- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubyy
tag
válasz
DoItYourself #74441 üzenetére
3.14.29
-
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #74267 üzenetére
OK
a legnagyobb méretű (92GB) Jaws film magyar verziója ami fent van a tudjátokhol.
-
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #74219 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz de írom amit tudok.
Ami alig indul el és akad (erről kevés az info): HEVC @71Mb/s, 99x1000MB, DTS 5.1
Ami instant indul: UHD Remux HDR HEVC, 60,5 Mbps HEVC, Main 10 High@L5.1 HDR10 SMPTE ST 2086 (BT.2020) -
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #74216 üzenetére
Igen, már írtam is, ha PC-n osztom meg a filmet akkor a box instant lejátssza róla a legnagyobb méretű filmeket is. Csak NAS-ról nem. Viszont a NAS-on nem találok semmi anomáliát.
Nekem az is nagyon fura, hogy amikor rányomok a filmre, hogy induljon és pörög a töltést jelző karika, eközben ránézek DSM-ben az erőforrásfigyelőre és nem csinál semmit. Nincs CPU használat, nincs forgalom a hálózaton, a HDD nem dolgozik. És egyszercsak megindul a dolog és felpörög minden ahogy kell. Ilyenkor mi történik vajon? Nem tud kapcsolódni azonnal a kliens a nasra? -
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #74094 üzenetére
Most egy teljesen új CE-t használok.
-
Egon
nagyúr
válasz
DoItYourself #74094 üzenetére
Ha jól emlékszem, kipróbálta háromféle CE-vel is, nem hiszem hogy mindegyiket elállította.
-
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #73951 üzenetére
Amit biztosan tudok, hogy megváltozott az új modem IP címe. Nem emlékszem biztosan, de úgy rémlik, mintha médialejátszó fix IP címet kapott volna anno általam.
De egyébként szívesen visszamegyek a gyökerekig is, ha kell, azaz alaphelyzetbe is állíthatom a médialejátszót, aztán a kiegészítőket majd újra telepítgetem. Nekem ott a HBOGo, és a Digi, ami fontos. A több kiegészítő részletkérdés, de azokat már tudom kezelni. -
stigma
addikt
válasz
DoItYourself #73860 üzenetére
Ezer hála működik.
Gyorstalpalót néztem , elég volt a DD + kivenni és máris ment, de azért az alatta lévő DTS, DTS-MA és TrueHD-t is kilöttem, mivel nincs AVR így felesleges. -
stigma
addikt
válasz
DoItYourself #73860 üzenetére
Hi, ok köszi, bocsánat hogy figyelmetlen voltam, próbáltam mindet kiírni,de nem kellett volna.
Régi Sony TV-n újrapróbálom a beállításokat , igaz mint írtam mind be van kapcsolva, de akkor kikapcsolom a DD plus-t és remélema probléma majd elhárul.
Ezer köszi.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
DoItYourself #73740 üzenetére
Köszönöm szépen!
Beni: Panasonic p50g30, de valóban a tv rosszul volt beallitva. Úgy emlékeztem, hogy a túlpásztázást már kikapcsoltam,de nem...
Most úgy tűnik működik.
Ami fura, hogy minden filmet angol címmel illet, pedig magyarul vannak a file nevek. Majd még körbenézek beállításokban, csak most filmet néz a család (coreelec alól)
-
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #73697 üzenetére
Az a baj, hogy amelyik 4k video ráfér egy pendrive-ra az NAS-ról is megy. Csak az ilyen 50GB+ filmekkel van nagy gond.
-
Mankó
veterán
válasz
DoItYourself #73697 üzenetére
Jó ötlet a régebbi CE verzió. A 9.2.2, 2.3 nálam is produkált furcsa hibákat. a 9.2.1 teljesen rendben van.
-
Melorin
addikt
válasz
DoItYourself #73676 üzenetére
Synology NAS, NFS megosztás. Ha PC-ről nézem a NAS-t akkor lazán megvan a Gigabit átviteli sebesség.
Nekem úgy tűnik, hogy a CE nem tudja, hogy bufferelnie kéne. Sokszor hezitál, megvárja, hogy megakadjon a lejátszás pedig máskor meg simán tudja bufferelni. -
Fisha
őstag
válasz
DoItYourself #73589 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Igen, megtaláltam, hogy vaksi voltam, bocsi.
Viszont sajnos nem jutottam egyről a kettőre életem első coreelec installjával. X99max+ készülék.Ezt húztam le hozzá:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.3-Generic.img.gz
SD-re rufus-szal írtam ki, elvileg sok mindent nem lehetett állítgatni, így talán itt nem lehetett hibázni.a device trrből azt választottam, amiben szerepel a 905x3. Ez elvileg gigabites, szóval olyat. Azon belül próbáltam a 4 és a 2 gigás verziót is. Gyökérbe bemásol, átnevez.
Beteszem, reset nyomvatart (audioban van), áram alá helyez. Addig jut a dolog, hogy megjelenik az X99-es bootoló képernyő, de onnan tovább nem megy, se coreelec, se az alap android. Simán indítva megy az android szerencsére továbbra is.
Mit rontok el? Valakinek sikerült már ilyen készülékre felvarázsolni a CE-t?
Előre is köszi. -
Botigta
aktív tag
válasz
DoItYourself #73539 üzenetére
Tehát akkor Standby-ba sem kell tenni?
(Ha ez így van, ezzel csak két problémám van: a TV kikapcsolása kikapcsolja a boxot is, ill. ha a box be van kapcsolva, de nem használjuk, időről időre random visszakapcsolgatja az ő bemenetére a TV-t) -
ERPY
őstag
válasz
Én sem értem minek kapcsolgatni. Nálunk 4db megy, 20 és 30 percenként nézik a nast és veszik észre az új tartalmat. Éjszaka meg tisztítás 2 órakor, ami törölve van az eltűnik. Akkor vannak újra indítva ha frissítés van, vagy nagyon ritkán áram szünet.
-
Zsadi
őstag
válasz
És ilyenkor alvó állapotban van amikor nem használod?
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #73320 üzenetére
Nem a Kodi hülyesege, ilyen az optikan közlekedő adatfolyam szabványa.
-
jeness
csendes tag
válasz
DoItYourself #73418 üzenetére
Eddig egy hifiberry-hez hasonló volt az rpi3 mellé, de így azt is kell majd újat beszereznem. Egyelőre a boxot akarom megvenni, és majd az alapján keresek valami költséghatékony megoldást. Nem vagyunk audiofilok az asszonnyal, de a tv beépítettje az azért nagyon gáz 😅 Két elac doboz lesz rákötve egyébként.
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
DoItYourself #73320 üzenetére
Nem tudok lentebb menni.
Most feltettem a Ce-t rá,de most azzal szenvedek hogy nem megy a távirányitó,
Nincs valaknek X88 pro-ra egy müködő remote conf file? -
a.t.t.i.
senior tag
válasz
DoItYourself #73244 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #72992 üzenetére
OK köszi
-
szabeska
addikt
válasz
DoItYourself #72746 üzenetére
En nem is hasznalom, a tv (es az erosito) mindent kiir amit latni szeretnek
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #72404 üzenetére
Jó ötlet.
-
ORCA58
addikt
válasz
DoItYourself #72323 üzenetére
Nekem minden nap áramtalanítva vannak az elektronikai eszközeim, tv, hifi stb. Eddig egyik sem adta be az unalmast. Van közte több jóval 20 év feletti is.
-
Charx
senior tag
válasz
DoItYourself #72010 üzenetére
Meg akarom tartani a droidot.
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #71986 üzenetére
Ha a box-ból HDMI megy a TV-be és és optikai az erősítőbe, boxból vagy akár TV-ből, akkor megoldható, hogy a TV hangszóróin is legyen hang és az erősítőn is. Több TV-n is működött viszont ha erősítőn át vezeted a képet akkor alapértelmezésként a hangot nem továbbítja, ezt külön kell beállítani az erősítőn. CE-ben a hangtovábbítás nem minden boxon ua., pl. GT-Kingen csak akkor van optikain hang ha azt a kimenetet állítjuk be viszont az X96 Air-en úgy is van hang ha HDMI-re van állítva.
-
aleister
veterán
válasz
DoItYourself #71961 üzenetére
Köszi az Alex-en én is gondolkodtam. Ki is írtam anno mSD kártyára, de valahol elakadt végül a dolog.
A másik linked érdekes, mert az előzményben ez szerepel Nekem m-es van, de tudtommal ez is S905X chipsetet használ (nem a sima S905-öt). Viszont itt nem is a MP chipsetje számít, hanem a wifi chip. Simán lehet, hogy az egyik S905X-nél lesz wifi CE/LE alatt a másiknál nem.
-
FJC
senior tag
válasz
DoItYourself #71890 üzenetére
Nem a WOL a téma, hanem a box - PC kapcsolati sebesség probléma.
Tegnap előtt volt két válaszom a WOL -lal kapcsolatban, de az is a box miatt.
Ha kérik az ember segít a másiknak, ezért van a fórum...
De, tudomásul veszem... -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
DoItYourself #71876 üzenetére
Sorry. Köszi átmegyek oda
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #71362 üzenetére
Fiatal titánok még.
-
ztsoft
őstag
válasz
Én kizárólag felvilágosítás miatt reagáltam, bíztam benne, hogy eljut a címzetthez. Csak az ehhez hasonló kérdésekre reagálok (a többi, módosítós, fordítós kérdéseire nem).
(#71368) DoItYourself
Én már a múltkori után azt hittem, hogy be fogsz avatkozni. De látom, türelmes vagy.
(#71374) junkpod
Az komoly! Itt miért nem tartja be? Ezek után azt kell gondolnom, hogy direkt csinálja.
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #71368 üzenetére
Ugyanazokat a hülyeségeket dobja be újra meg újra, mintha kifejezetten trollkodni akarna...
-
mikrofon
veterán
válasz
Én azt nem értem miért teheti meg?!
Szerintem erre nincs szükség.
Nálam meg amire nincs szükség az shift+del. A digitális szemetet sem szükséges felhalmozni. Jól jön a lomtalanítás...
Ha jól gondolom ezt itt te tehetnéd meg.... -
korcsi
veterán
válasz
Lelkesedés?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
DoItYourself #71170 üzenetére
Értem , de ilyen kábelt nem láttam , hogy Jack az egyik vége a másik RCA...
Ilyenek vannak:
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #71102 üzenetére
A GSK pedig egy gyógyszergyár.
Reméljük, az a két lyuk nem egy 6.5 mm-es jack aljzat. Az elég baromság lenne rá. -
-szabi-
addikt
válasz
DoItYourself #71070 üzenetére
Képfrissítés gyakoriság beállítása: Indításkor/leállításkor
Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz: Kikapcsolva
Ezeket már a storage rsync előtt beállítottam.
Amennyiben az engedélyezési listán nem állítok be semmit akkor 23.976Hz videók azonos képfrissítéssel kerülnek a TV-re.
Viszont 29.970Hz videókat a lejátszó 60Hz frissítéssel küldi a TV-re.
Valamiért ez a képfrissítés X96 Max+ boxból nem megy jól ki, ha meg erőltetem a whitelist-el akkor szaggat. -
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself #71070 üzenetére
Én ezt használom tesztelésre, [link] (akár kadenciahelyes lejátszás, akár felirat döccenés esetén). Ha gondolod, mehet az összefoglalóba is.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #71001 üzenetére
LG, valami hasonló. Asszem 2:1-es pixeles...
Azért majd kipróbálom...
De a legnagyobb hiányossága, hogy nem lehet a tulpasztazast kikapcsolni... -
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #69886 üzenetére
Honnan szállítják az Odroid c4-et?
Rendelhető valahol EU-n belülről, hogy ne legyen vám + áfa + kezelési költség?
Azzal együtt már sokk az ára.... -
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #69886 üzenetére
A CE természetesen a legjobb lenne, de van olyan amit ott nem tudok megoldani. Pl: nyomtató, vagy képernyő tükrözés.
Linux alatt meg most nem a CE - re gondoltam, hanem ehhez a cucchoz lehet androidot vagy Linux-ot, Ubuntu - t rendelni.
Azt nem tudom, hogy milyen a Linux alatt a kodi....Egyébként van egy lényegi különbség az olcsóbb cuccokhoz, mégpedig ha jól látom e ez 64bit-es rendszer, még az android is.
Valójában már Khadas VIM3L csábított, csak a 2GB-t keveseltem. Az Ondroid C4 mellett szól még hogy újabb. Így szerintem az a jobb választás mint VIM3L.
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #69838 üzenetére
A hozzá való fw-k közül az android-on vagy a Linux-on stabilabb a kodi?
Egyébként mire összeszedek mindent hozzá és összeáll a szett, addigra azért 100USD lesz. Ez ennyi? Vagy én csinálok valamit rosszul? -
Zamma
őstag
válasz
Ez igen!
-
djnice
veterán
válasz
Egy DV licenc-et integrálhattak volna még bele, remélem lesz még olyan S905X3/X4 valamikor.
-
mikrofon
veterán
válasz
Jól hangzik
-
korcsi
veterán
válasz
DoItYourself #69770 üzenetére
-
embe
nagyúr
válasz
DoItYourself #48 üzenetére
Bocs, téves!
-
ssgt1981
senior tag
válasz
DoItYourself #1 üzenetére
X96 Max Plus-t lehet TV távirányítóval kezelni (Samsung Smart Remote)?
-
Hyena
senior tag
válasz
DoItYourself #69043 üzenetére
En is inkabb valami ilyesmire gondolok, mert sok filmet megneztem mar vele es semmi anomalia. Ha viszont a filmnezes vegeztevel teszem azt este magara hagyom es nem megy rajta semmi, reggelre mar nincs kep es a tavkapcsolojaval semmit nem tudok vele csinalni, ki kell hozni a konnektorbol es igy ujrainditani.
Van vmi otlet mit kapcsoljak ki vagy be rajta? -
kovakovi77
tag
válasz
DoItYourself #68731 üzenetére
Igaz.
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #68637 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, a megfelelő dtb-vel jó lett.
LE-nél egy "sima" 2GB_1G dtb kellett, figyelmen kívül hagytam, hogy CE-nél már kicsit másképp van.
Egyébként ugyanarra a kártyára tettem, amin a LE volt, látszólag (szerencsére) nem hibás. -
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #68637 üzenetére
Amit nagyon köszönök is, de ettől függetlenül kérdeztem.
-
TCr
veterán
válasz
DoItYourself #68628 üzenetére
Csak a józan paraszti eszemmel, mert egyébként nem értek hozzá: akkor is döglött lehet a kártya, ha a boxból kivétele után gond nélkül felírtam rá a CE-t?
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
DoItYourself #68599 üzenetére
Igy van,csak a device tree file kéne,mert szerintem azért nem indul.
-
csubyy
tag
válasz
DoItYourself #68344 üzenetére
Ez az igazság, hogy kb másfél éve kerestem egy olcsó soundbar-t és rátaláltam erre. Azóta is használom napi szinten és jó a hangja, CE-hez elég a hardvere. A haveromnak a nyaralójában még a TV-zést is megoldotta, mert tuner is van benne.
-
farena
tag
válasz
DoItYourself #68317 üzenetére
Próbáltam. Mivel a rendszer része a Netflix, csak letiltani és a frissítéseket eltávolítani lehet.
Apk mirorról szedtem le másik verziót, felül írta a meglévőt, és ugyanúgy nem kapcsolódott.
A tv egy Panasonic plazma, 10 éves, akkor még nem volt ilyen -
York
tag
válasz
DoItYourself #68185 üzenetére
Egy CE volt rajta talan 9.2, de en botor fogtam es ledozeroltam egy friss CE-re. Meg valahogy nem bizom a gyarto altal adott sw-ben
.
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #68189 üzenetére
Menteni lehet máshova. Nem is azzal van a baj, hanem a Restore -ral, mert az úgy működik, hogy a meglévő fájlok mellé felmásolja a storage partícióra a backup tartalmát. Vagyis mielőtt felmásolná, megnézi, hogy van-e elegendő hely. Ha nincs, akkor kiírja, hogy nincs elég hely és nem fut le....
Így kell neki a hely....Valóban igazad van. Hogy viszonylag könnyű konfigurálni, főleg, hogy én kb 10 addon-t használok. Csak az a baj, hogy elfelejtem a beállításokat, ´gy biztosabb ha le van mentve.....
(#68191) junkpod : Rendben megpróbálom. Meg igazából azt csináltam, hogy készítettem egy Médiatár exportálást is. Azután egyszerűen töröltem a thumbnails mappát a belső tárolóról is meg a backup zip-böl is kitöröltem. Ezek után lefutott a Backup, meg a képeket is letöltötte újra, legalábbis másnap a képek is voltak a médiatárban...
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #68182 üzenetére
500MB körül foglalnak az 1,2 GB storage dualboot-os eMMC tárhelyről. Ez azért probléma, mert kipróbáltam egy Backup visszaállítását. Ami azért nem sikerült, mert nem volt elég hely hozzá a meghajtón. Ez érthető, mert ha rajta van ez a kb 500MB, meg ugye a backup-ban is benne van akkor az már 1gb így tényleg kevés. Persze azért csak sikerült kipróbálnom mert töröltem a meghajtóról és a backup-ból is ezt a könyvtárat. Így már rendben lefutott a restore..
Nah ezt szeretném megoldani.Persze az igazi probléma hogy a sasvlad rosszul csinálta a dualboot-os firmware-t, mert túl kicsit helyet választott le az android alol.... A 32 GB-ból nyugodtan szedhetett volna...
Nah de ezen én aztán nem tudok változtatni...Egyébként meg nem lenne túl bonyolult megoldani, hogy a mediatár beállításai között legyen egy olyan opció ahol megadod, szabadon választhatóan azt is hol tárolja ezeket az adatokat....
-
tkomlosi
aktív tag
válasz
DoItYourself #1 üzenetére
Ha van valaki aki még olyan, mint én, hogy lehetőleg csak 1 taviranyitot szeretne használni, viszont LG tévéje van, ahol CEC-en keresztül sem a számok, sem pedig a csatorna le-fel nem működik. Annak javaslom a CEC es meson-ir kombinalasat. Meson-ir csatornavalto es számok beprogramoz, ehhez segítség az összefoglaló 62e pontja.
Így elérhető, hogy egy távirányítóval kezelhető legyen minden 😊 -
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #68039 üzenetére
Köszi megnéztem. Van ez a hivatkozás:
Eredeti Shutdown Menu menü cseréje, Advanced Power Menu-re
Itt van a "Estuary:" rész. Nekem meg ugye Estuary MOD2 van. Ennek ellenére nekem is úgy kell csinálni mint ebben a pontban van írva? -
nfsu17
veterán
válasz
DoItYourself #68035 üzenetére
CoF
Köszi, holnap megnézem. Láttam már azt a beállítást, valóban.
...DIY
Fix IP-n van a box. Eddig sosem volt gondom más eszköznél ezzel a megoldással...lehet, hogy parasztos megoldás, de eddig mindig működött. Most is jó, nem hiszem, hogy emiatt ne menne a nagy fájlok másolása. De a megoldásod biztos profibb, megpróbálom megcsinálni.
Nem tudom számít-e, de én win7-el küzdök, smb1-en, mert csak azzal megy -
rejtő
tag
válasz
DoItYourself #67976 üzenetére
köszi. Tehát minden beállítás megmarad. Hát nagyon remélem. ☺
-
válasz
DoItYourself #67837 üzenetére
1, nem veled konzultáltam(az egy másik dolog hogy te vagy a tropik főnök)
2, nem a kollégát hülyéztem hanem az alma gyártóját ez nem tudom hogy miért zavar téged?
3, a kolléga meg tényleg baromságokat ír, és sok más hozzá nem értő USER-t félre informál a baromságaival, olyanokról papol amit életébe nem próbált ki, és sz.tem a szakmai hozzá értése sincs helyén(mert ha így lenne nem írna ilyeneket) nekem az 1.ik szakmám elektroműszerész szóval nem fórumokon/neten össze olvasott baromságokból írom amit írok.
És eleve olyan terméket nem is ajánlok amit saját magam nem teszteltem le, és tudom hogy mit tud az adott cucc, ő meg rávágja hogy nem jó és nem lehet használni így meg úgy, mikor életébe most látta először a fotón amit belinkeltem, én meg teszteltem és van tapasztalatom róla és tudom mit tud!Nem kell védeni a haverodat, mert a szövegedből ez jött le hogy azok vagytok!
Nem írtam semmi olyat amiért oka lenne bárkinek megsértődnie!
-
achtung986
csendes újonc
válasz
DoItYourself #67604 üzenetére
Whitelist teljesen üres, soha nem nyúltam hozzá.
Vissza frissítettem a korábbi 19-ei verzióra amin működött, most ugyanúgy nem megy a váltás azon sem.
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #67539 üzenetére
Most+
Elírtam, ón a cin, fórrasztóón, még munkaidő van. Sok a zavaró tényező.
De a lényeg remélem átjött.
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #67052 üzenetére
Sejtettem.
(#67045) w.miki Noname SD kártya, akkor megpróbálom egy márkásabbal 32gb Mixza lesz.
-
w.miki
veterán
válasz
DoItYourself #67047 üzenetére
hát... a Kodinak se vagyok nagy barátja. Kiver a víz a használatától. Android alatt VLC, vagy Movain volt, az a faék egyszerűségű.
-
flash-
veterán
válasz
DoItYourself #66490 üzenetére
Koszi, amugy miert nem jo a nightly?
Ahogy nézem csak hdmi bememet van a tv-n, 3. Letezik ez??
Amugy anynet+ hdmi-cec van rajta..Koszi mexel:nekem a dual kell?
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #66415 üzenetére
CE volt. 2x újraindítottam és utána működött rendesen.
Másik kérdés: Android alatti Netflixnél hogy lehet beállítani, hogy lejátszáskor az eredeti 24p módba kapcsoljon a tévé?
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #66379 üzenetére
nálam nincs CEC, mert nagyon "buta" TV-m van....
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #66376 üzenetére
Jogos... Bár ha nem kell akkor minek menjen....
Igazából az alvónak akkor lenne értelme, ha olyan lenne mint a telefonnál, hogy csak a kijelzőt kapcsolja le, meg a távirányítót.
Tényleg erre nincs valami megoldás?
Mert most úgy működik nálam, hogy megy a box, a tv-t kikapcsolom, de ha a gyerek megszerzi a légegeret, akkor igazából bármit eltud nyomkodni, csak éppen nem látszik a TV-n. -
cof
veterán
válasz
DoItYourself #66294 üzenetére
Igen értelek eléggé zsúfolt, de nincs kiemelve az új generáció S905X2 stb..., és a NG CE-ről sem esik szó, az S905X3 meg csak ezzel megy. Bár én már írtam még tavaly is, hogy le kellene válni a topikról az új generációkkal, csak jelentkező nincs rá sajnos.
Egyébként, ahogy látom látom az az egyik gond, hogy valaki beír ide... Pörög a topik, de nem verseny, szerintem a segítőkészség miatt válaszol mindenki, de elhiszem, hogy aki újonc a témában összezavarodik.
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #66258 üzenetére
Írják a linkelt tesztben:
Az audio (S/PDIF) bemenetek közül tehát az alábbiak közül választhatunk:
Toslink optikai 2x
Digitális koax
Aux 3,5 Jack -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #66200 üzenetére
Köszi az ötletet. De lehet inkább elhozza valamikor mert csak céges laptop van amire nem lehet TV-t tenni. Sajnos ez a safe mode nem gyógyítható ce-n azt hiszem úgy mint LE alatt, ott volt a .configban egy safemode.disable ha minden igaz, de már az sem tiszta azzal mi volt, működött-e. mindegy, megmondom hogy türelem. ( igaz nem terem semmit jelen esetben
)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DoItYourself #65948 üzenetére
Igen még mindig, mert pl. erre a kérdésre sem kaptam még választ, eddig se volt róla szó, nem írt rá senki semmit. Attól még, hogy neked nem probléma, nekem lehet az, ill. épp az, hogy nem szeretném ha később az legyen, ez neked ekkora nagy baj, hogy zavar ott az a kérdésem? Akkor már te se haragudj, de akkor neked meg óriási nagy problémáid lehetnek amúgy, ha már ez is zavar. Inkább te generálod ezeket felesleges kötekedős kérdéseiddel a flood-ot. Jó, megyek felteszem valami másik Fórum-on a kérdést, tárgytalan, lehet őket törölni. A Persona non grata értette a célzást.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #65945 üzenetére
Régen nem használtam már a **MC-t, de próbáld meg, valszeg működni fog a pip-es megoldás.
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #65945 üzenetére
Ok ott mehet
-
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #65937 üzenetére
Szerintem gondot nem okozna, csak nem fog így menni..... CoreElecre csak Etware van, nem Debian alapú teljes Linux
Le lehet venni a pip-et (Synologyn szoktam telepíteni a Xiaomi BTs hőmérők miatt)
Plugin honlapon erre írja:
"On OSMC/Raspbian/Debian"wget https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py
python get-pip.pyDE -én még nem próbáltam- fogalmam sincs elérhető-e CoreElecre python...
CoreElec alatt soha sem kérte még a HBO GO plugin
-
treklam
tag
válasz
DoItYourself #65675 üzenetére
Android a rendszer amit használok 100mbit és vezetékes a kapcsolat, de én a box beépitett tárhelyéről akarok csak másolni pendrivera vagy micro sd kártyára és mindig csak töredéke az irási sebesség ahoz képest aminek kellene lennie. 10 helyett 3mbyte/s pendrive vagy kártya esetén, vinyo esetén meg 10mbyte/s a 30 helyett. Torrentezni közvetlen micro sd kártyára meg párszáz kbytal ir ami tragédia.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #65235 üzenetére
Bocs nem tudtam, hogy az alapítványos oldal volt.
Már nem emlékszem, hogyan találtam rá.Talán a gugli volt.
Most már tudom miért lett törölve, bocsi. -
LLKobe
veterán
válasz
DoItYourself #65073 üzenetére
Alapból üres, nincs benne semmi
-
Smith Ügynök
tag
válasz
DoItYourself #64847 üzenetére
Köszi!
Igyekszek kipróbálni, utána jelzek!
-
Smith Ügynök
tag
válasz
DoItYourself #64825 üzenetére
-
fer
őstag
válasz
DoItYourself #64748 üzenetére
A jobb gombra nekem nem csinál semmit, balra meg ugye a beállítások van.
#*********************************************************************************************************
#this file is configuration for each factory remote device
# work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode
# repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat
#
# factory_code each device has it's unique factory code.
# pattern:custom_code(16bit)+index_code(16bit)
# examble: 0xff000001 = 0xff00(custom cod) 0001 (index)
#
# release_delay unit:ms.release will report from kernel to user layer after this period of time
# from press or repeat triggered.
#
# debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable
#
# SW MODE:
# bit_count how many bits in each frame
# tw_leader_act time window for leader active
# tw_bit0 time window for bit0 time.
# tw_bit1 time window for bit1 time
# tw_repeat_leader time window for repeat leader
# REG
# reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN
# reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL
# reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE
# reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE
# reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE
# reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME
#*************************************************************************************************************
#amlogic NEC remote
factory_code = 0xfe010000
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 40
repeat_peroid = 39
release_delay = 121
debug_enable = 1
fn_key_scancode = 0x00
left_key_scancode = 0x51
right_key_scancode = 0x50
up_key_scancode = 0x16
down_key_scancode = 0x1a
ok_key_scancode = 0x13
mouse_begin
0 0x51 //mouse key left
1 0x50 //mouse key right
2 0x16 //mouse key up
3 0x1a //mouse key down
mouse_end
key_begin
0x11 102 #HOME
# 0x19 158 #EXIT
0x19 14 #EXIT
0x4c 125 #SETUP(MENU)
0x40 116 #ON/OFF
0x18 115 #VOL+
0x10 114 #VOL-
0x16 103 #UP
0x51 105 #LEFT
0x13 97 #DPAD_CENTER
0x50 106 #RIGHT
0x1a 108 #DOWN
0x41 113 #MUTE
0x5a 119 #PLAY_PAUSE
0x0a 257 #MUSIC
0x49 261 #PICTURE PLAYER
0x4d 263 #SHORTCUT_VIDEOPLAYER
0x48 262 #SHORTCUT_FILEBROWSER
0x03 217 #SEARCH
0x0e 70 #267->WEBSITE #70-->EXPLORE
0x43 127 #SETTINGS
0x54 120 #FAST_FORWARD
0x55 121 #REWIND
0x59 122 #PREV
0x58 123 #NEXT
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
0x42 14 #DEL
0x52 128 #MEDIA_STOP
0x45 264 #ONEKEY_ZOOM
0x06 265 #SHORTCUT_SUBTITLE
0x44 262 #SHORTCUT_AUDIO
0x0f 255 #MAIN_MENU
0x12 269 # F9
key_endJa már értem a jobb gombot, olyankor a csúszkát lehet mozgatni, de azt már a sz.gépen sem szerettem használni, mindig görgetek, ezért el szoktam tőle.
-
Ispy
nagyúr
válasz
DoItYourself #61946 üzenetére
Köszi, a gyári táp nem lett meg, ugyhogy megvettem ezt, belemegy (kicsit passzentos), bekapcsol, jó lesz.
-
Speederer
senior tag
válasz
DoItYourself #64538 üzenetére
Igen, alapból működnie kellene a fent leírtakkal.
De megnéztem mit lehet állítani a GUI-ból (Beállítások/Coreelec/Szolgáltatások menüpont).
Van itt olyan, hogy "SSH jelszó letiltása", amit gyorsan ki is próbáltam. És pont ugyanazt a hibaüzit kapom amikor be akarok lépni, mint fery02.
Szóval szerintem ezzel próbálkozz! -
Osynho
addikt
válasz
DoItYourself #64341 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz
DoItYourself #64247 üzenetére
Lejátszás közben ha rányomok a kép kalibrálásra ilyesmi ablak jön be akkor kilógnak a nyilak.
SunMount3r köszi, lehet tényleg ez a bug
-
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #64184 üzenetére
Mint ahogy már írtam amikor a boxot használom akkor minden beállítás uanaz hiszen egy hdmi kábellel van összekötve a tv-vel.
Vagy milyen beállításra gondolsz?
Egyik program-on van hang a másikon nincs.
Amikor programot váltok nem változik az erősítőn semmi... -
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #64065 üzenetére
Szerintem a "nem Netflixes" filmekre.
-
dethroner
veterán
válasz
DoItYourself #63491 üzenetére
De tényleg van ilyen, futott már más is bele ebbe a jelenségbe?
-
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62935 üzenetére
Hallod lehet igazad lesz, a másik kártyát lementettem, rátoltam és eddig stabilnak tűnik. Sandisk class4 16gb volt amivel szórakozott, a Sandisk Ultra 8GB-ossal eddig nincs gond, de nem akarom elkiabálni.
Még a végén jó lesz, mire plexre váltok
-
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62935 üzenetére
hmmmm jó ötlet, sajna a másikon a működő van
azt most nem merem kockáztatni
De körbenézek....
Igaz a telefonban jól működött -
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62880 üzenetére
igenis!
Már csak ez a 4k downscale a kérdés amig nem lesz nativ 4k felbontásom
-
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62873 üzenetére
az már megvolt és belőttem úgy
Egyébként downscale az nem fog atom lagolni, meg tud birkózni a feladattal?
SunMount3r: Ez csak ideiglenes amig nem lesz 4k TV itthon, de most nem fér bele sajna
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #62836 üzenetére
Kicsit túl lett fújva ez a téma...
Egyet értek! Ezért nem is reagálok már az előttem szólókra, úgy is megvan mindenkinek a véleménye erről az eljárásról.
A láthatatlan CE topikból leléptem, a népet pedig ide invitáltam, ha érdekli őket a téma. -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #62700 üzenetére
Hát igen nehéz a dolga egy novella írónak ha állandóan változnak az események.
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #62674 üzenetére
Sajnos a TV-m nem tud HDMI CEC-t így nem is gondoltam a tv távirányítóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest