Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
enzo.1
csendes tag
Kedves „Kollégák”! A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy az alábbi dolog mennyire normális: egy Asus X51RL ventije gyakorlatilag 0 processzorterhelésnél (pl. böngészés, szövegszerkesztés közben), fél percre bekapcsol, lehűti az 51-52 fokos procit 47-48-ra, majd kikapcsol. Fél perc múlva, amikor a hőmérséklet ismét 51 fok, bekapcsol, fél perc múlva ki. És így tovább. Ez normális, vagy csak nekem furcsa?
Köszönöm a válaszokat!
Z -
formasu
tag
válasz
kangool #5096 üzenetére
Köszi! Erre gondoltam, hogy az XP nem tudja kezelni a Turbo Memory-t, de most már biztosan így van! Azért nem teszem fel a Vista-t. Alapban a VGA az Everest szerint elég hamar 63 fokos, a proci meg 45-50 fokos. Ha igénybe van véve, nem lesz nagyon meleg? Próbáltam az Everest Stabilitás tesztet, a proci 2-3 perc alatt 73 fokos volt, hallhatóan gyorsult a ventillátor, és nyomta ki hátul a meleg levegőt rendesen.
-
radamsky
senior tag
egy kis probléma támadt a géppel arra vagyok kiváncsi hogy ez most mi
szoval elpattant a burkolata a jobb oldali sarokbanaz utsu billentyüzetnél lent, de ugy hogy a fekete és a szürke is ugymond megtört. Nagy baj nincs vele de iszonyatosan idegesit, mert odahuzza a szemem
A laptop tipusa F3TC AP074-es. Egyszerüen nem tudok rájönni mi a turotol pattant el. Rendesen végigmenő vonalban van. Szerintetek ki tudom cseréltetni?? Pedig maszivabnak tünik az anyaga mint a Lenovoé
-
Kerio
őstag
Nemigaz ,hogy nem találtak még ki a billentyűzet kifényesedésre semmit....
Féléves a gépem. És a Space fele fényes... Mit lehetne tenni? -
hzcs
senior tag
válasz
formasu #5080 üzenetére
Valószínűleg nincs XP-re driver, mert az intel honlapján is csak Pistára van: Turbo Memory
-
formasu
tag
válasz
Mike_26 #5083 üzenetére
Kérdésedre megnéztem az egy napos F3SC-AP325-ös gépemen Everest-el az órajelet. Az energiagazdálkodásnál a Power4 Gear séma van állítva automatikusan, és szabályozza az órajelet 800-2400 Mhz-ig, és a memoria órajelet 200-500 MHz-ig láttam változni. Érdekes, hogy a procim 2.2 GHz-es, és még túl is húzza! Egyébként a géphez kapott CD-ről a drivereket mind bejelöltem, és sorban mindet fel is tette. Más drivert nem kerestem, ill. egyet igen, de azt sehol nem találom, a Turbo Memory driverét! Lehet, hogy XP-re nincs is, de ezt nem írják a gépkönyvben!
-
igaz nem írtad, hogy milyen oprendszer, de;
xp; a hordozható/laptop és a minimális energiagazdálkodás energiagazdálkodási sémák esetében működik csak a proci órajelének szabályozása, ha például az otthoni/irodai asztali energiagazdálkodási sémát választod ki, abban az esetben mindig maximum órajelen fog menni a proci!
vista; alapesetben csak a teljesítménycentrikus séma kiválasztásakor fog mindig 100%-on pörögni a proci, mert abban a sémában az intervallum a minimális és a maximális értékre is 100% de ezt minden sémában külön beállíthatod magadnak, ha mégis eltérő sémát akarsz használni! -
válasz
Mike_26 #5083 üzenetére
hol (mivel) nézed a tényleges órajelet? mert például az oprendszer saját "mutatója" nálam sem mindig azonnal követi a proci órajelének a változását, de ha everest, cpu-z...stb progival nézem, akkor világosan látszik, hogy folyamatosan változik az órajel, az igénybevételnek megfelelően!
-
Mike_26
csendes tag
Hali!
Vettem egy ASUS F5RL-AP018 típusú notit. Mikor bebootol vagy 800 Mhz-z ketyeg vagy 1600 Mhz-en. A gond pedig az, hogy se nem növeli és se nem csökkenti az órajelet, terheléstől függően. Mert ugyebár a prociban úgynevezett "Dinamikus órajel-szabályozás" működik. Szóval, ha terhelem a procit mint az állat és teszemazt 800 Mhz-en bootolt be, akkor az istennek sem emelné fel az órajelet. Viszont ha 1600 Mhz-en bootol be és csak passziánszozok, akkor meg nem csökkentené semmi pénzért. Szóval ez lenne a híres "Dinamikus órajel-szabályozás" ??? Kurva jó!!! Vagy esetleg még arra gondolok hogy valami driver lehet a ludas! Ha valakinek van valami 5lete akkor szívesen fogadom, azt meg pláne szívesen ha valakinek pont ez a típusú laptopja van, mert érdekelne, hogy milyen drivereket használ!!!! Előre is köszi!!!!
-
Kegab
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt "rókáktól" szeretnék tanácsot kérni:
- F5V AP 074-hez szeretnék tv kártyát venni, milyet ajánlottok?
- a noti bekapcsolt álapotban picit "zörög", ha enyhén balra, vagy jobbra billentem akkor elhallgat. Mit lehetne ezzel kezdeni? -
-
NoLF
veterán
hali!
nemrég jött vissza az asus a6tc lapim a szervizből, garisan cserélték a bill-t mert egykét gomb megadta magát. pompás érzés hogy ismét kopásmentes és tökéletesen használható billem van, viszont mióta visszajött, mindig megy a ventilátor, azonos fordulatszámon... AC és battery módban is, akkor is ha hajtom, akkor is ha csak zene megy rajta, akkor is ha meleg, akkor is ha hideg. mi történhetett és hogyan tudom orvosolni? (régen ugye teljesítmény és melegedés függvényében vagy bekapcsolt vagy teljesen ánnlt a venti)
másrészt, nem lehet vhogy fixre beállítani a sebességét a procinak? azt szeretném hogy mindig maxon menjen (a6tc ap027)
-
formasu
tag
Sziasztok! Nagyon új vagyok itt. Ma vettem egy ASUS F3SC-AP325 notit. XP Telepítés után az eszközkezelőben van egy kérdőjel, amit nem tudok eltüntetni, ebben kérem a segítségét .
Telepítés közben kiírta, hogy valamit nem tudott telepíteni, és nem is fog működni. Egyéb eszközök/ PCI memoria vezérlő itt van a kérdőjel. Valószínűnek tartom, hogy a Turbo Memoria-val van a gond, és drivert nem találok hozzá, a mellékelt CD-n sem én, sem a telepítő nem találja. A gépkönyve nem írja, hogy XP-re nincs ez a dríver, és én az XP-t részesítem előnyben!Mi lehet a megoldás? Tudtok segíteni?
-
fireman
tag
sziasztok!
Vennem kellene a lányomnak egy laptopot, asus mellett döntöttem, tanácsot és típust szeretnék kérni tőletek.
Szinte kizárólag netre használná, ezért alaptípusban( olcsó legyen) gondolkodom...szóval a belépő kategóriából kellene javaslat típusra....melyik lenne erre megfelelő, legjobb ár/érték arányú.
Celeronost szabad-e venni, vagy legalább turion legyen?....mennyi memória kellene ( 512 elég vagy 1GB?)...XP lesz rajta majd.
Webcam azért nem lenne hátrány, de ugy láttam az nem a legolcsóbbakban van. -
raczger
őstag
újra én
sikeresen megvettem a ramokat (2db DDR CSX 512mb/400MHz), mikor először beraktam, nem akart elindulni a gépegyik helyett beraktam a régit, akkor elindult, utána újra megpróbáltam a 2db 512-essel, és akkor végre elindult a gép és klafán is ment, csakhogy megnéztem a dolgokat everestben, spd résznél nem látja a ramokat, nemtuom hogy ez mit jelent, lehet, hogy semmit, de megnéztem az alaplapnál, hogy csak 333MHz-en mennek, és nekem jobb lenne 400-on, elvileg az alaplap bírja ezt a frekvenciát (ha midnen igaz akkor a front side bus-nál kell ezt megnézni, ahol az effektív órajel 400MHz), és sajnos bios-ból semmi ilyesmit nem lehet állítani, nem tudtok erre valami megoldást? Előre is köszönöm
/ne ordítsátok le a fejem
nem értek ehhez igazán, így lehet több helyen is hülyeséget írtam, javítsatok ki, ha így van!/
mod: everestet böngésztem, és rájöttem, hogy mégsem támogatja a 400-at, sebaj, legalább 2x annyi memem van
-
tgr
tag
hi
rakoncátlankodik a laptopom fejhallgató bemenete, nem akar elhalkulni a hangszóró, ha bedugok 1 fejhallgatót. a fülesben is megy a hang meg a hangszórón is. én kontakthibára gyanakszom a dugaljban. van vkinek 5lete a hiba orvoslásához? -
BPeter01
tag
Végre lezárult a belső elem lemerülésével járó kellemetlenség, a mai napon visszakaptam a gépem 9 nap után, pedig Csehországot járta meg.
Ebbe az időbe beleszámítottam az elvitel, és a visszahozatal napját is!Köszönöm a segítségeteket!
-
ako001
aktív tag
Üdv mindenkinek!
május elején szeretnék venni egy c90s-t,van valakinek esetleg ilyen?Tapasztalat,vélemény érdekelne.
Aválaszokat elöre is köszi! -
radamsky
senior tag
Egy isminek a köv laptopott ajánlották megvételre
uj a lelkem már a laptop
ASUS F5RL AP203
a kérdés Xp kompatibilis e vagy sem?? Sajna az ASUS honlapja egy kin szenvedés, egyszerüen iszonyatos lassu
-
Kovács84
aktív tag
Szerintem jó lehet ez a tapipad.
ML320: Nem lepődök meg a 9000 forinton, de mondok nektek jobbat, amikor meg akartam venni egy használt Thinkpad X60s-t (annyi volt vele a probléma, hogy karcos volt a fedlapja) akkor árajánlatot kértem az IBM Magyarország szerviztől: fedlap ára kb. 13 000 Ft, ellenben a szerelési költség 25 000 Ft + áfa lett volna (ja és ebben nincs futár, neked kell elvinni). Pedig azt azért tudni kell a TP-ről, hogy egy számítástechnikában valamennyire is jártas ember ki tudja cserélni. -
ML320
senior tag
válasz
Kovács84 #5048 üzenetére
Jaja... NSE - 9.000,-, központ - 44 ejró. Nettó.
És ez még csak a szállítás költségét fedezi, valamint a hibalokalizálást. A jó édes...
Ez után még eldöntheted, kéred-e a javítást. A gáz az, hogy alkatrészt beszerezni nehéz. Több dolgot sehonnan sem adnak ki a gyártók, így ha használni szeretnénk, akkor maradnak ők...Véleményem szerint helyi szervizek, amiket inkább keresnék. Sajnos itt is a márkaszervíz, akár autó- akár notipiacot nézünk.... Kitölthető...
-
Piton
tag
Szeritnem probald meg ezt: ASUS szerviz, ügyfélszolgálat:1/505-4561 biztos tudnak segiteni... Sokkal korrektebb hozzaallas mint NSE.
ML320-al probaltuk nem tul regen. ASUS-hoz illo stilusban inteztek a dolgokat, fentebb olvashatsz bovebben is ML320 leirt par tapasztalat reszletesebben, ha jol emlexem. -
raczger
őstag
köszönöm a segítségeteket, végül én pont a másik felénél, a kijelző felöli oldalt találtam 3 nagyon iciripiciri pöcökszerűséget az f1 f8 és az insert gombnál, azokat benyomtam, mondom hmmm semmi sem történik, erre nekiálltam kicsavarozni a hátul lévő két csavart aminél K> jel van, és szinte ki is esett, és megkáttam a csodálatos belső egy részét
, rézhűtőcsatorna, proci fele, 1 ram slot, meg azthiszem egy kis lyukon ott volttalán a wifi, de lhet, hogy a vga volt (nekem agp-s foglalatban van a vga, tehát cserélhető), ugyhogy azthiszem a héten ramot bővítek
mod: a billentyűzetet is kiszedtem a kis foglalatából, és először rosszul tettem vissza a foglalatba (elég hülye megoldással van berakva szerintem nekem), és nem akart elindulni a gép, meg is ilyedtem, azután megigazítottam, és jó volt
-
csati07
csendes tag
Üdv
Az aproneten találtam egy helyet ahol nagyon olcsón lehet (65.000ft Asus X51H) gépet venni!? csak az a bökkenő, hogy előre kell fizetni egy bank számlára és majd később a futár hozza ki... Nekem ez gyanús gondolom nektek is. A cég neve: Top'n'Book ismerős valakinek? A neten semmit nem találtam erről cégről. esetleg valaki rendelt már tőlük, vagy ismertek valakit
aki vett? Már több mint egy hónapja hirdetnek... -
raczger
őstag
alul lenni keine pöcök
alul két csavarhoz van egy betű meg egy jel nyomva
> gondoltam ez rögzítheti talán a keyboard-ot, azokat kicsavaroztam, de még csak nem is voltak hosszúak a csavarok, hogy rögzítsék a billentyűzetet, az meg ugy meg sem mozdul
de délután mégjobban azért átnézem a billentyűzetet, hátha találok pöcköt -
bLaCkDoGoNe
veterán
Hű, hogy én ezzel tavaly mennyit legóztam...
Más. Tud-e valaki olyan helyet, ahol viszonylag jó áron lehet kapni notebook akkumulátort; konkrétan Asus W3N-hez kellene, mert a benne levő teljesen megdöglött (Notebook Hardware Control 80%-osra írja a "wear level"-jét, szerintem a valóságban még ennél is rosszabb, nagyjából addig bírja szuflával, amíg bebootol a Windows.
-
ML320
senior tag
válasz
raczger #5029 üzenetére
A billentyű alsó felénél van két-három pöcök. Egy kisebb lapos csavarhúzóval tudod kipattintani. Leírni nem tudom, ha régen legóztál, akkor ez is menni fog
Logikusan szerelték össze. Ha a manual nem tér ki rá, akkor nem valószínű, hogy egy hosszú csavar alulról rögzítené, de nézd meg a noti alját, nincs-e valami billentyűzetre utaló jel.
A kipattintás után nem kell lehúzni a csatlakozót, elég felhajtani a billt, a foglalat általában egy fémlapocska alatt van. -
nfsu17
veterán
Az normális, hogy everest alatt az energiagazdálkodásban, ha váltóáramról megyek akkor pár napja még 100%-ot mutatott, most meg 98%-ot? Nem, nem azért mert még nem töltött fel, egész nap ennyi volt.
-
raczger
őstag
hali!
van egy asus m6ne notebookom, hamarosan veszek bele ramot, így majd ki kell cserélnem őket, az egyik slot elérésével nincs is semmi gond, hátul kicsavarozom a kis panelt, és ott is van, ám a másik slot az a billentyűzet alatt van, azt pedig nem tudom hogyan lehetne leszedni, letöltöttem asus oldaláról a manualt, de ezt a részt kifelejtették belőle, ahogy átnéztem, szóval aki tudja hogyan kell leszedni, annak megköszönném, ha megosztaná velem is, előre is köszönöm!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Kovács84 #5026 üzenetére
Szerintem is csúnya. Mondjuk nemkem a fabetét az autókban sem tetszik.
Régebben volt A6M notival gondom ( érthetetlen fagyás, és csak a power gomb segített ).
Valószínű, hogy az energiagazdálkodási funkció okozta, mert csak akkukímélő üzemmódban fordult elő. Mióta nem kapcsoltam abba a funkcióba azóta nem fordult elő.
Lehet semmi köze hozzá, de ezt tapasztaltam. -
Kovács84
aktív tag
Faborítású Asusok
Szerintem csúnyák
-
Kovács84
aktív tag
válasz
pepe1970 #5024 üzenetére
Bizony nem, mert a termék gyártói már nem integrálják ezt a cuccot a drivereikbe:
Nosza, sorba megyek (korábbi hsz-ek):
"....csak olvasni kellene egy kicsit(oda van írva a driver leírásában)""a hanghoz még a driver telepítése előtt fel kell tenni 1 UAA (vmi high deffinition audio akármi) cuccot, de az asus oldaln ezt írják is az audio drivernél..."
"Mi az UAA?"
"Universal Audio Architecture
Az XP, Win2K SP4, Win2003 Server verziók igénylik már. Egy javítás, mely a HD audiohoz tartozik. Régebben nem integrálták be a driverekbe, és hiába töltötted le a hang és modem driverét, csak egy MS HD, MS UAA audio eszközt kaptál, és jobb esetben a gép nem szórta a resetet. Persze hang nem volt. Most már azért többnyire benne van. Többnyire..."Végre egy személyes megjegyzés: Ha úgy érzed, hogy eleget szívtál már a Windowsos driverekkel, használj Linuxot, az Asus új gépei 99 százalékban linux kompatibilisek...
-
pepe1970
tag
Sziasztok! Adva van egy asus F5M tipusú nontebook, XP van rajta, és az istennek nem tudok hangot csinálni rá. Nem tudtok segíteni, milyen driver kéne rá?
-
Gaben07
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Asus F3KA AP067 tipusú notebooknak.
Viszont akadt egy kis problémám.
Az usanotebook.hun keresztűl vettem, és az ő oldalukon az van kiírva, hogy az aksi 9 cellás 7200mAh, míg ami hozzám került laptop abban csak egy 4600mAh aksi van.
A kérdésem az lenne, hogy csak el van írva az oldalukon vagy keveredés történt?
Próbáltam keresni gugliba, de nem találtam egyikre se megerősítést.Üdv.: Gaben
-
Kovács84
aktív tag
Semmi baja nyugi, a Turionok, hasonlóan a többi fejlett processzorhoz képesek automatikusan változtatni az órajelüket, ha nagyon kell akkor rákapcsol, de az everest nem az a program ami nagyon megerőltetné a processzort. Egyébként a lépcsők: 800, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, 2200 MHz. Nyugi az enyém is 800-at ír, sőt a notebook mode-al, át van kalibrálva, hogy 1400Mhz felé ne menjen, ez bőven jelentkezik is üzemidőben.
-
jé
csendes tag
valamiért az f5n notim mindenhol(everest, rendszertulajdonságok) 800mhz proci órajelet írt ki 2200mhz helyett. ez mitől lehet? egy restart után helyre állt egyébként.
-
sanhose
tag
És még egy kérdés
http://www.laptopalkatreszek.hu/?lang=huEz a bolt mennyire megbizható mert itt van amerikai bill 14 ezerért
-
karek32
csendes tag
Sziasztok! 100 bruttó körül szeretnék venni egy gépet, biztos tudja valaki hogy ennyiért melyik az optimális. Előre is kösz a helpet
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy kérdésem. Van egy A6-om amin elromlott a billentyűzet. Pár betűt nem vesz be. Azt mondták hogy a magyar bill az 23-26 ezer forint újonnan.Az angol bill pedig csak 12 ezer.
Na most ezzel kapcsolatban csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy angol bill-t és átrakom a magyar bill-ről a gombsort akkor magyar ékezetes bill. lesz a végeredmény?
-
ML320
senior tag
Az Asus kicsit lengére veszi a figurát. Régen a matricák tökéletesen követték a noti keretét, alul/oldal egyaránt.
Év elejétől kicsit el-el fordultak. De legalább egységesen befelé fordultak. Tegnap négy noti jött. Naná, hogy össze-vissza vannak a matricák... -
ML320
senior tag
Az ATI oldalán az Integrated/Motherboard között nincs 34xx széria, csak a Radeon szegmensben, ami meg az asztali PC-kre vonatkozik. Főleg, hogy ott a Catalyst 8.3-at ajánlja fel.
Azt megpróbálhatod, de szerintem már telepítés közben elakad a dolog, hogy nincs támogatott chipkészlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 256GB magyar bill ujjlolv IR kam gar
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest