Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

[link] találtam ilyen manuált is hozzá, itt irják, hogy van benne DC-DC rész, ami redukálja a feszt ha magasabb a táp fesz 2.5 nél.

A másik, csak a tisztánlátás végett.
    Nekem aki mostanába látott ilyet elöször mint arduino. Meg ahogy olvasom, hogy akár gyerekeknek is ajánljak , akik meg akarnak ismerkedni a programozással elektronikával.
    Na ehhez ugy gondolom, hogy az a logikus, ha minden egységesen van jelölve, hogy mit hova kell dugni, tehát az 5V az a modul 5V jére jell a GND meg a GND-be
    Ha ezt a logikát követik mindenhol akkor a RX pin is a GPS RX pinjéhez kellene kötni (azt már a arduino boardon kellett volna gyárilag megcserélni a chip bekötést, hogy az RX/TX páros összejöjjön és ne zavarja be a felhasználókat.
    Ez egy kicsit olyan, mintha az 5V-t a GND ba kellene a modulon kötni, mert logikusan úgy zárod az áramkört.
    illetve sehol nem olvastam a arduino for dummies könyvben sem, mint kikötést, hogy ha az RX pint használod azt csak a TX pinre lehetne kötni a modulokon.
    illetve amikor csak random digital pinre voltak rádugva (10,11) akkor nem volt külön meghatározva , hogy melyik az RX és melyik a TX,Csak a kommentben, de a kodnál már nem volt megkülönböztetve sehol sem.

Meg azt is jó lenne ha már az első oldalon közölnék, ezekbe a manuálokba, hogy ha USB-n töltöd az adatokat akkor ezeket a pineket ne használd mert gondot okozhat.
    Ezek szerint mégsincs egségesitve , hogy ki mit csinálhat.
    Mert ahány videot megnézek a témában mindenki másképp csinálja, csak az az egy fucsa van, hogy mindenkinek müködik, csak nálam nem ugy ahogy kellene.
    Mert van aki direkten dugja rá ugyan azokra a pinekre, van aki direkten használja az 5V-ot, van aki a3.3V ot használja és van aki felcseréli a pineket mégis mindenkinél müködik.

Új hozzászólás Aktív témák