- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Ha minden Ok tedd át a belső tárra egy SSH parancs és kb 3 perc. SD kártya se kell utána . Nekem már pár hete át van rakva és szuper az egész. lesz egy dual bootos rendszered. észre sem venni nem befolyásolja az android rendszert. Így néz ki és mér rajta van 2 db HDD az usb-n
-
cof
veterán
Kicsomagoltad ugye? Pendrive-al még nem próbáltam, de szerintem menni fog azzal is, csak nem tuom, hogy melyik portban, elsőnek az USB3-ról próbáld.
Meg itt a Burn card maker v2.0.2 is ha a 3-al nem lesz eredmény. [link]
Formatting sdcard legyen bepipálva.
Még előtte SDCardformatter-el gyalúld le a kártyát, mert a CE-nek is van EXT partíciója amit a Windows nem lát, szóva a Sajátgépes gyorsformázás nem törli azt a partíciót. Lehet az előbb is azért nem indult el a folyamat.
-
cof
veterán
Hát rengeteg firmware van a neten sajnos, szóval ez olyan mint a horgászat. Próbáld meg ezt: [X96Max_Plus2_20200620-1131-4GB .rar] Kicsomagolod és ugyanúgy kiírod az img-t. Kártya milyen amúgy? Nem valami noname ugye? H2testw2-vel tesztelted? De ha a CE arról futott akkor jó a kártya.
-
cof
veterán
Már írták feljebb ha jól emlékszem. Burn card maker-al kiírod azt az img-t amit kaptál egy microSD-re, beteszed a BOX-ba a kártyát áramtalanított állapotban, és reset nyomvatart áram bedug, és magától lezajlik a folyamat. Nem kell LAN kábelt sem bedugni, elég csak a HDMI.
Magának a bootloadernek van jelentősége igen, nem közvetlen az Androidnak. Régebbi hiba volt amikor a LAN nem működött megfelelően CE alatt egy Android frissítés miatt.
-
cof
veterán
-
Ejelhar
senior tag
Ki kéne próbálni más switchel is.
Én már jártam úgy, hogy LAN portok nem szerették egymást.*
Egy 4-5 rugóba kerülő switch közbeiktatása talán megoldja a problémát.* 1GB-s integrált router switch (Mikrotik) katasztrofális teljesítményt nyújtott egy Venz 10 Pro-val, ami ami amúgy csak 100MB-s.
Ugyanez a router switch most éppen makulátlan egy Khadas Vim3-al és egy Ugoos M6 Pro-val is (mindkettő 1Gb-s és az elméleti határ közelében teljesítenek).A Venz csak akkor javult meg, ha más switchre dugtam ugyanezen hálózaton.
-
cof
veterán
Ez nem általános, egyedi hiba ha tényleg hardver hiba lesz. Nálam majd 4 éve megy egy S905 éjjel-nappal.
Nem tudom, esetleg egy iperf tesztet csinálhatsz a BOX és a PC között, hátha tényleg LAN probléma, bár akkor akadna, megállna szerintem nem pixeles lenne.
Legegyszerűbb teszt ha ráteszel egy pendrive-ra 4k videót és arról játszod le BOX-ba dugva.
-
Beni2360
félisten
Na át olvasgattam a kálváriádat. Másik boxon ment a dolog. Ugyan azon a LAN kábelen próbáltad? Lehet simán, hogy kontakt hiba van a LAN kábelnél és azért vacakol. Én is jártam már így. Na meg úgy is, hogy ment a torrent nagyon és a 4K videók akadoztak stb. Nekem is volt és van is most 5-6 db boxom de az elmúlt 3 évben nem döglött még egyik sem be.
Más most nem nagyon jut eszembe. -
csibe1
addikt
A Paypal nem fizeti a visszaküldést?
"Kicsit drága mulatság lenne fél évente 10-15k-ért lejátszót venni"
Mihez képest? Itthonról is vehetsz, de akkor nem ennyi lesz, már ha kapható az a típus; vagy veszel másik lejátszót, viszont az jó eséllyel sokkal drágább lesz.
Ha a garanciát itthon intézed valószínűleg akkor is el kell küldened, el kell vinned valahová ha nem jön érte futár.Pár éve már eltűntek a csak lejátszóként üzemelő cuccok, pl. x65-re már nem nagyon jött ki, ahhoz muszáj egy androidos boxot beszerezni. Azok sem voltak olcsók amikor megjelentek, ahhoz képest nagyon jó áron lehet venni most a boxokat.
Ezért vettem én is egy TX9S-t, nem akartam semmi extrát, kijelzőt meg ilyeneket.
Megnéztem a CE-t is, de nem használom, meguntam a youtube-os kínlódást.
Nekem megfelel, tökéletes arra amire használom: youtube a nem okos tévémen, filmnézés (x65-ös filmek-sorozatok is, bár még nem sok van). -
Beni2360
félisten
-
-
cof
veterán
Ja meg még annyi, hogy ha ilyenkor nyomsz egy OK gombot az alsó idősáv meg ami még ilyenkor megjelenik felül, az is pixelhibás, szóval a Kodi menü, meg ha nyomsz egy vissza gombot és a háttérben megy a videó.
Találtam. A 4k-val van baja, nem a HDR-rel... Akkor le kéne tesztelni a kábelt mással is, újra összerakni, esetleg még táphiba is lehet talán.
GUI 1080p-re állítva is meg kell próbálni.
-
cof
veterán
Még a Nightly-t próbáld meg, amúgy a nem HDR 4K az rendben van?
A GUI felbontása 1080p?
Ajánlani most nem tudok mert kicsit lemaradtam, az X96MAX+-al voltak mostanában problémák, régi ház új NYÁK amiért rossz volt a hűtés, meg a Wifi antennákat is el kellett ferdíteni.
Itthonról meg semmit mert 2x, 3x áron van minden. Inkább valami EU raktár.
-
Gabesz87
veterán
Az elmúlt napok tapegysegről szóló beszelgetesei alapján most én is elbizonytalanodtam, hogy kéne a héten megrendelt X88-amhoz egy jobb tápegység a hosszú élettartam érdekében? Mondjuk én 3.5-es vinyot használok most külső házban, annak saját tapja van. Vagy hagyjam a csudába és jó lesz a gyári ami jön hozzá?
-
korcsi
veterán
Egyik se, sd-ről fog futni a CE.
Első indításkor AV csatlakozóba nyomni kell a reszet gombot.De mindez le van írva a rengeteg munkával nagyon jól összeállított összefoglalóban, ha azt magadévá teszed, akkor már tudsz úgy keresni, hogy megtaláld ezekre a kérdésekre a választ.
-
-
mikrofon
veterán
Gondolom azért nincs ott mert az Amlogic S905X3-hoz még nincs stabil CE verzió csak a nightly. Egyébként ha a gyári dualboot-ot teszed fel akkor amúgy is a nightly lesz benne és X2 esetén is neked kell frissíteni a stabil verzióra. Mondjuk nem túl bonyolult. Az Update TAR fájlt kell letölteni, bemásolni az Update könyvtárba és újra indítani a box-ot.
De pár HSZ-szel korábban olvashatjuk hogy nemsokára jön a stabil 9.2.2. És az már jó lesz Amlogic S905X3 SoC-hoz is. Mint korábban írtam alapvetően ugyan az a szoftver van mindkét típusra. Persze a firmware-nél figyelni kell hogy X2 vagy X3, de lényegében ugyan az. Mindig egyszerre is jön ki a frissítés.
Ugoos X3 CE + ATV dualboot 0.310.31 sasvlad féle ez most a legújabb, de várható majd még a 0.32 is felmerült az igény hogy android rendszeren a hang beállításoknál legesen a hang csatornák számát állítani és le vagy fel konvertálni....
A 4pda-s t topik fejlécében ott van a hivatalos atv + CE dualboot verzió is. Én ezt használom. Itt találsz még többi fajtát is. -
mikrofon
veterán
Maga az eszköz nem ugoos, csak a szoftvere. Bárhonnan veszed. Azért érdemes Vontar-tól venni mert ők szerelik össze jó minőségben. Normális tápot is adnak mellé.
Én korábban sokat írtam róla keress vissza. Ott van közvetlen link is az ugoos honlapjára, meg még néhány érdekesség pl, hogy az eszköznek csak a szoftveres fejlesztésében vett részt az ugoos, sőt a mai napig fejlesztik a szoftvert a felhasználói igény alapján, jönnek ki frissítések mind android, mind ATV mind dualboot firmware... -
Monngoose
aktív tag
Ahogy nézem mindenhol kifogyott, ahonnan priority-val hozzá tudnál jutni.
Viszont ha főként filmezésre kell, akkor a kisöccse (x2 Cube) is bőven elég, persze CE-vel. Ugyanaz a hardware, csak a memória kevesebb (2/16).
Innen, európai raktárból érdemes rendelni (US$1.39 szállítási költség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest