Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz férfiállat #12422 üzenetére

    Ha 0 a hardware és software ismeret, akkor szerintem érdemes előbb azokkal kezdeni, mert semmi nem fog működni az arduinon. Kész projectet letölteni a netről és betölteni az arduinoba menni fog, de bármi változtatás már nem.
    A software résznél nézegetni kell sok kis példaprogramot és megérteni a működést. Pl. én nem tanultam c-t se meg c++-t se, basic, pascal, fortran, clipper, assembly pár processzorra, de ezekből már el lehet indulni. Ja és sokszor semmit nem értek abból amit itt a kollegák mutatnak, nagyon alap tudással is lehet boldogulni.
    Ott van a 13-as porton a led, egy másikra lehet tenni egy csipogót, harmadikra nyomógombot, analóg bemenetre potmétert, pwm kimenetre ledet, ezekkel már lehet ügyeskedni.
    Hardware téren meg a külvilággal való kapcsolatot lehet kezelni, akár ki vagy befelé. Érzékelők kellenek, vannak készen kapható kis modulok, ezekkel kevesebb a gond. Kimenetként relés modul. Ha megy a tranzisztor, fet vezérlése, akkor már sok mindenhez lehet illeszteni.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák