- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moltam
tag
Sziasztok!
Tud valaki valami jó megoldást Ip kamera felvevőként használni egy boxot?
Jelenleg egy Orange Pi futtat egy motionEyeOS nevű rendszert, de gyenge a CPU ezért akadoznak a felvételek.
Van egy felesleges x96 minim, ami bőven elég lenne a célra.Olyan szoftvert keresek ami nem android alól fut hanem SD-ről pl linux alól.
-
moltam
tag
válasz
M_AND_Ms #53944 üzenetére
Ez igaz, de valamit csak segít.
Én is kifúrtam az enyémeimet az egyikre ventit is tettem.
Másik kérdés:
CE alatt eleinte működött a könyvtár frissítése induláskor, de már nem, akármit csinálok vele.
Valamint magyar hangú filmeknél ha van felirat akkor alapból mindig megjeleníti, és nem találok olyan beállítást hogy ne tegye. Erre van valakinek ötlete?
-
moltam
tag
Elég gyér az X96 mini hűtése. Én először megfordítanám, hogy az alja legyen felfelé, mivel alul van benne egy kis fémlap hűtés gyanánt, és a doboz teteje teljesen zárt, így a meleg levegő nem tud távozni. Ha megfordítod akkor a fémlemez felülre kerül és a furatokon távozhat a hő.
-
moltam
tag
válasz
dgyuri0123 #53914 üzenetére
Ki van kapcsolva minden, képformátum eredeti, mozgásjavító ki, annyi hogy a HDMI beállítást 4:4:2-re tettem.
Közben olvasgattam és lehet, hogy az S912 Dirty Region gondja lesz, holnap elvégzem a módosítást, hátha.
-
moltam
tag
CE alatt most vettem észre hogy oldalazó mozgásoknál a film azonos időközönként meg megdöccen alig észrevehetően.
A kadenciahelyes helyes lejátszás be van kapcsolva, és a TV minden film előtt üzemmódot vált.
Sávszél vagy hűtés gond kizárva. Milyen beállítás okozhatja még?
-
moltam
tag
Sziasztok!
Van két TV boxom, mindkettő majdnem friss szerzemény, ezért nem sok tapasztalatom van velük.
A két box:
X96 mini 2/16GB S905W
Mecool KM8 P 1/8GB S912Android kilőve, csak CoreElec vagy libreELEC lenne rajta.
Melyiket válasszam? Mik a tapasztalatok a két processzorról? Az ELEC rendszerek közül melyiket lenne érdemes és melyikre telepíteni? CoreELEC vagy libreELEC vagy AlexELEC?
Annyit kipróbáltam hogy CoreELEC alatt az s912 a menüben sokkal gyorsabb, de médiában mindent megevett a 905W is amit kell.
Tudom, hogy ezt nekem kellene kitapasztalnom, de hátha valaki lebeszél az egyikről másikról.
Köszönöm a válaszokat.
-
moltam
tag
Sziasztok!
Van egy KM8P boxom, amire először egy ATVExperience romot tettem, de nem jött be, ezért végül Alexelecet próbáltam SD-ről az sc9082 wifi támogatása miatt, és tökéletesen müködik. Telepítettem a Nandra, így is tökéletes, viszont az alexelec boot logoja előtt megjelenik az Atvexperience logoja is. Van rá lehetőségem hogy eltávolítsam vagy lecseréljem a logot?
-
moltam
tag
válasz
blakey #53372 üzenetére
Köszi a válasz, akkor ebben az irányban indulok majd el.
Lenne egy másik kérdésem is:
Kicsit elhamarkodottan rendeltem meg az x96 minit, mert sajnos nálam csak a wifi jöhet szóba, ezért terveztem külső antennát forrasztani a gyári helyett, de ahogy nézegetem ebben nincs külön antenna, hanem a nyákon van.
Van valakinek tapasztalata vele hogy van-e forrasztási pont egy SMA antenna számára? -
moltam
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy x96 minit, mert a TV-m hálózatról csak DLNA-n keresztül tud lejátszani, ami képileg tökéletes, de nehézkes a használata.
A filmek egy NAS-on vannak, jellemzően FHD H.264.
A NAS tud DLNA-t, SMB-t, NFS-t, valamint Plex szerver is futhat rajta.Ezek a lehetőségek:
-Gyári Android Plex appal, így a NAS végzi a filmek kezelését.
-LE/CE Plex addonnal
-LE/CE SMB vagy NFS megosztással, így a Kodi kezelné a filmeket.Melyik irányba induljak el? A NAS egyébként OpenMediaVault rendszert futtat és 1. Gen i3 van benne 8 giga RAMmal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Apple MacBook
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest