- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
albinolynx
senior tag
válasz
cappa72 #13502 üzenetére
Közben megtörtént a "su".
Viszont nem jó
echo 'AT+EGMR=1,7,"imei1"'>/dev/pttycmd1
echo 'AT+EGMR=1,10,"imei2"'>/dev/pttycmd1Se "....." közé téve az imei számot, se nélküle - 1,7,000000000000000'
MTKdroidTools-szal sem tudom cserélni. Beírom a számokat, imei csere, újraindítás és továbbra is "invalid imei".
Mi a bánat baja van?
-
LámaZ
addikt
válasz
cappa72 #13366 üzenetére
Nekem ez a Star u920 egy kellemes meglepetés. Az érintőképernyője olyan jó, hogy hajaz az iPhone-ra.
A másik: nem kell csípőből reagálni mindenre.
Én a telóhoz kaptam egy tokot, de mivel nem tudtam rátenni, írtam is az eladónak, hogy rossz a tok.
Ma, kb. 3 nap használat után jöttem rá, hogy a teló hátlapjának lepattintása után tehető fel a tok. Még ilyent! -
DaFunk
csendes tag
válasz
cappa72 #13366 üzenetére
Tudnál kb ilyen árban mondani párat,amit érdemes illenne vennem,vagy linkelni olyan fórum témát,ami elmagyarázza ezt a ROM dolgot(annyi téma van,hogy el sem igazodok már)? Azért a bizonytalanságom,mert kb 2-3éve nekem is volt iphone1 klónom,és nagyon rossz volt,főleg az érintős kijelző..Mindenesetre,köszi a gyors reagálást,de még várom a válaszokat!
-
peter76bp
aktív tag
válasz
cappa72 #13319 üzenetére
Igen, a végső cél a CWM-el felhúzható zip fájl lenne. Elsősorban magyarítás miatt kérdezem. Egy csomó ROM csak flashelhető verzióban lelhető fel. Legjobb lenne ebből CWM-el telepíthető zip verziót csinálni és azt magyarítani. Illetve van akinek ugye nincs ROM, csak megkapta a telót, lementeni le tudja ami rajta van, de a módosított system.ext4.tar fájlt már nem akarja visszarakni neki a CWM, hiába csinálok hozzá megfelelő nandroid.md5 fájlt.
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
cappa72 #13031 üzenetére
köszi. így ok.
és ha módosítani szeretném az app-ot?
mondjuk szerkeszteni a megjelenését, változtatni a feliratokon?
megpróbáltam ahogy hungobongo leírta.
ok is. addig eljutottam, hogy módosítom és az apkChangerrel compile.
utána visszatöltöm a systembe módosítom a jogokat be az app-ba, de sajna semmi. nem látja.
most az eredetit tettem vissza az ok.
de a módosított nem. viszont van .odex file is mellette. így más az eljárás? -
szpali
addikt
válasz
cappa72 #12924 üzenetére
Nekem "hüvely" G500 Pro (U8836D) van
Dual standby a termék, ezt úgy oldottam meg, hogy keresztbe irányítottam a SIM-eket, ha nem elérhető valamelyik.Ami viszont bosszantó (és ez az véleményem szerint az összes dual standby készüléknél fennálló gond):
Ha SIM2-vel telefonálok, vagy MMS-t küldök, akkor SIM1 (3G) nem tud csatlakozni az internetre
Ez némineműleg bosszantó, mert ilyenkor meg kell szakítani a hívást SIM2-vel, ha valamit hirtelen keresni szeretnék neten.SIM1-el történő telefonálás esetén nincs ilyen probléma, gond nélkül megy 3G-n az internet hívás közben is.
-
pmikloska
aktív tag
válasz
cappa72 #12789 üzenetére
Nem szeretnék külön mélyvizet létrehozni a témában, az csak azért van belinkelve, hogy az ott olvasottak közül lehetne kiszemezni, mi az, ami általánosan ránk vonatkozik, mert ott igen jól össze van szedve. De mivel konkrét szöveget még nem kaptam senkitől, valószínűleg nem lesz semmi belőle.
-
devast
addikt
-
Buccer
tag
válasz
cappa72 #12210 üzenetére
Ja itt is ennyi volt még szerintem 1-2 napja, mikor néztem. Csak a credit nem úgy jött össze ahogy terveztem, ezért nem lett még rendelés.
Melyik proci a jobb?
32bit Qualcomm Snapdragon MSM8625 1200 MHz vagy az
MTK6577 ARMv7 Cortex-A9 Dual-core 1.0GHz ? Nem csak a GHz, hanem pl fogyasztás és ami még lényeges lehet egy processzor esetén. Nem vagyok képben ezekkel -
Buccer
tag
válasz
cappa72 #12205 üzenetére
Ez a Huawei meg felment elég rendesen...
Addig nézegettem, míg megdrágult
-
Psychonaut
veterán
válasz
cappa72 #12205 üzenetére
Akkuidő: értelemszerűen minél többet bír, annál jobb, de megszoktam már, hogy minden nap töltöm, így nem okoz problémát.
Márka: teljesen mindegy, inkább a dizájn az, ami fontos, ne legyen egyik ismert modell koppintása sem, inkább egy jellegtelen, átlagos külsejűt szeretnék
Kamera: megapixeleket nem számolom, inkább lőjön tisztességes képet, bár viszonylag keveset használom. Videózni sosem szoktam telefonnal.
Kell-e előlapi kamera: jó, hogy feltetted a kérdést, szeretnék, igen, de ha nincs, az csak hátrány, nem kizáró ok
A linkelt modellek közül a Huawei és a Lenovo tűnik jónak, a G3-ról megoszlanak eléggé a vélemények, a K-Touch pedig valamiért nem szimpatikus kifejezetten.
Köszönöm a hasznos tippeket!
----------------krisztian07: köszönöm neked is a tippet!
-
jFox
addikt
válasz
cappa72 #12150 üzenetére
Igen linkelve van a második partícióra.
Pedig kb ugyanennyi app volt rajta, de azóta leszedegettem a játékokat, úgy sem mennek rajta (pl. angrybirds), helyette tettem fel g:hu-t meg vatera appot, stb. De ezek mind mentek át az sd-re. Ezért nem értem és sem, hogy mi bánat foglalja a /data partíciót.
Arra gondolok, hogy valahol lehetnek rajta valamilyen temp file-ok, vagy valami. Már találtam rajta egy pár 3-500kb-os log file-okat de vagy 20-at. Ezekből letöröltem a régebbieket, így szabadult fel némi hely. Most nem nyafog, van 32Mb szabad hely. -
jFox
addikt
válasz
cappa72 #12147 üzenetére
Köszi a választ, tényleg nem sokat.
Alkalmazás már nincs rajta, mindet átlinkeltem az SD-re link2sd-vel. A goole alkalmazásokat is. Facebook elsőnek repült.
Lib-ek és dalvik-cache is át van már linkelve.
Az a poén, hogy amikor még nem volt link2sd akkor is volt rajta kb ennyi app. Igaz azóta frissültek, gondolom híztak is, de az SD-n vannak! Elvileg nem kéne, hogy tovább fogyjon a data, és mégis.
Na mindegy, majd lesz valami. -
creation
senior tag
válasz
cappa72 #11821 üzenetére
Hello!
Köszönöm a programokat, holnap tesztre engedem őket.
Basszus ezek a tárhelyek kikészítenek. Esküszöm adok egy freeftp-t ahova pakolhattok... Ez szörnyű, hogy négszázmillióhetvenkilencezercosinusalfadedokaédernyi reklámot kell megnézni egy nyomorult file letöltéséhez.
De csak lejött
-
albinolynx
senior tag
válasz
cappa72 #11821 üzenetére
MTK 6577-es processzorral szereltet ajánlott minimumként szpali - ezúton is köszönet érte!
Ezt néztem ki: 4.7" Screen Android 4.0 MTK6577 1GHz Cellphone 4GB WIFI 3G Mobile Smart Phone
Ehhez a típushoz hogyan tudnám előre ellenőrizni a root lehetőségét, esetleges főzött romokat, stb?
Tudnál ebben segíteni? -
kugli81
aktív tag
válasz
cappa72 #11540 üzenetére
Megköszönöm ha mutatsz olyan topikot ahol irnak róla legfejebb késöbb lesz ott valami...
Leirom a telom adataid hátha ebben van valami ami más....
model: e1911_v77_jbaol_g20
device : e1911_v77_jbaol_g20
brand_ alps
res: 540x960
gpu vendor:imagination technologies
gpu renderer: powervr sgx 531
cpu model :dual core arm7v7 processor/ vfpv3,neon /
gpu version : OPengl es 2.0
android : 4.0.4
Build number : alps.ics2.6577.sp.v1
kernel : linux version 3.0.13 (root@bahe8-desktop)(gcc version 4.4.3 (gcc) ) #1 ...........Nem tudom mi ebből a lényeges amire keresni kell,hogy amit találok tuti jó legyen hozzá....
Gondoltam veszek olyan telót ami van másnak is ,de mindenkinek van szinte valami nyűgje a telóval nekem meg nincs semmi csak szeretném ha mindenem meg lenne hozzá és minden menne rajta....pl: a root ezzel ment nekem.....
[link] -
kugli81
aktív tag
válasz
cappa72 #11540 üzenetére
Ha nem lenne rootolt nem rakta volna fel az su-t és nem engedne rendszergazdaként csinálni semmit és a root checker is is jelzi rootoltam
Na ez a bajom a teloval valmi ebben ujjabb mint amivel más prűbálkozik.Nekem nem minden megy úgy mint másnak.Idegesit picit mert a telo amúgy tök jó minden frankón müködik csak nehéz megtalálni a dolgokat hozzá és mivel alig van valakinek igy nem akarok csak úgy probálkozni
-
-
kugli81
aktív tag
válasz
cappa72 #11498 üzenetére
Valahogy más ez a telo mint a többi azaz rootolni se sikerült könnyen .Sikerült visszairnom müködik
El akarom mostmár menteni a rendszer fájljaimat ,de fel kellene raknom a cwm-et a gyári nem jó.Melyiket kell felraknom illetve elrothatom vele ha rosszat rakok fel ? Felraktam a rom managert ,de cwm-el kell neki a gyári nem jó neki....
-
Male
nagyúr
válasz
cappa72 #11498 üzenetére
x26i-nél nekem sincs ott... ez az alap:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostbanderasz77: Ne is foglalkozz vele. Eszközkezelőben driver frissítése, a gépen te akarod kiválasztani, aztán kiválasztod a guglis USB drivert a nagy pakkban (extras\google\usb_driver), és így feltelepíti.
-
devast
addikt
válasz
cappa72 #11213 üzenetére
Ez van benne:
## Vold 2.0 Generic fstab
## - San Mehat (san@android.com)
##
#######################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################
## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream
# Mounts the first usable partition of the specified device
#dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
## Example of a dual card setup
# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0
# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2
## Example of specifying a specific partition for mounts
# dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1 -
ZaXXoN
tag
válasz
cappa72 #11005 üzenetére
Végre egy linuxos!
A roolással, custom rom felrakással te boldogultál linuxból? Igaz, nekem nem ZTEm van, de a legtöbb leírás azzal kezdi, hogy ilyen meg olyan windows drivereket tegyünk fel, s nekem a környékelmen sincs windows, pláne nem xp. Nem tudom, virtualbox-szal érdemes-e nekivágni, vagy installáljak ezért valahova egy xp-t?... -
Sanyesz.
őstag
válasz
cappa72 #10931 üzenetére
A tab-on 4.1 JB android van, az kifejezetten szereti az NTFS-t, jobban mint a Linux házi formátumát.
Most egyelőre visszaálltam az E52-re. Holnap újabb kört futok a G3-mal, de elég szomorú, hogy egy este nem volt elég "belakni".Lehet, kihasználom minapi felajánlásodat...
-
pmikloska
aktív tag
válasz
cappa72 #10782 üzenetére
Gondoltam rá, hogy beleteszem az első hsz.be, de jó lenne, ha valaki összegyűjtené nekem. Azt tudom, hogy volt egy Lenovo A789 és egy 750-es, de mi is volt még?
VAGY
Talán hosszú távon tényleg jobb, ha a táblázatba kerül bele a link, mert x év múlva elég dagadt is lehet az első hsz., ha esetleg sok új saját topic nyílik.
Ehhez viszont az kell, hogy akinek saját fóruma van, az is töltse ki a táblázatot. -
Male
nagyúr
válasz
cappa72 #10611 üzenetére
Köszi!
Egyelőre kicsit elakadtam még a root előtt. USD debug módot bekapcsoltam, drivert feltettem a gépre (először nem volt fent, jelezte is a hibát, utána telefon kikapcs, akksi ki, gépre rádug... megint csak írta, hogy nem sikerült... utána eszközkezelőben a kifelkiáltójelezettnél felraktam az MT6575 USB VCOM -ot). Mostmár nem ír hibát csatlakoztatáskor, de az MTKDroidTools azóta sem látja a telefont (próbáltam rendszergazdaként futtatni is, de nem segített).
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #10593 üzenetére
Egy átlag 2 bites felhasználónak melyik programot érdemes használni biztonsági mentés készítéséhez?
Lehet mégis kipróbálnám a rootolást ez alapján, de fosok, hogy elcseszem
-
Male
nagyúr
válasz
cappa72 #10589 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből...
Ennyi lenne a rootolása az x26i-nek?
1. ( Optional ) Download Android SDK and install from here: http://developer.android.com/sdk/index.html
2. Download TPSparkyroot OR ROOT v5 Eng By Canerpense
3. Run adb.exe.
4. Run TPSparkyRoot.exe and follow instructions.Akksi kivételes, USB állítgatós dolgok akkor nem kellenek ennél? Akár most, hogy rá van dugva a gépre is csinálhatnám? (épp tölti az akksit)
-
LámaZ
addikt
válasz
cappa72 #10537 üzenetére
Az lenne a dolog lényege, hogy a telefonon csak az oprendszer és a létfontosságú appok legyenek, és minden egyéb (adatok és nem annyira fontos appok) több külső SD-kártyán. Őszintén csodálkozom, hogy ez rendszerfejlesztői szinten nem merült fel eddig (mármint, hogy a felhasználó ezt a tárhely-újrafelosztást bármikor tudja kezelni). Jelly Bean, meg mindenféle jópofa név, de a felhasználók igényei nem számítanak.
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #10543 üzenetére
feltettem a link2sd-t, ezt látja:
internal ( /data)
738 / 283 usedSD card (/mnt/sdcard
1.98 Gb / 541 usedExt. SD card (/mnt/sdcard2
7.61 Gb / 710 mb usedSystem (/system)
393 total / 306 usedA beállításokba ki tudom választani, hogy az "external" sd kártyára installáljon. Szerinted az elég is lesz? (mert akkor nem buzerálnám rootal a telefont)
Mégse tudom beállítani, ez a hibaüzi:
Link2sd coujld not obtain ROOT access.
If you have root access make sure you respond allow or grant to bla bla bla... -
Bagira01
veterán
válasz
cappa72 #10545 üzenetére
Másik fülessel ok. A hdmi se akar menni, van átalakítóm ami Alcatel OT-995-el működött. Most betettem a másik akkut, de most meg valamiért nem látja a benne lévő sim-et
(#10549) sasa311:Figyelembe veszem, de nekem még egy emailre se válaszoltak, megrendelés előtt se közbe se után....
(#10552) HUNpusi: EU dugós töltőt adtak.
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #10523 üzenetére
Igen, ez érdekes és tényleg.
A beállításoknál látszik a telefon belső tárhelye, egy 2 gb-os "sd kártya" (ami szintén a telefon belső tárhelye) és a 8 gb-os valódi SD kártya.
Ellenben ha azt állítom be app install helynek, hogy "telefon dönti el" akkor mindent a 8 gb-os memkártyára installál, minden működik is de az app kezelőben egyszerűen nincsenek ott
Se mint futó alkalmazás se mint installált alkalmazás, semmi.
Ilyenkor wtf?
-
ZaXXoN
tag
válasz
cappa72 #10525 üzenetére
Az előző hozzászólásod korrekt. Annyit tennék hozzá, hogy van egy kis fogalmi keveredés, hogy izgalmasabb legyen az élet. A belső memória ugyan nem SD kártya, de alapból /mnt/sdcard mount pointra szokta felcsatolni a telefon, s mostanában jellemzően 2 GB körül van. A valódi SD kártyát (amit külső SD kártyának is lehet hívni, holott bent szokott lenni a hátlap alatt) /mnt/sdcard2 mount pointon lehet alapból megtalálni. Talán csak ennyi a félreértés tárgya.
-
MotorBoy79
tag
válasz
cappa72 #10523 üzenetére
Nekem a Jiayu G3 úgy jött, hogy egyben van egy 2.5 Gigás beépített memória az alkalmazásoknak és azon kívül van a microSD kártya, amit én raktam bele (sdcard-ként látja a telefon).
Asszem egy jó darabig nem fog elfogyni a 2.5Giga tárhely, mert a navi térképek + nagy dolgok úgyis a microSD-re kerülnek. -
Male
nagyúr
válasz
cappa72 #10394 üzenetére
Szóval első lépés a root... MTKDroidTools-t írták itt korábban ehhez, le is töltöttem, megnézem vele egyik nap.
Ha a root megvan, akkor mit kell csinálni?
Illetve cserénél elég ha a belső sd-n lévő tartalmat a külsőre másolom a gépre kötve a telefont? (mármint ahhoz, hogy a csere után a programoknak fel se tűnjön a változás) -
Gerasz
aktív tag
válasz
cappa72 #10241 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. Ez az X26i tetszene, de sokan írják, hogy a GPS használhatatlan. A Lenovo meg nem annyival olcsóbb, amennyivel szerényebb a tudása.
Már értem, hogy miért a drágábbakat favorizáljátok. Egy átlagos telefonért nem éri meg a sok kockázat és a várakozás, legalább legyen akkora a cucc, mint a fejem.
Ettől függetlenül az alábbihoz mit szóltok? 137$
FeiTeng GT-i9300+ Android 4.0.4 3G Smartphone with 4.7 inch WVGA Screen 8MP Camera MTK6577 Dual Core WiFi GPS (White) -
xhege
veterán
válasz
cappa72 #10241 üzenetére
Pont ezt a kettőt akartam beírni én is. Asszonynak nézegettem őket, de azt mondta nem kell neki, kapott egy vodafone smart II-t mondván,hogy amire használja még az is sok, most meg már a V1277-emet nézegeti, mondván, hogy milyen jó nagy a kijelző. Hiába na mégis csak a méret a lényeg a nőknél
-
berigazek
őstag
válasz
cappa72 #10180 üzenetére
Én megértelek,csak ,,más" nem ért meg...
Tudom,hogy mindegyikben van elektronika és az szabályoz,stb...de,ha AZ gagyi benne olyan hamar tönkremegy az egész,hogy utána vakarhatja a tulaj a fejét,hogy hol és mikor mit rontott el...zhege!
,,Akkor" amikor elkezdtem neked írni még nem volt kutyáról fetöltve képed
De ,,cool" mindkettő -
feca81
aktív tag
válasz
cappa72 #10142 üzenetére
dehogy! A görög válság, a spanyol és olasz helyzet miatt gyengült az euró a dollárral szemben,és természetesen a forint még az eurónál is jobban gyengült. Nem értek ehhez. Sosem értettem, miért ők vannak sz.rban, és mi szívunk miatta. Mondjuk nem is érdekel, mert csak jobban felidegesíteném magam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest