- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fang
aktív tag
válasz
tjb007 #36187 üzenetére
Szia
Köszi a válaszod! Dokkólóból arra a típusra gondoltam ami "fizikailag is kapcsolódik a tablethez" Ha a 3G ennyire megdobja a tabletek árát akkor talán eltekinthetünk tőle, a 400€ már így is egy lélektani felső határ
Nekem ez a típus lenne szimpatikus: [Asus Eee Pad Transformer Pad TF300TG 32GB] de ugye ez dokkoló nélkül 400€. Nem tudom ezzel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak, egy dokkolót meg később is be lehet hozzá szerezni, ha jól tudom.
Esetleg ha más alternatívát tudsz/tudtok ajánlani az jó lenne. Így az árak között böngészve úgy látom hogy a dokkoló és a 3G nagyon megnyomja az árat, szóval lehet hogy ezekről lemondanék.
Előre is köszönöm!
-
válasz
tjb007 #36129 üzenetére
Az ara miatt nem emlitettem, bar lehet hogy abbol is van refurbished jo aron...
Mr.Teddy
Hat a felsoroltak kozul tenyleg a wayteq a nyero, ips , nagy kijelzo, hazai forgalmazo es szerviz, moding csapat is lesz ra ... bar nagy meret a 10 col, de en nem farasztanam a szemem egy 7colos tab elott... -
Mr. Teddy
őstag
válasz
tjb007 #36057 üzenetére
Értem. Szóval ezek a 2100MHz-es WCDMA-s dolgok mennek itthon.
Mondjuk az más kérdés, hogy a 10"-os tabletek, a hamarosan megjelenő Wayteq-hez képest nem sokkal olcsóbbak. 5000Ft körüli összeget nem ér az egész hercehurca.
Más, ha jól emlékszem múlt kedden volt arról szó, hogy "egy héten belül" megjelenik az új wayteq? Infot tud már valaki róla? Remélem a héten pl. edigitalban meg tudom venni, jó lesz az.
Keresztapper: Szerintem ezek közül választani már senki nem tud helyetted. Én is hasonló cipőben járok, 10" plusz 3G, a kínából rendelést kizártam. Én megvárom a Wayteq-et, szerintem nekem az lesz a befutó. Mindent tud amit úgy gondoltam, hogy jó lenne, és még olcsóbb is mint a másik kettő. Hogy aztán mi baja lesz idővel, ki tudja, azért van rá gari, hogy majd megjavítsák.
-
Zeki
nagyúr
válasz
tjb007 #36057 üzenetére
Akkor a 3G felett az LTE van? A T hirdet ilyen Samsung tabletet, ami képes erre.
Ja igen, meg is néztem a T oldalát.
Akár 60 megabit. -
ATM_automata
őstag
válasz
tjb007 #36048 üzenetére
Köszi a választ. Én SGS2 mellé szeretnék venni egy telefonos tabletet. Elvárás, hogy erősebb legyen nála, és ne melegedjen ennyire, meg ne dobjon hátast 5 óra bekapcsolt állapot után. Feltételezem, hogy az ASUS nem ugrik bele olyan tablet konstrukcióba, amin az androidos progik jelentős része nem fut, vagy nem fog futni 1-2 hónapon belül. Játszani szoktam, de nem napi szinten, így ez azért nem életbe vágó pontja a beszerzésnek. Az MT6589-ről mit tudsz? Gondolom melegszik, mint az állat, mint a legtöbb.
-
Nova96
őstag
válasz
tjb007 #35964 üzenetére
Értem, köszi...ezt nem tudtam.
Mindenhol mást lehet olvasni.
Akkor, bármelyiket választom lefogja játszani?De, inkább megkérdezném mi a best buy?CineDOG1 tjb007-nál van a pont egy szóval se mondtam, hogy a tableten akarom használni..de azon is fogom.
Nem tudom mennyire ismert nálad az anime világa, de ott a br-t videókat főleg a 10-bitesek szeretik jó nagy bit sűrűséggel kiadni. Persze nem mindet, de a kisebb bitrátával rendelkezők jelentősen rondább. És az átkonvertálásnál is ezt éred el. -
turho
addikt
válasz
tjb007 #35904 üzenetére
Sajna a build.prop működését és mélységét nem ismerem, de lehet nem elég 1-2 sor összegányolása ilyenkor.
Hülye rendszer ez.
Ennyit írtam be:
Nexus 7
google
és háromszor feketehalál.
Gondolom, ezt is lehet tudományosan is csinálni, vag így favágósan.
Mindegy, GT-I9100-zal jobb mint ainol névvel.
Ez meg nem fér a fejembe, mivégre kell ennyire kategorizálni mindent. Ainol márkát sem ismeri a google play eszerint, akkor a többi még noname-bb tabok helyzete sem rózsás. -
Yoyoyo
tag
válasz
tjb007 #35904 üzenetére
A Note 8-ban nem valami saját panel van? PVA vagy vmi speckó... (nem emlékszem), ami azért jóval jobb minőség, mint a megszokott tn panelek... ? Vagy a Samu Tabjaiban vannak azok?
Amúgy nekem nagyon tetszik - a Tab3 8.0 - és ha igazak a hírek, hogy 250$-os áron lesznek, akkor lehet, hogy pályázok majd egyre
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #35904 üzenetére
Én meg nem mondom, hogy a Note 8.0-ban milyen panel van pontosan, de azt mondom, hogy hozza ugyan azt a jó betekintési szögeket, látványt, mint a Galaxy Tab 2 7.0 és 10.1, vagy hasonló árazású, IPS kijelzős készülékek, tehát nagyon nincs gond azzal a kijelzővel. Az a baj, hogy sokan megint 2-3 betűre alapozva húznak le valamit, holott a saját szemükkel nem is látták még.
-
-
nagypasztor
tag
válasz
tjb007 #35323 üzenetére
És pl a Nexusnál hogy oldható meg? Beviszem a szervizbe, és megmondom nekik, hogy tegyenek bele egy 3G-s adaptert?
Egyébként mennyire gyors vele úgy a net? Gondolom a youtube nem feltétlenül hasít a 3G-n.
Azért lenne lényeges, mert a barátnőm gondolkodik most egy tab2-n vagy nexuson 16 gigás belsővel, de most nem használná ki a mobilnetet rajta, és ezért nem akar plusz 20 rugót kiadni fölöslegesen a 3G-s verzióért.
Egyébként szerintetek elég a 16 giga, vagy inkább a bővíthető típust kellene venni?
Nem lenne játékra használva, de filmeket lehet, hogy szeretne rajta nézni a hosszabb utazások alkalmával. Az mg HD-ben ugye elég nagy helyet foglal.És pendrive-ot tudnak vajon ezek kezelni? Ha igen, akkor pl a film nem akadozna, ha arról játssza? köszi
-
nagypasztor
tag
válasz
tjb007 #35314 üzenetére
"Ha nincs 3g akkor működhet stickkel is...?"
Igen, de ezt jellemzően a kínai modellekkel lehet megcsinálni.Akkor ez azt jelenti, hogy a magasabb kategóriájú tabokon nem igazán lehetséges megoldani a 3G bővítést, ha alapból anélkül veszi az ember?
(Gondolok itt a nexus vagy a galaxy tab2 16 gigás verziójára 3G nélkül) -
Kvazár
őstag
válasz
tjb007 #35191 üzenetére
Igen, engedélyezve van. (Ha csak azon az egy helyen kell.)
Egyik kolléga linkelt közben egy másik megoldást és ott is, amikor a tool rész fut, ezzel a hibaüzentettel elszáll:
" abd server is out of date. killing...
ADB server didn't ACK
*failed to start daemon* "Ötlet?
Azon gondolkodom, hogy nem kell előtte valamit feltenni a tab-ra?! (Valamilyen app-ra gondolok.)
-
wwhy
veterán
válasz
tjb007 #35143 üzenetére
Döcc-röcc nélküli netezésre+HD videóra+(alap) játékra elég lehet
-
mexel
veterán
válasz
tjb007 #35115 üzenetére
Köszönöm, megnézem ezeket máris. Még rootolom gyorsan ha tudom, elkezdek utánaolvasgatni külföldi oldalakon. Ha valaki esetleg talál jó és friss romot és segít a telepítésben azt előre köszönöm. Szerintem ebből a darabból több is lesz ha nem lesz típushibás. A párom most néz rajta Youtube HD videókat és ájuldozik hogy micsoda képe van
Ha teljesen alulról vagy oldalról nézem, még akkor is gyönyörű a kép.
-
válasz
tjb007 #35019 üzenetére
Igazad van ,a marketing nagy sulykolo gepezetetmsokan kajaljak es nem olvasnak utana,mirol,is irnak milyen funkciokat kap amiket nem fog hasznalni de radumaljak. Nagyon sok ismerosom van akik wp7.5 os telefont illetve droid tablat birtokolnak,aztan a rendszer frissitesekre tesznek nagy ivben,de igaz ez a wines home felhasznalokra is.
Mas az ios droid temahoz kapcsolodoan annyit irnek hogy ami nekem legjobban bejon benne az hogy kedvemre formalhatom,az ios kototsege nem jonne be nekem,ez a win hozadeka mert ott is mindig mokolni kell valamit.
Mauddip
A prestigio prime nezz ra hatha megfelelne az igenyeidnek. Kicsi nem tul draga es emlekeim szerint a kijelzoje se rossz,viszonylag gond mentesnek mondhato...
-
-
azbest
félisten
válasz
tjb007 #34864 üzenetére
A concorde speed tab-on acrobattal olvasva pdf-et, legkisebb fényerőn (nem szabadban, fehér háttér fekete betű ez bőven olvasható) megvolt a 10 óra. Az új szoftverrel pedig a töltési idő is feleződött
. Persze az angry birds le tudja meríteni 3-4 óra alatt.
Egyébként az acrobat át tudja tördelni a szöveget, single page, text reflow módban szépen kitülti a 7 colos kijelzőt. Bár 1280x800 felbontásban alapból is olvashatóak a betűk nekem, de így nagyobbak persze és állítható a méretük is reflow mellett.
-
pecze
aktív tag
válasz
tjb007 #34864 üzenetére
Akkor el vagyok tájolva nagyon az akkuidők tekintetében, meg persze akkor a gyártók hazudnak, olyanokat olvasok, hogy 3-15 órás üzemidő, gondoltam, ez játéknál 3 óra, ha meg csak olvasgatok, akkor 15, de akkor ez kb. azt jelenti, ha nem használom, akkor 15 óra után kell tölteni. Mindenesetre egyet kinéztem, most jelent meg ha jól látom (Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0), majd követem a fórumot, hátha gyűlnek róla tapasztalatok.
Mike88: Amit tudok persze átkonvertálok, de a pdf-ek inkább szakmai anyagok, képekkel, ábrákkal, táblázatokkal, legtöbb esetben egy kép egy oldal, nem konvertálható olyan egyszerűen, persze tudom, hogy van ABBYY meg egyéb karakterfelismerő, csak azzal, mire a végére érek, addigra el is olvasom a könyvet. A Kindlet se ma vettem, kb 2 éves, jó szolgálatot tesz, ha mobit tudok vele olvasni, csak az kimerül a szórakoztató irodalomban.
-
Warter
addikt
válasz
tjb007 #34859 üzenetére
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni. Aki csak olvasásra, kisebb játékra, netezésre keres tabletet, főleg ha csak 7"-ban gondolkodik, akkor nyugodtan megveheti az ATM-es tableteket is. Aki hardcore játékos az meg vegyen 4magos Malit. Nekem Ainol Novo 7 Venus van és semmi gondom nincs a tablettel, tény, hogy nem vagyok hardcore játékos és nem is leszek, a kisebb cuccok meg vígan futnak rajta. Azt még hozzá kell tennem, hogy rengeteget csiszoltak a firmwaren és jön a 4.2.2-es update is pl a Hero II-höz vagy a Venus-hoz. Szóval idővel ez még csak jobb is lesz.
-
Mike88
senior tag
válasz
tjb007 #34556 üzenetére
Az OK, hogy így szeretne, de eleve kérdés volt már nála az is, hogy érdemes-e Angliából!
Ha kínai tabletekben gondolkodunk, akkor nem olcsóbb Angliából, a Tesco-ból egyre szert tenni. Egy dolog az, hogy ott van ismerőse, onnan betudná szerezni, de ahogy te is mondod, s azzal én is tökéletesen egyetértek, onnan a Nexus 7-et és a Kindle-t érdemes beszerezni. Ha nem megy érte vagy nem hozzák el ide neki, akkor plusz még esélyes a vámra is, ezt ha rászámolod akkor olyannyira nem érte meg, hogy már szégyenletes.Sanzaa, igen már többször rendeltem geekbuyingról, eddig minden rendben ment. Viszonylag gyorsak, a legtöbb postázási idő eddig 17 nap, a legkevesebb 11 nap volt. Nekem még nem akadt gondom, bajom velük. Ha kérdésed/gondod van, válaszolnak, csak tiszta mail címről kell írni, mert már jártam úgy, hogy véletlenül a regisztrálós mail címemről írtam, s spam-be ment levelem, így csak 1 hétre rá válaszoltak.
-
Yoyoyo
tag
válasz
tjb007 #34440 üzenetére
Úgy látom valamivel megbánthattalak, vagy csak bal lábbal keltél fel. Legalábbis ezek a flegma, lesajnáló válaszok ezt sejtetik. Talán néhanapján ki kellene menni egy kicsit a napsütésre, akkor nem kockulnának be az emberek annyira
Nem vagyok híve a trollkodásnak, úgyhogy csak további szép napot kívánok!
-
Yoyoyo
tag
válasz
tjb007 #34429 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, így már kitisztult a kép. 2 évvel ezelőtt láttam én is és a dán srác azt mondta, hogy 2 féle panel van benne... nyilván akkor félreértette/félreértettem. Készülnek mobiltelefonok is, amiknek a hátulján e-ink lesz, gondoltam hátha tableteknél is tervezik valamilyen formában. Azzal viszont vitatkoznék, hogy igény lenne-e rá, hiszen sokkal kényelmesebb a szemnek és elég sokan olvasnak tabokon. Peace!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #34368 üzenetére
Ez a probléma viszont magának a PDF-nek köszönhető, hiszen az tableten sem igazán tördelhető, tehát előrébb ott sincs vele. Max. ha vannak képek, akkor azok színesek lesznek, de hát attól nem lesz jobban olvasható.
Nemrégen az Iconia B1-en próbáltam ki egy magazin PDF-ét olvasni, ami eredetileg A4-ben jelent meg, az oldalon pedig 4 hasáb volt. Hát, élvezhetetlen volt a sok nagyítás és folyamatos össze-vissza görgetés miatt. -
DrDante666
tag
válasz
tjb007 #34343 üzenetére
Mivel az ország másik végében vagyok, ha személyesen veszem a drágábbik helyen, gondolom akkor is ugyanúgy az üzletbe kell visszavigyem (csak talán helyben), vagy ugyanúgy vihetem/küldhetem másik városba a szervízbe, tehát lényegében csak a személyes ügyintézés esélyéből veszítek a -1 év garanciaidőn kívül. Jól gondolom?
-
mexel
veterán
válasz
tjb007 #34335 üzenetére
Valószínűleg így van. Csak azt hittem hogy olyan szemlélettel állok szemben amit sokszor megtapasztalni fórumokon (márka dícsérete és elvakultság
)
Nem is csak az a baj hogy nekem tetszik, hanem az zavar hogy a gyártók ezen spórolnak. A samsung új procija vidáman vinné a full hd kijelzőt, de akkor kicsit kisebb lenne a haszon. Egyébként az eladók akik odajöttek először azt mondták, hogy ugyanaz a kijelző van mindben, és mondtam hogy nem akkor ők is megnézegették és egyöntetűen azt mondták hogy valóban láthatóan szebb ha veszi valaki a fáradtságot a hsonlításra. Játékoknál pláne egyértelmű. Végükl is egyszerű otthon pc-n is megnézni egy játékot a két felbontásban. Ég és föld. Nekm legalábbis, ahogy írtad is. Sajnos a Myaudio elérhetősége munkanapokra korlátozódik (érthetően).
Bele szabad vágni egy olyan kütyübe (916QR - ha lesz még), vagy csak szívok majd vele mint sokan? -
mexel
veterán
válasz
tjb007 #34330 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, el kell menni az MM-be ahol egymás mellett vannak és szeritnem mindenben jobb. Betekintési szögben, színben is. Egyszerűen mattnak tűnnek mellette és fakóbbnak. pedig mindet beállítottam hogy az energiagazdálkodás ne legyen bekapcsolva, a fényerőt feltoltam, stb. De nem akarok senki lelkivilágába beletaposni aki szerint csak a samsung jó (én is nagyon samsung párti vagyok, de a note nem győzött meg), de érdemes megnézni. Persze annyiért sajnálok acert venni 1 év garival,ez igaz. De az biztos hogy 10"-ban nem fogok 1280x800-ast vásárolni, akkor inkább féláron valami retina kijelzős kínait, van néhány amiről jókat írnak, azokat afórumokat olvasgatom 2 napja. Legkevesebb fele annyiba kerülnek, és ha találok olyat amire lesz friss moddolt rom akkor veszek is próbaképpen. Fentebb linkeltem néhányat, ezek remélhetőleg már nem annyira gagyik. (van amelyikben gyanaz a chipset van mint a NOTE-ba, csak full hd kijelzővel)
Az itt említett MyAudio retina kijelzővel milyen lehet? A MyAudio-ról nem sok jót olvastam, vajon ez is olyan?
-
albinolynx
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- Ipad Pro M4 Asztrofekete 256gb wifi+celular+ keyboard
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest