- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81919 üzenetére
Megvagyok vele, három file módosítva, ezeket innen leszedheted:
https://drive.google.com/file/d/1WaPx0FoQ0bmdSEGfpImxiuAgALtOcLcz/view?usp=sharing
Rámásolod a boxra, kibontod és telepíted, így
tar xvzf khadas-kodimod.tar.gz
cd khadas-kodimod
sudo ./telepit.sh
utána egy reboot és ha jól dolgoztam, akkor már nincsenek konzol üzenetek a Kodin.Ha belenézel a telepit.sh file-ba, láthatod mit csinál. Három file módosítva, ezeket nem írja felül, hanem átnevezi, mindegyik neve végére beszulja az " -origin" stringet.
Utána pedig bemásolja a módosított fileokat azok helyett. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81824 üzenetére
Hááát ... ebből én semmit sem értek, pedig azért láttam már linuxot.
-mijaza "E:" egy linux esetében
- lz4 kiterjesztés az micsoda itt?
- milyen update ez? Az útvonalból én egy repository update-re gondolnék, de a többi nem passzol hozzá.Szóval úgy nagyjából és egészében én itt mindenről lemaradtam:-)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81705 üzenetére
Fogalmam sincs.
Mintha nem venné bootolható eszköznek és továbblép.Nálam is csinált ilyet néhány image-nél, de azok nem gyáriak voltak.
Illetve bootloop állapotot idézett elő néhány 5.x kernel + ahhoz való dtb, de legalább azt láttam (soros porton).Egy USB eszközről is meg kéne próbálnod talán, nekem hirtelen más ötletem nincsen.
Illetve más softtal kiírni az image-t. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81657 üzenetére
Szvsz USB-s eszközre tenném, mert a gyári kialakítása az SD slotnak minden csak nem praktikus.
Ha ki/be akarod dugni az SD kártyát, akkor ki kell húzni a HDMI csatlakozót is, különben nem férsz hozzá.** ezt részét a boxnak gondolom 10 éves kínai kislányokra tervezték, ők eléggé ügyesek és eléggé pici a kezük is ahhoz, hogy e művelet ne okozzon gondot számukra.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81633 üzenetére
Van rá gyári, támogatott Ubuntu linux, az jó lehet neked.
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/Lehet SD-re vagy Pen-re is telepíteni (ezért van két fajta image, eMMC és SD/USB verzió) így a CE maradhat az eMMC-n.
A gyári linuxra fordítottak Kodit, a hardware-s gyorsítás működik rajta, kadenciahelyesen játszik le, de az ISO file-okkal nem boldogul.
ps. Android is tehető rá, viszont abból csak eMMC verzió létezik.
Amúgy az nem kadenciahelyesen játszik le és afrd-vel sem olyan vajsima a mozgás mint a CE vagy a linuxos Kodi alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged