Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz t72killer #10904 üzenetére

    Rengeteget használok pasztát és ahol a chip-ek alatt is forrpad van (RF cuccok szinte mind ilyen) más nem is nagyon opció, de idővel kialakult az a véleményem, hogy soklábú chipek esetén (stencil nélkül) ill. ólommentesről átrakott cuccok esetén kell a páka (nekem a kis laposcsavarhúzós hegy jön be már évtizedek óta) és extra folyasztószer mivelhogy a forrasztóónból ill. a pasztából is gyorsan kiég a gyanta és akkor az ón összefolyik a kivezetések között (ha nagyon túladagolja az ember az ónt persze rézharisnyával le kell szedni, ekkor a folyasztószer sem elég önmagában).

    Páka nélkül nagyító alatt nézve is hibátlan lehet a pasztás cucc, de mégsem működik esetenként (nem egyszeri tapasztalat).

    Tapasztalatom szerint a legjobb a cipőpasztás dobozban árult és állagában is ahhoz hasonló cucc. Költséghatékony és jól adagolható. Korábban sokat használtam stiftes anyagot is, de az alkohol miatt elég híg és képes össze-vissza elfolyni ill. kintről rendeltről az út során lelazult a kupak és alig marad benne valami.

    Nem mondom, hogy más esetleg ne lenne jó, de nekem ez van (kb. 3 USD Banggoodról).

    Kinyitva sárgás puha anyag van benne.
    A stiftesnél még azzal is jobb, hogy nincs meg az az émelyítő szaga felvitelkor ill. forrasztáskor.

    Röviden: A paszta szükséges, de nem elégséges, kell az extra folyasztószer és nem mindegy milyen kiszereléseben...

Új hozzászólás Aktív témák