Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
esetleg ez lehet alternatív megoldás de én nem próbálkoznék ilyesmivel,hogy őszinte legyek
-
ultio
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Valamilyen átalakítóval :-).
Na de pont ezért kérdezem, hátha valaki tudja.
Vagy hogy milyen megoldás lehet. ha van valamilyen. -
ultio
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Usb-re gondoltam.
Pontosabban ezt hallottam. Hogy összeköthetem usb-n keresztül is, de akkor az alaplap tönkremehet. -
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Egy Asus F5V AP074 notebook boldog tulajdonosa vagyok lassan 1 éve.
Két kérdésem van:
1. Az akkut garanciában ki lehet cseréltetni? Ha igen, hány % elhasználódás esetén? (Az enyém kb. 20%-nál tart.)2. Van egy JVC GR-DA20E mini dv kamerám. Valahogy össze lehet kötni a notebookommal? A notin firewire csatlakozó nincs, és hallottam olyan infót, ha enélkül összekötöm, tönkremehet az alaplap.
Köszi előre is a válaszokat!
u.
-
Narxis
nagyúr
Én is azt használtam, de beraktam indítópultba ezt a v3-at, el is indul, de dupla klikkelni kell rá mindig aztán meg a WLAN-ra egyet, hogy legyen wifim. A v2 minden indításnál megjegyezte. Egyébként ennek tetszik a dizájnja és 4 vagy nem tom hány gomb helyett csak 2 van a panelen, meg van egy diagnosztika eszköze is. Lehet volt v2-ben is, nem tudom.
Már újratelepítettem, kipucoltam előtte, de lehet, hogy bug. -
Narxis
nagyúr
Valaki belinkelné nekem a legfrissebb Wireless Console alkalmazást Vista 32bitre? Sehogy se találom, amit találtam az meg nem jó mert mindig rá kell klikkelni rendszerindításnál a WLAN-ra, hogy elinduljon.
-
Csigger
őstag
hát igen, akkor ezekszerint még mindig az van amit mondtál!
ékezet sajnos nem csak az ő problémájuk, mivel azokkal nem is tudtam elküldeni nekik a hibabejelntést, szal írhattam mindent át, de ezt persze nem írja ki mikor Hiba van a a karakterekben, csak hogy betű szám és az általa megadott karaktereket tartalmazhatja! ebből aztán találd te ki, hogy neki az ékezetekkel van baja! kész!
no mindegy írtam mellé egy jó pár sort, még nem jött vissza válasz, remélem még ma fog, elvileg kellene, azt írta ki, úgyhogy ha 4ig nem kapok róla semmit felhívom őket! megint!
-
-
Csigger
őstag
most hívtam nemrég fel az Asus ügyfélszolgálatot amit, linkeltel nekem, a kollega nagyon rendes segítőkész volt, mondtam mi van, mondta, hogy hát ez szervízes valóban, kérdeztem, hogy kell e a számla garipapír, azt mondta mondjam be neki a Seria számot és azalapján megmondja, nem kell mivel még nincs egy éves se a notim.
kérdeztem a szervízről azt mondta, hogy MÁR VAN magyarországi szervíz, de ők csak ilyen ram, billentyű optikai meghajtó stb cserével foglalkoznak, ilyen valszeg alaplapi probléma megint csak a csehekhez megy! mondta, hogy töltsem szépen ki az adatlapot, és majd a többit e-mailben! az viszont enyhén szólva is non-szensz, hogy egy "magyar" hibabejelentő lapon a Hiba leírásánál nem használhatok ékezetes betűket, mer különben kiakad az egész! gratula! most aztán majd silabizálhatják ki, hogy melyik szó mit akar jelenteni!
-
-
Csigger
őstag
ejha! ez vmi külföldi link illetve ahogy látom vmi véidéki szám? vhogy inkább felhívnám őket és ahogy le is van írva azon a honlapon megdumálni vkivel hogy mi lehet a gond!
mi a különbség a két szám között, mármint két külön cég, vagy hogy működik ez?amúgy köszi a segítséget!
-
Csigger
őstag
üdv mindenkinek!
ebbe a topicba is nagyon régen írtam már, ahogy látom, eddig nem akadt olyan, amit ne tudtam volna megoldani!
most viszont támad egy kis gond az 1 éves Asus F3M noptimmal! beszartak rajta az usb portok, úgy frankón! valszeg a beépített webcamera okozhatja a bajt, mer nem tudom feltelepíteni neki a drivert és mivel az is egyfajta USB porton keresztül van beleintegrálva a gépbe meghülyíti az összes usb portot, egyedül egy usb-s egér ami működik, se pendrive, se telefon adatkommunikáció nincs, csak árammal látja el az eszközöket!
szerintetek mit lehet tenni? már újrahúztam a windowst, nem segített sajnos rajta!
én arra tippelek, hogy szervízes lesz a dolog!ebben az esetben hogy is működik ez az Asus szervíz? tudom itthon nem nagyon van komoly szervíz szal futár szolgálat és viszik a búsba vhova külföldre!
mik ezzel mostanság a tapsztalatok? jól működik ez már?jah és szervíz elérhetőségeket tudtok esetle nekem adni?
köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál! respect

-
link a legtöbb notihoz nincs fent minden illesztő, de egy - két notihoz néhány olyan dolog igen, ami alapesetben az asus normál letöltési részlegében nem található meg!
(ha visszalépsz egy könyvtárat, ott nem csak notihoz, hanem minden más asus temékhez vannak illesztők, alkalmazások) -
Narxis
nagyúr
Én úgy vettem észre, hogy modellszámtól függetlenek, tehát azért van pl. csak annyi írva, hogy ATi vagy nVidia mert tényleg csak a megfelelő nevűt kell letölteni, mindegy, hogy milyen típus. Abban viszont igazad van, hogy sokan nem tudják, én most próbáltam eligazítani egy olyan embert aki azt se tudja, hogy mi az a VGA.
Az a baj, hogy nekem volt 2 kékhalálom is ahol egyértelműen az ATi drivert adta meg hiba forrásként, ezért örülök, hogy tudtam újabbat találni. Remélem nem lesz több bajom vele.
Azt az ftp címet megadod?

-
igen, de azt nem feltétlenül átlagos felhasználásra szánták! sokan nem is tudják, hogy melyik kell nekik a notihoz, hiszen a letöltésnél csak annyi szerepel, hogy;
- nVidia Graphics Driver
- INTEL Graphics Driver
- Graphics Driver
- ATI Graphics Driver
és itt nem csak notebook hardverekhez való illesztők vannak, aztán ha valaki rosszat tölt le, és azt nem tudja feltelepíteni, vagy netán problémát okoz a teleítése - annak kísérlete - a rendszerben, akkor meg szidják majd az asus support ezen részét, hogy minek tszik, miért így teszik ki...stb!
mellesleg van külön ftp elérésű adatbázis is... -
Narxis
nagyúr
Bakkkkker. Épp nézegettem Asus support oldalát, rákerestem poénból erre: VGA. Hát nem kidob egy külön könyvtárat ahol rendszeresen frissítik az ATi, nVidia és Intel VGA drivereket? Csak 6 újat adtak ki azóta amit én használok. De nem tehetek róla, én megadtam a notebookom modellszámát és ott még mindig júliusi van. Feltettem a legújabbat és kurva jó, kaptam egy rohadt jó Catalyst Centert, Power Play-vel meg mindennel. Nagyon zsír lett, átszabták rendesen.
Az Asus illetékesei elmehetnek az anyjukba. Legalább egy linket kirakhattak volna, hogy Hahó itt keresd a legfrissebb drivert! Hozzáteszem, hogy gugli se találta ezt az oldalt.
-
válasz
andris_11
üzenetére
néhány business kategóriás asus elég jól bírja; 22 hónapig használtam egy asus a6m notit, és remek állapotban adtam el! csak a csuklótámasz résznél volt némi koszolódás, meg a gyakran használt billentyűk fényesedtek ki egy picit - de a karakterek nem koptak le róla! ezen kívül kifogástalan volt - pedig a közel 2 év elég sok idő...
a hasonló mintára épült az f5 széria, némely példányai olcsóságuk ellenére megfelelhetnek neked, csak a sis chipset felhasználásával készült szériákat kerüld!
én az a6m emlékére vettem egy f5n-ap222 notit, ebben minden benne van, amire szükségem van - mondjuk én is csak főként netre vettem -, ha közel annyit fog bírni, mint az a6m - és úgy -, akkor nyert ügyem van! és ahogy használom, úgy érzem, hogy nem lesz vele gond!
merem ajánlani; link -
andris_11
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni, kb 150 ezer környékén. Mivel nem sokat lenne hordozva, ezért 15,4"-es kijelzős kéne, illetve nem játékra kéne, tehát elég bele egy integrált vga is (sőt jobb is). Viszont fontos lenne, hogy megbízható és tartós legyen, de elég sok rosszat hallottam az Asus notikról, pl hogy hamar kopik a festés, meg hasonló dolgok. Van esetleg olyan modell, ami ha nem is business class kategória, de azért jól össze van rakva? Elég nehezen lehet a jelöléseken eligazodni, van vagy 1000 féle tipus.
Előre is köszi! -
van ügyfélszolgálat - hamarosan szervíz is lesz - magyarországon, személyesen kell bevinni a cuccot! megnézik, és csak azt veszik át, amit kell - bár volt, hogy haver notiját mindenestől adtam oda, úgy küldték tovább, és mindent vissza is küldtek becsülettel a csehek! mellesleg átvételi lapon illik rögzíteni, hogy mit küldenek ki, annak vissza is kell jönnie!
-
V2L
csendes tag
Sziasztok!
Leírom kis történetem, hogy jártam az "Asus Quality and Services" -el.
Az egész a #6112-es kommenttel kezdődött. Kaptam rá segítséget. .. egy link formájában.
Gondoltam leírom a problémám és segítenek... hát ez a dolguk?!Leírtam nekik szépen mindent, nem működik, másik windows felrakása után sem.. multiméteren 0V... Meg mertem említeni nagy hozzánemértésemben, hogy hátha hardware-es a probléma.
A kedves kollega megfelelőképpen reagált:
Tisztelt X,Y!
Próbálta már másik fülhallgatóval is?
Köszönöm, X,YOké, acélidegekkel rendelkezek ... leírtam neki még egy levélben, hogy igen próbáltam már 4 féle hangfallal, fülessel, és nem jó. De nem.. eltelt egy hét és még mindig nem érkezett semmi e-mail.. Felhívtam őket.... 10perc kicsöngés után amiért persze fizetni kellett felvette egy kedves úriember és elmondtam neki, hogy mi bánt. Másnapra megvolt az RMA -szám. Persze MO-n nincsen szervíz minek az ? Csehország... oda küldjük.
Hú hát ennek nagyon örülünk, eljön a csomagszállító feladom... Mindenestül.. Itt követtem el azt a hibát amit 1,5 hónapig tartott korrigálni. A töltőt is feladtam amit ugye csak akkor kell, ha avval is van valami probléma. Eltelik egy hét, megjön a doboz, kinyitom ... Bennevan a laptop..nincs töltő?! wtf ... Felhívom, hogy van egy kis probléma..
Nagyon kedves ügyfélszolgálat révén :"Írunk nekik egy emailt és azonnal tájékoztatjuk önt, ahogy válaszolnak"
Oké reméljük a legjobbakat.. egyik haveromnak ugyanilyen töltője volt hát elkértem tőle, megnézzem van-e hang. És jött a varázslat kezdődött a mese.: Egyszer volt aztán meg nemvolt... eltűnt.. ugyanaz a probléma .. / a lapon az állt hogy kicserélték a hibás alkatrészt /. Nagyon örülünk felhívjuk megint, 10perc csöngés megint felveszik, nem tudják mi lehet a probléma, küldjem el megint.. Töltővel van valami? - Írunk nekik egy e-mailt...Megint felküldöm visszajön ... Van laptop, van hang , nincs töltő ... / kössz ... van egy kocsid csak nincs benne üzemanyag /
Eltelt 1 hét , felhívom őket van -e valami ... "hát még nincs semmi , DE írunk egy e-mailt ! "
Ezután 2 hétig hívogattam őket 2 napos késleltetésekkel.. Ha ennyiszer keresem csak megsürgetik egy kicsit... gondoltam én naív...
Ezután kicsit komolyabbra vettem, az egyik még akkor írt egy levelet a cseheknek miközbe beszéltünk... Megkérdeztem, hogy mikorra várhatok értesítést, és, hogy mennyi esély van rá, hogy valaha még látom a töltőmet. a válasz: "Elég nagy valószínűséggel kapja meg a választ ,de a töltőt nem hiszem hogy visszakapja"Milyen egyenes ! így 1 hónap után. .. . Persze emailt nem kaptam ... mily meglepő !
Hát legyen .. megkérdeztem tőle hol tudok beszerezni töltőt és mennyiért ..
"Próbálkozzon a pcx-nél és kb 18000be kerül .."Próbálkozok... elmentem a pcx-be.. segítőkész fiatal srác mondja, hogy nincsen .. "Az asus mindig ideküldi az embereket" Nincs tőltő , hol találhatok ?! Elmentem még 4 boltba.. egyikbe se volt 90Wos Asus töltő. még rendelésre sem!. Az 5.ikben találtam 1et amit 1hétre rá már a kezembe tartottam 18850 Ft- ért

Noname töltőt tudhattam volna venni minden másodikban, de mondom nem szórakozok egy laptoppal.
Összeszámoltam a telefon díjat, összeadtam a töltőével : 23000-re jött ki .
Szóval Asus Quality and Services.
-
Moromel
csendes tag
Az igazából nem annyira lényeg, hogy mit adnak hozzá. Most xp-m van, de sztem kipróbálom a vistát, legfeljebb ha nem jön be akkor leszedem.
Utolsó kérdés: Ez a HP legyen, vagy az ASUS amire mondtad, hogy a SiS chipkészlet miatt nem jó? Persze tudom, hogy nekem kell dönteni, és nincs tökéletes, és kompromisszum

-
válasz
Moromel
üzenetére
a régebbi pavilion modellek problémásak voltak, például; sok hibás alaplap, maszatolódó és karcolódó felület. többet olvashatsz róla, ha a milyen_notebookot_vegyek részlegben beírod a keresőbe, hogy; pavilion
az újabb szériákra kevesebb a panasz. a support jelentősen jobb, mint az msi tekintetében. én bevállalnám az általad linkelt notit - annak ellenére, hogy komolyabb tapasztalatom nincs vele. amúgy a vista megfelelő neked? -
Moromel
csendes tag
Mondjuk ez?
http://usanotebook.hu/?&tpl=product&prid=9568
Tudom, hogy gyengébb teljesítményben, de minőségre milyen?
-
Narxis
nagyúr
Na sikerült flashelni a BIOS-t, a letölthető program valami error miatt nem ment ezért BIOS-ból flasheltem az Esay Flash cuccal, gyorsan és tökéletesen ment. Tetszik, hogy lett egy ilyen villogó csík a Bios menüjének a tetején.
De ami a lényeg, végre akkor is működik a fejhallgató ha letiltom a post soundot!!!
Hát most nagyon örülök, úgyhogy szerintem ez az update mindenkinek kötelező aki fejhallgatót is szeretne használni és idegesíti a post sound. 
I LOVE Asus!

-
válasz
Moromel
üzenetére
nem minden msi noti billentyűzete olyan, csak a 103 gombos, numerikus paddal rendelkezőké. sajnos a szóban forgó msi gx szériás notija csak ilyen kivitelben van - mondjuk van némely széria, ahol létezik normál 87 gombos és 103 gombos kiosztás is, például a sokat szidott ex600 széria.
msi fronton nincs más széria, ami felvenné a versenyt a gx szériával - már olyan, ami hazánkban is kapható lenne -, asus fronton meg erősen annak a rovására menne a dolog, hogy az újabb játékok kipróbálását mellőznöd kellene!
nézelődök még más gyártóknál is, de nem sok reményt látok a kompromisszun nélküli megoldásra... -
Narxis
nagyúr
Na gyerekek! Asus 11.28-án kiadott egy újabb Bios verzsönt, 212-es névvel, nekem 211-es volt gyárilag.
BIOS 212
1.Fix: HDD password doesn’t unlock system at InstantOn Mode.
2.Fix: System password doesn’t lock system at InstantOn Mode.
3.Fix: S3 resume is fail with InstantOn Mode after user set HDD password.
4.Fix: the USB interface of Newcard doesn''t lock after Newcard interface is lock in BIOS Setup Menu.
5.Show the total memory size in BIOS Setup Menu.
6.Fix: the VISTA lost sound after POSTWAVE function disabled in BIOS Setup Menu.A 6. pont kell nekem!
Nagyot nőtt most az Asus a szememben, azt hittem nem fognak kiadni javítást. Újra letilthatom az indító hangot. 
F3K szériához való!
-
Moromel
csendes tag
Hi!
Megint én...
Kali! Nagyon tetszik az a noti amit ajánlottál, egy dolgot kivéve. Az MSI-k billentyűzete nem valami jó. Habár én is rengeteget használom a numerikus billentyűzetet viszont emiatt azon a notin nagyon kicsi a jobb shift, a vessző, pont meg ilyenek, és ez nekem most gáz, mert most fogom írni a szakdogámat. Kompromisszumok tudom
De ha esetleg tudnál még valamit ajánlani max 170.000-ig.Bocs, hogy akadékoskodom, de nem mindegy mire adok ki ennyi pénzt...
Köszi!
-
MattX
tag
Egyetlenegy problémám egyibként az h az asus honlapján nem tudok oylan képeket nézni, amiket megnézve megteccik a laptop, mert elég kisfelbontásu képek... Nem tudsz vmi helyet ahol jol utána tudok nézni a designnak? mert arra figyelni akarok, h szép kis notesz legyen. Találtam jo képeket d az f5-s szériárol van, és ugy tunik mintha gyengusabb lenne a kinézete ennek az f3snak!
-
mérések nélkül csak akkor fogod érezni a különbséget, ha olyan alkalmazást fogsz futtatni, ami igényli a gyors procit és az erős videókarit!
ezért írtam korábban, hogy a gx szériáról asus notira váltani nehéz úgy, hogy azt írt összegen belül, teljesítményben is közel maradj! de cserébe valamivel megbízhatóbb és hálásabb notit kapsz, ami nem melegszik annyira, és tovább fogja bírni a a noti az akkumulátorról történő használatot is! -
MattX
tag
Huh itt viszont igencsak azt látom h a 8600m gt nél sokkal gyengébbek ezek a kártyák... Namost ha nem játszok meg sem érzem ezt ugye? Az mondjuk nagyon nagy kulonbség lesz szted, h t8100 rol váltok? érezni fogom mérések nélkul is szted?
Valamint nem láttam még ezeket a laptopokat
Szépek ezek egyáltalán? anyag szempontjábol tapintás szempontjábol tudsz vmit esetleg? -
nem buta az utóbb linkelt f3sg szériás noti, ha meg nem játékra kell, akkor az asus szférában tökéletes választás! itt egy aránylag korrekt leírás róla; Asus F3SG-AP215
azt, hogy milyen chipset van egy notiban, csak kevés üzlet írja ki - azok is tévesen néha -, én a gyártó oldalán szoktam informálódni. asus esetén például; asus - notebooks
továbbá notik esetében nagyon hasznos oldalak még az alábbiak is;
Mobile-Processors-Benchmarklist
Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-Lista t3200 core duo azért nem annyira gyenge proci, egy t5200 core 2 duo procit ver - mint a fentebb linkelt listában is láthatod!
-
sis chipset van mindegyikben, vagyis felejtősek! a sis chipset miatt kerülnek annyiba, amennyibe! meg a hd 3470 vga is elég gyenge lesz játékra egy gx szériás msi után...
az utóbb linekelt F3SG-AP215 már jelentősen jobb vétel lenne - bár nem kimondottan core 2 duo proci van benne, de amúgy megbízható szériás noti! a vga is jobb valamennyivel, mint a hd 3470 lenne!
-
MattX
tag
http://www.users.hu/termekek/18486/ASUS+2ev+Gar_+15+4+X59SL-AP282
http://www.users.hu/termekek/16972/ASUS+2ev+Gar_+15+4+F5SL-AP104
http://www.users.hu/termekek/16972/ASUS+2ev+Gar_+15+4+F5SL-AP104
http://www.users.hu/termekek/18665/ASUS+2ev+Gar_+15+4+F5SR-AP050
Pl. ezekről vélemény?
-
MattX
tag
Szevasztok! Igazából, nem nagyon tudom eldönteni az eddigi hszkből h mi a tökéletes megoldás, ugyh megkérdezlek titeket!

Szóval van egy msi gx700-m de meguntam a 17colt ugyh szeretném egy 15,4-s asusra cserélni! Nos az igazság az, h nem tudok választani!

Elvárásom az az lenne, h core 2 duo, geforce vga, min 2gb ram és min 250gb hdd

Ezek mellett van rá max. 170-180-190 ezrem! Ha valaki hozzáértő tudna pár alternatívát adni, megköszönném!
-
válasz
becksim
üzenetére
a6u specifications; link
a megfelelő procik erősség szerinti emelkedő sorrendben;ml-30 (1.6 ghz - 35 watt)
mt-30 (1.6 ghz - 25 watt)
ml-34 (1.8 ghz - 35 watt)
mt-34 (1.8 ghz - 25 watt)
ml-37 (2.0 ghz - 35 watt)
ml-40 (2.2 ghz - 35 watt)arról fogalmam sincs, hogy az mt-37 és az mt-40 valamint a köztes ml-32, mt-32 procik miért nem jók, de maradjon a gyártó leírása a mérvadó!
viszont ezeket szerintem elég nehéz lesz beszerezni...
mellesleg ha csak a teljesítmény szempont, akkor mehet bele az ml-40 - már ha beszerehető -, vizsont ha az akkumulátorról használt időintervallum is szempont, akkor az mt-34 procit tenném bele maximum. -
becksim
aktív tag
Sziasztok!
Behalt a proci a laptopunkban, és sürgősen pótolni szeretném!
Asus A6U-5050 a gép, a procija AMD Turion64 MT30
Chipset: SIS 915 PME, 964L, M760Az eredeti procin kívül miket eszik még meg ez a gép? És hol lehet manapság ilyen procikat keríteni?
-
sanyixXx
senior tag
szasztok
elcsevegtem a héten az asus hazai képviseletével és vagy a jövő héten vagy már csak az újév elején, de indul hazai szervíz. nem kell majd külföldre küldözgetni a holmikat

-
Matthewsz
aktív tag
nekem nincs Entertainment... verzió: 1043.6.15.118
-
Motar
tag
Az a kicsit necces az mit jelent? Hogy nem fog mediumon futni, vagy h örülök ha egyáltalán elindul?
És mit tudtok ajánlani ien 160-200 között? Nem kell fullon futniuk, bár gondolom ebből az összegből nem is lehet olyat venni, de legalább induljanak el és játszhatóak legyenek mégha minimumon is! -
Narxis
nagyúr
-
Motar
tag
Hali urak!
Notebook vásárlás előtt állok és segítségre lenne szükségem! Játékra kellene a gép főként!
Hozzá tudnék jutni egy ASUS G1S-AK115G-hez! Nem tom h elég erős-e benne a VGA az uj játékokhoz is (pl: NFS undercover, fallout3, GTA IV)!?
Ien VGA van benne: nVIDIA Ge8600M GT GDDR3 256 MB (1G TurboCache)
Előre is köszi!
-
Matthewsz
aktív tag
azt mondjátok még meg, hogy p4g melyik módban korlátozza le legjobban a gépet hálózatra csatlakozva?
akksin nyilván a battery saving. -
Matthewsz
aktív tag
Narxis, melyik p4g verzió van meg neked?
-
longjoe
csendes tag
Sziasztok.
venti téma: Nálam folyamatosan megy,de igazából nem bánom,mert gf 8400 a video kari
és hát vannak vagy voltak tokozási problémák vele.Még nem olyan hangos,hameg már zavar akkor kicserélem. -
-
Narxis
nagyúr
Örök hálám!
Sajnos szegedi vagyok, de ez a pár száz Ft nem sok.Egy gond van, amióta megvettem ezt a notit, semmilyen fejhallgató nem működik rajta, a hangszóró jó, meg a mikrofon része is ami a fülhallgató dugalja mellett van. Próbáltam XP-n és Vistan is a legfrissebb Realtek HD Audio Manager driverrel, de semmi, mikor bedugom, elhallgat a hangszóró, megjelenik egy szöveges buborék a képernyőn, hogy "Egy jack dugó csatlakoztatva." de hang nem jön a fejhallgatóból. Muszáj szervízbe adni?
Nem igaz, hogy ilyen kis hiba miatt küldhetem fel pestre ahol hetekig ülnek rajta. Vagy mennyi idő alatt csinálnák meg? Nem lehet, hogy szoftveres gond? -
elvileg a notihoz kaptál s-video -> rca (apa) kábelt, azzal vitted át a képet a notiról a tv-re. a hanghoz még külön kell egy ilyen 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca (apa) kábel; link
a sztereo jack megy a noti fülesének a kimenetére, a másik végén lévő 2 * rca pedig a tv piros és fehér rca bemeneteire.
vagy veszel egy ilyen 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca (anya) átalakítót; link + kell még hozzá egy 2 * rca (apa) -> 2 * rca (apa) kábel, a felállás pedig a fenti.
minden normális műszaki üzletben találsz ilyen kábeleket/átalakítókat, vagy media markt, saturn, elektro world..stb.
összegben hivatalosan sem sokba kerül, néhány százforintos tételek ezek.
(mondjuk ha a fővárosban lennél, nálam a bolti ár alatt vásárolhatnál ilyeneket...
amúgy nem konkrétan ezzel foglalkozom, csak van itthon némi felesleges kábel és átalakító...
) -
Narxis
nagyúr
Szerintem 7pin, 7 lyuk van az s-video csatlakozón, vagy nem tom, annyira nem értek hozzá.
Asus F3KA-AP067Van egy kábelem ami belemegy a noti s-video csatijába, a másik vége meg egy sárga RCA, de ez csak képet ad, hang nincs. Gondolom ehhez kéne amit mondtál. Hol találok ilyet?
-
de, rca a neve a tv-n lévő csatiknak; a piros és a fehér a sztereo hanghoz kell, a sárga pedig a video sávja. milyen notid van? 7 pin s-video csatija van? akkor kell neked egy s-video -> rca átalakító, a képet azzal tudod átvinni a tv-re - a srága rca csatira! mivel az s-video csatin többnyire csak kép megy át, ezért ha a hangot is átvinnéd a notiról a tv-re, akkor kell még egy 3.5 mm sztereo jack -> 2 * rca átalakító is - ez menne a tv-n a piros és fehér csatiba.
-
Narxis
nagyúr
Nem tudjátok, hogy milyen kábel kéne ahhoz, hogy összekössem a laptopom a TV-vel? A TV-n van scart és 3db RCA csatlakozó, lehet nem RCA-nak hívják, piros, fehér és sárga színű, a laptopon meg gondolom az s-video-hoz kell csatlakozni, meg van hozzá valami átalakító is? Már égen-földön kerestem, de nem találtam.
-
Matthewsz
aktív tag
én nem féltem annyira az élettartamot, ez elég röhejes, hogy 45 foknál már beindul közel 3000 fordulatra, előtte meg valami párszázas forgás van...miért nem tudtak a kettő közé is betenni valamit? tehát engem nem zavarna, hogy 55 fokos alapjáratban, még ha meg is rövidül az élet.
power4gear majd kipróbálom, de nem tudom fog-e állítani valamit :/a lényeg, hogy ha csak böngészek ne hűtse má mínuszra a gépet, mert nagyon idegesítő a zaj...
majd ha játszok akkor dolgozhat.
-
Moromel
csendes tag
Huh tényleg nagyon köszi! Kompromisszumok jah
Mondjuk ha nem szériahibás meg ilyenek akkor nem hiszem, hogy baj lesz vele... A mostani PC-m már 5 éve megvan és még semmi baja nincs, pedig jónéhány LAN-t megjárt már
Mégegyszer nagyon köszi! Azt hiszem megszületett a döntés
-
válasz
Matthewsz
üzenetére
nem szabad általánosítani, csak tudni kell, hogy melyik gyártónál melyik szériát kell/lehet megvenni! nem poénból beszéltem le őt néhány általa kiszemelt asus notiról - igaz a zajos hűtés másodlagos szempont volt, de ott is sis chipset munkálkodott volna, mint a te notidban!
a venti fordulatának a visszavételében meg több okból sem segítek; nem egyszerű, nem rövid idő pontosan belőni - a notira személyre szabni - az értékeket, és még úgy is jelentősen rövidül a noti élete az esetleges túlmelegedés miatt! -
Matthewsz
aktív tag
Moromel, ha csendes gépet akarsz akkor asus kizárva. Én bő 1 hónapja vettem 1 f5sl-ap104-et, és megőrülök a zajban. Persze állítani nem lehet a ventilátoron, csak vért verejtékezve, de nekem még úgy sem sikerült, főleg, hogy senki nem akar segíteni benne.
-
válasz
Moromel
üzenetére
az amd turion 64 x2 tl-60 proci egy intel core 2 duo t5550 szintjén dolgozik, szóval nem gyenge!
az "is" a 3 - 4 hetes szervíz mellett, még az asus, msi, acer...stb notik ezen kategóriás felépítése miatt van - amit említettem is, az anyaghasználat; egy hasonló árban lévő például bizonyos dell noti, nem poéból kerül ennyibe celeron-m procival, integrált videókarival (vagyis jóval gyengébb hardveres kiépítéssel), ott a ház/váz, beépítés jóval masszívabb, strapabíróbb. ott azt fizeted meg - a gyengébb hardveres kiépítés másodlagos -, az msi, acer és asus notik esetében erősebb hardver, gyengébb házban/vázban. na és persze a nívósabb márkák/gyártók esetében - normál körülmények között - a szervíz sem 3 - 4 hét, hanem azért kevesebb!
szóval kompromisszum, kompromisszum és kompromisszum!
de ha az elvárásoknak megfelelően használod a linkelt msi notit, akkor nem lesz vele probléma, nem hibás széria, aránylag jól bírja a gyűrődést is, szóval hajrá! -
válasz
Moromel
üzenetére
a linkelt notik közül az ex600 szérától mentsen meg sors; néhány hónap után zörögni kezd a ventije, és lehet küldeni székesfehérvárra a szervízbe - ahol minimum 3 - 4 hétig lesz! nincs rendes raktárkészlete a szervíznek, és minden cserés alkatrészre várni kell!
az msi notik ezért (is) csak bevállalós embereknek valók! mondjuk az asus esetében meg többnyire csehországba küldik a notijaikat javításra, de többnyire az sem tart addig, mint az msi notik javítása itthon. ebben az árkategóriában ha kicsit erősebb notit akarsz venni, akkor kompromisszumot kell kötni, főként anyaghasználat és support szempontjából!
a többi általad linkelt noti meg gyenge vga szempontjából - integrált videókarival nem fog menni újabb játék, még minimum beállításokkal sem!
a problémás ex600 noti helyett akkor inkább itt egy erősebb gamer noti;
GX610PX-059HU
ez kicsivel drágább mint az ex600 - de még az általad írt értékhatáron belül van -, és játékra is alkalmas, valamint alapban jár hozzá frankó optikai egér és táska! (ex600 mellé ezek nem járnak!) -
Moromel
csendes tag
Mondjul pl ezek közül melyiket ajánlanád? De persze ha te másokat találtál nyugodtan írd.
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9159][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9424][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9664][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9247][/L]
[L:http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9001][/L]
-
Moromel
csendes tag
Köszi az infót! Sajnos most nincs annyi pénzem viszont mindenképp még idén meg akarom venni. De akkor megfogadom a tanácsod. Viszont most meg abszolút nem tudom mit csináljak...Milyet vegyek? 166+1-2 ezer forint a max. Nem csak ASUS, akár MSI, Toshiba, esetleg DELL is szóbajöhet, már ha ennyirért lehet kapni normálisat. Nem annyira játékra kellene, de azért egy-két újabb játékot is kipróbálnék vele. Persze nem full grafikán, de azért fusson normálisan medium/low beállításokkal. Tudnál segíteni? És egyébként azt, hogy milyen chipset van benne, hol lehet megnézni?
Nagyon köszi előre is!
(és bocs, hogy ilyenekkel zavarlak...)
-
válasz
Moromel
üzenetére
mind a két notiban sis chipset munkálkodik, ami azért nem az igazi...
visszafogja kicsit a noti teljesítményét, és hát nem is annyira stabil, mint például egy intel vagy amd chipset! amúgy a core 2 duo procit, a dedikált 256 mb memóriával rendelkező videókarit, és úgy általában a noti többi tulajdonságát nézve azért tűnik jónak az ár, mert a sis chipset a rejtett tényező, ami olcsóvá teszi a két említett notit! nem azt mondom, hogy nagyon pocsék a sis chipset, de egy normális intel vagy amd chipset mellett azért ráillik a lassú és a kevésbé megbízható jelző!
akkor már inkább legyen core 2 duo proci helyett core duo, vagy lehet akár amd is, vagy kicsitt több pénzért core 2 duo proci + olyan vagy hasonló dedikált videókari, csak a sis chipset kerülve legyen - ha mód és lehetőség van rá!
még talán ez a noti javasolt kb. árnál maradva; Asus F3SG-AP215
ebben t3200 proci van, viszont kicsivel erősebb vga mind az általad linkeltekben lévő hd3470, továbbá normális intel chipset, valamint 3 gb memória! -
Moromel
csendes tag
Sziasztok!
Életem első laptopját akarom megvásárolni. Egy Asus-t néztem ki.
Képernyõméret 15,4
Képernyõ felbontás 1280 x 800
Képernyõ típusa WXGA
Processzor Intel Core 2 Duo T5550 ( 1,83GHz/667MHz/2MB L2 )
RAM 2 x 1024MB DDR-II 533MHz
Merevlemez 250GB S-ATA 5400rpm
Grafikus Kártya ATI Radeon HD3470 256MBSzerintetek jó választás? 160 ezer forint körül van.
Van egy olyan verzió is, ami kb ugyanez, csak a proci gyengébb.
Konkrétan: Intel Core 2 Duo T3200 (2,0GHz/667MHz/1MB L2 )
Ez kb 8000-el olcsóbb.
Én mint laikus a drágábban gondolkodom mert nem olyan nagy az árkülönbség.
Ha esetleg valakinek van ilyenje megoszthatná velem jó/rossz tapasztalatát.
Előre is köszi!
-
villamos
őstag
Újabb láma kérdés. Előre is bocsánatot kérek.
Találtam egy 400G 2,5 Samsung vinyót a 100G helyett, a fordulatszámuk megegyezik, csak az a kérdés, hogy méretileg belefér e, a gépbe, nem e magasabb ez a merevlemez? Mert a 100G -kb fél centi vastag sincs, ez meg négyszer akkora kapacitású...
-
Sziasztok Asus noti tulajok!
Rég jártam erre, ami csakis amiatt lehet, hogy az immár 2 éves Asus A6Rp notim a mai napig hibamentesen működik. Az akkumulátor elhasználódásának a mértéke: 17%!!!
Pedig aztán volt használva rendesen, és sokszor hálózatról, ki nem szedett aksival.Most viszont egyből huncutkodni támadt kedvem és kicserélném a Celeron M420-at, egy Core Solo T1350-re! Van valakinek esetleg tapasztalata az Ati X200 chipset-en történő CPU cserével?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Eladó gamer laptop!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mind a két notiban sis chipset munkálkodik, ami azért nem az igazi...
Pyttawrx