- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Kipróbáltam az előbb SMB-vel is, ugyanez a helyzet, akadnak a dolgok.
Egy dologra kíváncsi vagyok. Amikor megérkezett a box, ugye gyárilag 12V 1A tápot adnak hozzá. Na nekem azzal nem ment, el sem indult. Kíváncsíságból rápróbáltam egy 5V tápra és azóta is azzal megy. Ilyesmi esetleg okozhatja? Hozzátenném, hogy semmi más problémám nem volt azóta vele, nekem úgy tűnik, hogy elég neki az 5V is. -
Mankó
veterán
A problémámat valami dual boot hiány okozhatja szerintem. Egészen addig jó volt amíg ki nem lett húzva a ketyere.
Ha egy mód van rá, az sd kártyára telepített CE rendszert nem bántanám. Minden jól be van állítva, Netflix, HboGo is - csak be kell jelentkezni a megadott fiókkal és lehet használni. Már csak a droidot kellene úgy munkára bírni, hogy kihúz, bedug után is kapcsolható legyen CE-ből és fordítva.
Hogy telepítsem fel, hogy működjenek egymás mellett rendesen? Úgy azért könnyebb lenne az eladás. Én időközben Shield-re váltottam és tetszik a kütyü, így a King feleslegessé vált.Melorin: Fix IP-t adtál a lejátszónak? Lehet más a probléma, de ártani nem fog.
-
mikrofon
veterán
Ahogy @blakey írja, a gyári állapotú CE-ben benne van az első indítás után. Ha nem akkor valami baj van.
"Estuary mod v2" skin-t használom. Abba @gyűrű küldött még korábban kiegészítő részt pont az androidba való újraindításhoz. Ma este kipróbálom a "Estuary mod v2 ala @gyűrű" skin verziót. Abban is biztos benne lesz.A droid sok mindenért felelős de ezért az újraindításos menüelemért pont nem. Sőt, ahogy itt értelmeztem a nekem adott infókat valójában nem is a droid, hanem az uboot a kulcskérdés.
Egy ilyen hardverű box-ot szerintem nem muszáj csak CE-vel használni. Ebben már rejlik elég erő, hogy jól fussanak a dolgok android alatt is, akár a kodi is. De konkrétan a Beelink droidját nem ismerem, de ha jól meg van csinálva, akkor működőkepés.
Érdemes még kipróbálni ATV+CE kombót is. Lehet jobban bejön az android TV felülete, mint a sima androidé.
Most, mielőtt mindent beállítasz érdemes próbálgatni melyik fog bejönni. Csak a helyes hardververzióra figyelj.
Számomra nagy előnye az androidnak, hogy nem kell vele sokat bűvészkedni, csak a megfelelő app-ot kell megkeresni, aztán megy vagy nemÉs olyan funkciókat tud, amit most a home learning - home studi - home office időszakban többet használunk és sajnos a CE nem tudja. A kodi természetesen android alatt is alap lejátszó nálam HDD-n lévő tartalmakhoz, meg magyar szinkronos stream-ekhez, mondjuk utóbbi csak a gyerekek miatt kell, úgyhogy én kevesebbet használom a Kodi-t, de nagyon jó pont a gyerekek miatt, hogy gördülékenyen megy.
-
mikrofon
veterán
ITT nézelődj. Megtalálsz mindent egyhelyen. Azt is, hogy mit és hogyan csinálj.
Mint láthatod elég sok fajta gyári firmware van hozzá, mert több különböző hardver verzióval kapható. Szerintem rosszat választottál ki.
Illetve a saját gyártói honlapon is szétnézhetsz. [link]
Ugye van rá gyári dualboot-os firmware is, meg különböző custom firmware. Tehát a flash-elés után egyből megy majd mindkettő rendszer, feltéve, ha jó firmware-t jól teszel rá.... -
gyűrű
addikt
Csakhogy a TV-s netflix is erősen kompromisszumos
Legalábbis nekem, így én pl. a GT-Kingről nézem a netflixet holott a TV-n menne 4K-ban is amelyik 4K-s.
Pl. az én TV-m nem küldi ki az Atmos DD+ hangot, de a kodi igen,.Aztán nem lehet külső feliratot hozzárendelni, illetve nem tudod olyan jól beállítani a felirat elhelyezkedést, méretet, színt mint a kodin. Nem tudsz "belezoomolni" a képbe, mert pl elég hülye képararányú némelyik én nem szeretem a kisebb nagyobb fekete csíkokat.Aztán ha ambilightod van az nem megy csak a kodi alól.just my 2c
-
djnice
veterán
-
-
Mankó
veterán
Hát ez még gyönyörűbb. .Update mappába beraktam a 9.2.0-ás tar fájlt, előtte letiltottam a frissítést. Újraindítottam felrakta, fajin, rendszerinfó megint 9.2.2-nek írja, semmi nem változott.
Most akkor hogy downgrade-elljek, mert így nem lesz filmezés estére? SMB most sem elérhető. GT King a lejátszó.
-
gyűrű
addikt
Próbálhatod esetleg ezt:
ssh root@<Beelink IP Address>
systemctl stop kodi
törölj minden resolution-os sort a guisettings.xml-ből
systemctl start kodi
exit
Mecsináltam nekem nem működött, másnak sem mindenkinek....Az ilyen 1/4 méretű képre azt írták a CE-devek, hogy ez után a törlés után nem tudják miért van. Nekem csak akkor jön elő ha egy 4K-s film után egy másik 4K-sat indítok. Ha közben egy sima hd-t akkor nem. A workaround hogy a Kodi felbontást állítsd 4K-ra. Én ezt nem csinálom meg, inkább elindítok egy pillanatra egy másik hd-s anyagot. Utána jó. [link]
-
Beni2360
félisten
Nálam a 9.2.1 CE alatt volt ez az affér. De csak az egyik boxon, TR99
Erre fel mert időnként újból elő jött a hiba a belső ROM-ról vissza szerettem volna íratni az SD kártyára és elcsesztem és most nem indul semmi CE rajta. Kikötöttem és várok a két ünnep közt megkörnyékezem újból csicsokát hátha visszatudjuk hozni a félholtak világából. -
-
gyűrű
addikt
Szia, nekem is van ilyen boxom. Whitelistben semmi sincs bejelölve, a 4K alattiakat hd-ben küldi, majd azt a tv felkonvertálja, felesleges a box-al felkonvertárni, a többit állítsd úgy ahogy blakey leírta. Még annyi hogy kijelző elsötétítése képfrissítés esetén nálam 1,8 mp-re van állítva.
-
blakey
titán
Találtam egyet itt linkelve, ha nem ó akkor elküldöm az enyémet ha gép közelébe kerülök. Bemásolod a Conmfigfiles mappába é újraindítod a boxot.
Még 1, lehet vhol állítani, hogy konvertálja e fel a kijelző natív felbontására a filmeket? Mert furcsa mód akármit nézek 4k 24 Hz-en tol mindent, s lehet emiatt látok néha különös artifactokat. - használd az Engedélyezési listát (Whitelist) ésajelöld ki a megfelelő felbontásokat/fps-eket, ezután valószínűleg a legtöbb felbontás natívan fog megjelenni, lesz olyan amit nem tudsz kiválasztani, de pl. 1080p-n és 2160p-n minden felbontás és fps kiválasztható. -
blakey
titán
Pontosabban nem új remote.conf hanem a régi bellinkek remote.confját lehet használni.
Kodi alatt ki mire állítja a frissítési frekvenciát? A mostani 120 Hz-es tv-knél nem olyan egyértelmű, hogy melyikkel fognak akadás nélkül menni a filmek. Egy Pana Oled-em van, most épp 24 Hz-re van állítva a frissítés frekvenciája. - minden fps esetében a megfelelőre vált, nem tudom te mit állítottál 24Hz-re de ha az amire gondolok akkor az a menüre vonatkozik ott meg inkább 60Hz-re állítsd. A Videók/Lejátszó alatt a képfrissítés gyakorisága legyen beállítva Inditáskor/Leállításkor valamint a képernyőhöz való igazítás legyen kikapcsolva. Attól, hogy a panel 120Hz-es, semmi különöset nem kell állítani a lejátszóban. -
asanotadanob
tag
-
junkpod
veterán
Érdekes lenne megtudni, hogy a Samu hány hz-en tolja a 24p-t? Lehet, hogy 24-en? A sample and hold miatt ez okozhat gondot. Talán valamelyik mozgasjavito beállítás ezen javíthat és miután a küldött kapott felbontasok és frekik egyeznek lassan elkezdheted adagolni a javításokat míg elégedett nem leszel.
Az én plazma tv-n 96hz-en tolja a 24p-t és persze villogtatva így nincs mozgás gondom. -
dugesz77
őstag
Szerintem itt azzal van a gond,hogy mindenféle képjavítók nélkül is tökéletesnek kellene lennie a képnek/mozgásnak.
Youtube-n lehet találni pont a tv-dhez megfelelő kalibrációs beállítós videókat. Érdemes egyszer rászánni azt a fél vagy háromnegyed órát és beállítani(mellesleg az összes ilyen videóban azzal kezdik,hogy minden képjavítót kikapcsolgatnak) ég és föld a különbség legtöbbször. -
Mankó
veterán
Elmentem haverhoz meglesni a 55-ös sony XF9005-jét. Őszintén szólva kicsit megnyugodtam. 3 m-ről néztük a tv-jét (nálam 2.8 a 65-ös távja). A kérdéses videó rész nála nagyon kis mértékben volt problémás, de direkt arra figyeltem. Néha-néha láttam minimális anomáliákat. Utána megnéztem a beállításokat, minden képjavító automatikusra, meg normálra volt rakva nála. Nálam minden Ki. Utána át jött ő és rácsodálkozott a tv-re, hogy milyen gyönyörű színei vannak, meg hogy milyen tiszta a kép.
Egy szó mint száz, képjavítókkal én is eltudok érni hasonló mozgás megjelenítést, azért a minimális különbségért meg kár cserélni és elpotyázni egy jobb tv-t, hogy aztán ráfizetéssel legyen egy kicsivel jobb mozgású, mintha jobb lenne érzésű, de kisebb tudású tv-m.
-
-
blakey
titán
Erősítőn be van kapcsolva a jel 4k-ra való felkonvertálása, de egyrészt az infó ugyanúgy full hd-t ír ki, másrészt meg uolyan a hiba is. - erősítőt csak passtrough módban használd, ne nyúljon bele a képbe, TV majd felskálázza magának, egyébként emiatt szellemképes többek között.
-
-
djherby
tag
Anno nekem a 4K miatt mindent ki kellett cserélni. Régi S905 boxom volt, nem tudta a HDR-t. Az erősítőm Denon volt, de nem tudta a 4K-t. És a kábel sem. Az erősítő és a TV közé vettem egy rendes kábelt itt: [link] A box pedig S912 lett. Próbálj meg egy 4K Remux filmet ami HDR.
-
junkpod
veterán
Akkor ne 16:9 normal-on legyen, az vágja a képet.
A 4k 60hz meg mint írod szerinted sem megy át az avr-n, akkor minek erőlteted?
Én sorban haladnak: csak box és tv, minden motion szar kikapcsol, full hd gui, különböző frekis fhd motion bar teszt videók, valahogy szedd ki a tv ből, hogy lejátszás közben milyen módban van.
Amíg ezek nincsenek meg addig nagyon valószínű, hogy (főleg a tv) rossz beállításokat használsz.
Ja, és csak CE Kodi alatt probalkozz, droid felejtős. (Milyen soc a boxod?) -
SunMount3r
nagyúr
Ott van, hogy "Képbeállítások alkalmazása: Aktuális forrás" erre kell rányomni, amikor épp a lejátszó képét látod, miután beállítottad.
A Motion Plus 5/5-ön már biztos szappanoperásít és után húzást is csinálhat. Próbáld először "egyénin" 0/0-ra rakni. Samuknál sokszor ez a megoldás.
Ha nem jó úgy se, akkor ezekkel próbálkozhatsz még: 5/0, 10/0, 10/2, 10/3. Típustól is függhet, hogy mi a jó/hol a határ.
-
junkpod
veterán
-
Beni2360
félisten
Hát az AVR-ből hüzd ki a kábelt ami a TV-be megy és dugd a boxba. Nem kell hátul matatni.
Én most váltottam 4K TV-re de nem lóg ki semmi. A Tv képaránya rosszúl van beállítva. Nézd át. LG: Eredeti. Az újakban kihagyták a levágás nélküli opciót.
Az AVR felkonvertálásához semmi köze a freki kijelzéshez. íAz egyik freki a másik felbontás. Nálam sem jelzi ki a CE a váltást de le tudom hívni a kijelző adatait. A ZIDOO-nál kijelzi a váltást de az a box csinálja.
Nálam is volt random 1-2 mp kihagyások de a kábel csere nem oldotta meg. Anyag, HDD hiba lehet. -
junkpod
veterán
-
MCs88
aktív tag
Bár nekem csak MU8002 van, de a motionplus 5/5-el nézhetetlenül szappanoperás minden.
Nálam minden motion kezdetű cucc ki van kapcsolva és a 24p az tényleg 24p. Nem lehet, hogy csak eddig hozzá voltál szokva, hogy a 24p-t is 60-on és folyósan láttad és most, hogy tényleg csak 24 képkockát látsz úgy tűnik mintha darabos lenne?A HDR-t pedig HDMI bemenetenként lehet és kell engedélyezni, ha jól emlékszem a System alatt és HDMI UHD color vagy ilyesminek hívja. (Sry, épp nem arrafelé vagyok ahol a TV). Amikor aktív akkor a felső infó sávon kíírja, hogy HDR.
-
blakey
titán
A próba kedvéért csatlakoztasd a boxot (a kapott kábellel) a TV-hez és úgy nézd meg, hogy aktiválódik-e a TV-n a HDR.
xml beállításokat manuálisan kell megcsinálni vagy letöltőd hozzá a kiegészítőt.
Csatornák 5.1-ben, de a TrueHD hangsáv különbségét jól hallani. - tedd 7.1-re és hagyd, hogy az AVR-végezze az esetleges átalakítást. Nincs gond a többi beállítással.
CE-ben 4:2:2 colour subsampling engedélyezve. - minek? TV-d és az erősítőd is tudja a 444-et, nem kell 422-re állítani csak ha gond van a képi megjelenítéssel, azaz pl. nincs kép. -
blakey
titán
Film mód-ot nem használod? Ha nem tévedek akkor Samsungnál is az felel a kadenciahelyes lejátszásért. A Motion Plus-hoz nem tudok hozzászólni, ott 0/3 vagy valami hasonló a jó, mindkettő nem hoz tól jó eredményt.
A boxot AVR-en keresztül csatlakoztatod a TV-hez? Ha igen akkor HDR képes? Kábelek képesek a 4K HDR átvitelére?
CE-be semmi beállítás nincs, xml fájlokba meg főleg nem. - pedig rengeteg beállítás van, át kell állítani Profi módba.
(#57475) Mankó
A csatornák száma 2.0-án vagy 7.1-en működik jól. -
gyűrű
addikt
Én is egy 65"-os samsungon nézem, 2 méterről, de az enyém nem qled de nagyon szép egy 912-es boxxal, a 4K HDR-is. ( majd nem sokára megjön a GT-King, kiváncsi vagyok..)
Másik kis 40" tévém is egy másik 912-essel szintén ok.
A coreelec beállításokkal nincs baj nálad?
A samsungot hagyd alapon, ne legyenek korrekcók. Én jó nagy 1,5 gigás memória puffert állítottam be, igy sosem akad a nasról, még ha 2 box megy is 4K val...
Én a hdmi-ket cseréltem a tavasszal 8K-s ra nem volt drága de megérte.. -
-
blakey
titán
Nincs mozgásmegjelenítési hiba CE alatt, egy hiba van lejátszás közben ami a 4.9-es kernellel ellátott készülékeken jelentkezhet, mégpedig, 4K 60fps esetén lejátszás közben az OSD "ugráló képet" eredményez, van amelyiken folyamatos, van amelyiken 1 másodpercig van jelen, másról nem tudok. Nálam szép a kép legújabb Nightlyval, nem sötét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen monitort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest