Hirdetés
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Hát a kódom elég gyorsan fut (kb. pár msec lehet egy teljes ciklus), ennyi időnként pollingolja a Raspberry-nek azt a GPIO bemenetét, amire rákötöttem a PCF8574-nek az INT pinjét.
Amint azt érzékeli a fő programszám, hogy 0-ban van ez a GPIO, rögtön meg is hívja a PCF8574-et I2C-n kiolvasó függvényt. A PCF8574 pedig a kiolvasás után magától, rögtön (adatlap szerint, ha jól olvastam ki, 4usec-en belül) alaphelyzetbe (azaz 1-esbe) állítja az INT Pint.
Tehát elvileg pár msec időre kellene csak megváltoznia az INT pinnek. Amit pedig egy multiméter észre se venne.
Szerintem - maximális eltérésként, de ez tényleg csak egy pillanatra (a multiméter-kijelzőt szemmel olvasva) - az a -1,5V körüli érték azt jelenti, hogy ennél jóval több időre megváltozott.
Nem tudom pontosan mekkora egy mezei multiméter sebessége, milyen ADC van benne, de kb. pár tized sec lehet a mérési illetve átlagolási ideje. A -1,5V kb. azt jelenti, hogy a megváltozott érték időtartama nem éri el az átlagolási időt, de közelít hozzá (nagyon durva becsléssel fele körül van).
De hát sokkal pontosabb lenne ezt szkóppal kimérni
Most már kíváncsi vagyok, asszem inkább várok, és nem is forrasztom be fixre a felhúzó ellenállásokat mielőtt letesztelném szkóppal.Nincs bekapcsolva a pulldown a raspberry-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold