Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz repvez #15433 üzenetére

    A Fusion 360-at panel tervezésre nem használtam, így ezt nem tudom. Én a fusion 360-at csak a 3D nyomtatás tervezésére használom. Az EasyEDA-ba a korábban Eagle-ben tervezett dolgaimat, könyvtárakat simán át tudtam vinni, lehet, hogy a Fusion360 fájljait is megeszi esetleg? Ez megoldaná a BOM fájl problémát.
    Közben, ahogy olvasgattam, van egy jobb megoldás a vágásra: V-cut a neve. Ez az, amikor az ember valamelyik kis kínaitól rendel pár egyforma panelt, és úgy küldi, hogy simán kézzel szét lehet tördelni egyesével. Bemarják mindkét oldalán a panelt, hogy törhető legyen. Az EasyEDA ezt ajánlja.
    "a program azt hiszi, hogy egy panelra kerül mindegyik és nem 2-3 különböző pannel"
    Nem kézzel helyezed el az alkatrészeket? Mert akkor mindegy.
    A VIA-ák nem okoznak gondot, nem kell velük foglalkozni.
    (Kivéve, ha úgy jársz mint én, hogy lökött fejemmel nem vettem észre, hogy a VIA-k lyukja túl pincurka volt, és nem vezet át.
    Legyártattam belőle 10 db panelt, amin rajta van 4 db FET lyukjai, amik szerencsére működnek is, mert annál nincs VIA, de az EEPROM, SD kártya olvasó, és az ilyen-olyan csatik helye a később eszembe jutó eszközök csatlakozásához nem, mert a VIA-kat fúróval meg kellene bővíteni, és akkor már vezetéket forrasztani bele, hogy a két oldala elektromosan érintkezzen. Úgy döntöttem, nem kínlódok vele, inkább rendeltem javított szériát. Ezek meg ott állnak, majd kidobom őket, de egyelőre még megkegyelmeztem nekik, pedig biztosan nem fogom használni, de hátha valaki valahol egyszer azt mondja, hogy mondjam meg, melyik kukába dobnám, mert ő tökölne vele, vagy elég lenne neki önmagában a 4 belerakható FET, vagy a kiépített csatlakozásokat használná. Szerencsére én alkatrészeket nem rakattam bele, csak az üres panelok vannak)

    Én egyébként nem használom az autoroutert, kézzel rakom fel a vezetékeket. Macerás, persze.

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák