- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szerviz; link
nem kapott véletlenül folyadékot a billentyűzet?
általában nem nézik, illetve nem is foglalkoznak vele, de az adatokat amúgy is érdemes lementeni, és akkor már a biztonság kedvéért formázhatod, mert esetlegesen a szervizben is húzhaznak fel egy másik oprendszert, ha szoftveres teszt is szükségeltetik!venta94; nem kell ész nélkül frissíteni mindent, illetve frissítés után ajánlott a rendszer kitisztítása, az ideiglenes frissítési állományok törtlése...stb!
c:\windows\softwaredistribution\download - itt mindent törölj a mappában!
c:\windows\temp - itt is mindent törölj, amit nem enged az használatban van, azzal nem kell foglalkozni!
lemezkarbantartó futtatása, lehetőség szerint a törlendő fájlok részlegben minden opció kipipálásával!
felesleges visszaállítási pontok törlése!
ccleaner vagy hasonló funkcionalitású alkalmazással kitisztítani a rendszert! (a regisztrációs adatbázist is!) -
ML320
senior tag
Hol kopik? Nekem a táska végett kopott az egyik sarok.
Az hogy a tieddel több gond volt, nem törvényszerűség. Amikor azt kérik tőlem, hogy olyan notit adjak, ami nem hibásodik meg, akkor közlöm: olyat már régóta keresek.
A többi márka topikjában is előjönnek elégedettlenségek, szívások, egyebek. Ha a Dellre 3 éves garit vállalnak, az még nem jelenti, hogy nem is fog elromlani.
A következőt mondom a leendő vásárlóknak: Ha az adott típust tekintve millióból egy hibásodik meg, azt az egyet is ki lehet fogni. Ha más gyártót nézek, és azt mondom, abból 50.000 hibás van, akkor is 950.000 jóból lehet választani. Ez az egész lottó. Ahogy az ötös is bejöhet, úgy nem találsz el két nyamvadt számot sem. Bár itt azt szeretnénk, hogy a hiba ne jöjjön be. Az nem mindegy, hogy hiba esetén hogyan viszonyúlnak hozzád. Nekem spec eddig jó tapasztalatom volt az Asus központtal (direkt nem az NSE-t írtam) -
Piton
tag
Ne haragudj, láttál te már más márkájó gépet? Éppen csütörtökön kaptam egy MSI-t kézhez, h csináljam meg... Hát elvileg max 1 éves a gép, de az én 1 éves ASUSom ehhez képest makulátlan, pedig naponta cipelem, az MSI meg csak 2 hónapja cipelik heti 1szer...
Szerintem te sem gondoltad komolyan, h csak az ASUS kopik... Ha igen, akkor meg nem láttál még másikat... -
Zanik
addikt
Kerio! Ez a technológia velejárója, ők sem tudják teljesen hibamentesen gyártani a paneleket, nem istenek! Úgyhogy le kell nyelned a békát!
Képzeld, több olyan embert ismerek, akik pixelhibás notival is teljes életet élnek. Úgyanúgy játszanak, moziznak, neteznek, használják a gépet mint az egészséges kijelzőjű notebookkal rendelkező társaik.Ha mégis olyan nagyon zavar, két dolgot tehetsz:
1. Maszekben kicserélteted a kijelzőt egy szervízben, ami sok pénzbe és a garancia elvesztésébe kerül.
2. Eladod, megmondva az igazat nagyon olcsóért, vagy becsapva valakit reális (használt) áron. Aztán a pénzből veszel újat. De még mindig ott a kockázat, hogy az új is pixelhibás lesz.Én a helyedben szarnék rá magasról. Idd meg a söröd, afrikában a gyerekek józanok!
-
ML320
senior tag
Az extrább modelleknél vállal csak 1 hónapos ZBD garanciát. Azaz Zero Bright Dot, tehát a vásárlástól számítva 1 hónapon belül előjövő fényes pixelhiba esetén van garos ügyintézés. Még az sem teljeskörű gar.
Mondjuk érdekes elvi kérdés az, hogy ugyanezt a garit a monitorok esetében 1 évre vállalják! -
ML320
senior tag
Nem tudom... Nekem is előjött egy fényesen világító pont, ráadásul a második napon. Megdörzsöltem, eltűnt. Azóta eltelt egy év!
Mivel a B zónában van (keret), ott még lazábban a minőségi előírások. Egyenlőre nem tudsz vele mit tenni, ez van. Garba nem fogják elfogadni, egy panelcsere meg horror összegbe kerül. -
Adrian1111
csendes tag
Ezt az egész garancia dolgot nem értem. Nektek miért volt futárszolgálat? Mert én másfél hete adtam le a gépemet (videokari probléma) a Westendben a Média Makt-nál (pedig nem is ott vettem, hanem egy pesti üzletben)... pedig minden úgy ment, ahogy kell (felhívtam őket, és odairányítottak). A fenébe, remélem nem kell sokat várnom, mert iszonyatosan kell a gép...
-
-
bnss
veterán
Jó ezt látni egy Asus topicban, persze nem azt mondom, hogy a HP sz*r lenne, nekem semmi bajom vele, szvsz jó kis masinának készítenek. Amikor megvettem az Asus noteszem, néhány napig olyan érzésem volt, hogy hülyeséget csináltam, mert a HP nx7400 jobb választás lett volna (csak az anyagiak, mint mindig). De azóta változtak a véleményeim, megkedveltem ezt a kis Asust. Nem kicsit, nagyon.
-
Zanik
addikt
Keiro, ne haragudj, de tévedsz! Az X50V az lehet hogy a F5-ös sorozatból származtatható, de az X51R /amilyen Zotyának van/ az már egy teljesen másmilyen felépítésű notebook. Ha az Asus (international) oldalán körbenézel, ott is láthatod, hogy míg az F5 a Business, addig az X51 az Portability kategóriába esik. Az X50V Sis chipsettel és dedikált Ati X2300-as vga-val van szerelve, az X51R pedig Ati X1100 chipsettel és integrált videóvezérlővel.
Előbbi így néz ki: [link] (ahogy az F5-ös sorozat is)
Utóbbi viszont így: [link]
Így hiba lenne a te notidat [chelloZotyá-éhoz hasonlítani, mert nem ugyanaz! -
bnss
veterán
A sis chipsetesgépet vetted? Nem emlékszem, ha sis chipsetet látok, akkor azonnal mondom, hogy azt ne. Ha mégsem jeleztem, akkor elnézést.
44kos: Turion cpu-s gépekről nem tudok nyilatkozni, viszont van itt pár kollega, akinek Turion cpu-s notesze van, ha visszaolvasol láthtasz néhány véleményt/tapasztalatot. Viszont ha programozásra, irodai programokra használod a noteszt, akkor szvsz teljesen felesleges a GF GO6100, az Intel 950gma bőven elég rá.
-
bnss
veterán
Már le is írtad a kérdésedre választ, a cpu és a chipset szvsz ami miaat ennyi különbség van, semmi más. (Sis chipset ingyen sem kellene mobil szegmensben.)
Adrian1111: a BIOS téves infó volt, nem tudom honnan, de rémlett, hogy van iylen opció. Akkor sajnos valóban úgy fest a dolog, hogy itt hardveres probléma van.
-
bnss
veterán
Chipsetfüggő, saját zsebből nem éri meg cserélni, csak akkor, ha garanciális még a gép.
BluEyes: UAA = Universal Audio Architecture, az audio busz drivere.
Adrian1111: szvsz ez nem feltétlen hardver hiba, vga driver újrahúzása megvolt? BIOS-ban is szabályozható a VGA által felhasználható maximális memória, ha jól emlékszem.
-
bnss
veterán
Szsvz nem fog megállni a venti, nekem sem áll meg, csak annyira lassan megy, hogy szinte nem is lehet hallani, csak teljes csendben. Ha már bejáratott gép lenne, azt mondanám, hogy portalanítsd a bordákat, de így, hogy most vetted ez az eset enm iagzán állhat fennt... Ahogy gondolod, ha nem szeretnéd kulturáltan szétszedni és megnézni mi a gond, akkor inkább vidd vissza és szedesd szét velük.
-
bnss
veterán
Én a heledben nem raknék rá Vistát, csak felesleges eleszi az egyéb alkalmazások elöl az erőforásokat. Ha hangosodik a gép, azaz többet forog a venti, az jelentheti az erőteljes hűtőborda porosodást is, tehát ki kell fújni. CPU mindeképp C2D vagy esetleg Turion. VGa nem kell, hogy erős legyen, én integrált grafikával vígan elvagyok. WLAN szinte az összes Asus noteszben van, webkamera már kevesebben, de szvsz azok sem igazán használhatók. Még valami, mondj egy költséghatárt, amit semmiképp nem szeretnél átlépni.
-
bnss
veterán
Mindig is azt mondom, notebookot az ember ne játékra vegyen, ha játszani akar, akkor vegyem asztali gépet, sokkal jobban jön ki anyagilag. Most mondhatod teljes joggal, hogy naponta x órát utazol és közben el kell valahogy ütni az időt. Nyílván néhány játék megy rajta élvezhetően, de nem a mai csúcsgrafikás játékokra kell gondolni. Ha megnézed a notebook vga-tesztes topicot, valamivel okosabb leszel, hogy mire is számolj ezzel a vga-val.
szerk.: Itt a link a topichoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest