- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
blakey #54717 üzenetére
Ezzel a videóval jelentkezik a probléma.
Most fogom kipróbálni, amit tanácsoltatok. -
Pelican
őstag
válasz
blakey #54727 üzenetére
(#54709) Celtis
A box Yamaha HTR-4068 erősítőn keresztül van a TV-re kötve
...
A TV HDR módba vált(#54723) blakey
Az erősítő kézikönyvében (letöltőttem, megnéztem) egyáltalán nincs szó HDR-ről így szerintem nem is tudja a HDR-t.Szerinted nem tudja, pedig látod, hogy tudja.
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #54723 üzenetére
Minek írjam le, hogy erősítőn átvezetett jelre gondolok, ha az nyilvánvaló a kérdező leírásából, pont azért kérdeztem tőle a bekötést.
Nem értem minek kötekszel.
Mindegy hogy szerinted tud vagy nem tud, az erősítő tud HDR passthrough-t, írta is a kérdező, hogy a tv HDR módba vált.
Te írsz félrevezető dolgokat ne rajtam kérd számon légyszi. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #54717 üzenetére
Szerintem meg az anyagban lesz a hiba, mivel írta, hogy másik filmnél ugyan az a box kiadja 10 értéket.
----------------------------
Más. CE S912-n
Kérdésem lenne, egy BD mappás filmcsomag és elindítom a főfilmet (Menüt nem akarja) és a feliratoknál 12 db nincs nyelv megjelölés és találomra kell választanom. Ugyan ez a film a ZIDOO X10-n ugyan így indítva főfilm simán mutatja a feliratoknál milyen nemzetüségü tudok simán választani.
Ez így jó vagy egy bug a CE-n? -
Celtis
veterán
válasz
blakey #54711 üzenetére
Egy másik HDR videónál 10 bitet ír a CE és a kép is jó.Ki fogom próbálni a boxot közvetlenül a TV-re kötve.
(Amúgy honnan tudja a box, hogy az erősítő nem tud 10 bitet? Vagy az erősítő menet közben kivesz két bitet?)Nem állítottam el a színmélységet, nem is emlékszem, hogy lenne ilyen beállítás, de ellenőrizni fogom.
Majd jelentkezem az eredménnyel.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #54693 üzenetére
Ezek szerint ha olvassa a válaszokat lassan belátja, hogy egy átlag beállítás nem lesz jó neki.
Úgy mint nálam is más a TV-sport-és a Box kép kalibráció.
Azért szoktatok itt is variálni színmélység meg stb átírásával de lehet, hogy keverem a dolgokat.
Pl: zidoo-nál is van box beállítási lehetőség. -
jocoka75
tag
válasz
blakey #54682 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, sikerült ahogy leírtad. most már minden rendben.
Egyébként a próbálkozás alatt többször ki be kapcsoltam a készüléket , ki be raktam az SD kártyát még a táp kábelt is ki húztam .
Egyébként amit írtam jelenséget az Android nál az mitől van a zöld vibráló képernyő?csak a visszaállítás segített.Üdv József
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #54668 üzenetére
Pont az a jó, hogy a felesleges dolgokat nem kell megvenni hozzá.
Ugye nem mondod komolyan hogy pont Te majd wifin fogod a 4k HDR-t streamelni, BT-n hallgatod a hangot és azzal a pár gombos távval fogod irányítani?
Megveszed a minimumot, ez áfával, vámügyintézéssel, mindenestől 44-45e Ft, egy U9-H ára.
Igaz, kell még egy bármilyen táp 7 és 20V között, ha nincs otthon ilyen elfekvőben, akkor költesz még 3000 -forintot (12V, 1A már bőven elég hozzá, van aki 12V 500mA-essel használja). -
blakey
titán
válasz
blakey #54633 üzenetére
Mint kiderült Odroid N2-re kényszerítve van az Auto frissítés Nightly esetébenés elképzelhető, hogy véletlenül a többire is érvényesítve lett. Viszont így kiállnak a Auto frissítés lehetősége mellett Nightly eseében, szerintem nem túl szerencsés. Nálam nem frissül automatiksan, mert manual-ra van állítva.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #54612 üzenetére
Az újabb ápr-si frissítés óta nálam sincs csak auto frissítési lehetőség. Éltünk a manual opció.
Az éjszakai előtt volt. A skin a szokásos alap. Estuary. Most jelzett újabb rissítést, pedig tegnap volt.
-
Indiant
addikt
-
-
bekecs76
tag
válasz
blakey #54334 üzenetére
Na eljutottam odáig, hogy elindult. Nem tudom mi oldotta meg, de reseteltem is a fogpiszkálóval meg amikor bejött a menü, hamar elkezdtem nyomkodni és talpon maradt. Most már nem indul újra, de most meg az a probléma, hogy nem lát egy wifi hálózatot sem. Panelba lakok, kéne itt látnia egy csomót. Amikor beállítom manuálisan a sajátomat, arra is azt írja, hogy hatókörön kívül, pedig ott van mellette. Mintha nem működne a wifije vagy nem tudom. Mit próbáljak vele csinálni?
-
bekecs76
tag
válasz
blakey #54330 üzenetére
Szerintem, ha táp hiba lenne, akkor úgy állna le mintha elvágták volna. Ez meg úgy mond "tufatosan" csinálja, szépen kiirja elötte, hogy restart vagy reboot. De azert megprobálom másik táppal, remélem van itthon valami. A soros kivezetéses debug nem tudom, micsoda, de majd még akkor lehet, visszatérünk rá.
-
powers
tag
válasz
blakey #54302 üzenetére
Kipróbáltam a 9.0.1 et,abban minden jó lenne most,kivéve az HBO GO, nem indulnak el a kiválasztott filmek,csak "teker"egyet és nem történik semmi.Valaki itt mondta hogy az HBO go az s905 ös proci miatt szórakozhat,ezért is gondolkodtam másikban,de akkor még kísérletezek ,feleslegesen tényleg nem vennék másikat
-
powers
tag
válasz
blakey #54300 üzenetére
Én androiddal használom,időnként lefagy,csak az áramtalanítás hatásos.Netet kábelről kap,ha elalszom lejátszás közben,és nem kapcsolom ki, másnap megint használni akarom,akkor ki-be kell kapcsolnom a hálózati kapcsolót,hogy újra lássa akár megosztott gépet,vagy ne csak pár percet játsszon le a youtube videóból.Mondjuk ez az elejétől így működött.Szívtam az HBO go addonnal is kodiban,sokszor elcsúszott a hang lejátszáskor,azt most már úgy tűnik megoldottam,hogy kodi tiszta telepítés után azt tettem fel elsőnek,így működik,viszont most egyes hálózaton lejátszott avi filmekkel csinálja ugyanezt...
-
Yocee
aktív tag
válasz
blakey #54297 üzenetére
oké, köszi. Megjött a 805w-s gépem, de max csak a konyhába jó.
A pc-t nem szeretném erre használni, mert a feleségemnek macera, és a folyamatosan otthagyott Kodi w10 alatt néha megmakkan, és nem jön ki a kép belőle. A Cambridge CXUHD menüje alkalmatlan a rendes használatra, az Androidos tv jo-jo, de mégsem. Nagyon várom a csodát.... -
syler123
veterán
válasz
blakey #54225 üzenetére
Megpróbálom, mást nem használok. Mondjuk szerintem mindegy is, volt olyan 1080p-s film ami elindult a beállítással és 5 perc után bufferelt, tehát semmiképpen sem fog működni a filmezés wifin keresztül. Sorozatok mennek, végülis az a legfontosabb, filmeket meg kiviszem a nappaliba hdd-n, ha nincs más lehetőség, gyakran nem nézek ott filmet.
-
Martin Eden
tag
válasz
blakey #54195 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás.
Akkor már nincs is más dolgom, mint csinálni 3-4 teljes újratelepítést. Egyet úgy, hogy backup-restore-ral behúzom a jelenlegi konfigomat, egyet úgy, hogy mindent manuál állítgatok, közben még cseréljek sd-kártyát is, s ha még mindig hibára futok, akkor már csak el kell kezdenem loggolni és egy rövid regisztráció után már reportolhatok is egy errort. Mert ez a hivatalos útja. -
syler123
veterán
válasz
blakey #54186 üzenetére
Köszi!
A Number of channels-re gondolok, azt állítottam 5.1-re, akkor tűntek el bizonyos hangok, 2.0-ra állítva újra minden hang a helyén volt, csak nem volt időm tesztelni, hogy az erősítőn 5.1 hang jön-e ki. De ezek szerint ha a hangtovábbítás engedélyezve van, akkor 5.1-nek kell lennie. Mondjuk akkor sem értem az erősítő miért nem írja ki, hogy dts, dolby digital stb... Amikor bekapcsolt a Box, akkor kiírta az erősítő hogy PCM.
ztsoft: Köszi, ezek nekem is engedélyezve vannak, így végülis működik, de az erősítő nem írta ki a hang formátumán, ez nekem érdekes. Az AC3 átkódolást akkor én is engedélyezem.
-
syler123
veterán
válasz
blakey #54181 üzenetére
Holnap megnézem, mert a laptopon vannak a Coreelec-es dolgok, az el van pakolva. Most meg a coreelec dtb választó oldala sem jön be, pedig az alapján választottam a Beelink Mini MX XIII II-höz valót. Most folyamatosan más hová irányít, ahol persze nem szerepel hogy melyik boxhoz melyik dtb kell.
Nem lehet hogy spdif-nél 2.0-n kell lennie? Annak ellenére meg kiadja az 5.1-et?
-
-
syler123
veterán
válasz
blakey #54153 üzenetére
Miben nyilvánul meg, hogy nem fér be? Mármint olyankor ki sem lehet választani az optikai hangot coreelec alatt? Mert akkor lehet az a gondom nekem is Beelink mini mx XIII II alatt. Nem is jelenik meg, de lehet hogy nincs is bent rendesen a kivágás miatt. HDMI-nél meg valamiért nincs center.
-
válasz
blakey #54153 üzenetére
Ki használ már OPTIKÁT? 36.éves elavult dolog!, aki annyira igényes hogy több 1000.Ft os optikai kábelt vesz(ami amúgy SEMMIBEN NEM JOBB egy 500.ft-ostól) az legyen arra is igényes, hogy vesz egy NORMÁLIS AVR-t és nem kell vacakolni az optikával! És igen, az én optikai kábelem gond nélkül kattanva megy be a GT1.be!
-
válasz
blakey #54149 üzenetére
Csak halkan megsúgom, van nekem is LAKE BOX.om meg Zidoo X9s is és sajnos azt kell mondanom hogy a 40.dolcsis LAKE jobb mint a 3X annyiba kerülő X9s, mivel a X9s van amit nem játszik kadencia helyesen még a LAKE a portolt ROMal ugyan azt a videót hibátlanul viszi!
Én se akarlak győzködni hogy használj olcsó BOX ot de az X92 és a GT1 ugyan olyan jó, CE alatt meg 1:1.ben ugyan azt tudja mint az U9.ed!
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #54143 üzenetére
Vagyis kivehetek minden pipát a felbontásoknál? Most ez van fent: CoreELEC-Amlogic.arm-9.0-nightly_20190329-Generic. De nekem így is felkonvertálja 1080p-re a 720p anyagot. Legalább is a TV ezt mutatja.
--------------------------------------------------------------------------Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket
és jó kerti munkát. -
djnice
veterán
válasz
blakey #54141 üzenetére
Csak jelzem, hogy X92-re van portolt Minix U9 fw is: [link]
Nekem is az a véleményem, hogy a Minix egyáltalán nem éri meg, max olyannak aki nem tud CE-t vagy új fw-t telepíteni.A LAKE I TV box-ra ami 40$ dollár körül volt, végül megcsinálták az oroszok az utolsó 2.1.24-es Zidoo X9S fw-t, nekem most ez a fő box, ami ráadásul OpenWRT-vel a háttérben torrentezik a belső HDD-re, szóval az nagyon megérte. A Z9S pedig 1 hónap után tönkrement, úgyhogy arról annyit.
Jövő héten érkezik egy N2-es hozzám is, de ha nem lesz jobb az SD felskálázás mint a régi Amlogic-on, akkor az is megy a levesbe. Van benne amúgy egy SuperScaler opció, de azt kikapcsolták a fejlesztők mert rajzfilmszerűek lettek tőle a filmek.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #54127 üzenetére
Erről a beállításról írtam: Beállítások/Rendszer/Képernyő/Engedélyezési lista, na mert ez jelent meg újdonság képen és írtátok, hogy jelöljük be ami kell. Aztán itt olvastam, hogy ezt el fogják hagyni, vagy félre értettem valamit? LE-ben ilyen opció nem volt.
Van amikor az AVR-t be sem kapcsolom és az átengedi a képet és hangot a TV-nek. De ezt csak beállítás frissítés vagy belekukkantáskor van. És ha filmezni akarok akkor bekapcsolom az AVR-t. Eddig ez nem okozott semmi gondot nálam. Már sima háttér TV nézéshez nem is kapcsolom be az AVR-t. Most is tenisz megy annak nem kell az AVR. -
válasz
blakey #54138 üzenetére
Próbálj ki egy X92.es BOX.ot és/vagy egy Beelink GT1 Ultimate-t és meg fog változni a véleményed a Minix-el kapcsolatban!
valóban nagyon jó a MINIX NEO U9-H, de nem ér 2-3-4X annyit($140-160.) mint a fenti 2 másik($39.ért vettem a 3/16.os X92.est, de rendes árban is ~$60.körül van), ismersz hogy mennyi BOX megfordult a kezem alatt(jelenleg is van itthon úgy 10.db) tényleg nagyon sok hulladék olcsó BOX van, de a X92 és a GT1 ugyan olyan jó minden tekintetben mint a MINIX NEO U9-H.
egyetlen nagy jó tulajdonsága van a MINIX-nek, az hogy a gyári hűtése iszonyat jól meg van csinálva! -
Pelican
őstag
válasz
blakey #54116 üzenetére
S912 kiváló lejátszó lett és megkapja a CE-t 4.9-es kernellel.
...
Igen, már elő van készítve, a Nightly-kban már ott figyel de még nem azt használja.Akkor én kimaradtam valamiből...
Én még ott tartok, hogy a 4.9-es kerneles buildből nem is készül nightly (egy hete volt az utolsó), ma szóltam, hogy legyen már.
Az S905X(WD)-set és S912-t amennyire én láttam, senkinek nem akaródzik átvinni 4.9-re.
Egyedül a LePotato-ra van egy jelentkező, aki megcsinálná azt 4.9 alá, de ő se foglalkozik vele a kezdeti sikertelenség után. Elvileg megoldható lenne, de mindenki az új N2-jével van elfoglalva, és meg is értem őket, én sem akarok már kínai S905X-es vagy S912-es lejátszót. Eredetileg más projekthez vettem az N2-t de itt ragadt médialejátszónak. Messze van még a tökéletestől, de már filmet, sorozatot nézni nekem tökéletes. A fejlesztés most kezd felpörögni, hogy az első szállítmány elért a felhasználókhoz és elkezdték használni a CE-t.
Ára valóban magas egy kicsit, azt mindenki eldönti, hogy megéri-e neki.
Edit:
Ja, és az első box, amin nincs lebutítva a 4k gui, így a képeimet is 4k-ban tudom nézegetni... -
headhunter
addikt
válasz
blakey #54127 üzenetére
Keymap-nál nem lehet hozzárendelni egy gombhoz, mi a pontos neve ennek a kijelzésnek?
S905X-en egy USB port van, amelyik foglalt (USB MicroSD olvasó) így az eredeti távirányítóval kell használnom. (USB elosztóval az SD card olvasó több alkalommal eltűnt, ezért kellett közvetlenül csatlakoztatni.)
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #54120 üzenetére
CE Git repóból fordult ma egy light verzió, egy csomó nekem felesleges funkció nem fordult bele. Kevesebb RAM-ot eszik, fürgébbnek tűnik.
Ami nem került bele:# build and install with KODI webfrontend (yes / no)
KODI_WEBSERVER_SUPPORT="no"
# build with UPnP support (yes / no)
KODI_UPNP_SUPPORT="no"
# build xbmc with optical drive support (yes / no)
KODI_OPTICAL_SUPPORT="no"
# build with AirPlay support (stream videos from iDevices to KODI) (yes / no)
KODI_AIRPLAY_SUPPORT="no"
# build with AirTunes support (stream music from iDevices to KODI) (yes / no)
KODI_AIRTUNES_SUPPORT="no"
# build and install CEC adapter support (yes / no)
CEC_SUPPORT="no"
# build and install OpenVPN support (yes / no)
OPENVPN_SUPPORT="no" -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #54114 üzenetére
Vagy megvárjuk, míg megjelenik egy normálisabb boxban, olcsóbban EU raktárban.
Az Odroid nagyon spéci cucc, de ha valakinek csak media player a fő felhasználási terület, akkor felesleges.
Azon kívül meg másra nem nagyon való, mert lespórolták a PCI-E portot. Az USB3 azért nem profi megoldás adat tárolásra. Ha nem lényegesen jobb kép minőségben, (ezt még nem tudjuk) mint az S912 akkor sokan sajnálni fogják rá a pénzt. -
-
tthom
senior tag
válasz
blakey #53941 üzenetére
Persze, ki van kapcsolva.
De érdekes, hogy mondjuk negyed óráig jól lehet nézni az adást, utána meg amolyan kép a képben szerűen csíkok jelennek meg a képernyőn, amik hasonlítanak az eredeti adásra. Én is a deinterlacing-ra tippeltem korábban, csak nem értettem, hogy hogyhogy jó egy darabig és utána akad ki.
Most újratelepítettem a legújabb CoreElec-el, kikapcsoltam a deinterlacing, denoise-t, majd teszteljük még, aztán kiderül.
Lehet korábban annyit állítgattam, hogy valami már elmászott tőle.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek, legalább ezzel is bentebb vagyok, hogy a LibreElec felejtős.
Már ott voltam, hogy veszek ehelyett is egy rpi-t, de egyre több a 4k anyag, az meg nem tud vele mit kezdeni. -
tthom
senior tag
válasz
blakey #53938 üzenetére
Szomorú, de kösz.
Hát, nem úgy instabil. Tehát pl. egy HDs filmet simán végignézek NASról, de a tvheadend-en keresztül nézett M4 Sport egy idő után hibás képpé alakul, lelassul és leáll. Rpi-n ugyanabban az időben megy tovább szépen, tehát biztos a lejátszó bugos.
Újraindítom, utána megint jó egy darabig.
-
radio111
újonc
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #53741 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy olyan hiba van nálad ami eddig nem tűnt fel de most már jelentkezik és ez hálózati vagy beállítási (advancedsettings) hiba - és ezt hol orvosoljam és hogyan?
Beállításhoz nem nagyon nyúltam csak frísítettem a 8.9... fw-t 9-re. De már a legutolsó 8.9... fw-nél is jelentkezett. Sajnos már nincsenek meg mivel elhat a régi HDD-m.
Na de lecseréltem az általad küldött dtb-t. -
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #53697 üzenetére
Ehhez a dtb témához még annyit, hogy a .tar fájlban is mindig benne van az összes dtb.
Könnyebb ezt dózer alatt kibontani, mint az img.gz-t. A kibontott könyvtárban, a 3rdparty/bootloader/device_trees-ben lesznek, innen lehet az SD-re másolni.Ettől még 1xerűbb, ki sem kell venni az SD-t, futó rendszerből is lehet kimásolni, mivel a /usr/share/bootloader/device_trees-ben is ott vannak ugyan azok a dtb-k.
Írhatóra kell mountolni a FAT partíciót, majd MC-vel vagy cp-vel lehet másolni, majd átnevezni, pld. így:
mount -o rw,remount /flash
cp /usr/share/bootloader/device_trees/gxm_q201_3g_1gbit.dtb /flash
cd /flash
mv gxm_q201_3g_1gbit.dtb dtb.img
reboot -
mexel
veterán
válasz
blakey #53689 üzenetére
Köszi!! Nem figyeltem annyira, ha gond lesz valamelyik frissítéssel majd meglesem
Ennyire nem bonyolítom még, igazán csak akkor frissítek ha eszembe jut. Akkor felrakom a legújabb nightlyt és ha működik örülünk, ha nem akkor megy vissza a régebbi
Annyira most nem foglalkoztam a dologgal, mert amire kell általában müxik. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #53689 üzenetére
Na én egy kicsit összekutyultam, mivel a boxon átmásoltam a tar fájt és aztán vettem ki, hogy lementsem a dtb.img fájlt, majd vissza dugva már nem volt lehetőség mellé másolni mivel indításnál már frissült is. Elcsesztem de eddig jó.
Majd este a sorinál meglátjuk mi lesz.
Kibontani kibontottam az img de nem tudom, hogyan szedjem ki belőle a dtb-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged