- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
válasz
szabi__memo #44999 üzenetére
Na ezaz, hogy 3 hónapos update hiányzott (nem használtam mostanában).
-
FattyDove
őstag
Az miért van, hogy bizonyos alkalmazások nem minden esetben frissítenek Play Store-on keresztül? Pl most futottam bele a MÁV appnál abba, hogy miután elindítottam kiírta, hogy elavult és felkínálta, hogy manuálisan frissítsem.
-
D-Phrag
senior tag
Üdv!
Adott egy S10+, 12-es androiddal. A probléma a következő. Gyári visszaállítás megtörtént menüből. Gondoltam, hogy csinálok egy rendesebb nullázást és Odinnal felrakom a legfrisseb ROM-ot. Ekkor futottam bele a következő hibába, mégpedig, hogy nem tudok se Recovery se Download módba lépni. Előírás szerint csinálok mindent, tehát USB-vel össze van csatlakoztatva a telefon, kikapcsolt állapotban a Hangerő Fel + Bixby gomb + Power gomb egyszerre nyomva tartom. Az egyik logó után rezzen egy egyet a telefon és a Samsung logó újra visszajön, valamint a telefon normáli módban indul el ( ill. valamikor Biztonsági Üzemmódba). Aztán egy push üzenet is feljön újraindulást követően:
Mi lehet a hiba és hogy tudom orvosolni a dolgot?
Köszönöm a választ. -
crok
Topikgazda
válasz
gaben22 #44995 üzenetére
Bizony van ilyen jellegu korlatozas a filerendszerekben (az inode table nagysaga) de ehhez tenyleg borzaszto mennyisegu (darabszamu, nem nagysagu) file szukseges. Lehet epp valami virus is, igazabol az ertesites forrasat kell megnezni (ertesitest hosszan nyomni aztan a megjeleno fogaskerek / beallitasok gomb) mert ha az Android rendszer az akkor legitim uzenet. Ettol meg generalhat alkalmazas borzaszto mennyisegu file-t hibabol vagy ugye karos alkalmazas direkt. SD Maid-el vagy hasonloval azert szetneznek meg az utoljara telepitett alkalmazasok kormere is neznek (foleg ha nem Play-bol lett telepitve). Esetleg ha meg nem az Android rendszer csinalta az ertesitest akkor [link] ezt kovesd vegig.
-
gaben22
senior tag
Helosztok, faterom Samsung A* valamilyén az alábbi hibaüzenet jelenik meg. Ha a tárhely telne meg és rajtam múlt volna én azt írtam volna, hogy "megtelt a tárhely" nem ezt... Sajna messze laknak tőlem így nem tudom angolra átállítani, hogy értelmes találatok is legyenek Google-n, szó szerint fordítva meg semmi értelmes nincs azon túl, hogy megtelt a tárhely. Arról volna szó valóban? Én vírusra tippelek, ha nem egyszerű tárhely teltházról van szó
.
"Túl sok fájl jött létre a telefonon,az alkalmazások helytelenül műkődhetnek, és az is előfordulhat, hogy a telefon nem fog elindulni. Készítsen biztonsági mentés a fontos adatokról és állítsa vissza a gyári beállításokat! Az értesítés címe; fájlrenszer korlát!"
-
crok
Topikgazda
válasz
Zoleee89 #44992 üzenetére
APKMirror-ról szerintem rossz verziót töltöttetek le, olyat, ami Android 9+ és nem olyat ami Android 5+, azért mondja hogy nem tud települni. De nem értem mit akartál írni pontosan azzal, hogy "a play áruházban hibába fut"? Mindenesetre szerintem ez nem alkalmazás hiba lesz.
Az adott felhasználó esetleg csak Messenger fiókos és nincs Facebook fiókja? Mert most volt egy (már eleve egy hónapot eltolt) újítás Okt. 1-től miszerint már nem lehet ilyen, meg kell adni bizonyos adatokat és kell Facebook fiók is (amit egyébként le lehet tiltani). Facebook és Messenger topik itt.
-
HoTaZo
addikt
válasz
PROHARDVER! #44984 üzenetére
Köszönöm!
Nekem már kezdett zavaró lenni a fórumtárs kifelyezési stílusa. Ezek szerint nem csak nekem.
Az, hogy mennyire tér le valaki az Off útra, ahhoz nincs közöm. De, hogy csak trágár stílusban tudja valaki kifelyezni magát, arra itt nincs szükség.
Főleg, hogy crok kolléga milyen alapossággal próbálja segíteni a közösséget! -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok,
Munkatársam a Huawei P8 lite (ALE-L21, build-szám:ALE-L21C432B204, android 5.0.1) telefonján a messenger üzeneteket megkapja, de válaszolni nem tud rá. Próbáltuk frissíteni az alkalmazást, de a play áruházban hibába fut, apk-ból is sikertelen. "A(z) messenger alkalmazás nem telepíthető. Próbálja újra, és ha továbbra sem sikerül, tekintsd át a probléma elhárítására vonatkozó bevált módszereket." hiba üzenet érkezik minden alkalommal.
Tudnátok segíteni, hogy újra teljes értékűen használni lehessen az alkalmazást?
-
crok
Topikgazda
válasz
SpydeR3412 #44989 üzenetére
Be lehet állítani hogy 4G preferált, akkor meg se próbálja az 5G-t keresni.
-
SpydeR3412
aktív tag
Sziasztok! Amelyik teló tudja az 5g-t, ott le lehet tiltani?
-
crok
Topikgazda
válasz
mizoli #44985 üzenetére
Arról a modulról van szó, igen, ez az app beépített lehetőség kb. az amit a modul is csinál csak máshogy kicsit: azt hiszem más stage-ben takarítja nullára az IPTables-t. A beépített az "csak" simán a /data/adb/post-fs-data.d/ és /data/adb/system.d/ könyvtárakba teszi a saját afwallstart script-jét így az AFWall törlésekor ezt előtte az AFWall-al vagy feltakaríttatod és utána uninstall az alkalmazásra vagy kézzel törlöd. A modul kellett valamikor de ma már az AFWall (ugyan nem modullal, de) odateszi magát Magisk-el early boot stage-ben hogy mégkevesebb lehetőség legyen leak-re.
A modul több, mint egy éves, az AFWall pedig adaptálta ezt már - én a beépített módot azért preferálom jobban mert nem kell modul, úgyis ugyanazt csinálja és a modulok előtt indul amúgy. Ami "hibát" javított azt már adaptálta az AFWall. AFWall wiki -
mizoli
addikt
-
PROHARDVER!
válasz
tordaitibi #44979 üzenetére
Néhány hsz-t márt töröltünk, mert már nagyon OFF-ba ment a beszélgetés.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #44979 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
Havonta unalmamban kipróbalok nagyon maximum 2-3 játékot , de valami gusztusstalan undorító módon vannak a reklámok.
Igen tudom kell a bevétel ez természetes és nyilván legyen reklám ha már ingyen kapom.
De ennyi és ilyen módon??? Hányinger az egész.Hozzáteszem én biztosan nem fogok a rootolással ...kodni. Utána meg keresni a hibát ha valami nem akar működni. Inkább az egyszerűbb utat választom, nem próbálok ki egy jáékot sem.
-
válasz
fatal` #44978 üzenetére
Taán off meg tldr,
" mi a szarért játszik valaki ilyen szeméttel."
Ez így kicsit elfogult. Mivel csak szar van.
A Playstore kínálatának 99,9999%-a (a maradék mérési hiba) reklámokkal, kötelezően végignézendő promóvideókkal és egyéb szeméttel teli foshalmaz.
Minden app szórja a reklámokat, nálunk az asszony nagy játékos egy gyári Guglis Xiaomin, az meg amúgy is odab@ssza a saját foshalmazait, hát én már 50x földhözvagdostam volna a telefont vagy nem játszanék. Ha megveszed akkor abbahagyja. Esetleg. De a stock rom gyári undormányai akkor is megmaradnak, naponta frissít 2-3-5 szirszart, olyat amit soha nem használ de törölhetetlen dobálja a saját csodás ajánlatait, cloud meh egyebeket használj, ments, szinkronizálj, 100 helyre stb. Samu-Sony stb. dettó.
Nálam is van 10-15 játék. Telepítés után a elindítás előtt előtér, háttér, mobilnet és wifielérési jogot elveszek tőle+nekem GAPPS mentes custom romom van.
Amelyik app nem indul így el mert hőbörög a netért, az azonnal gyalu.
Sajnos van amelyiknek kötelező a net, pl. Aptoide alternatív appstore.
Na ez annyira undorító, és ezt pl. meg se tudom venni mert free, ha telepítek egy appot, közbe 2-3 átugorhatatlan videót kell végignéznem.
Förmedvény az egész rendszer ezen a vonalon. Lehet én tolom túl és minden appot meg kéne vásárolni.
De engem már annyira irritál hogy a csapból, a tévéből, rádióból, Videán Yutubon, az összes weboldalon, Androidos, Wines appok szórják-szarják a kéretlent hogy elkattant bennem valami és monománia és kihívás lett számora hogy amiből csak lehet kiirtsam a reklámot.
És nem, nem, azért se veszem meg mégha 10 forint is lenne mert 1 darab megszűnik reklámozni, a többi 100 csatornán meg ömlik a szemét. Inkább mániákus életcélom lett ennek a szennyáradatnak ha kis mértékben is de kijátszása. Ha sikerül, kis léps az emberiségnek de hatalmas sikerélmény nekem.
Desktopon Ublock origin, ez a 80-90%-ot eltünteti, a maradék videós weboldalakról meg a zöme engedi belső playerre kiküldeni a streamet, azokat meg SmPlayerrel nézem.
Rohadjon meg az aki a reklámot kitalálta.
És most ne kezdjen el nekem senkli azzal érvelni hogy a weboldalak abból tartják el magukat. 3 sor tartalom, egyoldalnyi reklám, és ez megy kilométer hosszan, ha véletlenül feltévedek valami vadbarom oldalra. De lassan mind ilyen.
Dobjatok fel desktopra vagy droidra egy olyan appot, tűzfalat, netstat vagy portszkennert, ami figyeli a kimenő forgalmat.
Megnyitsz egy tökmezei oldalt és a háttérbe 10-15 oldalra linkel, pofázik, 1abc.net, ad-ads, yhhzds.net meg ilyen rohadékokra kimegy, jelent a guglinak, statisztikát küld, szedi le a szemetet.
Hát rohaggggyon meg. -
fatal`
titán
Szerintem sokkal érdekesebb kérdés, hogy mi a szarért játszik valaki ilyen szeméttel.
Más kérdés, hogy root után elég egyszerűen lehet szűrni a reklámokat. Aztán, ha úgy meg nem működik egy app vagy játék és nincs belőle normális fizetős verzió -> kuka (ami így reklámoz az meg alapból).
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #44976 üzenetére
"elindít egy folyamatot ami nem hozzá tartozik" -- de, de hozzá tartozik de nem magán belül nyit meg valamit (hálózathozzáférés jog) hanem a rendszert kéri meg hogy nyisson meg valamit, ez elég nagy különbség.. ebből a folyamatból se kiszedni infot nem fog se beletenni nem tud. A linket nem te adtad neki hanem bele van drótozva.
"android és a biztonságos adattárolás két nagyon eltérő fogalom!" -- lásd fentebb valamint megjegyezném, hogy a tárolás egy teljesen totálisan más kérdés.
"gyakori mentés külső tárhelyre" -- LUKS volume, BitLocker? Remélem védve van az adatod
"Ha ilyen tevékenységet végez akkor a biztonság nagyjából a -0%!" -- isteni szerencse hogy nincs ilyen szám
"Ki tudja éppen mit tartalmaz még az a link amit átad a weblinknek?" -- ki tudja milyen forrásból és mikorról származik az apk-d? Azért érdekes kérdés ez mert a Google pont most nyomott ki Play-re egy új policy-t vagyis pont az Android 13 megjelenésével párhuzamosan hozta be hogy ilyen durva reklámozásos alkalmazások nem lehetnek a Play-ben és szépen el is kezdte kigyomlálni ezeket. Vannak példaanimációk is hogy milyen gyakori reklámfajtákat akarnak kigyomlálni.Az urán felhasználása szerinem jó példa volt. A webview alkalmazása rendkívül sokrétű, ezért nem tudod "letiltani" hogy API-n keresztül az alkalmazás meghívhassa. Most az hogy az alkalmazás linkjeiben mi van meg hogy "Ki tudja éppen mit tartalmaz még az a link amit átad a weblinknek" hát te tetted fel a te kezeddel azt az alkalmazást. Ha a forrása ismert meg tudod nézni mi van benne. Ha nem akkor vagy szétborítod és megnézed magad vagy megbízol benne. De az azért remélem világos hogy ez nem a Google feladata hogy az alkalmazásokban levő linkeket egyesével nézegesse vajon megbízhatóak-e. Nyilván vannak nekik is listák amik alapján egyértelműen malware vagy cinkes site-okat szűrhetnek de a random változó nevű reklámkiszolgálókat..? Még kifejezetten erre szakosodott alkalmazások és listák mellett is nehéz
Valamint abban benne vannak a Google sajátjai is
"Évek óta próbáltam felhajtani egy olyan fejlesztőt aki képes egy rendes tűzfalat készíteni amit nem a rendszer hanem én állítok be és irányítok" -- akkor szerintem rossz helyen keresel vagy nem tudom milyen igényeid lehetnek.. mert amúgy root-old a telefont és AFWall+ (külön Magisk modullal még az early leak-re is figyel) de nem gondolom hogy a local VPN-es NetGuard ne lenne jó. De ha ennyire para vagy miért nem írod meg root-olás után magadnak az összes IPTables rule-t? Vagy gondolom neked erre mindre gyári rendszeren kellene one touch megoldás (mondjuk szerintem a NetGuard még mindig kiváló így is). Mellesleg jól elkanyarodtál a játék közben megjelenő reklámoktól. Minek használsz Android-ot ha reménytelen rendszer?
Félre ne értsd, ez nem a Google foggal-körömmel védése. A reklámok megjelenítése nem szerves része a játéknak, a játékra vissza nem hat. A megjelenítés módja abuzálja a rendszer egyik API-át amit a saját store-jában a Google most próbál helyretenni. A többi meg hangzatos de szerintem felesleges rage, ventiláld ki aztán aludjunk egy jót. A rendszer nem ettől volt nem biztonságos, hanem pl. mikor be kellett foltozni a KRACK-et [ 1 ] [ 2 ] na az pl. cinkes volt erősen. Vagy hogy pl. az FDE helyett ma már miért kötelező az FBE a storage encryption-re (pl. cold boot attack).
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #44975 üzenetére
Értem nincs ezzel semmi gond. A probléma még mindig ott van, ha a megvont jogok ellenére az alkalmazás mégis elindít egy folyamatot ami nem hozzá tartozik akkor nyilván már nem a felhasználó irányít! Ha ilyen tevékenységet végez akkor a biztonság nagyjából a -0%! Ugyanis szinte bármit bármelyik alkalmazás megtehet a felhasználó engedélye nélkül. Ki tudja éppen mit tartalmaz még az a link amit átad a weblinknek? Tehát még mindig tartom azt, hogy android és a biztonságos adattárolás két nagyon eltérő fogalom! Lehet trükközni mint az adguard ami elméletileg egy saját szervert használ de ez kb olyan mintha a szomszéd kecskéjére bíznám a káposzta földet megőrzésre.........
De befejeztem. Mert ez meddő elmélkedés és nem vezet sehova! Évek óta próbáltam felhajtani egy olyan fejlesztőt aki képes egy rendes tűzfalat készíteni amit nem a rendszer hanem én állítok be és irányítok de mind azt mondta erre a rendszerre reménytelen. Ezért maradok a semmi a telefonon, és gyakori mentés külső tárhelyre. -
válasz
svgyula #44973 üzenetére
Értsd meg hogy semmi köze magához a játék neteléréséhez.
Nagyon durván, csak az érthetőség kedvéért parasztosan leírva,
a játékba be vannak drótozva weblinkek, a játék meghív egy bármilyen webböngészőt és AZ jeleníti meg a reklámot.
Maga a játék hozá se szagol a webeléréshez, hanem cselédet tart erre. Azt kell korlátozni, a végrehajtót.
Erre írta crok hogy megvalósítható, át kell irányítani egy halott localhostra vagy a semmibe és megszűnnek a reklámok.
A webview egy nagyszerű találmány csak olyan mint a nukleáris energia.
Sajnos nem csak atomerőművet hanem atombombát is építettek, ez viszont nem az urán hibája. Az jó dolog csak az ember rosszra is használja. -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #44973 üzenetére
A webview egy link megnyitasa, igen, de nem a jatekon belul hanem a rendszer megjelenitojevel, kb mint az instant alkalmazasok. Ha nincs net (az kulon allapot) vagy reklamblokkolo van akkor nem tudja feloldani a link URI-t, azert nem latod mert nem tudja a wrbview-t megnyitni.
-
svgyula
addikt
ÓÓÓ! Nem ugyanarról beszélünk! Egy egyszerű példa: lekapcsolom az összes hálózatot, wifi, mobilnet. Elindítom pl a legyen ön is milliomos(lehetne bármelyik) tehát fut a játék semmi reklám a játékon belül! Ha lehúzom fentről a rolót és visszakapcsolom a netet akkor szinte azonnal de a következő szint előtt biztosan megjelenik a játékon belül valamilyen reklám! Ugye mindezt úgy, hogy ennek az alkalmazásnak mindenféle hálózati és egyéb engedélyét töröltem! Tehát akkor azt mondod, hogy maga a játék küld valahova utasítást arra, hogy nyisson meg valamilyen figyelemfelkeltőt(reklámot)? Mindezt mindenféle engedély nélkül? Mert akkor nagyobb a gond mint hittem!
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #44970 üzenetére
Root nelkul az a legegyszerubb, talan egyetlen ut gyari rendszeren, integralt Google-lel.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #44967 üzenetére
Ne keverd ide az AA-t mert nulla koze nincs hozza es nem jol gondolod.
Egy teljesen mas programozasi technika a megoldas nyitja, semmi API mekerules, semmi humbug, semmi parasztvakitas: webview-ban nyitja meg a reklamot, ablakban vagy teljes kepernyos ablakban. A linkek hozza fixek az alkalmazasban es ugy van sokfele hogy cserelik a szerver oldalon mi van a linken. A reklam elkapos Logout blogomban a vegen irtam rola [link] A reklamblokkolok (root hosts es|vagy Local VPN es|vagy DNS alapon, mindegy) az ilyen szervereket rakja 0.0.0.0-ra vagy 127.0.0.1-re pl. es igy nincs reklam - arrol meg ebben a Logout-omban irtam [link]. -
-
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi #44963 üzenetére
Ahogy irtam is a GMS kezeli ha kell de az init script a /vendor-on van, nincs hozza koze a Google-nek, a Treble project pont az ilyenek miatt (is) jott letre. Barmi ha indul ebben az esetben az nem a Google muve es pl. ha nincs GApps akkor nem fog indulni se az AA (nyilvan nem is tudna).
-
svgyula
addikt
Szia! Nekem egy kicsit bonyolultabb kérdésem lenne.
Van pár gagyi játék a telefonon ezt ha valahol várakozni kell szoktam időtöltésnek használni. Nyilván egyiknek sincs semmiféle engedély megadva. Tehát nincs tárhely, semmilyen hálózat, telefon, sms, stb. De itt jön a csavar ha van net akkor ezek bármelyike azonnal dobálja a reklámokat. Ha nincs net akkor nem! Tehát a reklám az a neten keresztül érkezik mivel ha nem így lenne akkor mindenféle hálózat nélkül is kellene, hogy feldobja! Ez ugye eddig nem félreérhető? Tehát akkor azok a beállítások amiben én megtiltom az ilyen olyan hozzáféréseket egy-egy alkalmazásnak csak egy placebó-> parasztvakítás!? Hiszen ahogy a telefon nethez jut azonnal ugrálnak fel a reklámok bármilyen tiltás van az adott alkalmazáson. Nagyjából hasonló mint az AA esetében bár a kolléga nem tudom net nélkül próbálta-e, hogy olyankor is erőszakoskodik a play áruház? Na akkor ez hogyan is működik? Tehát ha valóban nincs az egyes "játékoknak" engedélyük akkor nyilván valami figyeli a futtatásukat és beszúr közbe közbe reklámokat. Jól gondolom? -
törölt tag
Köszönöm !
...és az anyját annak aki ezt kitalálta.
Akkor olyan kiírthatatlan baromság ez is mint xboxban az a retkes youtube cast.
Ha fent van az app, mindenkinek megjelenik a cast ikon a telefonon(nyilván belső hálón). Ha bárki rányom a castra úgy kivág bármilyen játékból szó nélkül ,hogy azt öröm nézni és átélni. -
-
fatal`
titán
válasz
tordaitibi #44963 üzenetére
Normális fejegységen ki lehet kapcsolni az AA-t és akkor nem.
Bár nem tudom egy AA-s fejegységen miért lenne jó MTP-t használni AA nélkül. Ahogy azt se, hogy mi a szarért indul el az AA, ha nem tudja a fejegység, valamit elszart a Google, régen nem volt ilyen.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
#46824192 #44961 üzenetére
Az Android Auto fejegység a készüléked szempontjából egy un. accessory, az MTP móddal együtt (ha megnézed az USB init konfigokat a készülékeken a /vendor-on - ha tudod) egyben az AA-nak a módja is, azt is aktiválja az init script, a kommunikációt az is el fogja indítani a "kellék" készülék felé (ami itt most egy AA fejegység). Így mikor a letiltott Android Auto alkalmazás mellet MTP-vel vagy akár csak töltéssel (sajnos ez vendor függő, nem Android főverzió vagy AOSP forrás függő!) az USB accessory mód is aktív mivel elvileg az accessory-t tápolni kell, így tudnia kell a készülékednek hogy accessory van rajta és igényel-e tápot, stb. Szóval miután bedugtad és van GMS a telefonon így a csatlakoztatáskor megnyitandó intent nem tudja megnyitni az AA-t viszont a GMS kezeli majd az intent-et és ezért mondja hogy tedd fel szépen / frissítsd / engedélyezd a Play Store-ból az AA-t.
A legegyszerűbb és tisztán hardveres megoldás a legalább egy data értől megfosztott kábel (vagy eleve egy csak-töltő kábel), akár maradhat a kocsiban is eleve, csak erre a célra.
Érdekesség: USB-C-nél láttam olyan AA kapcsolatot ami egyik féle képpen a kocsiba dugva ki-be kapcsolgatott, míg 180°-ban megfordítva töléletesen működött (ugye elvileg nem is kellene gondot jelentsen ez mert mindkét irányban ugyanúgy mennie kellene.. de oszt' mégse, ha az egyik oldalon vannak pl. rosszul működő kontaktok..). -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #44958 üzenetére
Az appok közöt letiltottam, de nagyon erősködik és feljön ha bedugom a telefont.
Nem is értem ,hogy miért nem hatásos a letiltás ,ha úgy is az csinál amit akar. -
-
törölt tag
válasz
svgyula #44956 üzenetére
Ez igazából nem is rádió, hanem a fedélzeti mindenes egy nagyobb érintő kijelzővel.
Egy usb van a műszerfalon. Ha van esetleg másik azt jól eldugták.
Érdekes hogy a japók nem gondoltak arra ,hogy nem mindenki akarja a telefonját ilyen szinten a kocsival összekapcsolni és nincs (csupasz) usb.
Az meg egyszerűen felkúr ebben a telefonban (lehet mind ilyen!?) , hogy nem lehet motor indítás után egy mozdulattal , egyetlen érintéssel azt mondani ,hogy nem kell az autós okosság és kész és kuss, ne kérdezd többször.Az ennél jóval fapadabb új iveco teherben 2 usb van a műszerfalon. Az egyik csak tölt , a másik média lejátszás stb...stb.... (abban nincs android auto). De legalább ha kell a média átvitel működik.
Lehet keresek a lomosban egy kábelt és kiherélem az adat vezetékeit , már ha lehet. Aztán forrasztás után megmarad töltőnek.
Előtte letiltom még a telóban amit lehet.Köszi!
-
svgyula
addikt
válasz
#46824192 #44954 üzenetére
Szia! A fejlesztői menüben van valahol egy olyan beállításnak ahol "elméletileg" USB alapértelmezett beállítás. Utána USB kiválasztás. Az elsőnél a töltést a másodiknál a semmi kell beállítani. Az androidauto engedélyeit pedig még le kell tiltani, mint automatikus indítás, tárhely, hálózati stb. Aztán talán....
Nem ismerem a samsungok menüjét így lehet más az elnevezés. A kábellel meg az lehet a gond, hogy teljes értékű és neked olyan kellene ami csak töltésre van. Hogy ilyet tudsz-e beszerezni(?) jó kérdés. A rádión csak 1 USB van? Mert az enyémhez 2db van az egyiken csak tölt a másikon kommunikál is. Bár nekem nem gyári de droidos a rádió. -
betyarr
veterán
sziasztok!
különös probléma akadt a gyerek telójával (külföldi vásárlás,sharp aquos c10): egyik percről a másikra a virtuális navigációs billentyűk közül csak a vissza működik (ha megcserélem a beállításokban a sorrendjüket,akkor is),pedig érzékeli az érintést,csak nem történik semmi.ezen kívül ha lehúzom az értesítési sávot,akkor nem lehet görgetni jobbra-balra az ikonokat (vagy mi a nevük),illetve nem is lehet tovább lehúzni a sávot (ahol a fényerő is lenne).
ezeken kívül az alkalmazások frissítéseit (meg új alkalmazásokat) sem lehet letölteni,mert csak a végtelenségig karikázik.
újraindítás megvolt (többször is),alkalmazások gyorsítótárát töröltem.felesleges alkalmazásokat töröltem,tárhelyből is leszedtem egy csomó képet és videót (a 64-gb-ből 13gb van szabadon),beállításokat is túrtam,de semmi eredmény eddig.sajna cache-et nem lehet törölni,csak minden adatot a recoveryben.
szeretném elkerülni a gyári beállítások visszaállítását,ha lehet. -
törölt tag
Valaki tud megoldást az alábbi problémára?
(Samu A53)Pár hónapos full extrás mitsubishi L200 -ba simán csak tölteni akarom a telefont az usb-n.
De ha bedugom rögtön felugrik az android autó logó a telefonon, majd csatlakozási problémát ír. Eltelik 10mp és megint ugyanez. Közben azt írja rossz a kábel ,cseréljem ki. Viszont a töltés ikon folyamatosan kint van. Egyébként a kábel jó, de bármelyikkel ezt csinálja.
Maga az android auto nem érdekel, de hogy folyton az autó kijelzőn és a telefonon is felugrál, így minden is használhatatlan lesz tőle. A csatlakozás hiba a kocsiban és a telefonon is minden felett megjeleni és a szokásos hangot adja hozzá
Telefonban letiltottam a droid auto appot, kocsiban letiltottam az autómatikus kapcsolódást. Bedugom és megint ugyanaz, csak épp most a google pofázik , hogy elérhető az android autó ,töltsem le a frissítést.
(bazz...letiltottam!!!)Közben a legördíthető sávban az usb-nél ,kiválasztom hogy csak töltés, de ez is hasztalan ,mert 10mp és kezdi előről.
Pont úgy viselkedik ,mint ha ki be dugdosnám a vezetéket.
Kábeleket többször teszteltem pc-vel, semmi baja egyiknek sem.
Szóval mi a megoldás arra , hogy az a nyomorult kocsi, csak töltse a telefont és ne akarjon android autózni. (nem csak a hiba miatt, hanem abszolút nem érdekel és nincs rá szükségem) ?
Vicces lesz ha ezért vennem kell egy szivargyújtós töltőtKözben iphonnal a kollégám (ha ő vezet)apple car playt használ és vidáman tölti vezetéken.
Köszi -
krypton
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 - 128GB - Csillagfény- 32 hó garancia - 100% akku, iStyle vásárlás + kiegészítők
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest