- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #125001 üzenetére
"előbbi csak arra készülékre fog vonatkozni amelyiken megvetted"
Vagy nem. Én még nem találkoztam olyan kiegészítő funkciókat adó IAP-al, ami másik készüléken ne jelent volna meg. Egyedül a játékon belüli pénz vásárlása volt olyan, hogy az már újratelepítés után sem volt ott, de az más téma.
Egyébként a Google Súgó-ban is ez áll a problémamegoldásnál:
"Az alkalmazásfejlesztő: ...hozzáadhatja az alkalmazáson belüli vásárlásokat a fiókodhoz..." -
-
-=RelakS=-
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
darvinya #124975 üzenetére
Lehet, hogy egy honfitársunk progija lenne jó, bezzeg most nem találom a hamis kártyákat.
A wifi teszter programját eddig is használtam, tetszett
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
darvinya #124964 üzenetére
Köszi, de nem jók.
Az első csak az eszköz belső memóriáját hajlandó tesztelni
A másodikat már rá tudom venni, hogy lássa az OTG-t, de pontosan 0 bájtot tud kiírni rá. A belső tárat (nem a belső SD-t!) meg olyan gyorsan leteszteli, hogy minimum gyanús, hogy nem csinál semmit.Meg kicsit félve is raktam fel a hozzászólásokat olvasgatva...
-
raziel01
veterán
válasz
darvinya #124931 üzenetére
Már vagy 2 éve használom az alkalmazást a tableten.
Eddig kb 2018 áprilisi verzió volt fent. Mondom lefrissítem. És ez a fos nem jó verziót rak fel.Ez a legutolsó működő verzió amit találtam.
Na ennél frissebb kellene.
Az újakhoz azt írja, hogy minimum android 5.0 kell de az biztos, hogy a google play-ből áprilisi verziót raktam fel anno. Meg előtte is kb havonta frissítettem. Szal valakinek csak van. -
malnabokor
senior tag
válasz
darvinya #124727 üzenetére
Akkor holnap ránézek majd újra, mert nekem még az 1.5-ös van, és nem talál sem frissítést, sem apkmirror-on sincs fenn még. Mondjuk szegény opera még így is hátrányban lesz, mert iPad-en nem erősek annyira, de majd meglátom (ha lenne Flow ott is, az sokat segítene).
-
malnabokor
senior tag
válasz
darvinya #124725 üzenetére
Ismerem, de néha lefagy nálam, illetve könnyen felgyűlnek a lapok (20+) mert elfelejtem bezárni
plusz nem tud még jelszavakat, előzményeket szinkronizálni).
Nem tagadom, speciális eset vagyok, mert olyan böngészőt keresek, ami jól működik Windowson, iPad-en, és Androidon, szinkronizál (kedvencek, előzmény, jelszavak), Androidon pedig alul legyen a keresősáv. És jellemzően a hátom platformból kettőn működik jól egy böngésző, a harmadik valamiért soha nem jön be. Párhuzamosan próbálom a Chrome-ot, Firefox-ot, Edge-t, Operát, de még segyik sem az igazi -
sphe
senior tag
válasz
darvinya #124583 üzenetére
Összefoglaló elolvasása után tettem fel direkt a kérdést, a válasz az összefoglalóban - tévedsz - nem található meg.
A lightroom mobil verzióját regen használtam, akkor még nem volt benne külön color EQ, csak szín egyensúly állítás, és nem volt light EQ, ahol a shadows/highlights csúszkán kívül más is lett volna ahol legalább négy-öt független fényességtartomány világosságát tudom állítani. Szeretnék ios-ről androidra átállni, ezért android telefon hiányában nem tudom letölteni és tesztelni ezeket az appokat, ezért tettem fel képpel/screenshotokkal együtt a kérdést.
-
-
válasz
darvinya #124358 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, a GBoard gyűjti a sűrűn beírt szavakat (akkor is, ha te explicit nem kapcsoltad be a saját eszközeid közötti szinkronizálást), és haza küldi, hogy javítsa a közös szótárat. Ezt nyilván nem folyamatosan teszi, hanem valamennyi időnként, és nyilván akkor, amikor van net. Ha épp nincs, akkor próbálja később. Persze jó kérdés, hogy ezért érdemes-e kémet kiáltani...
És emiatt amúgy van is benne néhány szó, amiket hibásan ajánl, mert sokan írják rosszul. -
tknof1871
őstag
válasz
darvinya #124286 üzenetére
Sajnálom! Nem vettem észre. Nekem a Telefonhívás rögzítő - ACR most dobta fel, hogy vegyek licenszt. Tegnap még nem. Azt hittem ez egy új akció. Eddig tetszett és megvettem az ACR licensz-t. Ez az NLL Irodai alkalmazások, a webhelyük http://nllapps.com/apps/acr/.
Most hogy a Google Play-ben rákerestem az alkalmazás nevére kiderült (nekem), hogy mások is hasonló néven csinálnak alkalmazásokat, nem csak az NLL. Érdekes. -
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #124265 üzenetére
És amikor egy másik térképet használsz akkor mi van?
Vajon mik lehetnek azok az ún. GPS pozicionáló eszközök, amelyekben egyáltalán nincs térkép szoftver, mégis a funkciójuk az eszköz földrajzi helyzetének kiszámítása a GPS műholdaktól fogott jelek alapján?
Ilyen eszközt is lehet mobiltelefonnal is használni a saját belső pozicionáló rendszer helyett ( Bluetooth kapcsolaton keresztül), és aztán a Google vagy bármelyik másik térkép használhatja az így megszerzett pozíciót arra hogy megjelenítse az eszköz helyét a térképen.
Vagy az autókba épített GPS nyomkövetőkben miért lenne térkép szoftver?
Gondolom innen már világos, hogy nem a térkép szoftver végzi a pozíció meghatározását, hanem csak használja a valahonnan megszerzett pozíciót, hogy a térkép megfelelő részét jelenítse meg, ami adott esetben lehet az ellopott autó helye vagy a mobiltelefon helye.
-
eclipse19
senior tag
válasz
darvinya #124257 üzenetére
Térkép tudja pozíciót meghatározni.
És melyik?
A Google? A Here? Az Open Street Map?Definíciós probléma van.
A pozíció egy koordináta pár, aminek pontos meghatározása a GPS jelek alapján történik és ami térképfüggetlen. Pl. 48.076737, 20.765001. Ez egy pozíció.A térképre vetítve a pozíciót pedig kapsz egy címet, vagy valami hasonlót.
Egy régi vagy hibás térképen pl más van az adott pozíción, mint egy aktuális jó térképen, de ez a pozíció helyét nem érinti. -
Somatom
veterán
válasz
darvinya #124257 üzenetére
Ez hatalmas tévedés és gyakran szívok emiatt. Legtöbbször utca, házszám címeket kapunk, amiknek csak a térképeken van értelmük és emiatt gyakran előfordul hiba. Ha rajtunk, kamionosokon múlna, akkor senki sem használna ilyen címeket, csak koordinátákat. Ha egymásnak adunk meg helyeket, azokat mindíg koordinátákkal határozzuk meg. A térkép csak arra kell, hogy az odavezető utat megmutassa. A térkép mutathat rosszul egy címet, de a koordináta az mindíg pontos.
-
Lajkó22
csendes tag
válasz
darvinya #123969 üzenetére
Sikerült, köszi az ösztönzést.
Azért annyi trükk volt, hogy e-mail cím beírás után nem a következőre kellett kattintani, hanem a manuális beállításra kellett menni, mert ott ajánlotta fel, hogy POP3, IMAP vagy Exchange.
Amúgy, ha a következőre nyomtam autómatikusan az IMAP-ot állította be. -
S e t h
nagyúr
válasz
darvinya #123865 üzenetére
Ahogy látom nem egyedi, a készítők szégyene, hogy nem képes egy billentyűzet app egységesen működni a készülékeken, főleg ha azokon nougat, oreo megy. Mindig is nagy reménységként kezeltem, a swype lehetséges utódjaként ezt az alkalmazást, de most olvasva a sok kritikai észrevételt, plusz amit én is tapasztaltam, kuka.
May 7, 2018
"I love this app on my Xiaomi phone, works just fine, used it for a long time now. 2 days ago I've bought an LG G6, installed and enabled everything, but the sync function of the dictionary doesn't even appear. All of my leaned words and dictionaries from the other phone I could not import at all..."May 4, 2018
In this update we cannot sync our learnt words to my Google account because they removed that option from the settings this is worstMay 3, 2018
Worst ever update experienced.... All saved words are gone... User dictionary is not workingMay 7, 2018
This version doesn't have "sync learned word" option, its not getting old learned word from backupJa és itt van mellettem haver telefonja, nála sincs már sync lehetőség. Miért is lenne? Biztos volt oka annak , hogy kivették, de legalább( friss tapasztalat) amiket megtanítottam neki most reggel szavakat, már nem is ismeri őket, szóval ja, egyre jobb az alkalmazás.
-
-
Foose
addikt
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123696 üzenetére
Ez nem ilyen egyértelmű. A Firefox nagyít, de nem tördel. A Dolphin MM -ig, bekapcsolt Jetpack -kal tördel, Nugáttól viszont már sehogy. Az Opera talán tördelne, de az újabbakon nem lehet egérrel nagyítani. Chrome -ban, ha jól tudom, akkor van egyujjas zoom, viszont nem tördel. A Samsungot is próbáltam, de az sem tördelt.
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123693 üzenetére
Frissítettem a rókát (59.0.2) és a korábbi verziókhoz képest meglepően jól működik. Asztali nézetben teljes képernyős a megjelenítés. Görgővel scrollozás: pipa. Kijelölés: pipa. Mozgatás nyomvatartott bal gombbal: pipa. Megy a bal egérgombos zoom is. Sőt! A zoom középpontja mindíg az egérmutató. Ügyes! Még a dinamikus sortördelést kéne valahogy összehozni (sajnos, dupla klikkre ugyanúgy kijelöl, mint bal gomb nyomvatartásra. Erre kéne történjen az áttördelés).
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123690 üzenetére
Én ezt másképp látom. Sztem nem nekem kéne trükkökkel ellensúlyoznom az OS és a weboldalak hiányosságait. Anno, a Rockchipes miniPC -kben volt egy zseniális, OS szintű opció, a "mouse wheel zoom". Nyomvatartott egérgörgővel zoomolt. Na, vmi ilyesmire lenne szükség az alap Androidban. Tesztelni pedig a mobilarena fórumon szoktam. Melyik másik weboldalnak kellene mindenféle mobil OS alatt, mindenféle nézetben, teljes funkcionalitással, helyesen megjelennie? Fogalmam sincs, hogy milyen egy "alkalmazkodó oldal". Csak azt tudom, hogy a mobilarena fórum mobil nézetben nem teljes funkcionalitású, asztali nézetben viszont nem jelenik meg rendesen a monitoron és nem kezelhető rendesen egérrel. Érdekelne, hogy mégis, milyen eszközhöz, milyen böngészőre van a mobilarena optimalizálva?
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123678 üzenetére
Érthetetlen számomra ez a hozzáállás. Pl. ott a Chromecast. A Google nyomatja. Mégis, mi a túróval vezéreljem rajta a screen mirroringot? Nézzem az 5,5" -os telót, hogy azon bökdöshessek, miközben 20-50 collon ott virít 1080p -ben a kijelző képe? Vegyek külön PC -t az asztali módhoz, miközben a tartalomfogyasztási igényemhez képest egy atomerőmű van a zsebemben?
-
-
flegga92
senior tag
válasz
darvinya #123645 üzenetére
Bocsi amikor feltettem a videót teljesen jól vissza lehetett nézni gépen a YouTubeon, most nálam is rossz.
Oreo van a telefonon. Legfrissebb gyári, BL van nyitva de root sincs.Alkalmazás menü alatt ez van
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] Na itt már nincs a listában, 3 pötty alatt meg csak ez van:
[kép]Speciális hozzáférésnél pedig ez van.
[kép] -
turbulencia8
őstag
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123260 üzenetére
Agyf...t kapok a Google kifejezéseitől. Hogy lehet egy felhő tárhelyet offline elérni? Azt helyi példánynak, vagy másolatnak hívják, nem offline elérésnek. Ráadásul az /Android/data alá dugta el. Ezt találd meg, user! Mindegy. Örülök, hogy nem kell azt a hülye klienst használnom. Solid Explorer -rel tökéletesen használható. Ugyanúgy, mintha a telón lenne a meghajtó. A linkelés (pl. ide) is tök egyszerű. "Hivatkozás másolása", és már vágólapon is van a link. "Offline elérés." Eszem, f@om megáll!
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #123229 üzenetére
szerintem nem voltam egyértelmű/érthető, elnézést.
én azt szeretném, ha a meglévő kontaktjaimat, amik az évek alatt összegyűltek egy, offline alkalmazásban tudnám menedzselni. szűrni, válogatni, módosítani, kiegészíteni, kategorizálni. benne név, telefon, mail, esetleg megjegyzés stb.
továbbá azt szeretném, ha ebből leválogatott kontaktokat tudná értelmezni a gmail
és azt is, hogy az androidos is telefon minden további hókuszpókusz nélkül kezelje őket
és ha még a gmail és a telefon egymás közt is kompatibilis, akkor az csak hab a tortán.
és ha az outlook is be tudná olvasni ugyanezen kontakt adatokat, az lenne a non plus ultra.
és ugyanez vissza is. ha a gmailben, telefonon, outlookban keletkezik egy új adat, azt hozzá tudja adni a pc-n lévő meglévő adattokhoz. és innen szükség szerint akár bármely más felületre. csak sajnos az egyikről importált adatot nem lehet a másikra exportálni, mert nem kompatibilis. és nincs olyan pc alkalmazás, ami exportálna outlook, android és gmail kompatibilis kontaktfájlokat.
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya #123219 üzenetére
Nem az eszközt hibáztatta, hanem a szoftvert. A Google szinkronnál nem ez volt az első eset, rendszeresen előjön a probléma. Nem értem, hogy a user hogy lehet hibás. Miért nem tudja kezelni? Egy ilyen szoftver legyen egyszerűen kezelhető és hülyebiztos. A Google szinkronja sztem nem az.
-
Wolfskin
őstag
válasz
darvinya #123214 üzenetére
sosem használtam balra dőlő ékezete, azt sem tudom, hogyan kell, de ez már nem is érdekes.
a nagyobb gond az, hogy az Essential PIM és a gmail nem kompatibilisek. a EPIM-ből kiexportált csv fájlt nem tudja értelmezni a gmail impotja. még akkor sem, ha a ;-t lecserélem ,-re.egyszerűen teljesen mások a fejléc nevek, és még ha ki is cserélném, a gmail az adatnál nem csak értéket tárol, hanem kategórianevet is pl:
fejlécben: ... Custom Field 2 - Type,Custom Field 2 - Value...
az adatban ugyanez: ... jegyzet,privat...tehát hiába töltöttem napokat azzal, hogy minden korábbi (nokia, gmail, outlook, xls, spirálfüzet stb.) egy célszoftverben egyesítettem, amiben még címkézni, szortírozni is tudom, nem tudom belőle úgy kiexportálni, hogy a gmail értelmezze.
vagyis korábban egyszer sikerül, nem tudom hogyan, de ma sajnos megnyomtam az android telefonon a szinkronizálást, és hazavágta az összes címet a gmailban is, és a telefonon is.
volt, nincs.
pedig XXI. századot írunk, és erre a viszonylag hétköznapi problémára a tudomásnyak nincs válasza...Adatbázis kezelésről nemrég kifejtettem milyen hiba miatt keletkezik eltűnő Névjegyek. -ez hol és mikor fejtetted ki...?
amúgy most tabula raza, meg lehet oldani, hogy a névjegyeket felvigyem gmailra és onnan telefonra?
vagy exportálja ki 400 vcf fájlt és olvastassam be egyesével a telefonnal? arra is van valami nyakatekert megoldás egyébként, egyszer már az is sikerült (sőt, most belegondolva, lehet, hogy PC-Android- és Gmail közt csak úgy lehet szinkronizálni), de 2-3 külön célprogram meg konverter kellett hozzá, úgy emlékszem... És utána soha többé nem szabad megnyomni a szinkronizálás. ha úgy névjegy keletkezik, azt szépen, manuálisan bevésni a pc-re is és az gmailra is, hogy mindenütt meglegyen. sötét. középkor. pedig milyen szép új világ lenne, ha a pc-n tudnám tárolni, onnan fellőni a gmailba és az mindig szinkronizálna az androiddal. oda-vissza. aztán időnként csinálnék a gmailről biztonsági mentést, hogy offline meglegyen mindenegyébként meg tudom érteni, hogy a userek 99,9%-a egy telefon egy mail fiók és mégis beviszi a szolgáltatóhoz a készüléket, ha újat vesz, hogy tegyék át neki a névjegyeket.
-
HoTaZo
addikt
válasz
darvinya #123140 üzenetére
Április 6-án lett frissítve, igen mindez be van kapcsolva, de a készüléktípusra vonatkozót most látom, hogy le lett kapcsolva.
Itt volt a kutya elásva! Pedig majd' mindent néztem.
Köszi szépen!
S, akkor újra felteszem a kérdésemet: Mivel Google barát minden pozíciómról tud, van rá esély, hogy visszakerüljenek az érintett pozíciók az idővonalamra?
Vagy a Samsungból át lehet varázsolni (más fiókból) erre az idővonalra az adatokat? -
HoTaZo
addikt
válasz
darvinya #123136 üzenetére
Nem. Van egy Huawei G8-asom, amin rögzültek az eddigi útvonalaim, ezt szépen vissza tudtam nézni akár a telefonomban, akár asztali gépen, ahol pontosítani is tudtam az útraigazítást.
De április 5-e óta nincs rögzített útvonalam az idővonalamon.
Kezdetben a GPS hibájára gondoltam, de azt leellenőrizve, kizárhattam ezt az okot. Sőt a Térkép jelzi is a pozíciómat, csak nem rögzíti.
Tudomásom szerint semmilyen olyan állítást nem végeztem se a készüléken, se az alkalmazásban, ami okozhatna ilyen problémát.
Az alkalmazás általános hibáját is kizárhatom, mivel Ti is jeleztétek volna, hogy másnak se működik, de a céges telefonomon (Samsung J5) is működik rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest