Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sir fg

aktív tag

Sziasztok!

Úgy adódott, hogy ismét notebook-ot tervezek venni. Ebben kérnék tanácsot.
    Régen egy A3hF tulajdonosa voltam, amit most októberben cseréltem le egy F9E-re, mert beleszerettem a 12"-os gépekbe, meg már kellett korszerűsíteni.
    A gépet sajnos ellopták, pedig ideális kis masina volt. Most pedig szeretném pótolni, ezt sajnos már egy az egyben nem lehet, mivel jelenleg F9-es notebook-ot nem nagyon lehet kapni.
    Sebaj, gondoltam, viszont úgy egyébként sem túl bő a választék. (Vagy én vagyok túl válogatós).
    Mivel az előző két gép Asus volt, így maradnék ennél a márkánál, illetve Intel processzorhoz is hű kívánok maradni. Elsősorban az F8 szériát szemeltem ki, a kisebb méret és súly miatt, de esetleg 15.4"-os modell is szóba jöhet, ha a mellett egyébként erős érvek szólnak.
    Amit megfigyeltem és meglepett, a kínálatot böngészve, hogy sok gép Dual Core-os, és mondjuk kb. a fele Core 2 Duo-s. Én úgy tudom, hogy a Dual Core a régebbi kétmagos technológia megnevezése. Már korábban, fél-hátomnegyed éve is ez a két technológia volt jelen a piacon, és azt hittem, hogy most már nagyobb arányban lesznek Core 2 Duo-s gépek, ehhez képest új modellnél is láttam Dual core-os megjelölést.

Szóval ilyen elvárásokkal keresek gépet:

Ami kötelező:
    Intel kétmagos processzor, kb. min. 2GHz
    min. 2GB RAM
    min. 160GB HDD

Ami nagyon jó lenne, de esetleg elmaradhat:
    Core 2 Duo
    14"-os, esetleg 12"-os szubnotebook
    Bluetooth
    HDMI
    webkamera
    250GB HDD

Az árban a lélektani határ 180eFt bruttó, mivel szegény régi gépet is ennyiért vettem, és nem akarok többet költeni gyengébb képességű gépre. Meg, ha akarnék, se tudnék.
    Persze kicsivel e fölötti árú gép még szóba jöhet.
    Ja, külön videókártya egyáltalán nem fontos, elég, ha egy HD filmekkel megbirkózó integrált videóvezérlő van benne.
    Előre is köszönöm a hasznos tippeket!

• sir fg

aktív tag

válasz kali #6238 üzenetére

Asus topikban az Asus választásomat emelem ki, MSI topicban meg meg az MSI-t. Ez szerintem normális. Egyenrangú jelöltek most egyébként. MSI-vel az a bajom, hogy még egyelőre nem is nagyon láttam. (notebook.hu-nál voltam, meg MM-nál, hátha ki van állítva, de nem volt. Asus meg volt mindkét helyen. Az Aus tetszetős darab, kicsit a webkamera zavart képen, de élőben jó.)

• sir fg

aktív tag

Sziasztok!

Mostanában tervezek venni 12"-os notebookot, és jelenleg 2 (3) jelöltem van:

Asus F9E 2P224
    MSI PR200-238
    FuSi U9200

Eddig Asus gépem volt, aminek a minőségével meg vagyok elégedve. Mivel a többi márkát nem ismerem, így az Asus egy kis előnyt élvez a listámon.
    Viszont a mostani gépem is volt 1× szervizben. Akkor az NSE szervizelte. Úgy hallottam, hogy az NSE megszűnt, és csak külföldön van szervíz. Igaz ez? Van valakinek friss szervizes tapasztalata Asus géppel?
    Nem akarok olyan gépet, amit a meghibásodása esetén 1-2 hónapig nélkülöznöm kéne.

üdv
    Gábor

Új hozzászólás Aktív témák