- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #147656 üzenetére
"egyszer csak kilőtte a MIUI a memóriából az appot, ráadásul úgy, hogy semmi mást appot nem használtam, és a memória fele szabad volt" -- tipikusan az [itt] említett "cache törlés a készülék lezárásakor" esete lehetett, elég, ha úgy zárod le a készüléket hogy a launcher-be átmész vagy csak megnyitsz valami mást is, ekkor a zenelejátszó már átkerül más OOM_ADJ-be és ha lejár a beállított idő és jön az "időzített cache törlés" (ami nagyon nagyon nem szerencsés elnevezés egyébként!) akkor mindig ugyanakkor kilövi az app folyamatát.
-
w.miki
veterán
válasz
ollie #147435 üzenetére
A Fizikai billentyűzetet kellett kikapcsolnom...
Végül ezzel csináltam: Floating Keyboard Switcher -
Somatom
veterán
válasz
ollie #147258 üzenetére
Húúú, ez teljesen kaotikus.
1.: A Samu Note -omon működik, de az Oreos tabomon nincs ikon, amire bökve az a menü előjönne, amiben az előre ugró ablakos módot ki tudnám választani. Tippem szerint azért, mert a Samuban gyárilag engedélyezve van az a freeform mód, amit egyébként Oreotól ADB -n kell engedélyezni.
2.: Samun sem tudom alapértelmezetté tenni az előre ugró ablakos módot. Minden alkalommal el kell játszanom ezt a kiválasztós procedúrát.
3.: Ha kijelölt szövegnél a megosztás menüben a Keepet választom, akkor sem ezt a felületet hívja meg, hanem azt, amit a korábban linkelt trükkel lehet előcsalni.
De, ha Note -od van, akkor tudod, hogy mit szeretnék. Azt a Samsung Feljegyzések megjelenést, amit a tollas gyorsmenüből is lehet indítani. Csak, ezt nem tudom a tabra is telepíteni. -
Somatom
veterán
válasz
ollie #147231 üzenetére
Nem ismerem az adott típust, de ehhez nem feltétlenül kell infra. Pl. A Telekomos Set Top boxunkat a Telekomos Műsorújság alkalmazással, azonos Wifi hálóról is lehet vezérelni.
-
válasz
ollie #146592 üzenetére
a külön privát és munkahelyi app normális, ez így van kitalálva
és a munkahelyieket egy kattintással ki lehet kapcsolni meg vissza (és mindez független a xiaomi alkalmazást megduplázó megoldásától). a két acc nekem úgy jött át, hogy az új telefonnak megmondtam, költözzön át a régiből.
a nem normális az, hogy a bejelentkezések sorrendjétől függ, hogy a céges account hogy viselkedik, és hogy ezen utólag nem lehet változtatni. meg hogy a céges photos app nem fér hozzá a háttértárhoz -
nyisziati
veterán
válasz
ollie #146427 üzenetére
Ja, kéne ezekre egy plusz figyelmeztető plecsni.
Egyébként a BMW is pedzegeti, hogy éves díjat fog szedni bizonyos extrák működtetéséért, mint pl. ülésfűtés. -
nyisziati
veterán
válasz
ollie #146421 üzenetére
Erről van szó.
Végigolvastam a mobilos és PC-leírást is, és sehol nem írja, hogy a "paid app", tehat a fizetős applikáció telepítésével automatikusan elindul egy 7 napos próbaidőszak (WTF, fizettem egy próbaidőszakért?!), aminek a végén még egy, az eredetitől is magasabb (!) összeget levonnak tőlem a Pro verzióért, ami ráadásul nem is egy plusz lehúzás, hanem éves előfizetés.Ez már valahogy olyan szinten aljas, hogy el se lehet mondani.
10 év alatt az IAP-októl eljutottunk idáig.
Pedig már az is egy kapitális lehúzás, de ez... -
törölt tag
válasz
ollie #142417 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy egy kalap ala veszik azokat az embereket akik csak anonimok szeretnenek lenni, amire velemnyem szerint mindenkinek joga van, de igy elegge limitaljak a lehetosegeket. A reklamra meg visszaterve, mindenhol le akarjak nyomni az ember torkan ha akarja ha nem.
Mas:
Youtube vanced alternativara tudok nektek ajanlani kert appot.
NewPipe es SkyTube. -
svgyula
addikt
válasz
ollie #142310 üzenetére
Megvan! Az számtalan ADB közül az egyikkel működik. Nálam a menüben nem elég az USB hibakeresést bekapcsolni! Be kell az ADB hibakeresést is kapcsolni. Kép:
A xiaomi/MIUI apk nem kompatibilis kiköpi a telóm. Ezen EMUI van. Szinte minden letöltött ADB-vel kiírta az offline állapotot. Most megvan az az egy amivel működik. Köszi! -
crok
Topikgazda
válasz
ollie #142307 üzenetére
Nem lesz ott a letiltás gomb mert ez MIUI és a MIUI saját app/csomagkezelője nem engedi.. csak úgy ériheti el telefonon azt a menüt amiben ezt le lehet tiltani ahogy [itt] leírtam (az Android saját csomagkezelőjével, nem a MIUI-éval) de itt is csak bizonyos meghatározott rendszerappok tilthatók (jellemzően az előre telepített 3rd party appok, mint Facebook-hoz kapcsolódó appok, Google appok..).
@kmarci25:
ADB-vel is tilthatóak, nem kell egyből törölni (mert úgy visszakerülnek egy OTA frissítéssel) szóval apm uninstall -k --user 0
helyett mehet apm disable-user --user 0
is és akkor az OTA után se lesz "feloldva" az app.. ez is benne van a linkelt XDA leírásban amit linkeltem. Ha volt appklónozás és|vagy multiuser környezet van akkor nyilván a user nem csak 0 lehet, a userlistát alist users
parancs megmutatja. Kis leírás arról melyik parancs és opció hogy működik.
A linkelt program egyébként mindegyiket tudja
GUI-ból, Win-en, MAC-en, Linux-on..
Aki nem szeret gépelni annak hasznos lehet - én szeretek gépelni@svgyula:
A végére még ennyi idézet a fent említett leírásból és némi megjegyzés a tapasztalatodhoz:
"While disabling a system application requires root access, disabling a system application for the current user does not need root access." - és az ADB-hez nem kell nyitott bootloader. Olyan van, hogy az USB kapcsolat módot a fejlesztői menüben állítgatni kell hogy azadb
bekerüljön a kompozit USB eszközök közé de az nagyon ritka és jellemzően az init scriptek egyike (QCom SoC esetén ainit.qcom.usb.rc
) rosszul tartamazza asys.usb.state
módok tartalmát, pontosabban 95+%-ban azadb
hozzá van csapva mindegyik módhoz ha a fejlesztői menüben bekapcsolod az USB debugot de van 5% mikor ez nem így szerepel az init scriptben, pl. asys.usb.state
értéke az USB hibakeresés módot bekapcsolva és az USB kapcsolat módot MTP-re állítva csakmtp
lesz (talán pont ebbe futottál bele?) de ez általábanmtp,adb
szokott lenni - ez amúgy telefonon is ellenőrizhető root nélkül egy terminálban egy egyszerűgetprop sys.usb.state
parancs kiadásával. Ilyenkor az USB kapcsolat módokat végig kell zongorázni hogy melyikből "nem sikerült" kihagyni azadb
-t és akkor ott leszadb
(MTP, PTP, esetleg USB mass storage.. vagy a "csak töltés".. vannak mókás dolgok néha). A módot kézzel is viszonylag egyszerű mókolni egyébként, de alapvetően erre minek.. van hogy lehet rá szükség de az már tényleg elég mélyvíz, akit érdekel leírom hogy hogy néz ki ez a script és hogy működik csak ez szerintem inkább ide való. -
svgyula
addikt
válasz
ollie #142235 üzenetére
Szia! Hát pont ez a probléma! Ha kikapcsolom akkor folyamatosan ba..gat mert állandóan hibát talál! Miért nem kussol? Nem kap engedélyt, mivel én kapcsoltam ki ezért nem kérek tőle semmilyen jelzést! De nem így van! Most kaptam 2db SMS-t! És jött vagy 5!! üzenet, hogy a kugli szolgáltatásnak szüksége van az SMS eléréséhez!? Margit! Norális!? Főleg azért nem értem mert az elküldött üzenetet meg is kapta akinek válaszoltam! Akkor vajon miért is kell engedély a kuglinak? Ha ezeket nem viszi el valahova akkor mit is csinál vele?
Elemzi a telefonomban kinek és mit miért küldtem? Na ez már nekem így sokk
Ja és tényleg csak pár szavas sima SMS-ről volt szó! -
-
Fall-N
veterán
válasz
ollie #140635 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy az angol nyelvvel tökéletesen működik az összes billentyűzet a mi bonyolult nyelvünk ami kifog rajta. De magyar fejlesztők sem tobzódnak, hogy csináljanak egy normális magyar billentyűt. Így ez nem a Google sara. Nem a mi nyúlfarknyi piacunk a fő prioritás.
-
Fall-N
veterán
válasz
ollie #140304 üzenetére
Biztos vissza fog térni az Android 10 miatt a sötét téma.
Egyébként én sem használom a G widgetet vagy alkalmazást, mert az összes böngészővel lehet keresni. Na most ha a Google appba írod be a keresni való dolgot ugyanúgy meghívja valamelyik böngészőt. Akkor mi értelme? Az asszisztens miatt van értelme, de az nem teljesen müködik a magyar nyelvvel és régióval.
-
qwertly
addikt
válasz
ollie #140262 üzenetére
Szia!Köszönöm a válaszodat
a kettő program a windows hagyomány nálam.De ha jobb az amit ajánlottál megfogom nézni.Nem nagyon kapcsolják ki a lányok a telefont,sajnos még lesem teszik mintha bele nőt volna a kezükbe
.De ha elveszítik vagy ne adj isten ellopják tőlük tudjunk tenni valamit.Azon kívül hogy széttesszük a kezünket.
-
-
consono
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
ollie #138777 üzenetére
Legyen akkor amire az elmúlt évekből emlékszem. Bár tudom volt több hiba is amire Playen sokan panaszkodtak mégsem javították hosszú hónapokig konkrét nem jut eszembe, lehet át kéne görgetni (volt pl API váltásnál ami hónapokig nem lett javítva és új készüléken nem indult el, hogy a konkrét hiba mi volt nem rémlik). De ott a felsoroltak között a biometrikus azonosítás. Mikor vezették be? 18 november? Mekkora munka? Semmekkora? Mióta lehetett volna? Api23, 2015?
Nekem kicsit olyan érzésem van mintha pár kezdő fejlesztő csinálhatná. Hogy biztonságtechológia/banki informatikai végzettségű ember nincs köztük arra fogadnék -
consono
nagyúr
-
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
ollie #138130 üzenetére
No, igen. Nekem is van egy fura, kamionos alkalmazásom. Funkcióját tekintve egyszerű kis app, viszont orosz és 76MB. Remélem, hogy csak rosszul van megírva, azért ekkora!
-
Somatom
veterán
válasz
ollie #137376 üzenetére
Rosszul indul. Screenshot. Android 7 -es tablet Wifin, tehát semmi akadálya egy fájlátvitelnek.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
ollie #137286 üzenetére
Oké, csak baromi idegesítő, hogy nem lehet kiszűrni egy applikációt, amelyik gyakorlatilag teljesen tönkreteszi az "Android élményt". Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincsen rá semmilyen módszer, csak ha legyalulom a rendszert. Majd kezdjem el egyenként visszarakni/beállítgatni az appokat és figyeljek mikor tűnik fel újra. Ez végül is csak hetek kérdése.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
ollie #137276 üzenetére
Megmondom őszintén, most laktam be a készüléket, nem szívesen csinálnék egy factory resetet. Amikor semmi nem volt rajta, akkor nem csinálta. De ez egy elég rövid időszak volt.
Egyébként most is feldobta, a taszkváltóban a Chrome egy megnyitott weblappal együtt jelenik meg. Most úgy vagyok vele, ha nem tudom megszüntetni, akkor adb-vel megy a Chrome a levesbe.
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #137276 üzenetére
Szerintem az olcsó kínai ROM miatti reklámot kizárhattuk már, nem? ( : Ja közben de. -
-
kaciokos
őstag
válasz
ollie #137147 üzenetére
Ez igaz, de az eredeti kérdés is úgy szólt, hogy "ha megnyitok egy dokumentumot".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest