- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Janos250 #15364 üzenetére
Az a baj, hogy blokkon kívül nem lehet kódot végrehajtani, pl. példányosítani.
Eddig ezt úgy csináltam, hogy összegyűjtöttem őket egy
void init(){} -be,
és azt a setupban meghívtam.
Hát nem lehet azt az init függvényt a könyvtár részévé tenni? Nem igazán látom a problémát.A másik megoldás, ha az arduino ide "gyári" main() függvényét módosítod, és beleteszed az init függvényt.
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250 #15355 üzenetére
Illetve ha az adóban és a vevőben véletlen karakterekből álló azonos kód van és azzal vannak xorolva az adatok, akkor a hw-t el kell lopniuk és ki kell olvasni belőle a kódot. És elég mondjuk 32 karakter 0-9, a-z, A-Z, ez 2e93 variáció, egy darabig el lehet vele molyolni és a xor elég egyszerű művelet még egy arduinonak is, leprogramozni sem nehéz. Ha meg mondjuk ilyen kódokból van egy 1 MB-os flashben 32768 db kód, akkor lehet ugrókódossá is fejleszteni.
-
-
vegyszer
addikt
válasz
Janos250 #15302 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Este teszek újabb próbákat.Közben a kódom 2.0 és 2.1 verzióját is meg sikerült lelni.
Ott egy érdekes eltérés van. Bár ugyanez az ESP8266 vezérel mindent, de az enkóderek jelét valami 5V->3.3V konverteren keresztül vezetik vissza.
Az eredetiben ugyanez a kolléga meg direktben vezette vissza a jelet.Nem arról volt szó, hogy ezek az ESP-k 5V kompatibilis IO jeleket kezelnek? Akkor ezt vajon miért tette???
-
vargalex
félisten
válasz
Janos250 #15302 üzenetére
Ha erről a kódról van szó, akkor nem csoda, hogy nem jelenik meg semmi a serial monitoron... Nincs is inicializálva a Serial. Mondjuk az ESP8266 inicializálásának azért látszania kellene.
Az AP nevének meghatározása sem ördögtől való, egyszerűen felhasználja a MAC címből az utolsó 2 octetet azért, hogy egyedi legyen az SSID több eszközön egymás mellett futtatva ugyan ezt a kódot.
Egyébként maga az AP létrejön, én eddig teszteltem.... -
vegyszer
addikt
-
válasz
Janos250 #15280 üzenetére
A nem direktbe úgy értettem, hogy akkor csak az adott c/cpp fájlban levő függvények érik el, tehát ha neked egy .a fájlod van, amiben van egy "getter" arra a változóra, akkor azon keresztül. Ha nem static, akkor egy globál változó bárhonnan elérhető, ha előtte deklarálod externként a saját c/cpp-dben.
-
-
válasz
Janos250 #15264 üzenetére
Az a gond, hogy a cpp-k külön objektek lesznek, így a header guard erre nem jó, mivel itt a fileKezeles2021maj02LibHibakeresesProba01-ben és a Device2VirtualFileSystem-ben is lesz egy acharCounter ojjektum.
Megoldás: egyik cpp-ben vagy ino-ban definiálod a globál változót, és a többi fájlban extern-nel deklarálod.
-
its_grandpa
tag
válasz
Janos250 #15219 üzenetére
Örülök, hogy átment az "üzenet". Arra próbáltam felhívni a figyelmet,hogy eredetileg arduinóra írt c kód esp-re fordítása nem csak annyiból áll, hogy átállítjuk milyen board-ra fordítson az ide.
Ne haragudj de a magic number nem lehet szándékos, a define ingyen van
Kicsit lerövidítve a programod egy sora,hogy elférjen:SPI.transferBytes(Target_response_out, Target_response_in, 21); /magic number /
Inkább így ....
#define Target_response_len 21
.
SPI.transferBytes(Target_response_out, Target_response_in, Target_response_len);Ugye mennyivel szebb a második ?
-
its_grandpa
tag
válasz
Janos250 #15192 üzenetére
Belenéztem a kódba kíváncsiságból. Abba most nem megyek bele mennyire szépen van megírva, én pár dolgot másképp csinálnék, pl. túl sok benne a "magic number".
A gond a delay-el van ami ebben az esetben vélhetően nem okoz gondot, azonban az ESP-n ellenjavalt ilyen hosszú delay-ek használata, számtalan helyen leírták, egy példa a sok közül: https://learn.sparkfun.com/tutorials/esp8266-thing-hookup-guide/using-the-arduino-addon
Nem kötözködésből írtam, a jobbító szándék vezérelt, peace. -
válasz
Janos250 #15192 üzenetére
Tőlem is megy a lájk! 👍
No, ezt akkor ha időm engedi, én is kipróbálom, van ugyanis egy rfid olvasóm, vagy 3 éve rendeltem, de életjelet még nem bírtam belőle kicsikarni, pedig rajta van a "QC ok" vagy hasonló matrica, és nem hiszem, hogy én öltem volna meg, talán az van nálam is, ami nálad.
Apropó: mi is volt a gond, megosztanád?
-
-
válasz
Janos250 #15068 üzenetére
Nem értek egyet, több okból sem.
- A nyelv fejlődik, változik, akármennyire is szeretnék a nyelvészek ennek az ellenkezőjét.A szavak gyakran olyan jelentésváltozáson mennek át, hogy teljesen megváltozik az eredeti értelmük. Most jobb példa hirtelen nem jut eszembe, mint a cselló, ami eredetileg egy kicsinyítő képző az olasz nyelvben, magyarul meg egy hangszer neve lett.
- A brutális semmilyen szlengben nem jelent jót, ahogyan az "egetrengető" vagy az "észbontó" sem. Egyszerű jelző, de nem a dolog jósága az, ami brutális, hanem a rád gyakorolt hatása.
Lőrincze / Grétsy csókoltat. -
válasz
Janos250 #15038 üzenetére
Nagyon meg lennék lepve, ha párszáz forintos cuccra több ezer forintos adminisztrációs díj kerülne. Azt írják: sávos lesz.
Szerintem a legtöbb webshop megoldja majd európai raktárból, vagy beépíti az áfát, legalábbis ebben reménykedem. Azt meg sajnos nem tudom, hogy a jövőben mire lesz szükségem.
Azt tudom, hogy bármilyen értékű ellenállásra lenne szükségem, az sosincs éppen itthon. Tudtok javasolni esetleg olyan készletet, amiben össze van válogatva az összes ellenállás, amire ezután szükségem lesz? -
vargalex
félisten
-
válasz
Janos250 #14977 üzenetére
Az én routeremen egyedül csak a pi2-n futó openvpn szerver van kiengedve, képzelem azt is hányan próbálják kinyitni egy nap...gyapo11: egyszer volt egy hasonló kísérletem, kb. 8 éve, egy olcsó, alkatrésznek való netbook-ból torrent-klienst csináltam, XP alapokon. 2-3 nap múlva 200-nál is több vírust találtam rajta.
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250 #14977 üzenetére
Ezért mondták sok éve a fibernet szerelői, hogy xp-t simán a netre téve 10 perc lesz az élettartama. Én a 21-es portot irányítottam a gépemre a routerben és elindítottam az ftp server programot. Nemsokára pár másodpercenként próbált valaki belépni, persze sikertelenül, anonymous letiltva. Szóval oda kell figyelni, mert állandóan pásztáznak.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Janos250 #14905 üzenetére
Bocs, épp mindennel el vagyok foglalva csak fórumozni nincs időm...
Na szóval javascript ugye...
elemnek legyen id ja és akkor scriptből lehet a tulajdonságait módosítani. pl láthatóságot, bármit.lenti példában egy slide switch van
myonoffswitch
néven és loggol is az oldalra vissza."<!DOCTYPE html><meta charset=\"utf-8\" /><title>ESP8266 Test Server</title><style> .onoffswitch { position: relative\; width: 90px\; -webkit-user-select:none\; -moz-user-select:none\; -ms-user-select: none\; } .onoffswitch-checkbox {display: none\;} .onoffswitch-label {display: block\; overflow: hidden\; cursor: pointer\; border: 2px solid #8F8989\; border-radius: 20px\;} .onoffswitch-inner {display: block\; width: 200%\; margin-left: -100%\; transition: margin 0.3s ease-in 0s\;} .onoffswitch-inner:before, .onoffswitch-inner:after { display: block\; float: left\; width: 50%\; height: 30px\; padding: 0\; line-height: 30px\; font-size: 14px\; color: white\; font-family: Trebuchet, Arial, sans-serif\; font-weight: bold\; box-sizing: border-box\;} .onoffswitch-inner:before { content: \"ON\"\; padding-left: 10px\; background-color: #C21515\; color: #FFFFFF\; } .onoffswitch-inner:after { content: \"OFF\"\; padding-right: 10px\; background-color: #C21515\; color: #999999\; text-align: right\;} .onoffswitch-switch {display: block\; width: 18px\; margin: 6px\; background: #A1A1A1\; position: absolute\; top: 0\; bottom: 0\; right: 56px\; border: 2px solid #8F8989\; border-radius: 20px\; transition: all 0.3s ease-in 0s\; } .onoffswitch-checkbox:checked + .onoffswitch-label .onoffswitch-inner {margin-left: 0\;} .onoffswitch-checkbox:checked + .onoffswitch-label .onoffswitch-switch {right: 0px\; background-color: #CC262C\;}</style><script language=\"javascript\" type=\"text/javascript\"> var wsUri =\"ws://"; <ide az IP címe kell>
":81\"\; function init(){ output = document.getElementById(\"output\")\; testWebSocket()\;} function testWebSocket(){ websocket = new WebSocket(wsUri)\; websocket.onopen = function(evt) { onOpen(evt) }\; websocket.onclose = function(evt) { onClose(evt) }\; websocket.onmessage = function(evt) { onMessage(evt) }\; websocket.onerror = function(evt) { onError(evt) }\; } function onOpen(evt) {writeToScreen(\"CONNECTED\")\; doSend(\"CONNECTED\")\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = true\;} function onClose(evt){ writeToScreen(\"DISCONNECTED\")\;} function onMessage(evt){ var received_msg = evt.data\; writeToScreen('<span style=\"color: blue\;\">RESPONSE:' + received_msg +'</span>')\; if(received_msg == \"Connected\"){document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = false\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked = false\; doSend(\"GS\")\;} if(received_msg.startsWith(\"GS\")){ var l_tempSwitchStatus = received_msg.split(\":\")\; writeToScreen(\"Medve \" + l_tempSwitchStatus[1])\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked = (l_tempSwitchStatus[1] === 'true')\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = false\;} } function onError(evt){writeToScreen('<span style=\"color: red\;\">ERROR:</span> ' + evt.data)\;} function doSend(message){writeToScreen(\"SENT:\" + message)\; websocket.send(message)\;} function writeToScreen(message){var pre = document.createElement(\"p\")\; pre.style.wordWrap = \"break-word\"\; pre.innerHTML = message\; output.appendChild(pre)\;} function checkedChanged(message){doSend('WS:'+document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked)\;}window.addEventListener(\"load\", init, false)\; </script><h2>WebSocket Test</h2><div class=\"onoffswitch\"><input type=\"checkbox\" name=\"onoffswitch\" class=\"onoffswitch-checkbox\" id=\"myonoffswitch\" onchange=\"checkedChanged(this)\" checked ><label class=\"onoffswitch-label\" for=\"myonoffswitch\"><span class=\"onoffswitch-inner\"></span><span class=\"onoffswitch-switch\"></span></label></div><div id=\"output\"></div>";
Nem kell oldalt töltögetni számomra az idegesítő.esetleg a CNLohr csatornáját ajánlom [link] esp8266 on tol valami 700Hz el weblapot és FFT vel zenéből RBG ledszallagot színez.....
-
vargalex
félisten
válasz
Janos250 #14916 üzenetére
A console.log csak a javascript console-ra (böngészőben F12-t nyomva a Console fül) ír logot.
Ajax hívásra válaszolni kell (azt hittem, hogy ez világos), hiszen azt szokás figyelni a callback függvényben (ugye aszinkron hívás). Összességében valami ilyen kellene:
var sliderValueForraloFutes = document.getElementById("csuszkaErteke").value;
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.onreadystatechange=function()
{
if (xhr.readyState==4 && xhr.status==200) {
document.getElementById("folyamatosKiiras").innerHTML=xhr.responseText;
}
}
xhr.open("GET", "/?F="+sliderValueForraloFutes, true);
xhr.send();
Itt láthatod, hogy az onreadystatechange callback függvényben vizsgálhatod a visszatérési értéket, sőt én ott most direkt az ajax hívásban visszaadott responseText-et állíttotam be a folyamatosKiiras elem innerHTML-ének. -
-
-
válasz
Janos250 #14913 üzenetére
Itt valami olyan van, hogy ezek aszinkron műveletek. Meg kell várni, hogy a send-re megjöjjön a response. Ezt próbáld meg send után berakni.
xhr.onreadystatechange = function(){
if(XMLHttpRequest.DONE === this.readyState){
if(200 <= this.status &&
299 >= this.status){
location.reload();
}
}
} -
válasz
Janos250 #14913 üzenetére
Leírnád pontosan még egyszer, hogy mi az elvárt működés onnantól, hogy betöltődött a weblap?
Addig világos, hogy van rajta egy csúszka, amit ha állítasz, egy értéket küld az esp felé. Innentől nem világos, hogy a csúszka mozgatása után minek kellene frissülni és milyen okból.
Ugyanazon a weboldalon máshol is megjelenik ez az érték? Vagy másik böngészőben kellene látszódni a változásnak? -
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #14907 üzenetére
Közben megoldódott
Ha azxhr.send();
után beírom:location.replace("/?F="+sliderValueForraloFutes);
akkor azt csinálja, amit szeretnék.
Gondolom, az xhr.send(); így ki is hagyható, de ezzel most nincs időm foglalkozni, majd holnap kipróbálom.
Köszi mindenkinek a rávezetéseket. -
dew28
aktív tag
válasz
Janos250 #14874 üzenetére
function forraloszazalek(element) {
var sliderValueForraloFutes = document.getElementById("csuszkaErteke").value;
console.log(sliderValueForraloFutes);
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.open("GET", "/?F="+sliderValueForraloFutes, true);
xhr.send();
***document.getElementById("folyamatosKiiras").innerHTML = sliderValueForraloFutes;
***}
//vagyhat nemtudom hova szeretned kiirni az erteket
#14877: rakhatod kuldes elottre is
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250 #14867 üzenetére
A böngésző mint program viselkedését a konfigurálás határozza meg, a html kezelésére lehet hatással a css, ezek elkülönülnek egymástól. Az sem ritkaság, hogy egy szolgáltatás használatának részét képező programnál vannak kikötések, pl. a használható böngésző vagy annak valamilyen verziója. Azt írtad chrome-mal jó, akkor írd elő, hogy azzal kell használni. Van portable verzió, bemásolja, használja, nem kell ettől átállnia a firefoxról, azt használhatja tovább minden másra. Tkp. a kütyühöz adod a chrome-ot mint frontendet.
-
válasz
Janos250 #14856 üzenetére
Ezzel magán az ESP-n tudod szűrni a lekérést:
As a server admin, can I distinguish prefetch requests from normal requests?
Yes, we send the following header along with each prefetch request:X-moz: prefetch
Of course, this request header is not at all standardized, and it may change in future Mozilla releases. Chrome uses "X-Purpose: prefetch" or "Purpose: prefetch" header.Ezzel meg a böngészőben tudod kikapcsolni:
Is there a preference to disable link prefetching?
Yes, there is a hidden preference that you can set to disable link prefetching. Add this line to your prefs.js file located in your profile directory (or make the appropriate change via about:config):user_pref("network.prefetch-next", false)
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250 #14848 üzenetére
Ez nem olyan, mintha a mobiltelefon szolgáltató nem adná ide a PUK kódokat, és csak pénzért lenne hajlandó feloldani a sim-zárat 3 sikertelen próbálkozás után? Vagy a tv/beltéri egység boltban nem adnák ide az akármilyen kódot és pénzért ki kellene hívni őket ha szükség van rá. Nekem időközönként rebootolni kell a beltérit, és ahhoz is kell a kód.
Vagy a router admin jelszavát, és akárhányszor változtatni akarok valamit a routerben, akkor pénzért kijönnek és majd ők belépnek.
Megveszek valamit és azért nem tudom használni valamilyen szolgáltatását az eszköznek, mert nem adták ide a hozzá szükséges jelszót. Nem tudom ez szabályos-e, van-e joguk hozzá. -
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Janos250 #14715 üzenetére
Ilyet én legyártok itthon.
Igaz, nincs rajta lakk és felirat, bár a felirat még éppen megoldható. Minimális szinten.
Amatőr szinten tökéletesen megfelel.
Természetesen sokkal kevesebb idővel jár, ha az ember rendeli és míg vár az elkészülésére, addig mást tud csinálni.
10 db esetén szerintem már nem minősül amatőrnek. -
-
its_grandpa
tag
válasz
Janos250 #14712 üzenetére
Én forrasztgatok, főleg 12F-et, csak körben kell. A modulok túl nagyok, rajtuk az usb csatlakozó meg mindenféle "felesleges" ic
ami csak a kód feltöltés miatt kell.
Az ESP forrasztása nem nehéz, utolsó forrasztási küzdelmem a drónom zárlatos FET-jének cseréje volt, arra ment el idő gazdagon. A sot-32 tok mérete 1,2*2,8 mm, a 3 láb még ennél is kisebb helyen van. -
-
-
Gyula84
veterán
-
-
dew28
aktív tag
válasz
Janos250 #14598 üzenetére
Ez azert igy eleg lutri, erre sem elet, sem vagyonbiztonsagot nem lehet bizni.
Legyen normalisan biztositva a halozat, a vezetekek keresztmetszetenek figyelembe vetelevel. Keresztmetszet valtasnal pedig mindenkeppen.
Ajanlott ugyanakkor a DC korbe is uvegbiztositek, amennyiben hosszu tavra fix helyre megy az epitett eszkoz. -
-
repvez
addikt
válasz
Janos250 #14449 üzenetére
értem a logikát és az értelmét, de a kapcsolás egyszerüsitése miatt megléphették volna, hogy magát az arduino nano-t vagy bármelyik boardot, ugy is mindenki veszi vagy ha nem akkor már érti a dolgát.
igy megoldhatták volna a boardon ezt a cserét.A többi már a kódon és a board belső elektronikáján kellene , hogy melyik mit csinál.
Az I2C esetében is a SDA SCL lábakat is ugyan oda kell kötni nem kell felcserélve,
Ezen a logika mentén , az lenne, hogy mindent oda kell tenni amire a felirat szol igy nem lehet elrontani a kötést. Most egy kicsit ez olyan mintha a kor alaku csovet egy négyzet alaku foglalatba kell dugni a négyzet alakut meg a kor alakuba. -
repvez
addikt
válasz
Janos250 #14443 üzenetére
És akkor mi a konkluzio, lehet használni directen 5V-ra kötve ahogy a példa videokba mutatják, hogy semmi ellenállás csak a 4 vezeték az 5V, GND és a Tx,RX és igy jó?
ÉS az miért van, hogy az összes videoban mindenki a RX-et a GPS RX lábára a TX-et a GPS Tx lárára teszi és müködik?
És sehol máshol nem emlitették, csak a linkelt videonál, hogy a program feltöltésekor ne legyen bedugva a TX,RX láb.
Ha müködik a GPS, akkort csak a programot kell ugy megirni, hogy kiválogassa a szugséges dolgokat és a bináris kodot meg figyelmen kivul hagyja?
És ezekszerint az én chipen a 115200as baudra van állitva vagy már ez is a átállitás miatt van? -
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #14397 üzenetére
Megtaláltam a vezérlés leírását, de ezt már majd holnap bogarászom.
https://content.arduino.cc/assets/Arduino-MKR-GPS-Shield_u-blox8-M8_ReceiverDescrProtSpec_UBX-13003221_Public.pdf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU, 1 év
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU,1 év
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14" FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest