- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louies
aktív tag
Szia!
valószinű a venti adta meg magát. Nagyon ritka én még nem találkoztam ilyennel. GArba nomd vissza. Egy ilyne hibán nem hiszem,h üllnek 4napnál többet. A legjobb ha személyesen viszed és határozotan odavágsz,h már azzonal csinálják.''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
Louies
aktív tag
akkor ez valami nagyon tréé összeszerelés lehet. Hogy fogja igy kibirni a venti a garancia lejártáig. A régebbi Asus modelleket jégszekrénynek nevezték a jó hütés miatt. És meglehetősen halkak is.
''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
ML320
senior tag
Pár csavar az alján. Keresd a RAM mintázatát, és vedd le azt a panelt. Lazán beilleszthető. (a hétvégén volt egy helyszíni RAM bővítésem. Csak lestek, pedig ott 5 csavart kellett kiszednem )
Általában nincs leragasztva garmatricával, úgyhogy kötelező házi feladat a saját kezű bővítés. A csavarhúzóra ügyelj csak!Ember tervez, Isten perverz...
-
bnss
veterán
Ha látszik, hogy nincs festék a csavaron, akkor - gondolom én - már elgondolkoznak a garanciális javításon. Erről volt már szó, le van írva, hogy pontosan milyen/melyik modell festékből kell egy cseppnyi a csavarra, ha esetleg nyomot hagynál.
(#3626) Csigger: szvsz bármely int. VGA-as notesz elviszi a régebbi játékokat, film nézésre widw kijelzőset vennék, lehetőleg olyan gépet nézz, amiben olyan cpu van (pl. C2D, Turion), amit "vissza lehet fogni", ha nincs szükség az eytra teljesítményre, ezzel is növelve az akkuidőt.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
hzcs
senior tag
nálam csak 1 napig van, mert oprendszert kell rá telepíteni. Gyárilag csak vistás cd van, asus oldalról húztam le a drivereket. Ami az x51r-nél van hang driver uua-val, abban én nem találtam a hangot, csak az uua-t
512 rammal van, de minimum 32-t elvesz az x1100 vga. Játékkal nem próbáltam. Összehasonlítva az A6VA-mmal: újabb , kijelző tartása jobb, nem lötyög.
Viszont billentyűzete hajlik, de gombjai nagyon jók, procijának ugyanolyan gyorsnak kéne lennie, mint az enyém (1.8 dothan vs. 1.8 yonah cerka), venti köszörül, ezt leszámítva viszont halkabb. Kisebb is, meg sztem könnyebb is. Tapipadja is jó, pontos.
Neked is nagyon nagy erővel kell benyomni a vak kártyát, hogy kijöjjön az olvasóból? Ennek nagyon, magától nem fog kiesni az tuti
Viszont ami számomra furcsa volt: betettem az akksit, és GYÁRILAG 2%-os volt már az elhasználódás (nhc szerint).
Wifi kártyája Atheros chipes, meg merném kockáztatni, hogy ezzel még wepet is lehet fejteni megfelelő programokkal.
Zz lámpa folyamatosan világít, teljesen ugyanúgy működik, mintha egy power on lámpa lenne, csak a feliratot rontották el rajta.
Első akksis futás: indítás után 97%-ra 3:11-et írt ki, amin nem kicsit lepődtem meg. 1 perc után már 2:30, majd 2:10 lett. Battery saving-re állítva a Power 4 Geart semmi változást nem tapasztaltam, everest szerint proci órajel ugyanannyi (celeron), de még az fsb is. A6VA-nál leveszi 66-ra 133-ról.
Töltödugója ugyanolyan helyen van, mint nálam, egy bizonyos irányba vezetve a kábelt, pont az a nagy bumszli kerül a szellőzőnyílások elé. Másik irányba fordítva semmi gond
Kijelzője pontosabban csukódik, egyszerre kattan a lyukba mindkét fele.
És amire úgy vártunk: VÉGRE NEM ÓTVAR TSST KERÜLT BELE Valami Matshita van benne, de dvd írást nem tesztelek.
93%-nál 2:40-et ír ki, igaz nem csinálok rajta semmit. Ha van valami kérdés, akkor tegyétek fel minél előbb, kb délig marad nálam.mod: de ahol vette... inkább nem írom le a cégnevet.
Itt van egy MSI laptop, amd athlon ALAPLAP-pal
kérdem ebben van-e wifi, hátraszól, kérdi kollégát van-e ebben wifi. Wifi nincs, csak wlan.
Ja előtte még olyat magyaráztak más gépnél, hogy van beépítve wifi kártya, de kell hozzá usb-set csatlakoztatni, mert csak úgy fogja a jelet. Az az usb az antenna miatt kell. Mondanom sem kell, hogy majdnem leestem a székről, mert ezeket telefonban mondta[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Nem akarom elhinni, hogy ez a Zz ennyire nem megfejthető.
Tuti mindenki látott már képregényt. Na gyerekek, mi van az alvó szereplő fejéből kiinduló párbeszéd-buborékba írva? Na??? Úgy van Pistike, az van oda írva, hogy Zzzzz. Ebből tudjuk, hogy a szereplő egyenletesen szuszogva alszik.
Korábban valaki írta, hogy a Zz villog, ha a gép készenlétben van, egyébként meg folyamatosan világít, ha be van kapcsolva. Elárulom, hogy az összes notin így működik a Power lámpa, készenlét alatt villod, jelezvén, hogy ő most csak alszik, nincs kikapcsolva. Az Asus apró figyelmessége hülyegyerekeknek, hogy a képregényekből ismert Zzzz jelet rátette a lámpára, jelezvén, hogy a gép csak alszik.
Ééés tararammmm...Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
ML320
senior tag
Sokat akar a szarka, és nem bírja a farka
Jó, mert sok minden van benne, és ez okozza a hátrányát is. Majdnem minden driver bele van integrálva, így (asztali gépeknél van inkább tapasztalat) hibásan ismerhet fel eszközöket, vagy régebbi, rosszabb esetben nem megfelelő illesztőprogramot használ.
Korábbi Asus notiknál már volt ilyen baki az SP1 és SP2-vel bővített telepítőkészletek idején. Ezért inkább ne.Ember tervez, Isten perverz...
-
ML320
senior tag
Oj oj oj... Mondta Aljosa, orosz tankönyvünk kedvenc hőse
Az Asus direkt fel is hívja a figyelmet az audio drivernél: Please first install the UAA driver before Audio installation.Mondjuk a szívás az, hogy leszedünk 52MB-ot, hogy a végén egy 800k-s állományt lefuttassunk...
Ember tervez, Isten perverz...
-
(Darkwood)
őstag
Érdekes dolog ez. Azért valamilyen leírásban leírhatnák, hogy így csinálj a paraszt!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Kovács84
aktív tag
Wifi, webcam, vga, memkártya, ledek simán mennek. Korábbi disztribeknél és egy-két notinál nem ment a memkártya vagy a webcam, de a 8.04-es kiadást használva ilyen dolgot még nem vettem észre. Ha vga alapdriverrel simán megy, de egy Envy nevű progival az nvidia vagy az ati központi oldaláról frissíti a dolgot. Egy próbát simán megér.
Mindenesetre az UHU-nál lényegesen nagyobb a támogatottság és a közössége is az Ubuntunak, szóval ha valahol elakadnál tuti, hogy gyorsan fognak segíteni bármelyik fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Ha már Ubuntu, akkor inkább (legalábbis nekem) az ikertesója, a Kiwi Linux, ami egy fullos Ubi, néhány apró, ám - főleg kezdőknek - praktikus módosítással.
Az Ubuntu és a Kiwi közti különbségek itt olvashatók.
A HP notim minden eszköze műxik, a Linux alatt hírhedten problémás Broadcom wifi teljesen stabil, gyors a Kiwi alatt. Egyéb típusokról nincs tapasztalatom. Max. a vga (Ati, nV) okozhat kisebb gondot, de a Linuxos topicokban villámgyorsan kapsz segítséget ezügyben. Prószáljad kifele bátran.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- HP nyomtatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest