- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
®abstract®
őstag
válasz
lajosx #86853 üzenetére
Szerintem nincs jelentősége hogy megy e a készülék vagy nem, mivel nincs benne mozgó alkatrész hadd menjen
Ha nem kapcsolja be a tévét vagy a monitort mindegy.
egyébként én nem kapcsolom ki a készüléket csak mindig altató módban kapcsolom, kikapcsolom a kijelzőt azt annyi. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #85320 üzenetére
Írtam, hogy csak 0.2 A terhelése van és az USB 2.0 portba dugtam. Ment vígan a 2A táppal is de cseréletem egy 3A-ra. GB-n vettem anno (akkor még 1250 Ft volt) de már tele van az Ali is, de már lehet, hogy itthonról is megéri venni az áfa +stb miatt. Van aki fordulat szabályzót is kötött be hozzá.
Avval a ragacsos akármivel amit anno a műszerfalra pár éve vettem abból vágtam le 4 db-t a sarkaira és avval rögzítettem, bármikor levehető.
UI: Írtam én anno, hogy ezeknek az alsó lapja nem egyformák, nálam a lemez több helyen volt füllel rögzítve a csavart ki is hagytam és 90 fokkal el kellett forgatnom mert a lemez nem volt a proci felett 100%-ban. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #85309 üzenetére
Sajna szét kell kapni es megnézni, hogy mennyire érintkezik a lemez a hő paddal. És ezen kell változtatni az itten leírtak alapján.
Az ssh-t meg ne bojgasd ha nem értesz hozzá, én se nagyon használom csak ha valaki vezeti a kezemet. Pl az SD kartyarol egy utasítással át másolod a CE-t az sd-ről az Andriod mellé és nem kell SD kártya. Ne ezek már csak ficsörök a végére de nem szükségszerü. -
csibe1
addikt
válasz
lajosx #83574 üzenetére
"Nem,a sony tv topikban irt egy srác nem is nekem, csak úgy hogy mit kell beállítani a tv-én.Én meg meg csináltam és az volt a baj"
Izé, meg bigyó; nem tudom mit állítgattál, de akkor utána nem egy gyári beállításokra való visszaállítással kellett volna kezdeni ha már androidos meg okos tévé?
-
Imi1981
veterán
válasz
lajosx #83533 üzenetére
Alap dolgokat állítok csak be mindig. Alap nálam a kandenciahelyes lejátszás (a képfrissítés gyakoriság indításkor /leállításkor) bekapcsolása. Nem tudom nálad mi lehet a gond de lehet hogy a tv box - al van probléma. Full HD 24P se megy? Vagy csak 4k 24P - el van gond?
-
Imi1981
veterán
válasz
lajosx #83528 üzenetére
Én a konyhai bóvli tévén használt tv boxon is bekapcsoltam a képfrissítés gyakoriság indításkor /leállításkor és működik is! 29000 Ft-os horizoon tervéről beszélek szóval az a Sony tutira tudja a 24P! 3 tévém van ebből 2 olcsó sz@r és azok is tudják a 24P és természetesen a Samsung h6400 is.
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82953 üzenetére
Ha nagy a média tár és csak egy, két videoról van szó akkor egyszerűbb a média tárban azokat egyenkén törölni. Távon ugyan az az eljárás mint a mappából - Menü> kezelés>Eltáv a médiából. persze a beállításoknál engedélyezni kell a törlési funkciót. Innem is törőlheted az egészet de akkor a HDD-n megmarad a mappa és a benne levő semple.
-
tobias40
veterán
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
lajosx #82666 üzenetére
Gondolom egy hálózatba vannak és nincs duiplaNAT. Upc connectbox ból egy kábel a másik router egyik LAN portjába és így egy hálózatba lesznek.
Persze nem tudhatom, hogy a Connectbox nem-e modem funkcióban van és akkor az Asus Wan portjában van a kábel
Jó a Connectbox de egy nem szolgáltatói router sokkal személyre szabhatóbb. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82626 üzenetére
videón csinálsz egy hálózati helyet ami bal oldalt a mappák közt is meg fog jelenni. Látod ott a képen X96Max (coreelec) ott klikk és máris bent vagy a kártyában és ott lesz a mappa amibe másolni kell.
Vigyázz fordított\\\\\\\\\\\ ami a Q betűnél van és az Alt Gr bomb nyomására jön elő.
Olyan szépen látni a videón.
Ui: Kártya a boxban és interneten legyen - bocs
Nem az ip címet a box beállításoknál a a rendszer alatt látod. De a CE beálltásokban is benne van -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82620 üzenetére
Na akkor egy másik megoldás. pedig a videó 1x-rü.
Számitógép - mappa nyitás - ott bal oldalt kellene látnod lent a hálózattokat kék színben köztük a COREELEC na oda klikk és az ablakban ott vannak a mappák fentről a 3. pirossal aláhúzva abba a mappába másold bele és inditsd újra a boxot. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82455 üzenetére
Ha zenéket még nem vettél fel akkor ne a médiatárból hanem a fő oldalon Zene - majd ott középen a hozzáadás.
Ha már videót adtál hozzá a gépedről akkor már a jelszavat nem szokta kérni. H a médiatárból csinálod akkor ott Zenék gombra klikk és ott a zene hozzáadása...t kell választani
A fájlkezelőt akkor hagyd mivel gondolom csak mappák vannak engedélyezve és nem teljes meghajtó.
Nálam így néz ki. Kinyitva.
Ha a feállás Box>AVR>TV akkor a beáll>Rendszer>Hang> kép1 kép2 lehet 7.1-t is választani de ez nem számít mivel a HDM-n keresztül megy a hang. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82451 üzenetére
Hol vannak a médiák? Ha wines akkor kérheti.
Remélem nem pipáltad be a CE alatt a jelszó engedést.
Ha winről van akkor add hozzá a fájlkezelőben fixre és ott ha megadod a jelszavat akkor már sehol nem fogja kérni.
Sikertelen megosztást meg ugyan ott ahol betallóztad rámész és a menü gombot megnyomva jön fel a kis ablak ahol a Forrás eltávolítását válaszd de a fájlokat a második kérdésnél NEM klikk. Aztán ha újra indítod a CE elfog tűnni mindenhonnan.
A hosszú OK gomb helyet egyszerűbb a menü gombot használni. -
blakey
titán
válasz
lajosx #82343 üzenetére
Mindegy hogy új vagy régi, az erősítő egy zavaró tényező lehet a leírtak alapján. Beállítási probléma is lehet vagy valamelyik formátumot nem tudja megfelelően. Ideiglenesen használd közvetlenül a TV-re kötve valamint a Kodi alapbeállításon legyen, próbáld ki, hogy úgy mit múvel. A lejátszó EDID infól alapján állítja be a dolgokat, ha a TV és az erősítő is küld infókat a lejátszó irányába akkor zavar keletkezhet. Kapcsold be a TV-t, majd az erősítőt és utoljára a boxot, elméletileg ez a jó. Ha először az erősítőt és a lejátszót kapcsolod be majd egy kis idő elteltével a TV-t akkor megint probkléma lehet. CEC-t használsz?
Nagyon sokan használnak X96Max+-t CE-vel, gyakorlatilag tökéletesen működik órákon, napokon keresztül folyamatos használat mellett is. Ha ilyen problémák lennének a CE-vel vagy a lejátszóval akkor már rég előkerült volna. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82268 üzenetére
Ez egy hosszabb folyamat.
1: windows 10-n a hálózat megosztása engedélyezése, stb Aztán lehet már a boxon betallózni. Múlt héten volt éppen erről egy hosszú diskurzus. vendég fiók
[link] -
Vtmk
tag
válasz
lajosx #82264 üzenetére
Direkt apszolút elérést adj meg neki pl menü létrehozással Nekem smb elérésként így tudja pl a filmeket de külön smb link kell a képeknek. Forrásban sose tudta sőt... Részemről nem is használom ezt a részt ami a képen van. Teljesen buta.. A windowsoson bezzeg lát meg tud mindent. pl a nes játékokat nasról akartam megadni és nem engedi a forrást hozzáadni így maradt a box tárhely játékoknak is. n64 nes snes és playstation 1 ... 16GB nem sok minden fér rá..
-
blakey
titán
válasz
lajosx #82252 üzenetére
Nem olvasom vissza, mert elveszek a hsz-ek között, de ha jól emlékszem akkor megy a lejátszás de nincs kép, ugye? Nos, annak semmi köze, hogy tudja-e vagy sem a 24p-t. A Rendszer/CoreELEC alatt kapcsold be a 422-t, valószínűleg a TV-d nem tudja a 444/24p-t, ha ezután is sötét a kép akkor a következő lépés, hogy a 8bit-et is kényszeríted, ha így már van kép akkor utána gondolkodhatsz azon, hogy jó-e a 24p vagy sem. ennyi.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
lajosx #82223 üzenetére
hogy mit hagyjak?
Nem tudjuk neked mi jön be jobban. Próbáld ki, aztán majd elválik.
A 4k felbontásokat itt tudod letiltani:
Beállítások vagy Rendszer->Rendszer->Képernyő->Engedélyezési listaA 24p-t meg a #82217 hozzászólásban írtam.
Majd elválik melyik fekszik nektek jobban, mert sajnos vagy-vagy alapon állhatsz csak hozzá amíg TV-t nem cserélsz.
-
gyűrű
addikt
válasz
lajosx #82220 üzenetére
Nos a múltkor írtam hogy picit átalakítom a "gyári" Kodi 19- ce-s estuary skint.
Ez nincs telepluginozva ezért biztosan mindent tud ahogy a gyári is, és kellően gyors is. Csak a felszínen csináltam változtatásokat, nem raktam bele semmi plusz funkciót,, egyedül a videó osdmenühöz hozzáadtam a playerprocessinfó gombot, így nem kell külön gomb a távirányítón. A processinfó mutatja alul az össz cpu használatot grafikus sávban, hőmérsékletet, és kimenő fps-t is.. A sorozat megjelenítésből középről kivettem az epizódokat, és lejjebb raktam.
Az időjárást megcsináltam hogy beférjen egy hét, teljes napneveket és hónapnevet adtam hozzá, picit átszíneztem a feliratokat is., illetve átméreteztem mindent hogy ne legyenek félbevágva a widget elemek sehol. A kategóriákat kikapcsoltam (magamnak) így a widgeteken két sor poszter jól kifért. a menüt keskenyebbre vettem , így jobb a helykihasználás is. Színes logókat adtam hozzá, és beállítottam hogy a színes studio logókat használja.
(ezt külön kell telepíteni a kodi main repóból ha valakinek nincs fenn)
Szerintem az egész sokkal "gyáriasabb" nincs úgy elnagyolva......
A skin nem írja felül a gyári estuary-t külön van tőle, lehet össze is hasonlítanui, ide-oda váltva
a felszíneket.
Meg fogom osztani
addig itt pár kép hogy milyen, az eredetivel összehasonlítva... -
Ejelhar
senior tag
válasz
lajosx #82220 üzenetére
Hát .... bocsi, én voltam figyelmetlen.
Most az a nagy kérdés, hogy melyik kell neked: 4k vagy kadenciahelyes lejátszás.
Én az utóbbira voksolnék ugyan, de az okosok szerint úgy harmadolva lehet ebben osztályozni a népeket.
Vagyis van úgy egy harmad, aki nem is látja (nekem ez furcsa, nem is kell itt gyors mozgásra gondolni, például természetfilmeknél elég gyakori, hogy folyamatosan oldalra mozog a kamera, ennél is rém idegesítő és nagyon látható)
Aztán van a másik egyharmad, aki ugyan látja, de Buddhai türelemmel viszonyul az egészhez, ha ilyen, hát ilyen.
És van a maradék egyharmad aki igen nehezen viseli, valszeg e topic közönségének döntő többsége is közülük kerül ki. -
bala6120
senior tag
válasz
lajosx #82220 üzenetére
Ez lehet, hogy neked is segít. blakey #81608
-
Ejelhar
senior tag
válasz
lajosx #82214 üzenetére
Figyelemre méltó ada19 fórumtárs ötlete, ki kéne próbálni, ideiglenesen át kéne állítani.
A CE főmenüjéből indulva:
Rendszer vagy Beállítások (ez skin függő elnevezés)->Lejátszó->Videók->Képfrissítés gyakoriságának beállítása->KiEzzel lebeszéljük a Kodit a 24p-ről is, maradjon lejátszás közben is 60fps-en. Ha lesz képed, akkor beigazolódott ada19 gyanúja, 4k-ban nem tud a TV-d 24p-t.
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #82195 üzenetére
Na ha már itt tartasz és a távod nem megy akkor vedd ki a pent és a sz.gépen a gyökérbe másold be ezt a remothe.conf fájlt.
És ha azt akarod, hogy a kijelzőn megjelenjen az óra akkor ezt is másold a gyökérbe : vfd.config
A gyökér az ahova a dtb.img-t másoltad.
Ha megvan akkor csinálhatsz egy hálózati elérést a CE-hez a sz.gépedről amikor be van kapcsolva ezen keresztül el tudod érni.
Majd holnap a többi finomságokat.
A képet nem kell összébb venni hanem a TV képarány beállításod rossz a TV-n. Túlpásztázás nélkülit kell beállítani ha jól emlékszem a Samukhoz. És a GUI maradjon 1080p-n ahogyan a képen van.
UI: HDR10 képes a TV-d? Lehet, hogy azok nem mennek. -
ada19
senior tag
válasz
lajosx #82195 üzenetére
Az mpo és Beni2360 által linkelt/mutatott kép szerint van nekem is, 4K TV. Ebben az esetben a full HD tartalmat full HD-ban játsza le, a 4K-t 4K-ban.
A frissítés bekapcsolásával annyit érsz el hogy a megjelenítőt a forrás képfrissítésére állítja, ami szinte minden esetben 24 Hz (23.976) lesz. Most azt kellene megnézned, hogy fullhd és 4K tartalom is elindul-e a lejátszóval. Ha igen, hagyd így. Tippem szerint a 4K nem fog menni, de remélem nincs igazam.
A másik kérdésesdre pedig, ezt általán a TV képbeállítások között kell állítani hogy a kép kitöltse a képernyőt. Talán képerány vagy ilyesmi néven fog menni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lajosx #82190 üzenetére
Azt, hogy a 4K videót is FHD-ban adja ki a Box, azt szerintem a CE "whitelist" menüjében kell valahogy belőni és akkor nem kellene semminek sem "nagyobban lennie". Pontosan nem tudom miként, mert nekem csak FHD TV-m van, de ezt már írtam. Ha nem így lenne, valaki kisegíthet, de nem nagyon vannak most még itt pluszban úgy látom...
-
Beni2360
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged