Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Már automatikus, és igen, át frissítettem mindegyiket.
A Q5-ből 3 hardveres változat van, a 2 magos, a 4 magos v1. (elvileg ilyet már nem kapni, de azért rádsózhatják még (2015 előtti gyártás), és a 4 magos most kapható változat.
Ha most rendeled kínából akkor kínai rommal kapod, ha futekotól akkor Angol rommal, de teljesen kompatibilis a két utolsó.
A Q5 IV teljesen más hardver, ne keverd össze!
Légegeret meg olyat veszel amelyik neked tetszik, és kihasználod
-
huan
őstag
válasz
Lifeforce
üzenetére
Szia!
Himedia Q5-nek automatikusan frissül a szoftvere, vagy manuálisan kell frissíteni, ha lehet?
A nálatok kapható Q5 az a IV változat?
Aki Tőletek rendeli, azokra már ráflash-elitek a Futeko-s rom-ot?
Van openelec Q5-re, csak a próba kedvéért? A telepítéséről-visszaállításáról találok leírást valahol?
Légegeret is szeretnék hozzá, de nem tudom milyet. Tudnál ajánlani valamilyet hozzá, akár kínából?
Bocsi a sok kérdésért, de vásárlás előtt állok és ezeket még meg akartam kérdezni. -
Lifeforce
őstag
Azért a Kínából rendelt MXIII-ra figyeljetek nagyon oda, mert előszeretettel keverik a 4 típust!
Az első szállítmánnyal én is így jártam.
MXIII-G 2GB/8GB-t rendeltem, és MXIII 2GB/8GB jött helyette. (Nyílván jóváírták, de most a G-ből hiányom van a hét végéig)
Ez a 4 típus:
MXIII 1GB/8GB (s802, 1GB RAM)
MXIII 2GB/8GB (s802, 2GB RAM)
MXIII-G 1GB/8GB (s812, 1GB RAM)
MXIII-G 2GB/8GB (s812, 2GB RAM) -
-
tjnet
aktív tag
válasz
headhunter
üzenetére
Szerintem ehhez pc kell, de lehet hogy tévedek.
-
headhunter
addikt
Interneten merre található olyan táblázat (lista), amelyben részletesen felsorolják, melyik TV Box tudja lejátszani a HEVC (H.265) 10bit-es (Main10 profile) filmeket, videókat?
-
beers
addikt
Sziasztok!
Hogy tudnám megoldani, hogy az box ne menjen el sleep-be!
Ezt használnám torrentezni, de minden esetben kilövi magát!
Flud belőhető, hogy ne belső memóriába mentsen, hanem SD-re?
Nézegettem a settings fület, de semmi ilyet nem találtam!
-
tjnet
aktív tag
Ismét van OPENELEC frissítés: [link]
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
Ugyan nem 802 hanem 812-es proci van benne de nem találtam más fórumot ezért itt kérdezem meg.
Kinéztem egy ilyen kütyüt. Főleg filmnézésre használnám hálózaton keresztül (NAS 0-24-ben megy). Alkalmas lenne ez erre vagy vannak más alternatívák? Jobbak vagy olcsóbbak?
1080p filmeket néznék. Főleg MKV, MP4, AVI zenére Flac, MP3 formátumokat használok.
-
huan
őstag
Himedia Q5-höz szeretnék egy légegeret, ami a legjobb hozzá, vagy erre a célra.
Tudnátok ajánlani légegeret hozzá? Kínából, vagy honnan érdemes? -
-
coreska
aktív tag
Senki nem találkozott még ezzel a hang problémával? Sajnos én eddig nem találtam erre megoldást. (a némításon kívül)
Egyébként ezt leszámitva eddig jól működik az új kütyü, hiába klón.
A KODI 16.0 is megy rendesen android alatt full hd esetében is. -
Pribi
senior tag
válasz
Lifeforce
üzenetére
Szia!
Ma adódott egy probléma a készülékkel. Akartam csinálni egy gyári visszaállítást menüből. Nem csinálta meg, hiába mondtam neki, hogy igen törölhet mindent, nem csinálta meg. Gondoltam nem tol ki velem, elővettem egy fogpiszkálót, és nyomom a recovery gombot, úgy ahogy eddig. De most se jön elő a recovery, ha a fejem tetejére állok akkor se. Van valami ötleted mi lehet a probléma?
Köszi: Pribi
-
Dalion
tag
válasz
headhunter
üzenetére
Ha végigpörgeted a megrendelés véglegesítésig 76k-ra jön ki vámmal plusz szállítással, ugyanez az angol amazonról 78k (150 Font) és azt valószínűleg előbb megkapod.
Amúgy ilyet tervezek venni, de nem csak játékra lenne használva és a képminőségre sokan panaszkodnak az Nvidia fórumon... emiatt kicsit elbizonytalanodtam.
-
headhunter
addikt
"Jóárasított"
-
törölt tag
válasz
interstate76
üzenetére
Ha van laptopod, akkor ki tudod rajta próbálni a Puppy -t. Alapértelmezett működése az, hogy bootnál betöltődik a RAM -ba és onnan fut. Ezért nem rondít bele semmibe. Első kikapcsolásnál létrehozhatsz bármilyen adattárolón egy .sfs kiterjesztésű mentésfájlt, amit a következő bootnál felcsatol. Megdöbbentően rugalmas és sokoldalú.
-
interstate76
addikt
válasz
üzenetére
Olvastam, és tudom, hogy kompromisszumok mindenhol vannak (pláne 100 USD alatt
). Csak azt mondom, hogy 80 USD-ért a Wintellel együtt kapsz egy olyan androidos rendszert, ami a 2GB RAM-mal szerelt M8S-en és MXIII-ason fut, plusz ott van a windows és alig drágább náluk, tehát engem senki rá nem beszél arra, hogy 20e Ft feletti összeget költsek droidos mini pécére.Én egyébként azt tapasztaltam a Wintelnél, hogy ha csak a böngésző fut, akkor win 8.1 és 10 alatt is bőven elég a 2 GB RAM, 10-12 megyitott lap esetén is (Chrome-ot használok), viszont ha el akarok indítani vmi komolyabb filmet, vagy egy full hd családi videót, akkor már célszerű bezárni a böngészőt (de legalábbis néhány lapot). Csak azt akarom ezzel mondani, hogy tartalék wines gépnek, ill. pl. Plex Media Server-t futtatni bőven elég 2 GB RAM-mal is, ha az ember megbütyköli a hűtését, akkor pedig a legdurvább anyagokat is lejátssza (néha komoly cpu-terhelés mellett, de akadásmentesen vitt mindent, amit ráeresztettem), azaz médiaplayernek is kiváló. Ha pedig a gyerek szeretne droidos játékkal nyomulni, akkor 1 perc alatt feláll a win helyett a droid - jelenleg nem látok olyan, 2 GB RAM-mal szerelt, kizárólag androidot futtató mini pécét, ami annyival olcsóbb, hogy inkább azt választanám. Egyedül annak nem javaslom a wintelt, aki nem szeretné kivágni a ház tetejét és hűtőbordát ragasztani a gyári tetejére.
Puppyról már én is sok jót hallottam (pl. tőled), de még nem volt szerencsém hozzá.
(#4563) Szabadh Ez teljesen egyénfüggő, hogy jó-e a tablet. Én 2,5 éve kipróbáltam, de az droidos volt és egyszerűen nem találtam meg a helyét az okosteló mellett, így eladósorba került. Hogy egy winest tudnék-e használni? Azt hiszem, nem. Van egy wines laptopom (a munkához win vagy linux kell, de mindig fel van telepítve néhány régi játékom is, szóval ezzel itt a linux nagyjából ki is van lőve) és egy droidos okostelóm, ezek mellé szeretnék egy olyan eszközt, amin folyamatosan fut egy média szerver (ha lehet, akkor a Plex, hogy ne csak LAN-on belül lássam a dolgaimat, hanem bárhonnan, de ez nem létszükséglet), ill. amit tartalomfogyasztásra (net, Kodi, Horizon Go, Digi Online) tudok használni. Ha emellett fut rajta linux vagy windows is, és dolgozni is tudok rajta, ha valami történne a laptopommal, az óriási pluszpont. Ezekre nekem egy mini pécé jobbnak tűnik, mint egy tab, de ettől neked még utóbbi is beválhat.
-
Szabadh
tag
válasz
interstate76
üzenetére
Én is a windowsos mellé rakom le a voksom. De a Witel W8 helyett egy szinte ugyanolyan technikai paraméterekkel bíró tabletre gondoltam. Mini HDMI átalakítható, USB-OTG vel működik az egér. töltés is megoldható. A melegedés viszont nem tudom hogy alakul. Nincs doboz hátlap melegszik.... Mit gondolsz jó ötlet nem dobozos media boxot venni, hanem egy tabletet?
-
törölt tag
válasz
interstate76
üzenetére
Azért ott sem minden fenékig tejföl. Olvastad ezt a Wintel W8 bemutatót? Persze, az ördög ott is a részletekben van. Bay Trail esetén nem mindegy, hogy Z3735, Z3736, vagy Z3740 van a kütyüben. Cherry Trail esetén is hasonló a szitu. 8300, 8500, vagy 8700. Az kevés, ha ráakasztanak 4GB RAM -ot, ha közben a single channel korlát miatt úgysem tudja jól kihasználni. Ráadásul, eMMC -ből 4.51 -es támogatás van, miközben ARM -en már 5 fölött járunk. Aztán ott a melegedési probléma, amire aktív hűtés híjján, csak órajel, vagyis teljesítménycsökkentéssel tudnak reagálni. Nem véletlen, hogy sok X86 -os stick -be pici ventillátort építenek.
Ami a Linuxot illeti, én a Puppy -ban hiszek, mert tapasztaltam, hogy a RAM -ból futás milyen sebességnövekedést jelent és mennyivel kíméletesebb a vashoz. Egy éjszakám már ráment a túrásra, de legnagyobb meglepetésemre nem találtam konkrét példát arra, hogy Bay Trailen, vagy Cherry Trailen fut a Puppy. Pedig, nem látom technikai akadályát.
Én egy x86 -os Tabot szeretnék, azért kutatok infók után. -
herdsman12
őstag
M8S Youtube alkalmazás frissült mostanában és totál gagyi a videó minőség. Nem is csoda, csak Automatikus, 144p és 360p van.
Telefonomon ua a verzió (10.43.60), ott 720p a vége.
Próbáltam adatokat törölni, újra telepítettem semmi változás.
Megnézné valaki, hogy nála mizu ezzel a kérdéssel? -
interstate76
addikt
válasz
üzenetére
Értem, köszi. Ez számomra egy újabb érv a dual bootos (win + droid) mini pécék mellett. A Wintel W8 alig drágább, mint a 2 GB RAM-mal felszerelt, nem klón, amlogic procis gépek, amiknek így - amennyiben nem igazán használható ki a korábban linkelt típusokon lévő gigabites LAN - nem marad előnyük a wintellel szemben (ez a megállapítás természetesen akkor igaz, ha azokat a feladatokat nézem, amiket én csináltatok egy mini pécével, tudom, hogy nálad más a helyzet). Talán annyi, hogy még kevesebbet fogyasztanak, de nem gigászi a különbség, és azért én egy wines mini pécét rengeteg dologra tudok használni (ha másra nem, akkor tartalék gépnek), ergo - számomra - bőven megéri azt a nem is túl nagy felárat. Csak persze mókolni kell a hűtésével, de ezzel nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
interstate76
üzenetére
Szerintem a 100Mb/s -t sem tudják kihajtani ezek a kütyük. Az elérhető sebességet az általad leírtakon kívül, még sok dolog befolyásolja. Pl. a nyers erő. Nekem úgy tűnik, hogy az arm technológia gyengébben teljesít ilyen feladatoknál, mint az X86. De, hogy a gyakorlatban mekkora hátrány a 10/100, az a rendszer kialakításán is múlik. Nálam tulképp csak megjelenítő kliensként funkcionál, ezért a router és a kütyü között viszonylag kevés az adatmozgás. A nagyobb hálózati terhelés a router és a NAS között van, amik viszont Gigabitesek. Nem tartom jó kialakításnak, ha az arm megjelenítő kliens végzi a hálózati háttérfeladatokat is. Kevesebb erőforrás marad arra, amit az előtérben végeztetnék vele.
-
pokbubi
tag
Sziasztok. Tudnátok abban segíteni, hogy a légegerem ami ez [link] nem mindig működik. Vagyis a keyboard az igen de az egér kurzor az nem látható, ez által nem is működik. Mi lehet a problémája? M8S box-al használnám.
-
coreska
aktív tag
Mivel tegnap érkezett meg az M8S-em, ezért még ismekedési szintnél tartok, és lenne is kérdésem.
Android 4.4.2 KOT49H.20150827 test keys rendszerrel érkezett, és nem is akarok openelec romot feltenni, ha nem muszáj.
Eredetilek rajta volt a 14.2-es KODI, de azt lecseréltem 16.0-ra. Megy is rendesen, de a hangot spdif-en szeretném csak kiküldeni digitalisan, de a hdmi-re is kimegy zaj formájába. (jelenleg lenémitom a hangot HDMI-n ugy jó)
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy csak az spdif-re küldje a hangot? -
vlevi
nagyúr
Kicsit off, mert messze vagyunk már a 892-től, de
-
Sziasztok

Én is kinéztem Lifeforce kollégánál egy MXIII-G-t.
Melyik openELEC és hogyan telepíthető fel rá? Nem akarok majd téglát csinálni belőle
-
Beni2360
félisten
Na végre elszántam magamat és vettem egy MXIII - G-TV Box Android 5.1 1000M LAN boxot, majd elválik a végén.

-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
Na még egyszer

A Kínai és a Futekos változat egy és ugyan az.
A Futekosról eltávolították a kínai feliratokat (külsőleg), belsőleg hardveresen ugyan az, szoftwerben pedig nyitott recoveryvel szállítják.
Egyedüli különbség a szoftverben, hogy a launcher más, és el vannak távolítva a kínai feliratok.
Viszont innentől kezdve teljesen lényegtelen lett melyik milyen.
-
Lifeforce
őstag
Nagyon nincs mit mutogatni rajta.
Sajna blogolni nincs időm, de Ilyen volt és ilyen lett.
Nincs mit szépíteni ezen, a futeko féle rom került rá (3.0.2), azzal különbséggel, hogy a gyár fejlesztője írta alá a firmwaret (hogy bele lehessen frissíteni a kínai verzióba), és hozzá csomagolta a nyitott recoveryt.
Tette ezt azért, hogy a futeko féle romokkal lehessen tovább frissíteni, mivel a készülék ugyan az. -
Lifeforce
őstag
És IGEEEN!
Imádom a kínaiakat!
Sokat szenvedtem a HiMedia Q5 négymagos változattal, míg nem eszembe jutott, hogy a firmware zip fájlt alá kell írni, ahol az elérhetőséget meg lehet adni.
Több sem kellett, kulcsot kiolvas, és lám csodát, fejlesztő e-mail címe és neve ki van töltve.
Jó angolságommal neki estem írni, hogy megértem a Futekoval kötött megállapodást, de legalább adjon esélyt arra, hogy saját magam készítsek egy romot a gyári készülékre, nyissa ki a recovery-t.
Ezzel legalább a szoftvert le tudom fordítani, de akár egyedi firmwaret is készíthetek.
Bekérte a pontos verzió számot, fényképeket a launcherről, és ma! értitek?! MA elküldött nekem egy általa elkészített firmware-t.
Gondoltam magamba, hogy így is jó, legalább használhatóbb lesz a firmware (eltüntetve ezzel az összes kínai programot)
Természetesen jó szokásomhoz híven az volt az első, hogy szétkaptam, mit is bütykölt benne...
Upsz... egy recovery fájl ami egyikben sem volt eddig (futekoban sem)
build.prop gyorsan megnyit, mert már sejtettem milyen ajándokot kaptam benne, szét vetett az izgalom!
Uraim, Hölgyeim, a kulcs test-keys!
Tehát kinyitotta a recoveryt, agyon lehet fejleszteni!
Frissebb firmware mint a futeko féle, szerintem ez lesz a futeko firmware következő verziója!
Gondoltam magamban, hogy nem hiszek a mesékben, tuti nem fog működni.
Pedig a zipből újra kiolvasva a kulcsot, elvileg működie kellene.
Romra fel, nincs vesztenivalóm, belefrissítettem.....
Működik minden szépen, egy kínai program sincs benne, a felülete pedig a futekos féle!
Egy kitétel van, nem szivároghat ki, tehát aki kéri, átküldöm privátba, és legyetek kedvesek nem megosztani sehol! -
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Az előzőt Somatomnak akartam címezni, de a többiek véleménye is érdekel.
-
interstate76
addikt
Szerinted megéri gigabites eszközben gondolkozni, vagy hálózaton keresztül történő másolásnál úgyis az eszköz belső memóriájának és vagy a beletett/rácsatlakoztatott adathordozónak az elérési/írási/olvasási sebessége lesz a szűk keresztmetszet? EU-s raktárról, szállítással együtt 65,07 USD egy ilyen MXIII - G, Kínából meg 56,69 az MXIII Pro.
-
csudri
őstag
válasz
interstate76
üzenetére
Köszi. Rendeltem egyet én is, kíváncsi leszek. 10 ropit megért egy próba.

-
interstate76
addikt
Most rendeltem magamnak ilyet, nem tudom, hogy gyárilag mit tud. Nekem még nem volt olyan androidos mini pécém, amin ne cseréltem volna romot (talán az egyik MK908-ast hagytam gyárival, már nem emlékszem biztosan), de talán ez pont olyan (nem valószínű). A Playnek mennie kell rajta, de hogy filmlejátszásban mit tud, azt meg nem mondom neked.
Ha filmlejátszásra kell, akkor ne akard megúszni az OpenELEC telepítését, mert elsőre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, és ha kész vagy vele akkor 100%, hogy azt fogod mondani: megérte a fáradozást!
Ha mégsem teszel fel OpenELEC-et, akkor is telepítsd a Kodit, mint médialejátszót.
A feliratok csúsztatása OpenELEC-et/Kodit futtatva pofonegyszerű, talán okostelefonról távirányítva a legkényelmesebb.
-
csudri
őstag
válasz
interstate76
üzenetére
Ez az MXQ, amit ajánlasz jó arra, hogy kiveszem a dobozból és nézem szépen a kis filmjeimet? Semmi mókolás? Play minden gond nélkül megy?
Lehet, hogy hülye kérdés, de ezeknél az Androidos kütyüknél hogy oldom meg mondjuk a feliratok időbeli csúszásának korrigálását? Telefonon MX playeren nézek filmeket, még nem futottam bele csúszásba, de a feleségemmel régi sorozatoknál pc-n már többször is és MPC-ben simán tudom csúsztatni, ha akarom. Pl. MX playerben ez megoldható?
Unom a laptop hurcolását a lakásban, jó lenne egy kis fix kütyü a tv mellé, nagy igényen nincsenek, HD filmek menjenek. Netezni, játszani nem ezen fogok. Arra ez jó?
-
törölt tag
A DLNA támogatást ne vedd készpénznek! A kínaiak nem arról híresek, hogy a kicioccó kütyüikhez számolatlanul költenék a pénzt licenszdíjakra. Tudomásom szerint csak az alap technológia, az UPNP ingyenes. A DLNA certifikáció fizetős.
Nyisd meg a Kodit, menj a videó -> fájlok menübe és ott van a hozzáadás opció. Ha szeretnél streameléssel kísérletezni, akkor a felajánlott lehetőségek közül, válaszd az UPNP -t! Ha nem hiányoznak a kalandok az életedből, akkor pedig a Windows (SMB) megosztást! Ha a megjelenő ablakban a tallózásra böksz, akkor meg kéne jelenjen a NAS SMB megosztásához megadott csoportnév (ez valami hülye, Windows kritérium, alapértelmezetten asszem WORKGROUP a neve). Onnan tallózással meg tudod adni a kívánt könyvtárat (vagy megosztást). Ha nem találja a NAS SMB -jét, akkor manuálisan is megadhatod neki a hálózati elérési utat. Ha biztos, hogy fut a NAS SMB a tutira jól megadott elérési úton és a Kodi mégsem találja, akkor se veszítsd el a csüggedésedet!
Egy SMB -t tudó fájlkezelővel tallózz egy videóhoz és társítsd hozzá a Kodit! Ha elindul a film, akkor alul, egy futó ablakban megjelenik a fájl elérési útja. Ha ott egy fura elérési utat ír, amiben két, különböző "IP cím" szerepel, akkor mentsd (másold), majd töröld a kütyü fájlrendszerében a /system/etc/hosts fájl tartalmát (nem a fájlt, hanem a tartalmát, ami egy szöveges állomány). Aztán reboot és fuss neki megint Kodiban az SMB keresésnek.
Ha esetleg olyan szerencsés vagy, hogy nálad működik a CIFS csatolás, akkor pedig a csatolt tartalmat Kodiban helyi könyvtárként, a csatolásnál megadott útvonalat kell betallózni. -
Boxi88
őstag
Urak valaki tudna segíteni abban, hogy hogy tudom előhozni a nas-on lévő filmjeimet a kodiba? Elvileg ez a kis MXQ tud DLNA-t is ha minden igaz, de sehogy se tudtam beállítani...
-
synar
őstag
Amlogic s905 ezek közül melyiket érdemes?
-
törölt tag
Tudjátok mi a végzetes szerelem, ami romba dönti az embert? Amikor egy Rockchipes eszköz a szerelem tárgya. A Geekbuying saját márkás kütyüje. Sztem nagyon király cucc (legalábbis papíron). Végre nem csak a szokásos felhozatal, hanem van soros port kimenet és 60 pines GPIO is. Van vmi univerzális csatolófelület is, de erről az MXM3 szabványról még nem hallottam. Nem tudom, hogy mikkel lenne kompatibilis.
-
péjé
őstag
sziasztok,
rendeltem egy MXIII-t...végignéztem egy [videót]hogy miket tud...ezt a romot rá tudom tenni?előre is köszi a segítséget.
-
Boxi88
őstag
Az egy kicsit drágább kategória mint az MXQ S805

Szerintem nincsenek nagy elvárásaim az MXQ S805-el kapcsolatban (bár lehet, hogy nem jól mértem fel a dolgokat), így feltenném a kérdést amit vásárlás előtt kellett volna:
Megfelel e nekem az MXQ S805 ezekre(?):
- fullHD filmek nézése
- netezés
- torrent
- 4TB-os vinyók kezeléseHa igen, tudnátok e ajánlani hozzá valami jó romot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Intel Core i7-5820K, GA-X99-Gaming 5P, 32 Gb RAM
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest