- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
És az FTP HUB - FTP Server kiegészítőt használod, vagy valami mást? Az M8S-emen egyszerűen nem tudom beizzítani. Ill. elindul, de kapcsolathívási hibát dob, ha csatlakozni próbálok hozzá. Ha tudsz másik, ugyanezen célra használható kiegészítőt, vagy van tipped a fent említett működésre bírásához, azt megköszönném.
-
mope
tag
válasz
interstate76 #5094 üzenetére
igen. (totalcommander)
envagyok:
1GB-os az mxIIIg-d?
nem, 2GB, de azt hiszem nincs G-ből 1GBAmlinux.ru -s 6.0.0. Van rajta?
őőő.. OpenELEC-Amlogic.arm-MX3G-6.0.0.zip -
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #5089 üzenetére
Kíváncsi vagyok
Azért tényleg röhej, hogy az mxq-tól kezdve minden eszköz tudja a hd audiót, az s812-től az uhd-t, a kadenciahelyes lejátszást, de licenc, és forráskód ügyek miatt nincs egy épkézláb stabil, gyors szoftver rájuk. Android lomha, csak mókolással lehet vmit elérni.
Openelec jó lenne, de se hd audio, problémás driverek, stb. -
mope
tag
Lifeforce átvettem a technikát
és köszönöm az openelec-et is
Eddigi tapasztalatok az MXIII-G-vel (openelec):
-nem melegszik
-gyorsan bootol
-DTS hang HDMI-n és optikán is kimegy
-a kép tűéles, bár néha pici akadás érezhető (30 gigás mkv)
-tekerés után kicsit akadnak a 20-30 gigás filmek (usb3-as HDD-ről)
-Logitech vezeték nélküli egértől meghal nálam a rendszer, film közben konkrétan ha sokat mozgatom az egeret, vagy tekerek akkor lefagy és restart.
-Transmission lefagy...Hálózat (gigalan):
-asztali gépről másolás az eszközre: 180-200 Mbit/sec
-asztali gépről másolás az eszközre csatlakoztatott usb3-as HDDre: 180-200 Mbit/sec
-eszközre csatlakoztatott usb3-as HDDről másolás asztali gépre : 260 Mbit/sec -
péjé
őstag
szia,
furi dolog történik:
ha recovery.img fájl van az sd kártán akkor nem lép be a gyári recoverybe hanem bebootol az android...ha letörlöm akkor enged belépni.
ha ott vagyok akkor elég szegényes a választék, nem tudom neked milyen image gomb van, nekem csak EXT tárhely , belépek és sd-t választok ahol mindent lát csak a twrp-t nem...nem értem.
lehet még vhogy lementeni a romot? -
vlevi
nagyúr
Most értem haza, visszaraktam a droidot.
A külső SD kátyát kiválasztva, van egy Images... gomb. Azt kell megnyomni, hogy ne zip, hanem img fileokat keressen.Más. Hálózati sebesség. Megnéztem, valami miatt a routerem veszi vissza 30-35megabitre az M8N-em sebességét. Ha a UPC kábelmodemből a routerbe menő kábelt bedugom közvetlenül az M8N-be, akkor többször is mérve, stabilan 95Mbit/sec körül van a sebesség. 100-as hálókártyán, 120-as UPC nettel ez a max, ami elérhető.
De, ha a routerről kapja a netet az M8N, akkor bármelyik kábelt, és bármelyik hálózati csatlakozót próbálom, 35mega max. Próbáltam a számítógépből kihúzni az UTP kábelt, és azt bedugni az M8N-be, akkor is 35megbit. Visszadugva a PC-be, a speedtest.net stabilan 120 fölött (123.93) mér.
A routerem TP-Link WDR3600, gyári firmware-el. Végigbökdöstem minden menüpontot, nem látok sehol semmilyen korlátozást. Ez a router egyébként nem rég van nálam, előtte a kisöccse, a 3500 volt, és azzal soha semmi ilyen nem fordult elő. De emlékeim szerint, a 3500-ról 3600-ra cseréléskor sem votl sebességprobléma. Akkor figyeltem fel a jelenségre, amikor az Openeleces próbálkozás után visszatettem a "gyári" firmware-t. Gyári által a lifeforce féle tm8n_150213_preroot.zip-et értem. Factory reset volt azóta egykettő, és hatása semmi. Mint kiderült, direkt kapcsolatnál nincs is baj, csak a routerrel nem értik valami miatt egymást. -
Lifeforce
őstag
válasz
apu1957 #4923 üzenetére
Nah holnap érkezik, ilyet keress a honlapunkon: Blueline J1900-N2-B MiniPC + WiFi
Erre aztán húzhatsz windowst, linuxot, openelecet, androidot, amit csak akarsz.
Nekem is hasonló van, és imádom.
Nekem linux van rajta, kodi felütettel, webes/samba-s torrenttel ...stb.
Verhetetlen.
Igaz kicsit több mint az androidos cucc, de annyival többet is tud. -
-
envagyok
veterán
[link]
Erről ti mit tudtok? -
an0ny
tag
meglehet: XBMC Launcher de ha legelsőnek a Kodi tölt be, akkor a háttérben semmi sem fog (pl. tTorrent) csak ha kilépsz kodiból. Én Autostart and StaY!-el késleltettem a betöltést, de legjobban az oe vált be.
-
vlevi
nagyúr
Hát, most így vegyesek az érzéseim.
Médialejátszóként nagyonfasza, tényleg jobb, mint az Android, a képfrekvencia váltás miatt, például.
De a Transmission az nagyongáz. El vagyok kényeztetve, android alatt a tTorrent pro (és a Flud is) nagyon jól használhatóak, hát még emészteni kell a Transmission dolgot
Igazából majd akkor lesz fontos az OpenElec (inkább az alatta lévő Linux), ha lejjebb megy a 4TB vinyók ára, mert azt már csak GPT-vel érdemes használni, amit a droid nem kezel. Addíg megfelel a droid, lehet, holnap vissza is rakom, bár alszok még rá egyetkettőt. -
mrrr74
aktív tag
Az mxiii g mellé lapott távkapcsolóval hogyan lehet kijelölni? Ok gombot lenyomom akkor megjelenik az eleje, vége a kijelölésnek, de nem tudom állítani. Mi a titok?
-
vlevi
nagyúr
Jelentem, skoda történt M8N - Openelek házasítás terén!
M8N alatt a 220-ban vásárolt, kocka alakú, S802 procis gépet értem, a félreértések elkerülése végett.
Ma felraktam rá a TWRP recoveryt, a freaktabról. TWRP 2.8.7.0 M8N néven futó verziót, hogy egész pontos legyek.
AmLinux.ru/images oldalon láttam, hogy megjelent a 6.0.0.2.
Nem tudom, hogy melyikre volt szükség, de így, a 6002-es Openelec bebúútttolt!!! -
envagyok
veterán
válasz
Lifeforce #5060 üzenetére
Linuxot már futtat, openelec sincs már messze.
Gyorsteszt: eddig mindent eljátszott, 8,10 bites uhd hevc, stb.
Hd Dolby dts passthrough nem megy egyelőre.
A rom rootolt.
Egy érdekes dolog van: mind a MX3G mind a mini mx ki- bekapcsolás után kínai nyelvre kapcsol.
Amíg vissza nem állítom magyarra a kodi sem indul el -
mrrr74
aktív tag
válasz
Lifeforce #5059 üzenetére
Ha nem felejtem el szívesen megnézem, nálam még Android fut, mert bénáztam a fájlokkal. De ha ennyire jól megcsinálták éehet marad is, mert épp az előbb írtátok, hogy megoldható a helyes lejátszás.
Eddig csak a kodit kezdtem belakni, teljesen szűz a rendszer, 2+8G-ás
Első körben annyit tudok mondani, hogy wifin nem játszotta a 50G-ás Avatart, LAN-on nem próbáltam még.
Ráadásul még azt sem tudom, hogy rootolt-e gyárilag, bár SU # jele látszik. -
Lifeforce
őstag
Nem, 2 év múlva
Egyébként már szétkaptam a romját, olyan szépen meg van csinálva, hogy nem nagyon láttam még ilyet.
Be van állítva a magok száma, egyedül a hálózati buffert törölték, amit nem értem, hogy miért.
Akinek MXIII-G készüléke van, és androiddal használja, megnézhetné milyen sebességet produkál LAN-on és WiFin. -
envagyok
veterán
Megjött a MiniMX S905-ös lejátszóm.
Kapásból egy 12.4-i frissítést tesz éppen fel.
Tesztelem, majd beszámolok az eredményről.
A híresztelésekkel ellentétben működik a cec, és sokkal gyorsabbnak tűnik mind az s805, mind az s812 lejátszóknál. -
herdsman12
őstag
LG 49LF630V (2015) TV-re csatlakoztatva M8S box, DVD, stb. Összes hang sztereó (RCA) erősítőre küldésére talán két megoldás van, optikai kimenet vagy fülhallgató kimenet, utóbbit kihagynám, mert néha használom.
Használ valaki ilyesmit (DAC)?
Megköszönök valami jó ajánlatot.Lifeforce
Nincs valami jó ajánlatod? -
-
envagyok
veterán
Egyszerű,
Nekem rootolt gyárilag a mxIII-G-m, így azzal nem kellett foglalkoznom, akinek nem, annak itt többször meg lett adva a root file.
Utána az su-ban be kell állítani, hogy engedje az alkalmazásokat bootoláskor is adminként futtatni.
Aztán letölteni az universal init.d-t a playról, majd :
[link]aztán
-
envagyok
veterán
Ha valakit érdekel, Megoldható kodival a kadenciahelyes lejátszás androidon is amlogic gépeken.
-
dh66e
veterán
Oh bocsánat látom mégiscsak van rendelésre a 220-nál q5.Google valamiért egy régebbi linket dobott ki vagy más a neve nem tudom....Azt látom hogy karácsonyig sehogy sem veszek ilyet.
Akkor a kérdésem már csak az hogy a q5 megéri e a felárat a másikkal szemben?Esetleg más amit lehet kapni itthon hasonló paraméterekkel. -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Látom itt androidos kütyükről van szó....
Himedia Q5 vs BFS 4KM
Semmit nem tudok róluk,ráadásul ajándék lenne.Van ezeknek magyar forgalmazójuk vagy bolt ami árúlja?
220 voltnál néztem de már ott sem forgalmazzák.Használtat sem látok sehol sem. -
GrandS
senior tag
válasz
Arolotifar #5047 üzenetére
Apropó !
Lifeforce, ígértél erre linket, akiknek nem telepítetted fel (mármint az új MXIII-G-re OpenElec)
-
Pénteken nekem is megérkezett az MXIII-G openELEC oprendszerrel
Köszönet érte Lifeforce-nak
-
lacko6
senior tag
válasz
interstate76 #5043 üzenetére
Nem jon be a google tv logo sem nincs recovery csak az openelec logo jon be.
-
Potzee
addikt
Sziasztok!
Android box-hoz keresek vezeték nélküli touchpad-es billentyűzetet.
(esetleg háttérvilágítással, bár ez tudom, hogy rikta és még annál is drágább)Van valami bevált modell?
Kinek mi a javaslata?Köszönöm!
-
lacko6
senior tag
Skerült letégláznom az MK808b Plust az mxq ra való openelecel.
Nincsen boot képernyö csak az openelec logo jön be.Mit lehet tenni?
Az Amlogic USB Burning Tool sem ismeri fel.
-
lacko6
senior tag
Hi.
Openelecet sd kártyára installálnám de az img-t nem tudom kibontani.Tud valaki megoldást rá?
-
Janaboy
veterán
Openelecnek elég az 1gb ram?
-
mrrr74
aktív tag
Köszi, azt hiszem megvan melyiket, csak abban van benne a 3 kiterjesztés.
Nem vagyok ennyire körülményes az esetek nagy részében, de az angol fórumot törölték (vagy csak nem érem el) ahol le volt írva minden, így morzsánként próbálom összeszedni az infót. Az xda is arra hivatkozik, szívesen elolvastam volna.
Így marad a kitkatból leszedett u-boot.bin és ez a három fájl. Valószínű oka van, hogy a Lolly már img-be van csomagolva, addig még nem jutottam el miért (lehet, hogy a mellé csomagolt tool bontja ki). -
Konyika
senior tag
válasz
interstate76 #5035 üzenetére
Igen ott keresem
γαμημένο κλώνος
-
törölt tag
válasz
Konyika #5029 üzenetére
Az a gond, hogy sorban megy végig a nyelveken és megkérdezi, hogy kiválasztod -e. Erre sajnos mindíg az adott nyelven kell válaszolni. Szerbül még csak-csak menni fog az, hogy "nem ezt a nyelvet szeretném aktiválni", de majd a mandarinon és az ógörögön lehet, hogy nehezen lépsz majd tovább.
-
Konyika
senior tag
válasz
interstate76 #5027 üzenetére
NAS-t pedig látnia kell a Videó/Fájl/Hozzáadás menüponton belül.
Sajnos nem látja!
Le tudnád írni úgy mint a magyar nyelvre állítást.
Bocs ha kicsit láma vagyok de ez még új nekem
-
Konyika
senior tag
válasz
interstate76 #5027 üzenetére
Egyre jobb, most már szerbül beszél
szerk: megvan a magyar
-
mrrr74
aktív tag
válasz
interstate76 #5024 üzenetére
A rövidrezárás tiszta, köszi.
Amit linkeltél onnan leszedtem a 3 fájlt. Azokat kitömörítve az egyikben az a struktúra amit írtál. A .tar kiterjesztésűvel nem kell semmit kezdeni? -
Konyika
senior tag
Öt napja vagyok boldog tulajdonosa egy MXIII-G-nek. Tegnap elkezdett szórakozni az android mára össze is f@sta magát. A recovery-ből csináltam factory resetet az egyenlőre megoldotta a gondot,
Most akkor, hogy is van ez a Kodi?
Tudom magyarra állítani? Miért nem látja a hálózatban lévő filmeket(NAS-ról)? Van hozzá valami magyar leírás mert így elsőre nem igazodom ki rajta.
Nem szeretnék még Openelecet feltenni mert élveztem, hogy van a TV-n böngésző meg YouTube.
-
interstate76
addikt
-
xtend
senior tag
Aki keni-vágja a kodit:
van olyan lehetőség a kodiban hogy ha 1 könyvtárban több film van (pl sorozat) akkor játsza le folyamatosan egymás után azokat? mert most 1et játszik le aztán el kell indítani a következőt és így tovább... -
mrrr74
aktív tag
válasz
interstate76 #5017 üzenetére
Innen szedtem és amit linkeltél nemrég, de egyikben sem volt. Megnézek egy korábbit, hátha. VCD van fent nekem is, de az sem nyitja img-ként.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
interstate76 #5004 üzenetére
img kiterjsztéssel van és mindenre azt írja, hogy hibás. Pedig 2 helyről valóak, azért nem értem mi van. Ha TCt állítok be megnyitásnak, akkor üresnek mutatja az is.
Szerk.: átírtam zip-re, úgy meg tudom nyitni, van két könyvtár (meta inf és res), de egyikben sincs. Az Openeleces 3 fájlban van, de gondolom nem az kell nekem. -
péjé
őstag
válasz
coreska #5010 üzenetére
Szemeztem ezzel az app-al én is de ott van hogy csak a listában lévő készülékekkel működik, félő h téglásítja a nem hozzávaló eszközt.
Amúgy írtam ennek a cseh fickónak aki fejleszti ezt és megkérdeztem h rootolt, nyitott bootloaderes cuccon mint a mienk működhet-e.
Ha van fejlemény kiteszem ide..:-) -
coreska
aktív tag
Ezzel az app.-al nem lehetne megoldani a dualboot kérdést? Aki ért hozzá kipróbálhatná, és ha működne biztos sokan követnék.
-
lacko6
senior tag
válasz
ezt tettem fel 5.0.8.20 [link]
amit linkeltél ott nincsen 805 mit kéne feltenni?
-
törölt tag
válasz
A másol és a csomagol ilyen az esetekben nagy különbség. CWM zip -ben is kicsomagolás nélkül szabad csak túrkálni a TC -rel.
-
interstate76
addikt
Nem értem. Nekem az innen letöltött legfrissebb OpenELEC-kel a Kodi 15.2 "települt fel".
(#4999) mrrr74 Használd a Total Commandert! Dupla klikk a letöltött firmware-re és már látod is a tartalmát (közte az U-boot.bin-nel), ezután ctrl+a, végül F5-tel átmásolod/kicsomagolod a másik ablakban beállított mappába, ahonnan már szép nyugodtan be tudod tallózni a bootcardmaker-rel..
-
lacko6
senior tag
A kodiba hol lehet a wines megosztott mappákat látni?
-
péjé
őstag
Aki OpenElecet használ...lehet hozzá browsert is telepíteni?
Itt írnak ilyesmit de ha van bevált módszer akkor linkeljétek be léci. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest