- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
QHD, mtk 6592, 2 giga ram, kitkat, 3g és gps. Hirtelen minden benne van ami kellene, kérdés, hogy ez a hw elbír e ekkora felbontást? Szerintem bajos, g3-nak is meggyűlt vele a baja, pedig abban snapi 805 van.
Októbertől a panda spanyol raktára elérhető itthon is, úgyhogy áfa nuku. Ennyiért egész jónak tűnik.
-
Sh@dowMAN007
tag
Sziasztok!
Vettem egy DPS IQ7 Quad-Core tabletet.
Olyan gondom van vele, hogy, mikor berakom a sd kátyát érzékeli, hogy benne van, de nem látja a tartalmát és másolni sem tudok rá.
Gépre rádugva sem látja a tartalmát.
Két sd-vel is próbáltam az egyiket újraformáztam fat32-re, úgysem jó.Mi lehet a probléma?
üdv: Sh@dowMAN007
-
altoalto
tag
válasz
tjb007 #52493 üzenetére
Ebben az esetben nincs mit tenni jelenleg, csak varni a megfelelo alkalomra, manit eltenni, a plusz raforditast betervezni. Tobbet nem szeretnek kompromisszumokkal teli tabot venni. Igazabol a vegen az "olcso" lesz a draga, mert sok borsot tud torni egy elcseszett vasarlas.
-
Shingen
addikt
Vagy a tablet-al lehet formázni az sd kártyát?
Mert csak törlést találtam. -
chosa91
aktív tag
Üdv!
Cube TALK 8-hoz tud valaki korrekt ROM-ot?
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Tabletba tettem Sd kártyát.
Felismeri meg minden, külön particíóban jelenítette meg.
De rákötöttem pc-re és mondom leformázom biztonság kedvért, és Fat 32 a particiója alap esetbe.
Ha ntfs formáznám le akkor látja utána a tablet?Vagy ne csináljak vele semmit, másoljam rá amit akarok és kész?
Köszi
-
Ugye jól gondolom, hogy a WayteQ xTAB 9 minden külső paraméterében megegyezik a Cube U39GT-vel? Tokot szeretnék rendelni a WayteQ xTAB 9-hez kintről. Láttam olyat ami vékonyabb mint az itthon kapható bőr cucc.
-
tjb007
nagyúr
válasz
davidj92 #52485 üzenetére
Mint ahogyan azt írod is rootolni kell hozzá a készüléket, azzal meg ugrik a garancia.
Amúgy azzal sem garantált a működés.(#52486) altoalto
Egy Windowsos modell lesz akkor majd ebből, viszont ha Core M-eset szeretnék, akkor ennyi pénz kevés lesz rá (legalábbis ha újat szeretnél és az elkövetkezendő 1-1,5-2 évben). Az olcsóbb, gyengébb modellek is 220e forintnál fognak kezdődni, szóval ennyiért maximum egy normálisabb Bay Trail-T-st fogsz kapni.
(#52489) molnarsg
Ezeken kívül még szóba jöhet a Lenovo S6000L is.
Papíron a ConCorde az erősebb, viszont az S6000L gördülékenyebben fog működni.(#52490) Dolby
Bocs, figyelmetlen voltam.
Igen, akkor maradnak azok.(#52492) Micuir_M
1. Az árában nincs semmi gyanús, ennyiért mennek ezek (mondjuk 30e forintért már WayteQ xTAB-7X Quadot is kapsz, ami ennél erősebb). A vélemények meg vegyesek. Van, akinek bejött a márka, van, aki meg csak szívott vele és lebeszél róla ha csak teheti.
2. Erre a kérdésre igazából nem lehet válaszolni. Addig bírja ameddig bírja (és itt még csak azt sem lehet mondani, hogy a márkásabb, drágább modellek tovább bírják, mert bármikor belefuthatsz egy hibás/selejtes példányba).
-
Micuir_M
tag
Sziasztok!
Két kérdésem van:
1. Prestigio tabletekről mi a véleményetek? A Euronics-ban lehet kapni egy 3G-s tabletet, ami telefonálásra is alkalmas, átlagos paraméterekkel (7.0 3G GPS Dual Core: MT8312 ARM Cortex A7 1.30 GHz,MALI 400 416MHz video,1GB RAM,8GB memória,max 32GB SD kártya,7.0" TFT LCD,1024x768,3G 21Mbps / 5.76Mbps,Telefon funkció,GPS,Wi-Fi,Micro USB 2.0,Bluetooth 4.0 LE,0.3Mpixel előlapi kamera,) Az tetszik benne, hogy 3G-s, lehet vele útközben is netezni. Másra nem is használnám, csak net, FB és néha pár doksi elolvasása. Most 27.000.-ért adják. Valahogy gyanúsan olcsó és a neten gyakrolatilag nincs róla leírás.
2. Mennyit kell kibírnia egy tabletnek? Van egy Lenovo tabletem, kb. 1,5 éve vettem, sokat használom és újabban nem mindig ismeri fel a SIM-et és akkor útközben nincs net, ami gáz. Én úgy gondoltam, hogy két évet legalább, de lehet, hogy ez túlzás? Meg lassan kezd elfogyni rajta az alkalmazásokra szánt hely (nem tud frissíteni). Csináltam egy factory reset-et, akkor lett hely, de megint 90%-nál jár a foglaltság. Erre esetleg van megoldás?
Köszönöm a segítséget!
-
Milka 78
nagyúr
A 79qci az aksi miatt kiesik.Még az elején szoszo bírja,bár akkor sem acélos,de rendszeres használat után úgy a 10 hónapra beadja a kulcsot.Hegyben áll az ilyen jellegű probléma a topickjában,de az enyémnél is drasztikusan leromlott az üzemidő( 3 óra netezés,1.5-2 óra hdmi-s lejátszás).Az a baj,hogy ennyiért ennyi jár.
-
molnarsg
csendes tag
válasz
tjb007 #52464 üzenetére
Köszi a választ.
Kijelző méretben nem mennék lejjebb, úgyhogy marad a keret növelése.
50e körül ilyeneket találtam:
Acer Iconia Tab A3-A10
Concorde Q10Ezek körül melyik a jobb? Vagy van még más, szóba jöhető tablet ilyen árkategóriában?
Esetleg érdemes pár ezerrel többet rászánni és másfajtát venni? (pl 55 körül nagyobb memória, sokkal gyorsabb cpu? )
-
altoalto
tag
válasz
Milka 78 #52487 üzenetére
Na ja, erogepet valoszinuleg ennyi maniert nem fognak hozzam vagni
Lassacskan jonnek a hd 4400-5300 vga karik a tabokban, es a meglatasom szerint hamarosan raerositenek majd a fiuk, mert sokan kivaltanak a notijukat egy 2 in 1 masinara. Ezaltal a nehany eves jatekok elerhetove valnak a tabokon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
altoalto #52481 üzenetére
Bár még elég friss a jövevény az LG G Pad 10.1-essel nem nagyon érzékelek memória betelést,mellé érzékelést(persze a droid az idő múlásával tud jópofa dolgokat csinálni).Fürge a kicsike.Van róla teszt legalább is a 7.0-ról ami tök ugyan az a hardver,csak a monitor/akku kisebb.
Ui:Mondjuk 150-ből már klasszisokkal jobb motyót lehetne venni.
Mondjuk a Far Cry2 még az adatlapos nagy gépemet is szépen megdolgoztatja
-
altoalto
tag
válasz
tjb007 #52484 üzenetére
Egyenlore a varakozo allaspont passzol hozzam a legjobban, hiszen a tatar nem hajt.. A kozeli jovoben szerintem joval megbizhatobb, kiforrottabb gepek fognak erkezni. Olyan 150k-ra gondoltam es a lenyeg, hogy ne lehessen "kiakasztani" Ha telirakom programokkal (jelen esetben ez nem igy van, mert a tabra 3 jatek lett osszesen telepitve), birja a gyurodest, es ne lehessen megakasztani.
Szuper lenne a tablet, noti funkcio egyben es mondjuk orulnek neki ha a egy regebbi Far Cry2, vgy egy online Battlefield (nem csucs vga kartyat igenylo jatek) elfutna rajta. -
tjb007
nagyúr
válasz
altoalto #52481 üzenetére
Ha csak nem gyárilag selejtes a digitizer, és a szoftver sincs elrontva, akkor a 99%-uk ilyen.
Ha szeretnéd lecserélni, akkor írd meg mik az elvárásaid, és hogy mennyit szánnál rá.(#52482) davidj92
Nem lehet.
(#52483) tixem
Ha már kínai Windows 8.1-es tablet, akkor VOYO A1 Mini. Kétszer akkora a RAM és a belső tárhely is ugyanazért a pénzért. Itt találsz pár tulajt, akiktől kérdezhetsz, plusz egyéb információkat a készülékkel kapcsolatban
-
tixem
addikt
válasz
tjb007 #52464 üzenetére
én is az asus-ra voksolnék, kár hogy drága csöppet
erről mi a véleményed? [link]
Érnek ezek a kínai tabok pénzt? Ha abból indulok ki, hogy milyen jó telefonokat tolnak mostanában, akkor a tabjaik sem lehetnek rosszak. Ráadásul inteles.
Egy a baj, hogy amíg az előző 3-at élőben is meg tudom nézni MM-ban és ki tudom próbálni a fícsört amire szükségem van, addig ez látatlanba megy. Na meg a garancia. Bár ez utóbbi talán nem akkora gond, egy évet biztos kibír, többet meg itthon sem adnak, csak az AAA gyártók. -
altoalto
tag
Hello!
Ismertek olyan tabletet amlelyik kvazi pontosan kezeli a kepernyon valo bokdosest?
P5110-es 10 colos tabletet nyuzok egy ideje es nagyon bosszanto a sok "mellenyomas".
Az egyik online (gyors mozgasoktol, kepkezelesektol) mentes strategiai jatekkal allandoan szivok es rendszerint a csapatom banja... Nincsenek durung, szeles ujjaim, am valoban gyakori, hogy nem pontosan kezeli le a kepernyo erinteset.A memoria allando betelese, es a nyugdijas tempoban valo bongeszes egy "masik extra" csomag resze a samutol.
Pedig letiltottam egy rakas dolgot ennek ellenere a teljesitmenyen kulonosebben nem erzekelheto pozitiv valtozas.Talan wines tabra kene cserelni es a kukaba hajitani a tabot? Nagyon uncsi az allando "gondolkodasa". Megnyomok valamit es a feladatot rogton nem vegzi el, majd ujra megnyomok valamit es akkor kezd neki az elozonek...teli a hocipo.
Remelem az uj intel core M normalis szolgaltatast bir nyujtani a felhasznaloknak. A samu nalam csunyan megbukott.
-
tjb007
nagyúr
-
dudi6
senior tag
válasz
tjb007 #52474 üzenetére
Köszönöm! Ezen átsiklottam. Prestigio-król úgy általában nem sok jót hallottam. Barátnőmnek is az van, nem nagyon szereti. Vélemények a megadott tabletről Wifi-t sokan szidják, ami azért jó lenne ha működne normálisan.
Akkor újra felteszem a kérdést úgy, hogy 3-4 órát bírjon az akksi. Így esetleg van más alternatíva?
Köszönöm. -
fudi2002
nagyúr
válasz
tjb007 #52474 üzenetére
Én használtam, tuti előtte nem piszkálta feleségem sem
Éreztük hogy melegszik, de melyik nem. Játék közben zöld lett a képernyő és fagyi.
Restart és azóta szar. Próbáltam újrahúzni, azt még recovery üzemben tudja, de az első induláskor is fagy. Ha be is jön, akkor az email alkalmazás leállt és megfagy 1-2 perc alatt. -
tjb007
nagyúr
válasz
Mottie #52468 üzenetére
Linkeld be légy szíves, mert a Kiano 8-ra rákeresve miden bejön, csak 9 hüvelykes Intel processzoros modell nem.
A 9 hüvelykes modellekből amúgy itthon is nagyon kicsi a választék, nem sok választási lehetőség van.(#52469) fudi2002
Passz.
Megsülni meg csak úgy magától nem szokott, azt valakinek piszkálnia kellett.(#52470) Trebla
Mindegyik más miatt lehet jobb választás.
A Nexus 7 azért jobb, mert egy referencia modell, azaz sallangmentes rendszer van rajta és elsőként kapja meg a frissítéseket (plusz a legnagyobb felhasználói bázissal ez rendelkezik, szóval a támogatottsága a legjobb). Az LG G Pad 8.0 meg azért jobb, mert nagyobb kijelzője van és bővíthető micro SD kártyával.
Hogy megéri-e azt a plusz pénzt az LG csakis te magad tudod eldönteni.(#52472) dudi6
-
Trebla
újonc
Sziasztok!
Tabletet szeretnék vásárolni,életem első tabletje lesz,ezt fogom laptop helyett használni. 2 tablet között vacilálok,Nexus 7 (2013) és LG 8.3,azért írok hogy ti melyiket ajánlanátok,hosszabb távon melyik lesz időtállóbb? Én nagyon az LG felé hajlok mivel bővíthető is,meg lényeges szempont számomra a nagyobb kijelző is.Viszont drágább is 10 ezerrel. Mit gondoltok megéri-e a ráfizetést,és hosszútávú használatra jobb-e?
Üdv.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tjb007 #52467 üzenetére
Köszönöm! Amúgy adott egy fagyogatós Yuandao n101-2-es tab. Szted lehet ezzel bármit kezdeni? Szétszedtem, nyákról hőpajzsot leszedve nem látszik semmi égésnyom, de a burkolat a processzor fölötti részen sötétebb volt (talán megégett). A hővezető ragasztó széle is besötétült. Ergo megsűlt vélhetően. Fura, hogy időnként pár percig megy. Vélemény?
-
Mottie
őstag
Újabb kérdés futott be hozzám:
Kiano 8 tablet ajánlott? (Android, Intel proci, 9", 3G, 60k HUF)
illetve 60.000 Ft-ig mi a legjobb ilyen méretű gépezet? -
tjb007
nagyúr
válasz
Sanyi.il #52439 üzenetére
Igen.
(#52440) dudi6
Az a probléma, hogy olyan modell, amelyiknél mindegyik feltétel egyszerre teljesül ennyi pénzért itthon nincs. Amelyik elmenne 6-7 órát azon HDMI nincs, amin meg van HDMI az nem nagyon fog 6-7 órát kibírni.
Nézz rá a Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85-re, az nagyjából teljesíti a leírtakat.Azok is megfelelnének, amiket itt linkeltél. A garancia meg úgy működik, hogy ha valami gond van vissza kell küldened annak akitől vetted (saját költségeden).
(#52447) tixem
A Wacom digitizer miatt mindenképpen az ASUS.
Valamilyen szinten amúgy mindegyiken lehet jegyzetelni, csak ugye a bevitel pontossága nagyon lesz olyan mint egy aktív stylus támogatással megáldott modellnél.(#52448) fudi2002
Egyelőre egyik sem.
(#52451) fanci
Ennyi pénzért annál jobban nem fogsz kapni, szóval maradj inkább annál.
(#52457) molnarsg
Ennyiért nem kapsz itthon normális, nem gagyi 10 hüvelykes modellt. Két lehetőség van, vagy feljebb megyünk az összeggel, vagy lejjebb kijelzőméretben.
(#52459) Dolby
Lenovo A7-50
A Prestigio MultiPad 8.0 PRO DUO kivételével az általad felsoroltak is okésak.(#52462) davidj92
Mindegyik alkalmas lenne, a Tab PRO 8.4-nél viszont jobbat nem nagyon fogsz találni. Ha elér ez a méret, akkor válaszd azt, ha pedig kicsi, akkor az LG G Pad 10.1-et.
(#52463) -westbam-
Megteszik, viszont e közül a kettő közül a másodikat válaszd.
-
WestBam
senior tag
Sziasztok!
Gyereknek a dps dream tabletje (rettentő alsó kategória, senkinek sem ajánlom) helyett keresek valami más olcsó alternatívát. Főleg játszik rajta, mást nem nagyon tud
Az alábbi két olcsó tabot néztem ki, esetleg van valakinek tapasztalata velük?
E-BODA i100 intel Z2520 proci, 1gb ddr2 ram, grafikus gyorsítóról semmit nem találtam
Serioux SM8A1QC RK3188, 1gb ddr3 ram, Mali 400 (mp???)Ezek megteszik utódnak? Intelen elfut kb. minden játék?
-
davidj92
tag
válasz
davidj92 #52450 üzenetére
Na kicsit körbenézegettem, és ezeket tudnám elképzelni: Samu Galaxy Tab Pro 8.4 ; Samu Galaxy Tab 4 10.1 ; LG G-Pad V700 10.1
Amiket előző HSZ-ben írtam, (igen tudom hogy az egyik csak 8.4"-s) azokra a dolgokra melyik lenne a legalkalmasabb? Esetleg valami hasonló árkategóriájú 8"-10"-os ami jobb mint ezek?
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Tabletet keresek hölgynek. Elsősorban netezésre használná, némi játék (általában kevés grafikai terhelést igénylő játékokkal játszik mint szókereső meg logikai játékok), filmeket/sorozatokat nézne rajta, és időnként tv-re kapcsolná (HDMI kellene). Amit szeretnék, hogy a lehetőségekhez mérten jól bírja az aksi és ne legyen túl nagy a tablet -> 7"- 8". Ár 25- max 35 körül lenne jó.
xTab 790qci
Prestigio MultiPad 8.0 PRO DUO
Concorde tab AmazonEzeket néztem eddig.
Köszi! :-)
-
molnarsg
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy kb 10 hüvelykes, új, itthon vásárolt, főleg játékra (8 éves lány használná) használandó tablet vásárlásához.
Wifi kellene lenne. (nem szükséges:sim, 3g, nfc, bluetooth, hdmi kimenet, gps, egyéb)
Jó lenne, ha lenne belőle fehér keretes/hátlapú változat, de ez csak hab a tortán.Körülbelül 40e lenne rá a keret. (Lehet bővebb pár ezerrel.)
Milyen típust ajánlanátok?Üdv:
Sanyi -
csubuka
addikt
válasz
zozoka79 #52454 üzenetére
Köszönöm! Mondjuk ha 8col wifis tabletben ez a legjobb ár értékben, akkor jöhet ez is. CUBE márkáról meg jókat írtak a fórumtársak itt... Kamera nélkül is jöhetne kb. 3G az ilyen opcionálisként jó lehet. Szerintem a későbbi eladást sem gátolja nagyon ha nincs... kinek mire kell...
-
zozoka79
tag
válasz
csubuka #52436 üzenetére
A talk 8-as cubeból 2 verzió létezik,wifi és 3 g verzió, a procijuk is más.én a wifi verziót vettem abban jobb az mtk proci,de 2 mp a kamera,a 3 g verzióban pedig 5. De engem nem érdekelt a kamera,ha téged az is érdekel,akkor a 3g verzió való neked.árban picit több a 3g verzió.mert abban 3g is van,a wifi verzióban nincs:-) később kitolom a linket honnan vettem,de màr egyszer kiraktam...)
-
dudi6
senior tag
-
fanci
tag
válasz
tjb007 #52425 üzenetére
Igazábol csak internetezésre kell,ezért is gondolom hogy jobb lenne a 4:3-as képarány,ezen kívűl semmi más elvárásom nincs esetleg a HDMI,de az sem fontos.A keret max 30e-ft lenne de jó akár ahasznált is.
Egyáltalán nem értek hozzá,jó lenne ha esetleg tudnál ajánlani valamit ennyi pénzért amivel nagyon nem nyúlok mellé. -
davidj92
tag
Hello!
Új androidos tablet kellene nekem, maximum 80e környékén. Tanuláshoz lenne használva leginkább (elektronikus oktatási anyag etc.), netezgetéshez meg ilyen egyéb alap dolgokhoz
Ami fontos még: legalább 10"os képernyő, és jó hosszú üzemidő. 3g nem kell, kamera nem érdekes. Mit ajánlanátok?
Köszi -
fudi2002
nagyúr
Kérdés következő tablethez:
Pipo vagy Cube?
Allwinner a80t vagy mtk6592-nek megfelelő vagy rk3288? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Cube Talk 8-at vett valaki 100 dodó körül? Én nem találok most... inkább 120 körül mozog, ami áfástul már kicsúszna a keretemből... A 7-est a jd.en.comról kell, ahogy hallom és látom...
-
fudi2002
nagyúr
Találkozott már valaki rk3066-as túlmelegedéses halállal?
-
keccsa
aktív tag
válasz
antibes2000 #52441 üzenetére
Sajnos a gyártói garancia felsorolásban lévő gyártók termékei mellé ezekben a boltokban NEM JÁR AUTOMATIKUSAN a gyártói garancia, sőt, a legtöbb esetben nem adnak hozzá gyártói garanciát. Ha esetleg nagy ritkán egye-egy példánynál véletlenül mégis gyártói(nak vélt) lenne a gari, akkor azt nagy, pirosan villogó betűkkel hirdetik...
Ha ezeknél a boltoknál nem egyértelmű a számodra, hogy az adott készüléknél milyen típusú a garancia, akkor szinte biztosan BOLTI, vagyis (tisztelet a kivételnek) semmire nem mégy vele!
Telefonboltokkal NAGYON VIGYÁZNI!!!A javítást pedig legtöbbször ezek a boltok vagy saját maguk, vagy pedig valamilyen külső szerviz igénybevételével végzik, és szinte sohasem a gyártói szervizzel végeztetik el a javíttatást (mert azok nem olcsók). Emiatt a végkifejlet is sokszor kétséges...
-
antibes2000
tag
válasz
tjb007 #52434 üzenetére
SZia,
nagyon fontos a garancia kérdése, de kicsit összetett is.
sok boltban úgy hirdetik a garanciat, hogy AS 1 év, HU 1+1 év, és gyártói garancia 1 vagy 2 év.
Gondolom az AS az ázsiai piacra gyártott termékre vonatkozhat, ahol a forgalmazó javít, ha tud?
A HU 1+1 év szintén a forgalmazói garancia, 1 év az eszközre, 1 év a sw-re?
Az alábbi gyártók készülékén a forgalmazói garancia mellett „gyártói garancia” is van a hirdetések szövege szerint.
Apple, Samsung, Huawei, LG, HTC, Alcatel, Nokia
Ez azt jelenti, hogy ezekre az eszközökre automatikusan jár a gyári garancia is a forgalmi garancia mellett?
Tehát ezeket az eszközöket a gyártó szakszervíze javítja és nem a forgalmazó, ha HU 1+1 garanciát vásárol az ember?
köszönöm a választ -
dudi6
senior tag
Sziasztok! Egy olyan tabletet szeretnék, amit tánc tanításhoz lehet használni. Néha netezgetés, videó nézegetés lenne rajta. 7-8" körüli és használt is érdekel ha van rá garancia.
Tehát a szempontok:
- ki lehessen kötni erősítőre(ezt fejhallgatón már mindegyik tudja)
- 7-8"
- ki lehessen kötni TV-re (microHDMI)
- OTG működjön rendesen, külső pendrive-ról zene lejátszás stb., 2,5"-s külső vinyó is menjen
- nem lenne rossz ha normálisan szólna külső forrás nélkül is
- bírja az akksija a 6-7 órát
- keret olyan maximum 50-60 ezer, de jó lenne 30-40-ből megúszni
Előre is köszönöm! -
Sanyi.il
aktív tag
Sziasztok! 30k-s árkategóriában, használtan, még mindig a nexus 7 a nyerő döntés? garanciás természetesen
-
nihill
őstag
Sziasztok, segítséget kérnék vásárláshoz.
- hány hüvelykes legyen a kijelző?
8
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
új
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
itthon
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
játék, internetezés
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
50k környéke3G nem kell csak wifi
köszönöm előre is
-
tjb007
nagyúr
válasz
apion73 #52432 üzenetére
A kettő közül én a Tab PRO 8.4-et választanám. Szebb, nagyobb felbontású kijelzője van és erősebb processzor is van benne.
Megvásárolni meg ott érdemes, ahol a legolcsóbban, de gyári garanciával adják.(#52433) csubuka
Van még pár ilyen nagyon "noname" modell, de azokat inkább hanyagolnám a helyedben.
-
apion73
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni életem első tablet vásárlása előtt. Két jelöltre sikerült leszűkítenem a kört, az egyik az LG G Pad 8,3, a másik a Samsung T320 Galaxy TabPRO 8.4. Árban és méretben ezek megfelelnének, de nem tudok dönteni, mivel mindkét márkából vannak egyéb termékeink, amelyekkel maximálisan meg vagyunk elégedve.
Hol érdemes megvásárolni e két termék vmelyikét, hogy árban és garanciában is viszonylag jól járjak? -
tjb007
nagyúr
Önmagában még nem lenne kuka, ha járna mellé a telefon is, amivel használni lenne, csak ugye nem jár.
A első Encore mellé járt Xbox, de akár még ennél is megcsinálhatják ugyanezt.(#52427) csubuka
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
A CUBE Talk 8 gyakorlatilag az egyetlen ilyen, ami belefér ebbe a keretbe (Áfával együtt). Esetleg még ott van az Intel processzoros CHUWI VX8 is, bár ez Áfával együtt már túl megy a 40e forinton.(#52428) vilmaboy
Ha a billentyűkombinációk segítségével nem megy, akkor ADB-n keresztül.
-
vilmaboy
őstag
Navon Platinum tablet lefagy bootoláskor. Van ezekben cwm vagy valamilyen szerviz menü. Ha igen, akkor hogy lépek be?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ebben a vásárlásban kérnék segítséget Tőletek:
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 8 inch lenne az optimális, mint ahogy azt sokan írták.
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Újat lehetőleg, Kínából ennél jobb megoldás jelenleg nincs szerintem. Itthon már mindenkinek rajta van a maga haszna is.
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Kína kizárólag.
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) Általános felhasználás, olvasás, dokumentumok megtekintése, szerkesztése, internet...
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?30-max 40 ezer.SIM foglalat kellene bele, így bevált MTK procisra lenne szükségem leginkább. Kamera nem érdekes. Talk 8X esetleg? Csak azt kevesebb helyen árulják, mint a 7-est...
Köszi
-
tjb007
nagyúr
válasz
Attila xy #52417 üzenetére
Két lehetőség van:
1. ADB-n keresztül próbálod meg elérni a recoveryt
2. Újratelepíted a rendszert(#52420) fanci
Isten igazából egyiket sem, de ha mindenképpen ezek közül kell választani, akkor az MSI Primo 81 legyen.
Esetleg leírhatnád, hogy mik az elvárásaid és maximum mennyit költenél rá, hátha találunk ezeknél valami jobbat.(#52421) emitter
ASUS MeMO Pad 8 és 10, Toshiba Encore 2
Talán utóbbinak van a legjobb kamerája a kinézettek közül, de azért még nem tudom milyen jó minőségre annál sem kell számítani.(#52422) bigga
WayteQ xTAB-7X Quad, ASUS Fonepad 7 (FE170CG)
(#52423) CineDOG1
PadFone 1 lesz az, annak is csak a tablet kabátja, ami önmagában semmire sem használható. A telefon nélkül (ami nem jár mellé) meg sem nyekken.
-
Zeki
nagyúr
válasz
emitter #52421 üzenetére
Érdekes gyűjtés... van benne 7"-os, meg Windows tablet.
A Padfone 2 okésnak tűnik, bár nem egy mai darab.
Amire neked kell, mind megfelel. Vedd azt, amelyikre hosszabb cseregaranciát lehet igénybe venni.
-
bigga
aktív tag
Üdv! 3G-s, 7"-os tàblàt szeretnék vásárolni, lehetőleg egy 1gb rammal. Milyen màrkàk jöhetnek szóba, ha a keret 30-40 mátyàs? Nèztem kínai csodàkat is, nem zárkózom el semmi jó ötlet elől, igazából net ès kisebb jàtèkok (free fall, candy crush ) futna rajta.
-
emitter
őstag
Végülis igazad van, akkor itt a linken találsz/találtok egy cirka 45 db-os listát, 80-110 GBP árú márkásabb tabletekre szűrtem, amelyek 7,9" felettiek. Ezek közül melyikeket ajánlanátok?
Tehát a főbb követelmények:
Kijelzőméret min. 8"
Mindenképpen új készülék legyen
Használat: alap fotózgatás, internet, skype, esetleg filmezés (játékra nem kell)szerk: kigyűjtöttem a konkrét típusokat:
Archos Gen10XS 80 (8")
Archos 101 Cobalt (10")
Asus PadFone Station Tablet (10.1")
Asus MeMo Pad 8 ill. 10
Acer ICONIA A1-810 ill. 830 (7.9")
Lenovo A8-50 (8")
Dell Venue 7 (7")
Zenithink C94 (10.1")
Toshiba Encore 2 WT8-B102 (8") -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Olyan appot keresek, ami halozati wines megosztt mappabol wifin keresztul tud TV-re DLNA-va streamelni, es vezerelni is a cuccot.
Ertem en hogy beletekeres oda vissza, mert ezt a funkciot a tv nem tamogatja, akarmilyen filmet probaltam. Van egy rakat dlna szerver ami mukodik de nem tudom vezerlni a streamet .
-
Attila xy
tag
Üdv!
Az lenne a problémám hogy nem indul a Prestigio Multipad 8.0 Pro Duo típusú készülékem,a the art of high tech feliratnál nem lép tovább.Ilyenkor mit lehet csinálni?A recovery menüt nem tudom előcsalogatni.Olvastam valahol hogy hasonló gonddal,valahogy töltőről usb kábelre dugva mintha megoldódott volna a probléma.Ha valaki tudja a pontos megoldást kérem legyen kedves megírni.Ha szervizbe adnám mennyit kérnének az esetleges javításért?Köszönöm.
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
nem tudom jó helyre írok-e, de tablet vásárlása előtt állok, viszont nem volt még sose, így nem értek az ilyenekhez és szeretném megkérdezni, h mi kell ahhoz, gondolom vmilyen app a tabletre, h routerbe bedugott vinyón (média server) lévő filmeket tudjak nézni majd a tableten wifi-n keresztül?!
Előre is köszi a választ! -
emitter
őstag
Sziasztok!
Kijelzőméret min. 8"
Mindenképpen új készülék legyen
Külföldről, UK-ből kellene beszerezni, egy ott élő magyar ismerősömnek lenne szüksége rá
Amire szeretné majd leginkább használni: alap fotózgatás, internet, skype, esetleg filmezés (játékra nem kell)
Ráfordítható összeg: 100-110 GBP (40-45 ezer Ft)
+ lehetőleg minél újabb AndroidSajnos nincs nagyon időm utánaolvasgatni, ezért kérném a segítségeteket, amit előre is köszönök!
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milka 78 #52409 üzenetére
"1280x800 10 colon ide 149ppi oda ... mint egy Kína retina csodát laggokall"
Nekem is ez a dilemmám. Meg az, hogy 16:9-est nem akarok. Volt, de igazán sosem bírtam megszokni. Netezni jobb a 4:3.Amúgy nem is a pixelhuszárkodás miatt, mert volt 9.7"-os, 1024x768 felbontású táblám, el lehetett azzal is lenni, mégsem olyan
Az LG-t még nem láttam, de a Samu 10.1'-os, 1280x800 felbontású gépeknek a képe nem győzött meg. A 2500-as felbontású Samuért viszont nem vagyok hajlandó kiadni 3 kínai árátMég nézegettem az Windowsos táblákat is (Lenovo Miix, Asus Transformer), de a Win8 nekem marhára nem áll kézre.
-
Zeki
nagyúr
válasz
hellbander #52408 üzenetére
Az a baj, hogy a Ft esik, így külföldről minden drágább, amire még a 27% Áfa meg 1500Ft postai kezelési költség is rájön.
A netre jobb az 1024-es felbontás a 800x600 helyett. És legyen 1 Giga ram.
Kellemes nézelődést! -
DodyG
csendes tag
válasz
Joci93 #52125 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék, merthogy nem találtam sehol: válaszolt valaki Joci93 kérdésére??
(Sencor element 8D101)
Mert nekem is ugyanilyen tablettával kapcsolatosan lenne pár kérdésem, hátha valaki ismeri, illetve nem találtam pontosan erre illeszkedő topicot, csak egyet, amiben egy 10"-os hasonló nevű szerkenty volt írva, de az valami tök más jellegű volt...
TEHÁT:
a kérdésem az volna, hogy
1:
lehet-e erre a fajta tablettára másik, újabb andrást feltenni? /Most 4.1.1 van rajta./
2:
lehetne-e ezt úgy, ha az előző igen, hogy a jelenlegi háttérképem megmaradjon?
3:
már nem emléxem, mit akartam rá feltenni, de root-jogot kért volna...
De nem találtam ehhez semmi infót a neten, legalábbis "emberi" nyelven, tehát magyarulll
4:
mindenhol dícsérték, de nekem, legalábbis itt, ahol most vagyok, kcisit gagyinak tűnik:
amikor nincs kézben, hanem tartóban heverészik, akkor naggggyon!! érzéketlen a képernyője, kézben psze elég korrekt...
Ráadásul talán cska itt, de a net is elég furcsa:
a market állandóan bedől, magyarul el sem indul...Érdeklődni szeretnék, valaki ért-e ehhez a herkentyűhöz, lehetőleg még a jövő heti csütörtök előtt?
Utána majd csak októbertől érdekel a dolog, de roppantul, akár most, akár majd akkor!Mindenkinek-bárkinek előre is köszi minden segítséget, további kellemes és nyugodt jó hajnalit, jó éjt is:
Dody
-
válasz
hellbander #52408 üzenetére
Tudom, nem örülsz majd ennek, de inkább ne vegyél "minél nagyobb" tabletet, ha csak ennyi rá a keret. Legyen 7", azok között keresgélj alapvetően
-
Milka 78
nagyúr
válasz
gubisadam #52406 üzenetére
Ma én is megtapogattam és igen jófajta...csak az a baj,hogy a 10.1-et is
.
A 4:3 as 7.85 után a 16:9-es 8 colost nem éreztem elég nagynak,sőt ellenkezőleg.Arrébb soroltam a 10.1-hez és rájöttem ez kell nekem.
1280x800 10 colon ide 149ppi oda,de ez nekem nagyon bejön.Inkább ezt a szerényebb felbontású,de ebből adódóan gyorsabb gépet választom,mint egy Kína retina csodát laggokall amit szerintem durván 30 perc múlva földhöz vágnék.30 percig zongoráztam az Extrembe az egyik gépen,könyveket olvasgattam,PDF újságoztam,PH-ztam és nem éreztem pixelesnek,igaz nem is "pixelhuszárkodom" 10 centiről a monitorra tapadva.Mondjuk volt mellette 8.3-is aminek tettszett a tűéles képe,de az már durván kívül van a kereten amit így is túllépek egy 10-essel.Hétfőn meg is rendelem és keddre nálam is lesz.Majd írok róla pár sort. -
hellbander
csendes tag
Üdv!
- hány hüvelykes legyen a kijelző?:minél nagyobb
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?:akár használtan is
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?:mindkettő játszik, magyar menü se túl fontos
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.): internet
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?:20k -
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
most már majd másfél napja nyúzom a LG g pad 8.0-át. Eddig teljesen meg vagyok elégedve a tablettel.
Megfelelő számomra az anyaghasználat, nem recseg-ropog. A kijelző mérete és felbontása nekem optimális. Nem érzem úgy hogy kevés lenne. A fényerőről hallottam negatívumot. Én most lakásban kb 40-50% körül használom és így pont jó. Úgy érzem, ahogy a 7"-os testvérnél is, ez a hardver megfelelően meghajtja ezt a felbontást. A programok telepítése, futtatása teljesen rendben van. A menü, böngészés, video, stb megfelelő gyorsasággal és zökkenőmentesen fut. Két profillal vagyunk rajta barátnőmmel. Teljesen jól tudjuk mindketten használni.
A hátulján két hangszórónyílás van, viszont csak az egyik mögött van hangszóró. A másik csak szellőzés/hangterjedésre van. Nem egy mélynyomó szintű hangzás, de volt már olyan laptopom ami gyengébben szólt. A kamera olyan amilyen, de arra ott a tükrös.Mivel még csak durván 1 napja használom, az akkuról sokat nem tudok elmondani. Reggel óta használgatjuk. Pár óra netezés, kis játék, olvasgatás után még bőven van benne tartalék ~85%.
Szóval, összességben örülök hogy ezt válaszottam. Ebben az árkategóriában és hozzám hasonló igényekkel bátran ajánlom mindenkinek! Mellékelek pár képet is.
-
sickoface
tag
helló!
tablet vásárlásán gondolkodom, igazából kettő között vacillálok. az egyik az asus memo pad me176cx, a másik az lg g pad 7.0. az itteni mm-ban megtudtam fogdosni az lg-t, de az asus-tol csak egy fonepad volt kirakva. ha jól emlékszem (1024x600-as kijelzős).
a kérdésem, hogy mennyire hasonlít külsőre a fonepad meg a memopad mert szerintem anyaghasználatban/összeszerelésben az lg jobb. a kijelzőjük szerintem ugyanaz (ips 1280x800), az teljesen megfelel nekem.
és az lg/memopad tulajoktól kérdezem, hogy napi használat során mennyire röccenésmentes rajtuk a rendszer? wp-s telefont használok, így elég érzékenyen érintene, ha beszarna egy mobilaréna betöltése/zoomolása közben.
külső alapján az lg felé hajlok, mert nem mondanám meg az összeszerelés alapján, hogy csak 40ezer körül van. viszont az asus elvileg papíron veri teljesítményben az előbbit az intel procik miatt. bár többe is kerül 4-5 ezerrel és nem tudom, hogy megéri-e a felárat. ha ugyan abban a házban van a memo és a fonepad és nincs teljesítménybeli különbség az lg-asus között, akkor a g padot veszem. a többi jellemzőjük mint pl kamera nem nagyon érdekes, úgysem fogom használni.
kicsit hosszú lett, előre is köszönöm a segítséget!
-
fanci
tag
Sziasztok.
Szererném megvenni első tabletemet,de ahogy egyre többet olvasok utána ugy vagyok egyre bizonytalanabb,ezért kérném a segítségeteket.
Először csak egy olcsóbb géppel próbálkoznék(25-30 ezer ft) körül, használt is jó.Igazából csak internetezésre kellene, 4:3 képarány,hdmi, 8coll,ips kijelző azér jó lenne.
Megköszönném ha tudnátok ajánlani néhány megbízható típust. -
Zeki
nagyúr
válasz
vonyarc #52400 üzenetére
És ha wifi routert cseréled le egy erősebbre, az nem olcsóbb lenne?
-
cinemazealot
addikt
válasz
tjb007 #52383 üzenetére
Egy ideje már figyelem és csodálom a tanácsadási és iránymutatási tevékenységedet, amiért le a kalappal.
Viszont úgy látom, hogy már a téma összefoglalóban is eléggé kikristályosodtak azok a kérdések (tényezők és tulajdonságok), amik alapján egy táblagépről eldönthető, hogy ajánlott-e az adott igényhez vagy sem. Mi lenne, ha összedobnál egy adatbázist a manapság még ajánlható és elérhető tabletekről, mellettük a választáskor figyelembe veendő tényezőket és ajánlás szerinti pontszámot, majd készítenénk (szívesen segítek) egy felületet, ami a megadott tényezők (összefoglalóban lévő kérdésekre adott válaszok) alapján kidobja az első pl. 3 olyan tablet típust, ami az adott igény-konfigurációnak leginkább megfelel? Az adatbázist persze frissíteni kellene, de leggyakrabban naponta egyszer. Ezen felül már csak az egyéni, és a fenti adatbázis által nem érintett kérdésekkel és igényekkel kellene foglalkozni.
Direkt nem írtam privátban, mert hátha a fentiek alapján mások is élnek e téren további ötlettel.
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- BestBuy topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged