- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Lifeforce #4399 üzenetére
Köszi szépen. Nem a legolcsóbb kellene, az lenne a cél, hogy ár/érték arányban legyen jó.
Max. 30.000-t szánnék rá és fontos lenne, hogy a kisfiam is eligazodjon majd rajta. Az OpenElecről itt hallottam először, még nem néztem utána mit tud (csak kodira van kihegyezve, vagy telepíthető rá pl. játék is)? -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4395 üzenetére
Az a mali 400-as már nem az a mali, hanem tovább fejlesztett "fürtös" változat.
Azért van az, hogy 2 illetve 4 magos változattal is találkozhatsz. -
interstate76
addikt
Értem, amit írsz, de a Mali 450 már 1,5-2 évvel ezelőtt sem számított korszerűnek, csak összehegesztettek 2 db elavult Mali 400-ast, és ráírták, hogy itt a 450-es. Teljesítményben pont a dupláját tudja a 400-asnak, de IT szektorban ez még mindig elég, miközben évek óta vannak jobb hardverek?
-
kymco
veterán
Ennek megvitatása messzire visz. Ha működik egy eszköz, nincsenek érezhető korlátai, akkor miért változtassunk rajta? Max akkor, ha az alkatrészei drágábbak lettek, mint az új, nagy mennyiségben gyártott alkatrészeké.
Anno én azért cseréltem le komplett számítógépeket, mert az elavult memóriák bővítése horror árba került volna, és gazdaságosabb volt az új memóriamodul és alaplap páros, korszerűbb procival.
A gyorsabb videokártyát, a gyorsabb procit nem igényelte a gép feladata...
Időnként nagy a nyomás, hogy sűrűn cseréljük az eszközeinket, mert ez hoz profitot a gyártónak, forgalmazónak, ez növeli a gdp-t, pedig esetenként semmi nem indokolja a váltást...
Emlékszem még a digitális automata fényképezőgépek pixel forradalmára, tipikus marketing fogás volt a csere kikényszerítésére, de láthatóan nem lett jobb a képminőség, csak nagyobb kép méret sok esetben. -
vlevi
nagyúr
válasz
Lifeforce #4391 üzenetére
Ebben igazad van, tökéletesen működik a Mali450 az M8N-ben is, 8magos konfigban. De 2 év után az már az extrém spórolás kategóriájába esik (szerintem), hogy ugyanezt a GPU-t rakják bele, de még ebből is faragnak.
Akármennyire jó is irodai feladatokra egy 1156-os foglalatú i3-as, és a benne lévő HD graphics, meg a DDR2-es alaplap, ha ma építenék gépet, akkor nem ezekből raknám össze, hanem a hasonló tudású, de újabb alkatrészekből, amiben jóval fejlettebb dolgok (usb3, ddr3, többszörös teljesítményű hd graphics, satöbbi) vanak. Egy gyártó persze máshogy gondolkodik, és, ha 5 fillérrrel olcsóbban tudja így adni, akkor így fogja elkészíteni. -
Lifeforce
őstag
Friss vagy nem friss, én örülök hogy megtartották.
Amiket ilyenkor figyelembe vesznek:
1. van-e olyan program ami szaggatva fut (nincs, a benchmarkokat hagyjuk)
2. Stabil, támogatott, és fogyasztás szempontjából megfelelő-e (Igen)
3. Ár/érték arányban passzol-e a készülékhez (igen)
4. Integrálható? (Igen)Akkor most vajon mi is a kérdés?
Azért, hogy a bencmarkokban jobb pontszámokat láss, beáldozzák a stabilitást a benchmarkok oltárán?
Én örülök, hogy jól bevált gpu-t használnak fel, bár a kevés ramot én sem értem.
Pedig azt mondom, hogy ha valaki arra használja ezeket a készülékeket amire tervezték, és nem keveri össze a dobozon írott 4K megjelenítés képességet a 4K film lejátszással, addig semmi gond.
Ettől függetlenül az a pár $ különbség szerintem nem számítana, viszont a felhasználói élmény nőne. -
clava01
csendes tag
Sziasztok ha valaki jártas a droidmote nevű alkalmazasba ír egy PM et nagyon jó csak játékoknál nem akar úgy működni ahogy én akarom, előre is köszönöm ha tud segíteni valaki
-
interstate76
addikt
Egyetértek, én is furcsállom. Anno, amikor megláttam, hogy elkezdik nyomatni a Mali 450-et a mini pécékben, kijelentettem, hogy kihagyom ezt a generációt, de aztán amikor az MK808B Plus (S805-tel) 30 USD-ért is kapható lett, rendeltem egyet próbaképpen (ennek azóta is örülök, OpenELEC-kel nagy királyság). No de hogy másfél évvel később még mindig a 450-essel (ami gyakorlatilag 2 db, nagyon elavult 400-as) erőlködnek, az vicc.
-
vlevi
nagyúr
válasz
envagyok #4386 üzenetére
Ez most komoly, hogy az S802-es SOC-ban 8magos Mali450 van (már akkor sem volt egy friss darab), az S905-ben pedig 5x Mali450? Jó, értem én, hogy a FullHD-t elviszi ez is, legalábbis filmetnézni elég, de azért itt vártam volna egy kis előrelépést. Hogy merik így ráírni, hogy 4K lejátszó? Persze a 4K még elég sok helyen csak mókusvakítás, és nekem sincs 4K-ra képes eszközöm, de azért mégis, ne már, hogy nem sikerült jobbat belerakni. Meg, hát ez az 1G RAM. Nekem 2G van az M8N-ben, és nem szívesen adnám alább.
-
redhunter
senior tag
Sziasztok, tudnátok segiteni abban hogy max 30000 ft-ért melyik készülékkel járnék legjobban?Mkv és 1-2 blu ray menne rajta.Nézegettem külföldfi oldalakat ,de elvesztem a nagy kinálatban.
-
envagyok
veterán
50 USD-ért már elérhető az s905-ös mxq pro, és mini mx.
Nagy várom már, főleg openeleccel -
vlevi
nagyúr
"M8S-emre a 6-os OpenElecet"
Én is felraknám, de nekem még a régi, S802-es SOC-os M8N van, 220voltos vétel, és nagyon nem tudom, melyik openelec való rá. Tulajdonképp én is csak filmnzésre, youtute-ra használom, meg egy kis le-fel töltötgetésre. Mondjuk a YT az egész jól működik android alatt is, és úgy láttam, hogy kodiban (és ezzel együtt openelecben) lévő YT megoldások mégsem olyanok. Torrent részt sem tudom, hogyan működik. Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy az Openelec az tisztán Linux alapú, nincs közte android, és vajon támoagtja-e a nagy (2TB fölötti) HDD kezelést?. -
Bendo
tag
Feltettem az M8S-emre a 6-os OpenElecet, mondom csak kipróbálom már, mivel kb két hónapja amúgy sem használtam semmire a Kodin kívül.
Mindenkinek ajánlom, aki csak filmlejátszásra használná a kütyüjét. Villámgyors és atom stabil. Hozzáteszem, nekem anno addig se volt vele bajom, amíg android futott rajta.
Pár rom eldobálta a LAN-t, de azokat a romokat hanyagoltam.Nem mondom hogy az OpenElec kellemes csalódás, mert az itt olvasottak alapján tudtam, hogy nekem jobban fog tetszeni
Egy zavaró dolgot vettem észre, az androidnál a jobb egérgomb a vissza, itt már nem, de a megszokás az megszokás
-
kymco
veterán
Van visszatérés openelec-ből? Hasonlóan vissza lehet varázsolni rá az androidod, mint ahogy az openelec felkerült rá?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #4364 üzenetére
Senkinek nincs bevált custom romja M8S-re,csak az OpenELEC? Gondoltam, nem állok neki a netet túrni, hanem megkérdezlek titeket.
-
kymco
veterán
Milyen SD kártyát javasoltok az m8s-hez?
-
HENE
aktív tag
Köszönöm!
Ezek szerint sd kártyáról simán mehet az apk telepítése?Jól sejtem, hogy ennek a gépnek vinni kellene a FULL HD videókat is (nem extrém bitrátájúra gondolok) Most valami 14 RC 1v2 van fent. Okozhatja ez a szaggatás?
A hálózat tudja, korábban egy HTPC volt ezen a helyen, ott ment simán minden.Hétvégén elmélyedek benne...
-
synar
őstag
Ezt keresd: Kodi v16.0 “Jarvis”
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az [MXQ Amlogic S805 ]1GB RAM-os készülékem.
Hálózaton keresztül szerettem volna lejátszani videókat, de mindegyik nagyon lassú, kockáról kockára játssza le.Igazából nem mélyedtem el benne.
Mit kéne ellenőriznem?
Elvileg van hozzá frissebb KODI. Azt, hogy tudom telepíteni?Egyébként elég jó minőségűnek néz ki.
Előre is köszi az ötleteket!
-
kymco
veterán
Végre megjött az m8s-em. Nem kellett ÁFÁ-t fizetnem, mert értéknek 20$-t írtak rá az airmouse-zal együtt csomagolva. Képcsöves tv-n a videó minősége megfelelő, de érthető módon a fájlkezelőben (saját, illetve a TC) nem igen olvashatók a fájlok nevei. De azért kis segítséggel ha nehézkesen is, de el lehet navigálni benne.
Ami gondot okoz, hogy a TV-n túlnyúlik az m8s képe, a széleit levágja, a két széle nem olvasható, az ikonok csonkán jelennek meg.
Ami zavaró, hogy a kipróbált előre telepített szoftverei közül több FC-zett a futtatás során. -
vrobi.nyh
csendes tag
Sziasztok
van egy mxiii 4k 2gb /8gb -s tv boxom
http://amlinux.ru/image/6.0.0/
ezen az oldalon lévő openelecek közül melyik a kompatibilis vele ?
(én a s82 re tippelek de hátha van itt aki tutira tudjaelőre köszönöm a választ
-
interstate76
addikt
válasz
headhunter #4361 üzenetére
Köszi, de az most nem pálya (amúgy persze nagyon jó alternatíva). Van egy MK808B Plus-om OpenELEC-kel, az M8S-en viszont futtatnék néhány droidos alkalmazást is, de a gyári rom - természetesen - trágya, és nem tudom, mit tehetnék fel rá.
M8S-re kinek melyik custom rom vált be a legjobban?
-
envagyok
veterán
M8s -ek tudják a hd hang bitstreamet?
-
headhunter
addikt
válasz
interstate76 #4360 üzenetére
OpenELEC?
-
interstate76
addikt
Srácok, jól emlékszem, hogy ebben a topikban linkelt valaki egy olyan oldalt, ahol fent volt az összes (de legalábbis sok) M8S verzió és az egyes fajtákra felrakható ROM-ok? Ha igen, akkor linkelné valaki, mert béna vagyok és nem találom!
-
ftibor
csendes tag
válasz
Lifeforce #4354 üzenetére
A tronsmartos verziónál is ugyanaz a hiba (rosszul csatolja be a merevlemez partíciókat) és annak van sdcard verziója:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/tronsmart-aml-devices/533645-stock-tronsmart-mxiii-plus-new-firmware-106l1_151029
-
synar
őstag
válasz
interstate76 #4356 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor szétszeded, a négy gumiláb alatt vannak a csavarok. Ha ilyen, mint az enyém, akkor biztos klón.
-
interstate76
addikt
Megjött az M8S-em, amire az eladó azt mondta, hogy nem klón. Hogy tudom ezt ellenőrizni? Csak a ház megbontásával, vagy van más mód is?
-
clava01
csendes tag
Szerintetek ez a gamepad kompatibilis MXIII-al?
[link]
igaz nincs ráírva... -
envagyok
veterán
Sziasztok, eddig egy beelink mxq-t használtam nagy elégedettséggel, de szeretném lassan lecserélni.
Ami fontos lenne:
Lehessen rá Openelecet tenni,
Tudja a 23.976,24-es filmeket kadenciahelyesen
Tudja a 4k-t h.264-el, és h.265-el
Dolby hd, dts-hd bitstream menjen
Cec-et tudjaAmi kevésbé fontos
Legyen kis kijelzője
Gigabit lan
25,29.97,30,50,59.98,60 fpsNéztem az amlinux.ru-n hogy sok amlogic-os boxra van openelec, de nem tudom pontosan beazonosítani őket, illetve félek a klónoktól.
Vagy érdemes várni az S905/912-re?
Előre is köszönöm a segítséget.
/Ha esetleg mégis androidos lenne, az se baj, csak menjen az fps switch, és a kodira lehessen pvr addonokat (tvheadend) telepíteni/
Ps. És egy jó minőségű sd-hd upscale sem ártana és jó interlaced-progressive átalakítás
-
törölt tag
Sziasztok M10-hez van Openelec?
Köszi szépen. -
clava01
csendes tag
Logitech Wingman Action Gampadot (usb) valahogy mükődésre lehet bírni ? játékoknál MXIII nál próbálgattam asphalt8 megy de de nem lehet bekonfigurálni az irányítást így turbó ilyesmi hiányzik... beach buggynál ugyan ez....
Csak most találtam találtam meg még a "padláson" gondoltam kipróbálom
-
ftibor
csendes tag
válasz
headhunter #4341 üzenetére
Ezt tettem fel:
http://amlinux.ru/image/6.0.0/OpenELEC-Amlogic.arm-MX3G-6.0.0.zip -
Janaboy
veterán
válasz
herdsman12 #4338 üzenetére
Htpc topicbol:
"Opensubtitles megoldása
http://blog.opensubtitles.eu/programs/opensubtitles-add-on-kodi-installation" -
herdsman12
őstag
M8S Kodi-ból (15.2) eltünt az opensubtitles.org felirat kezelő, nincs a listában és kereséssel se találom. Telepítettem egy régebbi verziót (14.2), ott se látom.
Csak a gyári visszaállítás a megoldás, vagy van valami egyszerűbb is? -
ftibor
csendes tag
válasz
Lifeforce #4325 üzenetére
Igen, MXIII-G.
Elvileg ez a gyári rom volt rajta:
https://mega.nz/#!2FMwgQxL!-5xZBSUgB6RnqhT2xO2dsTmZDg5wjg5xwyMAr6kEY5AMég ezekkel próbálkoztam:
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/beelink-aml-devices-s82-m8-round-mxiii-etc/508127-rom-remix-115k4
http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/tronsmart-aml-devices/533645-stock-tronsmart-mxiii-plus-new-firmware-106l1_151029A lollipop romokon valahogy a 2particiós wd winyót nem kezeli jól, csak 10MB üres helyet lát, sőt a merevlemez teljes méretét sem mutatja.
A 4.4-es romok meg az ethernetet nem látják, legalábbis a finless féle 2.1
(http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/beelink-aml-devices-s82-m8-round-mxiii-etc/21774-new-beelink-s82-s82h-m8-mxiii-tronsmart-s89-s89h-finless-2-1-rom)Viszont feltettem az Openelec-et és idáig csak jót tudok róla mondani. Videó lejátszás (fullhd) zökkenőmentes, szép, spdiff (DD, AC3) megy, van YT, 2TB merevlemezemet kezeli szépen, samba is fut szépen, már csak egy torrent klienst kell találnom, és én leszek a legboldogabb. Ja és a fullhd videók jóval kisebb proci terheléssen futnak, és hdmi cec is működik.
-
c4
őstag
válasz
Janaboy #4329 üzenetére
Majd kiderül... Bár az oldalukra kiírhatnák, hogy nem EU verzió, mert így gyakorlatilag nincs terméktámogatás. Így a vevőtájékoztatás is rendben lenne.
Elméletben nem lenne rossz, ha sikerülne összekalapálni a dolgot, így az elérhető frissítéseket fel lehetne tenni.
A gart meg gondolom ők intézik.Rootolni már lehet, ahogy olvastam.
(#4322) huan:
Ez Open elec-es.. Nem lenne jó neked?
(#4330) huan:
A 220 voltnál tudomásom szerint még kínai modellt árulnak.
Talán itt lehetnek hozzá okosságok.
-
Janaboy
veterán
A IV-es újabb verzió (erősebb SoC stb), és ha visszaolvasol pár oldalt, akkor látod, hogy Lifeforce azon is fáradozik, hogy a Futeko féle romot tudja rajta telepíteni vagy csinálni egy még jobbat
Openelec sztem nincs rá..
Ha csak az openelec elég, akkor lehet jobban járnál egy m8s vagy MIII-G-vel! A Wetek-re alapból a Kodi segítségével megy az Openelec fejlesztés, csak az asszem drágább.. -
huan
őstag
Sziasztok!
Himedis Q5 II és Himedia Q5 IV között mi a különbség? (google talál mindkettőt)
Van ebből klón és nem klón is? A Futeko tudom,hogy kínai app mentes készülékeket forgalmaz. Itthon is lehet ilyen firmware-rel venni? Openelec van rá?
Ami nem a Futeko-tól van, arra rá sem tehető a Futeko-s firmware? -
ftibor
csendes tag
válasz
#79335424 #4320 üzenetére
A Finless féle rom nem lett jó, nem működik az ethernet. Kipróbáltam már néhány romot, de úgy látom, hogy csak a lollipop romokon jó az ethernet. A lollipop meg nem kezeli rendesen a 2particiós winyómat(2x1TB). 10MB üres helyet mutat, oszt van rajta legalább 200GB hely, így a torrent kliens sem megy.
Teljesen oda vagyok. Idáig egy rk3288-at nyúztam, annak sz@r volt a videó lejátszása, megvettem az MXIII-G-t, ez gyönyörűen viszi a videókat, spdif is jó, csak a vinyóma nem kezeli rendesen. -
törölt tag
Elolvastad a ROM -hoz mellékelt Readme -t? A Finlesseknek másképp működik a recovery -jük. Két recovery -d lehet. Sztem azzal, hogy mappába raktad, "eldugtad" előle és autommatikusan a második boot szekvenciára lépett és így a másik recovery töltődött be. A Readme -ben szépen le van írva a módszer. Bob ügyesen kitalálta!
-
ftibor
csendes tag
válasz
Janaboy #4318 üzenetére
Na végre sikerült.
A frissítéshez szükséges 3 fájl az sdcard gyökérbe volt, akkor a recovery nem akart betöltődni. Átraktam a 3 fájt egy könyvtárba, így már bejött a recorevy és látta a zippet. Most már megy a Finless rom, igaz azt is kétszer kellett feltegyem, hogy elinduljon. -
ftibor
csendes tag
Üdv.
Van egy MXIII-G box és szeretném a "Beelink S82/S82H/M8/MXIII & Tronsmart S89/S89H - Finless 2.1 ROM" romot rátenni, de nem sikerül. A GoogleTv logo megjelenik utána 20perc után is csak az van változatlanul.
Telepítés menete:
- microsd (fat32) kártyára felmásoltam a fájlokat
- box táp kihúzva
- microsd be
- box táp vissza
- AV lyukba reset gomb benyomva és tartva
- box bekapcsolva
- GoogleTv logo megjelenik, reset gomb elenged
- semmi nem történik, vagy csak én nem látom.
Mit rontok el? Eredetileg Android5 van rajta. -
synar
őstag
válasz
clava01 #4311 üzenetére
Sajnos létezik egy Youtube korlátozás androidon hdmi-n keresztül max 720P. Én is keresem már a megoldást egy ideje, mert projektoron nagyon jó lenne az 1080p, de sem okát sem értelmét nem találom. Korábban létezett működő build prop módosítás, de már az sem jó egy ideje.
-
clava01
csendes tag
-
-
-
tjnet
aktív tag
Új OPENELEC oprenszer van már fenn: [link]
-
Lifeforce
őstag
válasz
Janaboy #4304 üzenetére
A recovery és a firmware ellenőrzi a frissítendő firmware aláírását.
Ez úgy működik, hogy minden egyes firmware alá van írva a készítő által.
Ha nincs lezárva a készülék, akkor ez az aláírás egy publikus kulccsal történik (test-keys).
Ha le van zárva, akkor vagy release-keys vagy dev-keys kulcsot használnak, ami teljesen egyéni, és feltörhetetlen, de jó esetben megkerülhető egy custom recoveryvel.
A recoveryben van az az ellenőrző kulcs, amivel hasonlítja azzal amit éppen rátöltesz.
Esetünkben (HiMedia) a partíciók úgy szét vannak szabdalva, és annyira át van szabva, hogy a recovery partíción nincs ramdisk, amiben az ellenőrző kulcsnak kéne lennie.
Így most minden nap azzal foglalatoskodom, hogy a partíciókat mountolok fel, dd-vel kimentem őket, hexa editorral, és egy rakat fejlesztő eszközzel próbálom feltúrni, hogy hova rejtették. -
clava01
csendes tag
Sziasztok
Nemrég tulajdonosa lettem egy MXIII-nak S802-es procis verzióval.
TV-re hdmi ugye, házimozira Optikai kábel van bedugva a TV-boxból
Olyat produkál hogyha filmet akarok nézni hogy a Filmek mindegy milyen nagyon szaggatnak 1 ms kb félperc valójába. ez kipróbáltam Kodival, MX playerrel ugyan ezt produkálja
Ha kikapcsolom és egyből a filmlejátszást indítom el semmi baj nincs, viszont utána ha egyből egy következő filmet szeretnék lejátszani ugyan ez és a hang is teljesen eltűnik., megint jöhet a teljes újraindítás.
Miért van ez? előre is köszönöm a segítséget. -
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux Mint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest