendes tag
értem oké csak kicsit meglepett hogy így 1 hetesen már 6%os a dolog... és csak addig használtam akuról míg le meg feljövök az emeletre szóval 80% alá még nem esett a töltöttsége... hmm lehet ez a baj nem tudom köszönöm válaszod esetleg ha van valami tanácsod akkor azt szívesen venném köszi
-
szabax
csendes tag
szóval akkor nem 100 töltést fog kibírni az akksi mert most egy hetes a gép és azért egy kicsit megijedtem hogy 20-30ezer forintos akkut majd kidobhatom mondjuk fél év múlva mondjuk mostis csak ilyen fél órákat használom akksiról... de akkor most egy kicsit megnyugodtam köszönöm a választ
-
doddencs
senior tag
Értem, köszönöm
Mivel illetéktelenek elől szeretném megvédeni a netet, akkor hagyom letriltva az SSID-t. A HP-mnál nem volt gond, így is megtalálta, de akkor abban segítenél nekem, hogy XP alatt ezt a pontos profilt merre tudom létrehozni? Vagy simán új kapcsolat létrehozása a vezérlőpultban, és akkor elvileg majd megtalálja?
thx
doddencs -
szabax
csendes tag
Igen tudom csak azt mondtad hogy minőségre, anyaghasználatra ugyan az nagyjából csak annyi hogy az F3 masszívabbnak tűnik de ugyan azt tudja, akkor szerintem az F5N jobban megéri mert olcsóbb és kis kompromisszumokkal ugyan az néztem F5N ből az AP222 vagy 220 asat azokban már a Turionos proci van TL56 ami számottevően nem lassabb és ahogy én néztem 20e van közöttük azt meg fel lehet használni más kreatív dologra...
-
Crockoo
csendes tag
Nekem a proci-ram-chipset és az ebből fakadó akksiidő számít leginkább.
A 160-as HDD nekem egál a 250-essel, mert azt sem használom ki. Egér annyit nem jelent, a webcamra megint nincs szükségem, társka pedig oks, de azt is lehet venni jó árban.
Tehát engem az alapkonfig érdekel, hogy a GeForce 7000M és IGP-je vs GL960-X3100.
Ja és a proci, bár azok talán azonos súlycsoport. -
Tonyk
veterán
-
Skyer
senior tag
Szia!igen mivel magán a lemezen is ez van...A DirectX ebből a szemszögből betud kavarni valamit?CSak kérdezem.Az előbb a 2008 as DX volt fenn,de nemtudom van e rá szüksége a Dx9 es játékoknak mivel a Vistán az Sp1 is fenn van, beleintegráltam!Tehát elvileg a DX et is update elte
-
Skyer
senior tag
Én a Cod4 et tolom rajta élsimitás nélkül 1440x900 on, egész jól fut de nem értem mért akad be néha néha egy picit..Zavaro mert kijön tőle a szemem lassan. Itt már produkált olyant hogy lelőtte magát a gép és kikapcsolt
Amúgy a gyárilag hozzá adott VGA driver nem jó mert nem működik a DX10 es része..Mit tudok tenni?Moddingoltam egy drivert a 8.6 ost, azt szoktam feltenni de mivel moddingolt nem kifejezetten ehhez a kártyához való. HD2600 as van benne, esetleg van valami tipped honnan tudok nem moddingolt friss VGA drivert túrni hozzá?
-
kkk99
csendes tag
x51R-ap146. Nagyon nehéz leírni, hogy milyen is a jelenség. Szóval mintha ilyen hullámcsíkok lennének, szabályosan keresztbe az egész kijelző felületén. Főleg akkor látszik, ha a háttérben vmi fényesebb dologról tükröződik vissza. (colorshine kijelző, szóval alapból nagy a tükröződése.)
-
Kicsirics77
veterán
mindkét modul 2 oldalas az egyik hinyx chip-es a másik meg nemtudom mert chip-ekre a kingmax logo van szitázva
de ha minden jól megy akkor holnapra kapok 1 kingmax 667 1gb modult megnézni hogy jó-e
i90venom: everest megmondja a benchmark tesztnél
azért jó mert gyorsabb a noti tőle 2x sávszél
konyhanyelven -
NTonee
veterán
csak 32bites driverek vannak fent az ASUS oldalán. szerinted így takarítsam le inkább a 64bites windowst? ASUS-szal beszéltem, állítólag annyira új a gép, hogy még nincsenek készen a 64bites driverek. Ez mondjuk elég furcsa.
a gépben amúgy 3Gb + 1Gb turbo memory van. tehát 4Gb, vagy az a +1 felejtős? -
NTonee
veterán
ha már 64bites a környezet, akkor miért ne lehetne a vista is? hacsak nem épp ez a probléma.
amúgy driverheaven féle mobilra módosított asztali driver, mivel a boltban kimaradt a gyári driver lemez a dobozból. (pótlás ügyintézés folyamatban, de lassan megy, addig sem akart gép nélkül maradni a srác)
mellékesen én is ezt a drivert használom és bevált. -
Levi123
senior tag
Már most lett hang (visszaállítottam a rendszert egy előző pontra..) és újra telepítettem az illesztőket. Innen töltöttem le az X51H drivereket: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_driver_reszletes.php?k=12&g=19&a=651 Itt megvan egyben és elég gyorsan le is jött..
Elsőnek az UAA-t tettem fel majd a modem, audio, vga stb.. szépen sorban.
Még a wifinél olvasok itt utána, hogy ott is van valami sorrendiség..
Kikészít ez az asus.. nekem van még hp, acer, fusi noteszom és egyikkel se volt ennyi gond a telepítés közben (na jó máskor már ezzel se lesz, remélem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Lenovo Thinkpad 460 S
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P52 15.6" Core i9 8950HK Quadro P3200 6GB 32GB DDR4 RAM 1TB NVME SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest