- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Ma furcsa dolgot észleltem a 3 éves Asus F3Ke (/X53K) AP112A típusú notebookomon. A Win7 kiírta, hogy hamarosan lemerül a notebookom, de mellé dobott egy hibaüzenetet is, hogy a a telep cseréje javasolt. (korábban mintha olvastam volna ilyen windows7 hibáról, de úgy tudtam, hogy azt javították) Ezután kikapcsoltam a gépet, akku ki majd be, rádugtam töltőre, és visszakapcsoltam, de érdekes módon 67%-nál volt a telep töltöttsége. Lehetséges, hogy haldoklik az akksim? Jelenleg is csak arról használom, és 70%-on áll és 1 órát ír, hogy annyi van hátra. És honnan lehet beszerezni Asus notebookokhoz pótakkumulátorokat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
István -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy fel szeretném rakni a laptopomra a win 7-et. Most el is jutottam idáig, minden működik rendesen, driverekkel minden ok, klappol minden.
De felvetődött egy másik probléma: minden gépindításkor megkérdezi, hogy vistát/7 töltse be, pedig a vista partíciójára telepítettem fel a win 7-et, annak a helyére. Mondjuk egy Windows.old nevű mappában megmaradtak a vista fájljai, de akkor sem értem, a telepítő is azt írta, hogy ez után a vista már nem is lesz használható. Ha kiválasztom, hogy a vistát töltse be, akkor is a win 7-et tölti be.
Remélem tudtok valami megoldás, hogy ezt a választóképernyőt hogyan tudnám kihagyni.
A válasz(oka)t előre is köszönöm!
Tisztelettel
István -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy két éves notebookom, F3ke típusú, és azon gondolkodom, hogy lehet rá kellene rakni a win7-et, azonban az a gond, hogy nem támogatják, a hivatalos honlapon csak vistához van driver. Van valami megoldás mégis, hogy jól működjön, vagy van egy olyan oldal, ahol össze vannak gyűjtve a legszükségesebb driverek win 7 hez?
Köszönöm a válasz(oka)t!
Üdv
István -
stvnppp
senior tag
Illetve egy teljesen másik téma:
(U)Mobility Radeon(/U) X2300 videókártya van notebookban, és driverrel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Illesztőprogram csomag verzió 8.401-070727a-051847C
Ez 2007ben jelent meg, és szeretném frissíteni, de sehol sem találok hozzá drivert. Próbáltam a vista eszközkezelőjében, kiírta, hogy naprakész, illetve googleztam, ott is ua a verziót dobta ki. Nem hiszem el, hogy nincsen hozzá újabb.
Azt nem tudom, hogy feltétlenül mobilitys driver kell-e hozzá?
Tudtok adni egy linket, ahonnan esetleg le tudnék szedni hozzá friss drivert, amivel működik is. -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off. Van egy Asus laptopom, és ki szeretném cserélni benne a winchestert. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, hogy a régiről mindent átmentsek úgy, ahogy van. A fő probléma az lenne, hogy van 3 partíció, és abból az egyik (ami elvileg problémás lehet), az a recovery. Szeretném mindet megtartani, mindkét partíciómat, illetve a recovery is nagyon hasznos a számomra, azt is. Ez hogyan oldható meg?
Üdv
IstvánSzerk: Egy bónusz kérdés: Az Asus laptopoknál az USB portok mennyire megbízhatóan adják le a szabvány 500 mA-t? Ez szoftveresen le lehet mérni vhogy?
-
stvnppp
senior tag
Köszi a választ.
Mostanában nézegettem a routereket, eddig a TP-Link TL-WR941ND-t nézegettem. Ha egy ilyenbe ruháznék be, akkor az elvileg megfelelő lenne az előbb említett célnak? És akkor így tudnám használni a 30/20 Mbit feletti internetet is, illetve ezzel a párossal mennyi lenne az elméleti korlát?(Egy másik topicban láttam, hogy Neked is ilyen van, és remélem nem veszed tolakodásnak, csak hát nem vagyok expert a témában, sőt... Mi az eddigi tapasztalatod vele?)
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a notebookomban Atheros AR5008X wifi kártya van, és hogy ez mire képes. Nem nagyon vagyok otthon a témában, de annyit tudok, hogy van vmi ilyen b,g,n besorolás. Valaki tudna segíteni, és kicsit jobban ki is fejteni, hogy ez esetben ez mit is jelent?
Üdv
István -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Kb. másfél évvel ezelőtt vettem egy Asus F3ke notit, azóta működik rendesen, nagyon jó kis gép. Azóta nem semmi softwares probléma, de szerintem már megérett egy windows újrarakás. A winchesteren van helyreállító partícióm, és arról szeretném visszaállítani. A kezelési útmutatóban le van írva, hogyan kell, de felmerült bennem pár kérdés, mivel még sosem csináltam ilyet:
- hogyha ezt így megcsinálom, akkor (sejtésem szerint) a gép vásárlásakor feltelepített windows lesz ugyanúgy visszaállítva driverekkel (teljes akkori állípotban, ergo minden adatom, programom elveszlik)?
- ez előzőhöz kapcsolódva láttam a leírásban, hogy van olyan opció, hogy csak az egyes partíciót törölje, és oda tegye újra a rendszert, akkor ez mennyire megbízható? Ekkor gondolom a másik partíció megmarad, és használhatom adatmentésre?
- ha valaki csinált már ilyet, akkor ez kb. mennyi ideig tart?
- milyen problémák merülhetnek fel a helyreállítás során?
Lehet egy kicsit off, de elvileg ide is kapcsolódik a noti márkája miatt (és "mindenki másképp csinálja" elv), és remélem tudtok segíteni, !
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
István -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus F3ke-ap112 notebookom, már kb háromnegyed éve használom, tökéletesen működik. Ati X2300as videókártya van benne 128 MB memóriával, de most van egy új programom, ami 256 MBot igényel... Régebben úgy hallottam, hogyha nem elég neki a 128, akkor automatikusan leveszi a RAM-ból.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hogyan működik, működik-e egyáltalán.
Válaszokat előre is köszönöm!
István -
stvnppp
senior tag
válasz
Lindemann #6324 üzenetére
Alap installban felrakott minden drivert elvileg... (Winchesteren tárolt alap windows van még rajta, aminek elvileg startra késznek kéne lennie minden diverrel) A mikrofon nem vesz semmilyen hangot. Próbálkoztam windowsban (vista) beállítani, de sehogyse sikerült felvételre bírni...
-
stvnppp
senior tag
hali!
Tudnátok segíteni? A mikrofon szinte egyáltalán nem működik a laptopomban (f3ke/x53).
Nem tudjátok mi lehet a gond? Volt már valakinek ilyen, valaki segítsen pls! -
stvnppp
senior tag
Kicsirics77, kali:
dualban van
Köszi a válaszokat! -
stvnppp
senior tag
hi
el kéne egy kis segítség
most vettem egy Asus X53KE-AP112A notebookot Ati x2300-as videókártyával.
Alapból 128 MB dedikált memóriája van, de elvileg be lehet állítani, hogy a RAM-ból is használjon valamennyit. Ezt hogy lehet?
előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged