- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
w.miki #78978 üzenetére
Pedig a Kodi a legjobb választás, natívan támogatja az SMB-t, nfs-t, stb.
Ha berzenkedsz a médiatár felépítésétől, akkor ne foglalkozz vele, vedd fel a forrást, és a tartalom megadása résznél (movie, series, music, stb.) válassz "none"-t, így simán fájl nézetben tallózhatsz.
Itt egy kis segítség az smb forrás felvételéhez IP cím alapján. Kb. annyira bonyolult, mint Windows alá egy hálózati meghajtót csatolni. -
Beni2360
félisten
válasz
w.miki #78978 üzenetére
Már írták sokan és sokszor, hogy a VLC Androidon "kuka" semmiképen ne használd nem ajánlott. Ismerkedjél a KODI-val és tőlem minden segítséget meg mástól is meg kapsz. Elsőre a hálózat és NAS tallózás a KODIN-CE-n. Mindenképpen kellene egy CE-t egy SD kártyára telepíteni és kapsz egy szuper média lejátszót. Ha feliratkozol hozzám sok videót találsz még ebben a témában.
-
-
blakey
titán
válasz
w.miki #78975 üzenetére
Kodi szinte minden hálózati kapcsolatot ismer, SMB is működik. Tallózás helyett fixen be kell írni a címet. Kodi nem túl bonyolult csak egy picit meg kell ismerni.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #27633 üzenetére
Milyen videólejátszók tudnak SaMBa szerveren keresztül videót lejátszani?
VLC-t használok, de meggyűlik a baja az FHD videók HD tévére konvertálásával, rendszeresen megakads912-es TV box. Kipróbálnék néhány más alternatívát.
nplayer szintén megakad.Asus N18u routerre kötött 5TB WD hdd-n van megosztva a filmek mappában.
Ezt LAN kábellel összekötött TV boxon szeretném lejátszani, ami egy s912-es Beelink GT1 klón, a TV pedig egy HD felbontású Blaupunkt 32/122I-GB-3B-HBKUP-EU
Bizonyos filmeket simán lejátszik a VLC, de nagyobb felbontású videóknál rendszeresen megakad, bekockásodik, leáll. Pl. Youtube-ról JDownloader-rel letöltött kisfilmet már nem viszi el. Vasúttúra (1080p_50fps_H264-128kbit_AAC).mp4
Viszont SD kártyára másolva a filmet, szintén akad vele a VLC, míg a fapados XPlayer (ami az SMB-t nem ismeri) simán viszi ezeket a videókat
Ezért szeretnék kipróbálni még néhány videó lejátszót, ami SMB-t is ismer.
Kodi-val próbálkoztam, nem ismerte fel a + SMB hálózatom. Biztos valami beállítási baj, de az nekem nagyon bonyolult.
Nem szeretnék Kodi-t használni, valami egyszerűbbet. -
Beni2360
félisten
válasz
w.miki #67050 üzenetére
Egy alapféle KODI beállítás videó.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
w.miki #67045 üzenetére
SDFormatter, Windows lemezkezelő?
A megfelelő topikban vagy. Kezdd az elejétől az olvasást. Az összefoglaló elolvasása után már csak ~67000 hsz-t kell végigböngészned, és kész is vagy.
Ok, a fele off, a felének a fele meg ismétlődő kérdés.
Viccen kívül: ha tudod kezelni a Kodit, nagy baj nincs, csak ne állítgasd össze-vissza. -
-
Beni2360
félisten
válasz
w.miki #67029 üzenetére
Hát a képarány beállítása tippek: Levágás nélküli -be. Overscan ki, (biztos nem jól írom) a legújabb LG meg változtatott 16:9 és levágás nélküli opció. A sima 16:9 nem jó akkor nyújt a kép. De ez a hiba nem befolyásolja a telepítést szvsz.
A tanácsom csupán a kép kitöltésere vonatkozott a többit majd a tudorok. -
blakey
titán
válasz
w.miki #67029 üzenetére
1. Overscan, Levágás nélküli, Túlpásztázás, Eredeti, bármi is a neve, ki kell kapcsolni és akkor pixelpontos lesz a megjelenítés és nem fog túllógni a kép.
2. balenaEtcher-el írd meg a kártyát, az nem fog hibázni.
3. Megfelelő img-t használj és a boxhoz való dtb-t, amit átnevezeldtb.img
-re.
4. Lehetőleg ne valami lassú kártyát vagy pendrive-ot használj.
5. S912-es boxod van így semmiképp sem jó a jelenlegi ng, a sima kell neked, ha jól láttam akkor 3GB-os S912-esed van így neked ez a dtb kell:gxm_q201_3g_1gbit.dtb
esetleg ha nem gigabites a LAN portja akkor ezgxm_q201_3g.dtb
-
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #66664 üzenetére
Megpróbáltam CoreElec-cel a leírás alapján
(Töltsd le a CE letöltő oldalról az .img.gz fájlt, írd ki egy SD kártyára balenaEtcher-el, majd másold a kártya device_trees könyvtárából a kártya gyökerébe a lejátszódnak megfelelő device tree fájlt (dtb.img néven), tedd be a boxba a kártyát és a reset gombot egy fogpiszkálóval benyomva adj áramot a boxnak.)
de így sem indul el a box, csak a kezdőképernyő X-et mutatja folyamatosan.
gxm_q200_3g.dtb-t másoltam az SD gyökér könyvtárába, de ha nem másolok semmit, talán még akkor is tovább jutna.
Valakinek valami ötlete?
Így néz ki belülről a gép, amire most FW-t keresek. -
w.miki
veterán
válasz
w.miki #27633 üzenetére
Excelvan E-BOX s912 TV Box-on csináltam gyári beállítás visszaállítását, és azóta a Google Play szolgáltatások Leállt hibaüzeneteket dobál fel.
Úgy emlékszem ezt régen is csinálta, akkor valahogy meg tudtam oldani, de már nem emlékszem, hogyan.
Van erre leírás, hogyan lehet orvosolni, ezt a hibát? -
pixta78
senior tag
-
gabby123
tag
-
-
mexel
veterán
válasz
w.miki #54257 üzenetére
Az volt amit linkeltem, a többiről fogalmam sincs, nem próbáltam más RK-t. Ezt az egyet teszteltem csak, az hogy a többi milyen lehet sejtelmem sincs. Lehet hogy az is csak egy véletlen folytán jól lett megcsinálva
Elképzelhető hogy a többi RK is jó, ha valaki teszteli és leírja akkor megtudjuk. ( de olyan tesztanyaggal ami pl amlogic-on nem megy)
De azt ismét ideírom hogy mivel ez RK-s box ezen nem megy a CE! -
w.miki
veterán
válasz
w.miki #27633 üzenetére
Ttaláltam valamit. Úgy néz ki ez az s912 Excelvan E Box az s905 Sunvell Q Box klónja.
Majd ha egyszer lesz bátorságom, szétszedem, és megnézem, mi van belül. -
tobias40
veterán
válasz
w.miki #26684 üzenetére
Érdemes volt sietnünk mert lejárt az akció és most 69$ uanaz a termék.Az 1 gigás meg 41$ lett!Lehet megtartom mindkettőt és majd eladom az egy gigásat!
(jó áron
)Most még azon imádkozom hogy valóban az eu-ból küldjék és ne legyen rajta tréfa!
Remélem beválik!Ha nekem Harmony távom van akkor egyesével kell majd feltanítanom a gombokat az activity-hez vagy van rá remény hogy fogja ismerni a készüléket a Harmony adatbázisa?
-
Beni2360
félisten
válasz
w.miki #26528 üzenetére
Na most valamit félre értettél nekem a Iweipoo GT01. táv van úton és nem a másik.
Id: "Én most rendeltem egy Iweipoo GT01 ez mindent visz."
Nem hiszem, hogy egyhamar minden gombot tanítani fogao de majd meglátjuk, ezért írtam, hogy a fórumtársnak már meg van és őt kérdezd.
Az MX3/T3-nál meg úgy emlékszem, hogy csak az egyik fajtán tanítható minden gomb. De hogy melyiket az nem tudom. -
chosa91
aktív tag
válasz
w.miki #26033 üzenetére
MECOOL M8S Pro+ -nál erre figyeljetek:
** WARNING ** - there are a bad batch of these boxes now being sold - click HERE for box refund guidance.
** Plus boxes with new fixed Kingston eMMC flash storage now have NO Reset button !!! -
blakey
titán
válasz
w.miki #22880 üzenetére
de tényleg nem megy semmivel, a folyamatos lejátszás droid alatt, csak LE?
De megy, csak nem a 20e Ft-os lejátszók esetében, ha többet áldozol rá akkor van lehetőség. A toikot olvasva illetve az összefoglalót is akkor láthatod, hogy van olyan droidos AMLogic box ami Android alatt is hibátlanul teszi a dolgát. -
-
Joshi
titán
válasz
w.miki #21767 üzenetére
Szerintem megtaláltam, itt mintha azt írná hogy az összes gombja tanítható. Ezt úgy hívják hogy MX3 Pro, viszont itt nem elérhető.
Introduction
1.2.4G Fly mouse
2.2.4G Wireless keyboard
3.6-Axis Inertia Sensors, support somatosensory games
4.IR control + IR learning for all keys
5.Mouse Cursor On/Off
6.Supperts the systems of Android, Windows, Mac OS, Lilux
7.Distance of remote up to 10 meters -
-
blakey
titán
válasz
w.miki #20645 üzenetére
TV-re, boxra kötött HDD-t simán az eszköz kikapcsolásával oldom meg, tehát nem kell külön "kidobni", ebben az esetben nem történik hirtelen áramkimaradás, a rendszer ezt tudja kezelni, TV esetén ráadásul 30 perc múlva kapcsolja le az usb-t. LE alatt is normálisan működik. A TV-re egy 5 éves HDD van csatlakoztatva felvétel céljából és 1 éve így üzemel. LE alatt meg lassan 10 hónapja így működik egy szintén 5 éves HDD. Eddig nincs probléma.
(#20646) Beni2360
Igen, elég intelligens elektronika van ezekben viszont ha működő rendszer alatt kapcsolod ki akkor az nem jó, előbb a rendszert kell kikapcsolni vagy leválasztod a HDD-t és úgy kapcsolod ki. -
adi1234
tag
válasz
w.miki #20618 üzenetére
Feltennék pár elméleti kérdést .
Mi történik ha kikapcsoljuk a boxot :
Küld egy jelet ,hogy leválassza a külső eszközöket /Hdd-t/ ?
A Hdd-n parkoltatja a fejet kikapcsolás előtt ?
Tesz valami óvintézkedést ,hogy a külső hdd ne sérüljön?
Vagy csak szimplán elveszi az usb-ről az áramot ?Válaszolj rá magadnak és ott a véleményem .
Ha az a kérdés , hogy az oprendszernek jót tesz -e az már más tészta .
-
azbest
félisten
válasz
w.miki #20446 üzenetére
Valamit nagyon félreértessz. A kalóz tartalmak terjesztésére való, nem hivatalos és nem legális addonokat terjesztő repository-t állítoták le.
A kodi köszöni szépen jól van és a hivatalos addonok elérhetőek a hivatalos helyen. Az erre épülő kszaq féle libreelec build is jól van. A kodi fejlesztői régóta elhatárolódnak kalóz addonoktól és a hivatalos fórumukon tilos róluk beszélgetni, vagy kalóz tartalommal előtelepített boxokat linkelni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest